Kiitoksia vinkistä, alampa hetimiten tutustumaan noihin Tap-ohjelmiin. Äkkiseltään mitä niistä lueskelin, näyttäisi niistä kyllä löytyvän joitain hyvää matskua. Kuulostaa hyvältä, toivottavasti myös toimii. Bueno bueno..
Kiitoksia mate_1974:lle konkkasetistä. Taas yksi kusiainen täysissä signaaleissa ja ilman resettejä. En mittailut jännitteitä, vaan konkat vaihtaen ja virrat kiinni ja haistelua, tuliko sähkö ulos. No ei, vaan kaikki toimii taas. Vielä odottaa makkarin 5100 konkat vaihtoa. :thumbsup: t. Kari - kahe - karde -
Noniin, mahtaisiko tällaisesta olla kyse kun viitisen vuotta vanha 5100t -malli alkoi unohtaa käynnistää kovalevyn käynnistyksen yhteydessä. Laite siis näytti kyllä digilähetyksiä ja toppyn omaa EPG:tä pystyi käyttämään mutta 2/3 käynnistyskerroista kovalevy ei startannut ollenkaan, siis tallennusluetteloa ei saanut auki, tallennukset eivät alkaneet, eikä esim. plasmaEPG käynnistynyt. Arvelin että kovalevy se on tullut tiensä päähän. Avasin laitteen ja vaihdoin tilalle vanhassa ulkoisessa kovalevyssäni sisällä olleen PATA-levyn jossa oli viilennysritilät sivuilla. No, ritilät sitten olivat hieman leveämmät kuin alkuperäinen levy mutta en ajatellut ett tuosta olisi haittaa, kun ottivat kiinni vain toiseen tuuletussiilin näköiseen alumiinirakenteeseen. Levy kiinni ja töpseli seinään; *naps*. Sulake napsahti talosta ja kaikki laitteet mykäksi. Irrotin töpselin ja kävin palauttamassa sulakkeen taulusta. Avasin taas Toppyn, mitään ei silmämääräisesti ole rikki / kärähtänyt. Vaihdoin alkuperäisen kovalevyn takaisin, mutta peli on täysin hengetön. Arvelin että virtajohdon vieressä ollut sulake olisi mennyt, joten irrotin sen ja hain Biltemasta uuden lasisulakkeen tilalle. Taas johto kiinni, ja tuo vaihtamani sulake kajahti samantien hajalle. Ok, sähköasioista tiedän tasan yhtä paljon kuin jänis potkukelkkailusta joten tyhmä kysymys; Toppyn alkuperäisessä sulakkeessa mainitaan "2AH250V P". Ei mitään käsitystä mitä tuo tarkoittaa, ostin tilalle Biltemasta "2A230V" -lasisulakkeen joka nyt oli lähinnä tuota mitä Toppyn sulakkeessa mainitaan. Tuliko ostettua väärä, ts. saattaisiko laite lähteä virkoamaan sillä että hommaan oikeanlaisen sulakkeen tänään sähkökaupasta, kun sellaiset ovat auki? Kondensaattorit näyttävät silmämääräisesti olevan ehjiä, pölyä ei laitteessa enää ole kun puhdistin sen avattuani. Missä saattaisi muualla olla vika? Hyvä laite, harmittaisi viedä roskiin vaikka ostinkin jo uuden Wbox HD2 tilalle. Makkarissa olisi vielä käyttöä. Sikäli että saan laitteen taas pelaamaan, niin kysymys jo etukäteen; mahtaako tuo vika olla tuossa kovalevyssä jota epäilin vai meneekö konkkasaraja vaihtoon kuten tässä topicissa kerrotaan olevan yleinen vika Topfieldin uudemmissa(?) laitteissa? Mitään naksumista yms. levy ei pidä, signaalitasot ovat olleet hyvät ja toimii kaikin puolin muuten moitteetta paitsi että levy käynnistyi enää 1/3 käynnistyskerroista.
Hei! Sinulla on luultavimmin tasasuuntaajasilta mennyt virtalähteestä. Sinuna vaihtaisin ekana konkat, ja sitten vasta uudempaa levyä ettei se kärvähdä heti alkuunsa. Toinen vaihtoehto on hommata jostain toinen kovalevy ja testailla sillä. Ei ne nuo levytkään iäisyyttä kestä. Vastaavankaltainen ongelma ja sen ratkaisu UK-foorumilla. (http://forum.toppy.org.uk/forum/viewtopic.php?t=16821&sid=272b7eb7c5583da550091e39d76f709e) It's probably one of the following three: There's a device called a MOV shown as VR1 part number SVC471-10 which has been known to go short-circuit and will blow the internal fuse. There's the bridge rectifier BD1 Part no. G3SBA60 which could go short-circuit on one or more legs. There's the switching device V1, which is mounted on the heatsink, part no. KA1M0680RB. The last one is the most likely, as it is on the heatsink that was shorted, but you should check them all. Funbox Posted: Fri Mar 05, 2010 9:49 am Joined: 29 Dec 2006 Posts: 10 It was the bridge rectifier (short circuit). Toppy now up and running in time for the F1 season, hopefully will still be going for the World Cup! Thanks for your help. Eli eräällä käyttäjällä oli mennyt tasasuuntaajasilta rikki: Osa BD1 G3SBA60 Tuossa vielä linkki tuohon kytkentäkaavioon. http://members.optusnet.com.au/toppytools/images/Topfield_SD-PVR_Power-Supply.png
Tällä viikolla sitten hiljeni kusiaisen kovalevy. Ensin näkyi nauhotuksissa vanhoja pätkiä pikselimössönä uuden kuvan päällä ja tämän jälkeen ei aina levy käynnistynyt, kunnes lopulta ei käynnistynyt kovalevy lainkaan. Toivottavasti ei mennyt lastenohjelmat siinä samalla. Yritetään pelastaa tietokoneella, kunhan saa uuden levyn hankittua. Kivasti on kovojen hinnat nousseet tulvien takia juuri sopivasti. Toivottavasti ei konkkien vaihto vaikuttant tuohon. No vanha 120GB Maxtor väliaikaisesti koneeseen kiinni ja katsotaan kauanko sillä toimii.
Onko kukaan itse tai joku lähipiirissä huollattanut tällaista vikaa TV-huollossa? Paljonkohan mahtavat veloittaa? Virhevastuuseen tuskin enää ekan sarjan bokseja korjaavat...?
Ai millaista vikaa? Maahantuoja ei ota piikkinsä edes 2v 1 pv hajonneita TF500 sarjan bokseja, joten siitäpä voit päätellä kuinka sun käy virhevastuukyselyjen kanssa.
Jos lukaiset tämän ketjun ensimmäisen viestin, niin voit kokea valaistuksen. Hintaesimerkkinä kelpaa vaikka ensimmäinen kohta, mutta muut ovat ihan yhtä hyviä. Kaipaan siis jotain konkreettistä euromääräistä esimerkkiä siitä paljon TV-huolto ottaa vaikkapa kondensaattoreiden vaihtamisesta. Eipä mikään yritys nykyään kovin innokkaasti virhevastuutaan tunnu täyttävän, mutta ei se sitä tarkoita etteikö se mahdollista ole.
Okei. (Oli muuten pakko kysyä millaista vikaa, koska toiset puhui just jostain tasasuuntaussillan vaihdosta ja sinä siihen välin heitit alustamatta, että "paljon maksaa jos korjaa ton") Jos käytät hakutoimintoa joko täällä tai Toppy.fi:ssä, niin löytänet aiheesta keskustelua vaikka kuinka. Tuskin on mitään lisättävää aiheeseen eli vanha juttu. Tappelemiseksi menee ja sen aikaa boksi ei ole käytössä. Korjaavat lisäksi huonosti, rimaa hipoen. Toivotan toki onnea taistoon ja kerro sitten meille muille, kuinka sun kävi.
Nyt se sitten tapahtui. 4-vuotta uusi Topfield 5100PVRc poltti saman päivän aikana kaksi kiintolevyä. Alkuperäinen levy alkoi naksuttamaan kesken tallenteen katsomista ja laite meni totaali jumiin. Levy jäi pyörimään, vaikka itse boxi oli valmiustilassa. Ajattelin, että levy hajosi vanhuuttaan ja sekoitti mennessään koko laitoksen. Kaapista toinen levy tilalle ja tämäpä ei ehtinyt edes lähteä pyörimään, kun jo kärähti :weep: Yleismittari kouraan ja 5v-linja oli 4,05v ja 12v-linja 15,58v, molexista mitattuna. Muita linjoja en edes vaivautunut mittaamaan. Homma selvä ja virtalähteen kondensaattorit vaihtoon. Nyt jännitteet on mitä pitääkin ja laite toimii uudella levyllä ja kondensaattoreilla moitteetta. Paljon kiitoksia mate_1974:lle konkka setistä
Ja jaksaa vielä hymyilyttää tuon jälkeen?? Onko tosiaan niin ettei valmistaja ota (tai valmistajan tarvitse ottaa) mitään vastuuta näistä vaikka ongelma ja sen syyllinen on aivan selkeästi tiedossa?
Neljä vuotta on nykyelektroniikalle jo varsin kunnioitettava käyttöikä. Jos vertaa Topfieldin virtalähdettä esim. PC-tietokoneitten virtalähteisiin, ihan suhteessa tuo on. Itse olen kolmeen Topfieldiin vaihtanut konkat parin-kolmen vuoden käytön jälkeen ennen kuin isompaa tuhoa tapahtuu.
Taitaa olla nyky trendi valmistaa laitteet kestämään murto-osan siitä, mitä olisi mahdollista... Veikkaan, että valmistajaa ei juurikaan kiinnosta tekeleidensä toiminta takuun päätyttyä. Eipä tuolle korjaukselle paljoa kuitenkaan tullut hintaa. Tietty jos ongelma olisi tullut "osaamattomalle" eteen, olisi ollut uuden boxin hankinta edessä.
...siksi, että käyttöikää ei ole edes yritetty tehdä pitkäksi, vaan pikemminkin päinvastoin. Eli ensin insinöörit suunnittelevat liian kireällä aikataululla laitteen, jonka mutinan kera juuri ja juuri kehtaavat julkistaa, vaikka monesta asiasta onkin pitänyt tinkiä. Sitten tätä periaatteessa jo valmista laitetta aletaan ns. kustannustehostamaan. Sillä jos laite kestää liian kauan, on se selkeä indikaattori optimoimattomasta katteesta. Ja jos jää aikaa, niin vinkuintialaisen alihankkijan parissa päivässä melkein ilmaiseksi kyhäämää ja ivallisia naurunpyrskähdyksiä aiheuttavaa softaa saatetaan hieman testatakin. Jos ei jää, niin too bad. Laitteen julkaisuun sellainen ei juurikaan vaikuta. Varsinkaan Topfieldin kohdalla. Koska suositut lehdet TM ja MB eivät koskaan vahingossakaan raportoi testeissään tälläisistä asioista, ovat useimmat kuluttajat ongelman syystä ja todellisesta laajuudesta täysin tietämättömiä. LCD-televisioiden pilveily "dokumentoimattomana ominaisuutena" olisi toinen tutkimuksen paikka, nykyisen täydellisen vaikenemisen sijaan. Kuten myös HD-kanavien vaatimien salausten aiheuttamat käytettävyysongelmat ja syylliset niihin. Sillä hyväkään laite ei auta, jos operaattori ja käytetty salausmetodi ovat ns. hanurista. Se ei tosin yhtään auta, että HD-laitteetkin ovat hanurista. Topfieldin HD-malleille esitteissä luvattu TAP-tuki yms. vaivihkaa poistettiin, vaikka Saksalaisille - ja netin kautta epävirallisesti meillekin - myytävälle versiolle niin ei tehty. Eli nyt olisi tutkivalla journalismilla ja kuluttajansuojaorganisaatioilla näytön paikka. Jonkunlaiselle "digi-Karpolle" on selkeä tilaus.
Monikin on tässä ketjussa kysellyt tuota konkkien vaihdon hintaa. Kyselin tästä liikkeestä hintaa omilla osilla(konkat tilattu bluray:lta) ja vastaus oli 50€. Homma onnistuu kuulemma päivässä. Mietin vielä vaihdanko osat itse vai vienkö vaihdettavaksi.
Hommahan saattaa onnistua jopa odottaessa, jos tsägä käy. Saamasi hinta (alveineen?) sinänsä ei ole paha, koska käytännössä laskutettavaa kertyy ainakin tunti kaikkine ruuvailuineen jne. Voi ne itsekin vaihtaa. Ei se mikään kummoinen homma ole kunhan toimii hätiköimättä. Sullahan on nyt työohjeetkin. Linkkejä juotosohjeisiin ym. löydät konkanvaihtoviestin avausviestistä. Siis ei tästä ketjusta vaan toisesta: https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php/84028-Huolla-Topfieldin-virtalähde-ajoissa!
Eihän nämä käyttöikäongelmat tule vielä esiin lehtien testeissä, niissähän testataan uusia laitteita viikko tai pari. TM voisi kyllä tehdä käyttötestin nykyelektroniikalle samaan tyyliin kuin autoillekin tehdään. Eihän tämä mitenkään ainutlaatuista ole, että teollisuus tahallaan designaa tuotteen kestämään huonosti. Muutama päivä sitten telkusta tuli mielenkiintoinen dokumentti hehkulampputeollisuudesta, joka salaisen kartellin seurauksena tahallaan rajoitti hehkulamppujen kestoikää 1920-luvulla. Näihin asioihin kyllä saisi joku taho kiinnittää rajusti lisää huomiota. Ollaan mukamas olevinaan vihreitä ja luontoa säästäviä nykymaailmassa. Suurinta tuhlausta on kyllä tämä, että vehkeet hädin tuskin kestää kaupan hyllystä kotiin kun ne rupeaa olemaan kohta jo romutuskunnossa. Tuotteen valmistamisessa, kuljettamisessa ja myymisessä ne suurimmat energiamäärät käytetään.
Moi, itse olen vaihtanut ainakin neljään eri merkkiseen boksiin powerin konkkia, ja laitteisiin on saatu kivasti lisävuosia. Ja pelaavat ne siis tänäpäivänäkin. Sinänsä on hyvä huomata, että laitteiden muut osat ovat kestävähköjä. Vaikka välillä tuntuu, että prossat jne ovat todella kuumia, ne vain kestävät. Tosin pienestä lisäjäähdytyksestä ei varmaankaan olisi haittaa. Kulutuselektroniikka on sitä itseään. Laitteita ei pitäisi ihan keinotekoisesti huonoilla konkilla pilata heti alkuun. Ja jossainhan oli, että kulutusta, ja siis laitteiden vaihtoa aiheuttaa myös paljon se, että suunnitellaan uusia featureita ja muita vrt. apple iphone ja oikeastaan kaikki muutkin kännykät. Harmittaa vain ajatus siitä, kuinka monta toppya on heitetty kaatikselle/kierrätykseen sen takia, että konkat on olleet vähän huonossa hapessa. Itse olen alunperin RTV-asentaja, ja taitaa olla vielä III-asennusoikeudet, joten pitääkö tässä alkaa ihan oikeasti pistämään pieni korjausfirma pystyyn, ja miettiä sopuhinta konkkakorjauksille. Kyllä se kolvailu poweri-osastolla voi olla monelle hieman liian "jännittävää" puuhaa. Tai sitten joku hyvä teko toppyn omistajia kohtaan, että otetaan ja korjataan omakustannehintaan. Tehdään joku facebook-aloite, otetaan media mukaan, ja korjataan toppy-klinikalla koneet kuntoon? Heh, vissiin liian monta kahvia olen aamun mittaan ottanut, kun tälläisiä kirjoittelen. T: Jari
>konkkien vaihdon hintaa Juuri eilen tien homman. Tunnin verran meni aikaa töpselin irroituksesta, takaisin laittamiseen, mukaan lukien osien ja kolvin etsiminen Huollossa aikaa mennenee 2-3 varttia, joten <50,- lienee aika kohdallaan. >Harmittaa vain ajatus siitä, kuinka monta toppya on heitetty kaatikselle/kierrätykseen Olipa eilen tismalleen samat ajatukset, kun rupesi kanavat häviämään ja hiffasin, ettei kyse ole minkään TAP:n sekoilusta. >teollisuus tahallaan designaa tuotteen kestämään huonosti Osittain on näin, mutta kyllä kuluttajillakin on osansa. Suurin osa valitsee kaupasta 199,- hintaisen laitteen, 200,- laitteen sijaan vaikka toiselle luvattaisiin 2 ja toiselle 5 vuoden takuu. Sitä paitsi 11 konkkaa, jos paremmat maksavat tehtaalle 1,- enemmän, niin laitteen hintaero kaupassa olisi 10-20 euroa, eikä sitä voisi myydä tyydyttävällä katteella 199,-
Vaihdoit tosin vain 11 konkkaa. Mobyn henkilöllisyyttä en tiedä, mutta taisi hankkia settinsä aika vastikään ja sinne meni kyllä enemmän osia kuin 11 konkkaa Ei saa kyllä tehdaskaan +1 eurolla esim. ORTP-831:een kaikkia virtalähteen konkkia Rubycon-merkkisinä. Jo pelkkä verkkolyytti yksinään maksaa liki sen verta... Finluxin televisiotehdas Suomessa yritti aikoinaan pärjätä Kaukoidän jättejä vastaan panostamalla laatuun. Lopputulos tiedetään, eivät pärjänneet.Tosin osittain konkurssi johtui muista syistä kuin että ihmisille ei olisi laatu kelvannut. Finkun telkkutehdas käytti muuten virtalähteissään just Rubyconeja, muttei nekään raskineet käyttää Z-sarjalaisia, jotka on niitä kulutuselektroniikkahakkureihin erityisesti tehtyjä. Valmistajan kiusaus käyttää kiinalaista konkkaa on kova, koska ei ne kiinalaiset "tupakanfiltterit" maksa yhtään mitään verrattuna laatuosiin. Laitteiden muut osat taas kestävät sen vuoksi pitkään, ettei niille ole (vielä) tarjolla kiinalaisia harakiri-vaihtoehtoja. Poislukien vastukset. Ne taas ovat niin yksinkertaista teknologiaa, että edes kiinalainen ei pysty niitä ryssimään kovin helpolla. Tosin aina joskus noista virtalähteistä löytyy kärähtäneitä vastuksiakin, mutta syy on saattanut olla kyllä viivästynyt kondensaattorihuolto kuin itse vastuksen huonous. Liekköhän yhtään digiboksia tai telkkaria edes olemassa 5 vuoden takuulla? En muista tuollaista nähneeni.