"Varo vanhenevaa Blu-ray-sädettä!"

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana jhu, 08.01.2008.

  1. hartzu

    hartzu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.12.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ja CD-kokoelma ja MP3 soitin sulkevat toisensa pois.. miten?

    Odottelen mielenkiinnolla suru-uutisia niistä, joiden gigakaupalla keräämät ämpäri-kokoelmat haituvat bitteinä ilmaan kun ne sisältävä 500GB levy poksahtaa tai ne sisältävä MP3-soitin hukkuu. Mutta kaikillahan ne on kuitenkin RAIDattuja ja varmistukset muutenkin pyörii joka yö ;)
     
  2. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Niin, kyllähän minäkin fyysisten levyjen kannattaja kannan aina mukana yleensä pariakin (tai useampaa) mp3-soitinta joiden muistissa on pääosin omilta cd-levyiltä itse tehtyjä mp3-tiedostoja. Ne ovat vain helpompi tapa ottaa musiikkia mukaan, mutta näistä kaikista kappaleista löytyy kotoa se fyysinen optinen levy kansineen. Mp3:set ovat ihan hyvä reissumusan muoto ja helpottaa musiikin mukana kantamista, mutta en silti hanki musiikkia valmiiksi pelkkinä tiedostoina. Autossakin kuuntelen mp3-musiikkia tai puheohjelmia (myös mp3-tiedostoista) silloin kun en kuuntele radiota, harvemmin siellä tulee aitoja cd-levyjä kuunneltua, mutta nuo mp3-cd-levyt (ja sd-kortit) autoonkin teen itse haluamistani cd-levyistä.
     
  3. pjarre

    pjarre Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2003
    Viestejä:
    1 429
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ihmisethän ovat jo ottaneet tuon riskin omille valokuvilleen, ja niitä ei saa edes kaupasta rahalla takaisin. Elämä on täynnä riskejä.

    Tuohon "Ja CD-kokoelma ja MP3 soitin sulkevat toisensa pois.. miten?" sanoisin että kukaan ei niitä toisiaan poissulkeviksi käsittääkseni esittänytkään kun katsoo mistä tuo lähti liikkeelle. "Digitaalinen" näyttää valitettavasti olevan se sana joka on globaalisti valittu tarkoittamaan tiedostoja erotuksena CD levyistä, kts. vaikka googlesta "digital music sales"
     
  4. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toisaalta digitaalinen jakelu on huomattavasti halvempaa kuin muovilevyn prässääminen, jakelu myyntipisteisiin, myyntipisteiden vuokra, myyjät jne.

    Tottakai myyjä myy niin kallilla kuin ostetaan, kilpailu taas auttaa siihen.
     
  5. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oliko tuo kysymys minulle? En tiedä kun en ole sellaista väittänyt. Nehän päinvastoin täydetävät toisiaan. Joku vaan ilmoitti "kätevästi" roudaavansa CD kokoelmaansa paikasta toiseen?

    Varmistukset löytyvät ainakin minulla kellarista pahvilaatikosta, päätyvät sinne heti kovalevyulle rippaamisen jälkeen. Ei möhnäänny CD:t lasten käsissä tai jatkuvasti soittimesta sisään ja ulos renkatessa.

    Enemmän olisin huolissani niiden CD:n kestävyydestä arkikäytössä vaikka autossa. CD kun hajoaa niin ainoa vaihtoehto on hakea kama netistä...

    Nettikaupasta ostettaessa voi biisit jo nyt siirtää nettiin ja varmistuksen muiden päänvaivaksi. Niitä voi sieltä sitten striimaillakin mihin haluaa: http://www.mp3tunes.com/cb/about/

    Onhan tuossakin aina riski varsinkin jos kyseessä on DRM suojattu materiaali ja lisenssin myöntäjä jostain syystä lopettaa (biisit ei enää soikkaan) Mutta en usko että DRM on enää kauaa käytössä.
     
  6. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Äxää tulee käytettyä eniten suomalaisista kaupoista/sivuista, kun ostan levyjä. Vaikka jotkut levyt ovat kalliita verrattuna ulkomaisiin sivuihin, joskus voi tärpätä hyviä tarjouksia.
     
  7. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    "Jakelu sähköisessä muodossa" olisi kenties parempi termi? Myös käsite "julkaiseminen sähköisessä muodossa" on laajalti käytössä.
     
  8. jhu

    jhu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.12.2002
    Viestejä:
    490
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niinhän kaiken järjen mukaan luulisi. Silti esimerkiksi Valven pelikauppa Steam myy pelejä aina kalliimmalla kuin kivijalka- tai (fyysisiä tuotteita myyvät) verkkokaupat. Ei siinä tunnu paljon painavan tuon oheissälän poisjääminen. Kilpailuakin pitäisi olla, koska elektronisesti pelejä myyviä pelikauppoja on muitakin, ja toisaalta nekin kilpailevat em. perinteisten liikkeiden kanssa. Hinnassa se vain ei näy. En näe, miksi näin kävisi elokuvien ja tv-sarjojenkaan kanssa.
     
  9. Thingy

    Thingy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2005
    Viestejä:
    650
    Saadut tykkäykset:
    18
    Mä oon kait joku friikki:
    Kaikki musa pääosin pakko ostaa CD:einä hyllyyn. Kuitenkin musat kuuntelen pääosin, niin kotona kuin mobiilinakin, 80 Gigasesta iPodista (ja sitä ennen 40 Gigasesta). Musat on peräisin oman hyllyn levyistä (n.400kpl), kavereilta lainatuista sekä kirjastosta lainatusta levyistä.
    Autossakin on pirun kätevä kun ipodin saa nätisti suoraan kiinni autonradioon, ja ohjattua ratista.
     
  10. jumase

    jumase Guest Guest

    Liittynyt:
    11.10.2002
    Viestejä:
    359
    Saadut tykkäykset:
    2
    Näiden lukujen valossa tuo verkon osuus musiikin myynnissä on kuitenkin vielä tosiaan marginaalista ja kaiken lisäksi kasvu on pysähtymässä. Netin kautta myytyjen albumien myynti on kasvanut vuodesta 2006 vain 2,4 prosenttia ja muodostaa nyt noin 6 prosenttia kokonaismyynnistä.

    Nämä luvut kertovat siis albumien myynnistä. Yksittäisiä biisejä myydään verkon kautta huomattavasti enemmän, mutta fyysisellä puolellahan ei oikein löydy kilpailevaa tuotetta. Sinkkujen myynti on ollut jo vuosikausia täysin mitätöntä. Näyttäisi siltä, että albumien ostajat ovat mieltyneet fyysiseen mediaan ja yksittäisiä biisejä haetaan netistä.

    huomionarvoista on myös, että mobiilien musiikkisoitinten määrä mukaanlukien puhelimet on kasvanut viime vuosina useiden satojen prosenttien vuotuista vauhtia. Eihän se voi olla heijastumatta myös MP3:sten myyntiin. Näiden soittimien tukema formaatti on kuitenkin MP3 eikä CD-levy.

    Alkuperäiseen aiheeseen palaten. Voiko tästä nyt sitten vetää mitään johtopäätöksiä Blu-Rayn ja elokuvien nettilevityksen välille. Mielestäni ei. Netin kautta myydään yksittäiskappaleita MP3:sina puhelimiin ja Ipodeihin samaan aikaan kun näiden soittimen määrä kasvaa räjähdysmäisesti. Itse en näe siinä mitään korrelaatiota elokuviin, joita ei katsota mobiilisti eikä mobiilille formaatille ole muutenkaan mitään tarvetta. Mielestäni musiikkia ja korkealaatuista elokuvaa ei voi vertailla juuri mistään näkökulmasta.
     
  11. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mitenkäs nyt, 4 vuotta myöhemmin. Onko vanhentumisen merkkejä jo ilmassa?
     
  12. Leterface

    Leterface Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    5 040
    Saadut tykkäykset:
    153
    blu-ray täyttää nyt vissiin jo 5v..eikä mitään vanhentumisen merkkejä ole näkynyt. Tietty joku 3D animaatio voi jonkun mielestä tehdä normi BD:n "vanhenevaksi".
     
  13. Rooky

    Rooky Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    3 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikea uhmaikä koittaa siis!
     
  14. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    En ole havainnut että BD:lle olisi tulossa lähiaikoina mitään kilpailijaa, puhumattakaan että sellaisia jo olisi kaupoissa. DVD on sekin vielä käypäinen formaatti, käytännössä kaikki leffat yms julkaistaan DVD:nä ja vasta osa BD:nä. Eiköhän BD:n vanhenemisesta voi alkaa puhua vasta sitten kun on jotain parempaa tarjolla ja tuo vanhempi formaatti selkeästi poistumassa...

    Nettijakelu on vielä protoaseteella eikä ole kaikkien käytettävissä kohtakaan jos tarkastellaan tilannetta maailmanlaajuisesti. Jonkinlainen fyysinen paketti tulee varmasti olemaan tarjolla pitkälle tulevaisuuteen sittenkin kun nettijakelu saadaan yleisesti järkevällä tavalla toimimaan.
     
    Viimeksi muokattu: 02.12.2011
  15. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Vai että kaikki vaan ykkösiksi ja nolliksi. Ei ole koskaan miellyttänyt minua tuo ajatus, vaikka ehkä kätevää se saattaakin olla kun voi kuunnella musaa mp-sottimesta tai lukea kirjaa jostain e-book lukulaitteesta (mitä ne nyt oli nimeltään). Varmaan helpompi ottaa matkallekin sellanen mukaan kun kasa kirjoja tai levyjä.

    Cd levyjen myynti on kylläkin kai ollut edelleen laskussa, mutta ei kait se kuolema nyt vielä ole lähestymässä niitäkään. Voihan olla, että ei nyt nekään kokonaan koskaan häviä. Toisaalta miksi ostaa musa muutenkaan digimuodossa, kun voit ostaa sen vinyyleinä :thumbsup:

    Musaa varmaan tykätään ladata osittain siksi, että sitä on sillä tapaa helpompi ottaa mukaan ja "varastoida" suuriakin määriä matkalle/lenkille/autoon/kouluun jne. Eikä ääni pätki, vaikka seisoisit päälläsi musan tullessa pikkuisesta soittimesta.
    Leffoja katsotaan varmaan edelleen mieluummin ihan kotona tai teattereissa. Kotiin voi sitten varmaan ostaa ihan sen fyysisen levyn kun siellä ne soittimet ja telkut/kankaat kuitenkin on.

    Tietokoneissa on vaan aina lisäksi ne omat juttunsa* ja en kyllä koskaan haluaisi, kaikki mitä minulla sit sattuukin olemaan (leffat, musa, kirjat, sarjakuvat), olisi jossain kovalelyllä. Siinä pitäisi olla ehdottomasi ainakin ulkoinen matkakovo/tikku, jossa varmuuskopiot kaikista niistä. Ja näiden pitäisi vielä olla SDD-muistia (mitä ne tulevaisuudessa ovatkin, vaan eivät vielä). Noi nykyiset kovalevyt voi käytännössä mennä paskaksi koska vaan ja mitä vanhempia ovat, niin sitä suurempi riski. Saahan ne leffat ja musan varmaan sit ladattua uudelleen ilmaiseksi jos niille käy jotain, jos olet rekisteröitynyt liikkeisiin josta ne latasit. Silleenhän se esim. mikkisoftallakin toimii, jos haluat ladata pelit xboksillesi uudestaan syystä x (eli tod. näk. boksisi on hajonnut). Siinä on vain se, että mitäs sitten kun se kauppa/palvelin, josta ne latasit lakkaa esim. 10-vuoden päästä olemasta (tai 15 vuoden. Ihan sama).

    Vaikka kotikone ei tietty olisikaan ainoa paikka, missä tiedostoja säilöä ja käyttää, niin tuo vanheneminen on silti minusta ongelma. Kun se kirja voi kestää fyysisenä kirjana yli ihmisiän jos kirjaa käsittelee oikein. On väitetty, että dvd, cd ja varsinkin BD levytkin kestäisivät. Kestävätkö nuo tallenteet ja erityisesti ne muistit mihin ne on tallennettu? Siis jos nyt ostaa jonkun lukulaitteen, niin mahtaako se olla enää toimiva peli vaikka 10-vuoden päästä muutenkaan. Sitten joudut ostamaan uuden ja ehkä ne vanhat kirjatiedostotkaan eivät enää kelpaa.

    Jotenkin minusta on vaan miellyttävämpää ihan oikeasti omistaa ne leffat, levyt ja kirjat. Se vaan tuntuu epämiellyttävältä ostaa ns. ilmaa. Eli niitä ykkösiä ja nollia, jotka voi erinäisistä syistä vaan haihtua kun pieru saharaan.

    Vanhanaikaisia ajatuksia ehkä, mutta olis silti suotavaa, että olisi varaa valita, missä muodossa viihteesi haluat mieluiten.

    No ehkä nykyisillä 100 megan valokuituyhteyksillä saattais onnistua melko hyvin, mut se on sit paikoitellen sen 1000-1500€ siihen yhteyteen kun vedetään kaapeli taloon ja pistetään se boksi sinne. Tämä ei vielä kuitenkaan takaa, että se toimisi (aina) kuin ajatus. Näitä yhteyksiä kun on tullut vedettyä ihan kyllästymiseen asti. Kaikilla ei ole rahaa/mielenkiintoa/mahdollisuutta vielä tuolle.


    *tähän sisältyvät mm: Kaikki metkat hardwareen liittyvät viat. Jos jotain hajoaa, niin sen vian paikallistaminen voi olla hankalaa ja moni sit ehkä ostaa uuden koneen. Kovalevyn rikkoutuminen. Virukset ja spyware, jotka voi tuhota koneesi sisällön oikein tehokkaasti. Windows (no osa käyttää muuta, mutta tämä on kuitenkin se yleisin käyttis). Tietomurrot, joka on nykypäivänä näköjään joku trendi. Takkuilevat ja pätkivät nettiyhteydet (taatusti tuttuja kaikille). Sähkökatkot (varmaan osalle hyvin tuttuja tälläkin hetkellä).
     
  16. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    DVD rittää hyvin peruskansalle ja BD harrastajille, joten ei ole kauheasti tarvetta muutoksille. Ei nyt eikä tulevaisuudessa.
     
  17. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kovalevyt maksavat nyt, thaimaan tulvista johtuen, lie sen 150e/tera. Teralle mahtuu sitten n. 50kpl??? BD-tasoisia leffoja... Aika pitkään lie menee vielä että kovalevyistä muodostuu varasto elokuville alan harrastajien keskuudessa (joilla leffoja vaikkapa 300kpl). Entäs myynti/vaihto sitten? Onko shift-delete ainoa tapa poistaa elokuva arkistosta?

    Entäs jos kovalevy menee paskaksi? Sinne meni sitten leffatkin. Sitten täällä syrjäkylillä kun latailee 20gigaisen leffan niin nopeammin saa vaikka Playsta kotio saman leffan fyysisenä mediana. Verkkokaupasta huomattavasti nopeammin.

    Itselläni on mennyt into musiikin kuunteluun sen myötä kun siirryttiin iTunekseen, sama kävisi varmasti leffojen myötä.
     
    Viimeksi muokattu: 03.12.2011
  18. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Kerrohan mistä saa muka ladattua kokonaisina häviöttöminä bluray imageina elokuvia? Siis laillisesti. Jotain "hd" suoratoisto/streamauspalveluita on ilmeisesti esim pleikkarilla ja xboxilla ja applella, mutta kuva on voimakkaasti pakattua (=aika kuraa) ja siirretty datamääräkään ei sitten ole noin suuri. Tuo mainitsemasi datamäärä siis viittaa kokonaiseen käsittelemättömään bd-imageen, siitä ihmetykseni.
    iTunesiin
     
  19. Zalmari

    Zalmari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    1
    Laillisesti tuskin löytyy mistään ns. hyvällä laadulla. En nyt tiedä kuinka sallittua tällä foorumilla näistä asioista keskustelu on, mutta mene vaikka mille tahansa torrent-sivustolle ja siellä hae etsimääsi elokuvaa ja lisää elokuvan nimen perään 1080p, nykyään löytyy .mkv muodossa oikeastaan kaikki uudet elokuvat tuollakin tavalla, ja lähes kaupasta ostetun laadulla.
     
    Viimeksi muokattu: 03.12.2011
  20. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Siltä varalta että et ole huomannut, musiikkia on edelleen mahdollista ostaa CD-levyinä, vinyyleinä ja tietenkin kuunnella livenä. Jälkimmäinen on paras vaihtoehto, varsinkin jos vielä ostaa levyn suoraan artistilta nimmareiden kera. :thumbsup: