Tron Legacy (Jeff Bridges, Garrett Hedlund, Bruce Boxleitner, Olivia Wilde)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 28.07.2009.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tron on saanut järjettömän suosion. Jos katsoo alkuperäisen vuoden 1982 elokuvan traileria Youtubesta, niin ei voi kuin ihmetellä, miksi kansa on siitäkin innostunut. Jätin Finnkinon 3D-kokemuksen väliin ja katsoin Tron Legacyn hypen pakoittamana BD:ltä. Odotin siltä jonkinlaista teknofriikkien versiota Fast and the Furious -elokuvista, joiden suosio on myös käsittämätöntä -- okei, ymmärrän, että äijät tykkäävät autoista, mutta käsittämättömän määrän jatko-osia alkuperäinen F&F on poikinut.

    Kappas vain, Tronin maailma vei kuitenkin mukanaan. Elokuvahan pintapuolista tuntuu juuri "100% visuaalisuutta, 0% sisältöä" tyyppiseltä roskalta, mutta, kuten elokuvan virtuaalinen maailma eli "The Grid", pintaa syvemmälle matkustaessa löytääkin uusia ulottuvuuksia. Synkkä virtuaalimaailma, Daft Punkin rautaisa musiikki, hienot mutta hillityt visuaaliset tehosteet ja hauska näyttelijäkaarti saavat kaikki elokuvan tuntumaan muultakin kuin silmäkarkilta. Jeff Bridges toi osaltaan tietysti uskottavuutta, eikä suinkaan myötähäpeää.

    Tron Legacy lienee parhaimmillaan kuitenkin juuri 3D:nä ja isolta ruudulta, sillä kyseessä on ennen kaikkea hienon tunnelman luova elokuva. Näin ollen tätä ei tule omaksi ostettua, enkä taida uskaltaa katsoa vuoden 1982 elokuvaa. 2D-kokemuksena Tron Legacy oli kuitenkin vakuuttava, joka varmasti pimeässä huoneessa bassoraidan jytkeessä toimii varmasti.

    3.5/5 :naminami::naminami::naminami::thumbsup:
    3D-versiosta voisi tulla puolikas pojoa enemmän.
     
  2. Loobus

    Loobus Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2006
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    0
    Henkilökohtaisesti pidän 1982 Tronista vähintään yhtä paljon kuin tästä jatko-osasta. Suosittelen. Vanhaksi elokuvaksi blu-ray -julkaisun kuva on huippuhyvä :)
     
  3. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Melkosta shittiä se 1982 vuoden Tron. Alku ja loppu ihan katsottavia ja tyylikkäitä mutta se itse tietokonemaailma on melkoisen karmean näköinen ja muutenkin tapahtumissa ei ole oikein mitään järkeä.

    Siinä mielessä tämä uusi paransi pisteitä melkoisesti kun sai jotain ulottuvuutta siihen maailmaan, vaikka paljon enemmän oltaisiin voitu tutkia ja avata. No ehkä sitten jatko-osissa.
     
  4. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tuo nyt on varmaan vain ihan oma mielipiteesi, josta moni on eri mieltä...

    Itse kävin katsomassa sen alkuperäisen Tronin heti tuoreeltaan aikoinaan ja todella hieno oli. Special Edition dvd tuli aikoinaa hommattua Saksasta ja se on tullut katsottua monta kertaa (mukaanlukien kaikki extrat), kuten mm. juuri ennen Tron Legacyn katsomista teatterissa tuoreeltaan, silloin kun se tuli teattereihin...

    Alkuperäinen Tron oli niin pioneeritavaraa monessa mielessä, että sen ansioita ei voi vähätellä.

    Mutta makujahan on monenlaisia, ei siinä mitään. Sen voi vain ilmaista hieman asiallisemmin, jos ei itse jostain elokuvasta pidä tai ymmärrä sen ansioita.
     
  5. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Tron Legacy oli todellista silmäkarkkia, jossa juontakin oli sen verran kuin tarvittiin. Elokuva on oikein oivallinen edustaja sarjaan "Kyllä tämän katso, mutta kahden viikon kuluttua ei muista mitään". Enpä sitä alkuperäistäkään ollut nähnyt, joten Tron Legacy ei päässyt edes pilaamaan mitään nörttilapsuuden kauniita muistoja. 3/5
     
  6. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä oli vähän samaa sarjaa Avatarin kanssa. Audiovisuaalinen mestariteos jota ei meinannut pystyä nukahtamatta katsomaan. Hieman parempi kuitenkin kuin Avatar.

    Audiovisuaalinen toteutus 5/5
    Elokuvana 1/5
     
  7. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Hyvä vertaus! Ei tullut itselleni mieleen, mutta olet täysin oikeassa siinä, että nämä ovat keskenään hieman samassa sarjassa. Tosin en nosta kumpaakaan toisensa yläpuolelle - molempia katsoessa nukutti...
     
  8. Kylooni

    Kylooni Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2006
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli katsastettua tämä, kun kerta blu-ray on ollut hyllyssä jo jonkun aikaa. Melkoisen positiiviset loppufiilarit jäi tästä leffasta, bonusta eritoten hienoista viittauksista alkuperäiseen Troniin. CGI oli miellyttävää ja sitä käytettiin kerrankin tarinallisesti oikein, eikä vedetty mitään ihan täysin överiä, kuten Avatarissa pääsi käymään. Soundtracki oli ihana, ei tule heti mieleen leffaa missä musiikkia ei huomaa (hyvällä tavalla) taustalla ollenkaan, vaan tajuaa vasta jälkikäteen sen toimineen leffassa mainiosti. Näyttelijäsuoritukset nyt oli niin ja näin, eli ei nyt niinkään mitään kauhean erikoista mutta ajoivat siltikin asiansa.

    Annan tälle 3,5/5. Ehkä voisi sortua tuohon neljään, jos tämän olisi nähnyt 3d:nä.
     
  9. hanski_h

    hanski_h Guest Guest

    Liittynyt:
    08.07.2011
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tron legacy oli kyllä hypnoottisen hienon näkönen, ja musiikki oli upeeta. Kyllä korpee kun en menny leffaan kattoon, sielä ois kyllä lennetty kiertoradalla sen verran tripauttava pätkä.
     
  10. varatuomari

    varatuomari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2011
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Messevä elokuva. Välillä unohti katsovansa elokuvaa, oli melkoiset musiikkivideo -fiilikset monta kertaa päällä. Niinkun todettiin ylempänä, musiikki ja äänet oli käsittämättömän loogiset tähän elokuvaan. Ei moitteen sijaa äänimaailmassa. Vaikka subbaria en omista niin voin vain kuvitella miten monet kohtaukset pomputtaa sohvaa. Visuaalinen komeus yhdistettynä upeaan äänimaailmaan ansaitsee sen 5/5 .. Jos tarinasta pitää sanoa jotain, niin sanoa sen verran että kyllä se siellä taustalla meni :D :naminami:
     
  11. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Vähän pettynyt fiilis leffan osalta. Ihan näyttävä joo, jännät musiikit kyllä, mielenkiintoinen näyttelijäkaarti... Valitettavasti jotakin tästä puuttuu, jotta nousisi omissa kirjoissani korkeammalle. Juoni varsinkin oli kliseinen ja siitä tulee miinusta.

    2,5/5 Ihan hyvä, mutta ei mitään mullistavaa. Kai tämä Tronin faneihin uppoaa?
     
  12. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    No en mä tiedä uppoaako, kun sen lisäksi että tämä leffa tuli käytyä katsomassa teatterissa, niin olen ostanut vain 2 eri versiota sen soundtrackista (normaali ja remix-versiot) ja elokuvan bd:llä... Tosin en nyt tiedä olinko Tron-fani, alkuperäinen kun tuli katsottua aikoinaan uutuusleffana ja aikoinaan Saksasta ostettu special edition dvd on tullut katsottua aika monta kertaa kaikkine extroineen... :)

    Ei vain, ihan hyvähän tuo on, mutta olisi voinut olla parempikin, eli ei ihan täydellinen suoritus siihen verrattuna mitkä olivat odotusarvot.
     
  13. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Tämä oli nyt parin viikon sisään toinen elokuva, jossa musiikki ja äänimaailma olivat erittäin keskeisessä osassa. Erilaisella äänimaailmalla tämä olisi saattanut olla täysin yhdentekevä tekele, mutta juuri näin toimi upeasti. Pelkkä upea visuaalinen toteutus ei välttämättä aiheuta tunnepuolen reaktioita, mutta oikean musiikin säestämänä tunnelma tämän elokuvan aikana ja vielä hetken sen jälkeen oli kohdallaan.

    Joku vertasi tätä aiemmin Avatariin ja mielestäni se on myös hyvä referenssi tämän tyyppisille efektispektaakkeleille. Minulle Avatar oli juurikin täysin yhdentekevä tekele, jota tuskin tulen toista kertaa katsomaan. Tässä elokuvassa toimi paremmin jo mainitsemani äänimaailma, ja sen lisäksi päähenkilöt olivat minulle kiinnostavampia. En tiedä onko se välttämättä miinus vai ei, mutta minulle tuli parissa kohtaa mieleen, että tässä oli lainattu vähän sekä Matrix- että uusista Star Wars -elokuvista.

    4-/5
     
  14. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käsittämättömän hyvä leffa ja soudtrack niinkuin moneen kertaan mainittu eeppisen upea. Paras soudtrack missään leffassa ikinä. Kohtaus baarissa kun Jeff pölähti paikalle oli coolein koskaan :) Niin upeasti musa ja kuva ja kaikki pelas yhteen että en jäänyt kaipaamaan enempää juonta. Kaikki jotka ovat pelanneet Mass Effectejä varmasti ovat ääni- ja kuvamaailmassa kuin kotonaan.
    5/5 Meikän kirjoissa meni lähes Matrix ja Inception tasolle, sanoinko jo että soudtrack on tajuttoman kova :)
     
  15. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Sarcasm much?
     
  16. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nope, every word is seriously written. Vaikka Matrix ja erityisesti Inception eivät foorumin puritanisteille ehkä kelpaakkaan niin meikälle molemmat ovat silti kirkkaita 5 starban leffoja. Minuun tämä kolahti niin hyvin että melkein samaa tasoa oli.
     
  17. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Ok, jokaisella on oikeus mielipiteeseensä tietenkin. Mietin vain kun joka lauseessa piti ylistää soundtrackia.
     
  18. kaketus

    kaketus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.11.2011
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    No soundtrack tässä elokuvassa kaikkein parhaiten toimi. Olihan tuo muutenkin ihan visuaalisesti toimivaa settiä, vaikkakin juoneen olisi sopinut enemmän panostaa. Sanotaan nyt 4-/5.
     
  19. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Originaali Tron oli pakko katsoa pohjustukseksi, ja kyllähän tämä matopeli alkuperäisen pesi ja linkosi. Se nyt ei kuitenkaan ole vielä suurikaan meriitti, erikoistehosteista vastanneiden prosessorien laskentateho kun lienee x -kertaistunut näiden kahden tuotannon tekoajankohtien välillä.

    Visuaalisesti siis loistokas teos, mutta aikas kliseinen ja ohkoinen oli tarinan elikkäs juonen osalta. Ei kuitenkaan mikään kärsimys katsoa kertakäyttöviihteenä, olipa se "13" ihan miellyttävä ilmestys tässäkin.

    ***½/*****
     
  20. Fitzgerald

    Fitzgerald Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2004
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suosittelen tätä ehdottomasti. Alkuperäisessä kerrotaan Tronin virtuaalimaailman luontitarina, ja määritellään sen visuaalisen tyyli perusta, joka kakkososassa sitten päivitetään 2000-luvulle. Lisäksi pääsee ihmettelemään, kuinka siloposkiselta Jeff Bridges näytti 30 vuotta sitten. Toki alkuperäinen leffa on nykyperspektiivistä katsottuna monella tapaa naiivi, mutta se on oman aikansa tuote, ja jälkiviisas arvostelu 30 vuotta myöhemmin ei ole kovin reilua.

    Siinä jatko-osa seurasi täysin ensimmäisen esimerkkiä, että audiovisuaalinen esillepano jätti käsikirjoituksen ja draaman kauas taakseen. Silti näitä voi ehdottomasti suositella, varsinkin peräkkäin katsottuna. Kunnianhimoisia, mutta dramaturgian puolella vajaaksi jääviä leffoja. Ja tulihan se Legacyn soundtrack myös hankittua.

    Sen kritiikin esitän jatko-osaa kohtaan, että itse nimihahmo jäi leffassa varsin taka-alalle. Toki Jeff Bridges on nykyään ihan eri luokan tähti kuin Bruce Boxleitner, ja ehkäpä efektiryhmän resurssit eivät riittäneet kahden virtuaalinäyttelijän luomiseen samalla panostuksella. Kakkonen on lisäksi mitä parhainta kotiteatterilaitteiston demomateriaalia.