Paras taskulamppu!

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana JS83, 16.02.2011.

  1. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7

    Hyvä tieto kiitos, jätän siis nuo tilaamatta. Ainahan se on kyllä pieni ylläri, että mitä tuolta kiinanmaalta oikein tulee :)
     
  2. Grr

    Grr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.08.2003
    Viestejä:
    597
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin totta. Litium akkujen ja latureiden kanssa maksaa mielellään tuplahinnan tunnetulle eurooppalaiselle tai jenkkitoimittajalle siitä ilosta että laturin voi jättää valvomatta lataamaan ja akkujen yield on parempi kuin 70%.

    PS. 18000 lumenin käsivalaisin. :)
     
    Viimeksi muokattu: 07.11.2011
  3. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Millä tuon suojauksen saa tarkistettua muuten helpoiten?
    Pitää varmaan käydä kaikki kiinanakut läpi, ihan vaan varmuuden vuoksi.
     
  4. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Silmällä näkee, että kennon pintamuovin alla on jommassa kummassa päässä kennoa "kolikko" piilossa. Kolikko on pyöreä piirilevy, jossa on komponentteja.

    Lisäksi näkee, että kennon yläpäästä alapäähän kulkee pintamuovin alla metallinen litteä sähkönjohde, pari milliä leveä litteä latta. Jotta kolikko saa tietoonsa kennon jännitteen, sen pitää saada yhteys miinusnapaan ja plusnapaan.



    Purkukokeilemalla myös asia selviää. Mitataan yleismittarilla kennon jännitettä samaan aikaan kun kennoa puretaan jollain sähköä kuluttavalla laitteella, esim. lamppu, moottori, audiovahvistin jne.

    Litium-Ionikennon pitäisi mennä nukkumaan eli lopettaa energian antaminen jossain 2,75 voltin hujakoilla.

    Litium-Polymeerikennon pitäisi mennä nukkumaan eli lopettaa energian antaminen jossain 3,0 voltin hujakoilla.

    Tarkka nukutusjännite riippuu valmistajan tekosista ja akkuteknologiasta, mutta jotain suunnilleen yllä mainittua jännitettä pitäisi niissä suojapiireissä olla.

    Jos purkaa akkunsa tuon suojarajan alle, se tuhoaa akkukennon. Kenno siis tuhoutuu jos vahingossa käyttää LiIon-suojapiiriä LiPo-kennolla.

    Suojapiirejä myydään irtonaisina ja niitä voi liittää suojaamattomiin kennoihin. Mutta ellei tiedä mitä on tekemässä ja hallitse pistehitsaamista sun muuta hankalaa, kannattaa ostaa 18650-tyyppiset kennot valmiiksi suojattuina niin säästää vaivaa ja aikaa.



    JOS ostetut kennot ovat identtisiä ja samaa tuotantoerää, niin silloin riittää periaatteessa, että yksi SARJAANKYTKETYISTÄ kennoista on suojapiirillinen. Muut voivat olla suojaamattomia. Kun suojattu kenno menee nukkuman, samalla loppuu kaikkien muidenkin kennojen purkaminen. Ikävä kyllä käytännössä jokin muu kennoista on katkaisuhetkellä luultavasti jännitteeltään hieman liian alhaalla, osin tuhoutuneena. Tämä kärsinyt kenno seuraavassa purussa pudottaa jännitteensä nopeasti vieläkin alemmaksi ja tuhoutuu entistä enemmän. Kolmannella purkukerralla viallinen kenno voi joutua käänteiseen jännitetilaan ja räjähtää silmille.

    Siispä: kaikkien kennojen kannattaa olla suojattuja ellei itse osaa tarkkailla JOKAISEN kennon terveydentilaa reaaliajassa, myös suojaamattomien kennojen.

    Jos haluaa väkisin käyttää suojattuja ja suojaamattomia sekaisin, kannattaa suojaamattomien olla kalliita merkkikennoja, joissa on suurempi kapasiteetti ja suurempi virranantokyky. Että halpa suojattu kenno ensimmäisenä nukahtaa, silloin suojaamattomat pysyvät aina terveinä ja suurempijännitteisinä.

    .
     
  5. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    ...tuokin vähän riippuu. Laatuvalmistajat ottaa linjan päästä huonoimmat about 20% pois JA MYÖS parhaat 5 % pois jotta saadaan tasaista laatua.

    Kiinassa vaan nuo laadunvarmistushuoneet yleensä kasvaa hämähäkinseittiä että sitten saa mitä vain.

    :)
     
  6. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Ja lopuksi se helpoin tapa tarkistaa onko kenno suojattu. Ja vaarallisin tapa:

    Oikosuljetaan kennon navat toisiinsa tukevalla sähköjohtimella tai metalliesineellä.

    Jos kenno on suojattu, mitään ei näy tapahtuvan, koska suojapiiri pakotti kennon nukkumaan noin 4 ampeerin virtapiikin kohdalla. Mikään ei hajonnut. Kun oikosulkumetalli poistetaan, kenno on terve ja hetken levättyään se toimii taas normaalisti. Vahinko-oikosulku on yleisin syy miksi kenno näyttää valheellisesti olevan rikki eli siinä näkyy nolla volttia. Kun kennon antaa levätä tai sitä rupeaa lataamaan laturilla, se herää taas eloon ja on normaalikunnossa.

    Jos kenno on suojaamaton, kuuluu pieni *räps* tai *poks* ja sähköjohtimen päät pistehitsautuvat kiinni kennoon. Pikkuinen valonvälähdys myös voi näkyä. Sähkönjohdin alkaa kuumentua, sen jälkeen sen päällä oleva muovi sulaa tai palaa tai hiiltyy. Mitä muuta tapahtuu, riippuu kennotekniikasta ja sähköjohtimesta. Jos oikosuljettiin järeää LiPo-akkua, se räjähti ja tappoi oikosulkijahepun 0,5 sekunnin kohdalla. Litium-Ioni-kennon oikosulkijalla on pari sekuntia aikaa juosta karkuun, kenno luultavasti syttyy ensin palamaan kuin ilotulitesohtu ja räjähtää vasta sen jälkeen. Ja mikäli sähköjohdin oli tarpeeksi ohut, se sulaa poikki ja kenno sen jälkeen pääsee viilenemään, ellei ole jo syttynyt palamaan/räjähtänyt sitä ennen.



    Ne pelleilytavat, joita voi harrastaa tavallisten paristojen ja nikkeliakkujen kanssa, eivät päde litium-maailmassa. Litiumeilla kun leikitään, tuloksena on aina ruumis. Joko kenno tuhoutuu tai kennolla pelleilijä. Litiumkennoa ei kannata viiltää puukolla tai ampua ilmakiväärillä, kenno syttyy palamaan tai räjähtää. Tavallisia paristojahan saa halkoa kirveellä jos siltä tuntuu eikä mitään vaaraa synny, mutta litiumeita ei saa kolhia, ellei ole räjähdesuojapuvun sisällä piilossa. Ja vaikka itse olisi suojapuvussa, kämppä palaa poroksi kun palavaa litiumia pärskähtelee tapetteihin ja verhoihin kiinni miljardi liekehtivää kappaletta, joita ei ehdi ajoissa juosta sammuttelemassa.


    .
     
    Viimeksi muokattu: 30.11.2011
  7. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Ei täällä kovasti seittejä näy, vaikka hämyrihäkkejä jokunen vipelteleekin silloin tällöin. Annan häkkyröiden popsia muita hyönteisiä suihinsa ihan vapaasti. Ehkä minun häkkini täällä ovat juoksu-otuksia, jotka eivät pyydystä seitin avulla.

    Kai siis tiedätte, että kiinalaisten tuotteiden laadunvalvoja on aina ostaja itse. Eli omassa kodissanne tapahtuu kiinalaisten tuotteiden laadun tarkkaileminen.

    On siis mahdollisesti totta, että kiinalaiset laadunvalvontahuoneet tosiaan voivat olla täynnä hämähäkkejä, kirsikkahilloa, multaa, vessaharjoja tai ties mitä tahansa varastoroinaa, koska varsinaista laadunvalvontatyötä ei kiinassa tunneta.

    .
     
  8. marduk

    marduk Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2002
    Viestejä:
    361
    Saadut tykkäykset:
    0
  9. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Viimeksi muokattu: 23.11.2011
  10. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
  11. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Saapui taas viikossa.
    Verkkovirtamuuntaja oli kuljetuksessa mennyt korjauskelvottomaan kuntoon, takasin en jaksa lähettää.
    Muuntaja antaa/antaisi ulos 4.2V / 500mA...kokeilen josko Nokian vanhan mallinen kännykkälaturi ajaisi asian 3.7V / 355mA
    Lampussa ei ole muistia eli joutuu naksuttelemaan katkaisijasta kolme kertaa että pääsee samaan kuin viimeksi on käyttänyt (kirkas, himmeä, strobo)

    En siis välttämättä suosittele tätä mallia.
     
  12. Grr

    Grr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.08.2003
    Viestejä:
    597
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pelkäänpä että ei.
    Toi laturi tuskin osaa nostaa jännitettä, akut jää to-del-la vajaiksi noin matalalla latausjännitteellä. Osta kunnollinen laturi ettet polta asuntoasi.
     
  13. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Tilasin tällaisen 18650 laturin.

    Kiinasta tulleesta paketista oli sentään ehjänä autopistoke joten voi sitä sitten reissuilla käyttää.
    Jos pieneen paperiseen(kuplamuovilla pehmustettuun) kirjekuoreen tunkee fikkarin, suojapussin, akut, autolaturin ja verkkolaturin niin että niitä ei ole mitenkään erikseen suojattu edes pahvia ympärillä, niin onhan se tuuria jos tulee ehjänä perille.
     
    Viimeksi muokattu: 24.11.2011
  14. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
  15. Grr

    Grr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.08.2003
    Viestejä:
    597
    Saadut tykkäykset:
    0
    +++ 36kk kotimainen takuu kiinakamalle
    + all-in-one paketti
    + sopivan tehokas ja näppärän kokoinen valaisin
    ? 2900 kennot, aika harva 18650 kenno pystyy oikeasti antamaan 2,9Ah lamppukäyttöön riittävällä virralla

    Siis periaatteessa ihan jees, mutta koska esimerkiksi Fenixin TK35 + akut + laturi mahtuu samaan hintaluokkaan niin itse valitsisin sen. Fenixin runko on isompi ja painavampi kahden akun johdosta, käyttöliittymä taasen tuhannesti parempi kahden napin ansiosta.
     
  16. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1


    Paremman lamppu setin saa myös 90€ halvemmallakin...

    1 esimerkki: http://www.ebay.co.uk/itm/3x-CREE-X...ernsTorches&hash=item23131f3ebc#ht_4421wt_902 saman voit halutessasi tilata myös täältä: http://www.taskulamput.fi/tuote/led_valaisin_lightcannon_ultimate/ muista lisätä jälkimmäisen hintaan myös laturi sekä akut! Eli hinta eroksi tuleekin yli 130€ ;)
     
    Viimeksi muokattu: 28.11.2011
  17. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Joko sait oman soihtusi?
    Pistin saman setin tilaukseen (e-bay huutokaupassa 41,80€) :)

    t.nimimerkillä noin kuukauden sisällä ostettu 6 taskulamppua :rolleyes: (itsellä niistä tosin vain yksi)
     
  18. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1

    15min sitten lamppu tuli postissa! Nyt mukana tulleet akut latauksessa. Eivät taida olla suojattuja... Lataan myös samalla FandyFiren akut täyteen niin voin vertailla sitten noita keskenään! Kerron sitten tänne tuloksista vaikka kuvien kanssa....
     
  19. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse menin sitten tilaamaan kiinan akut mistä täällä puhuttiin yksi sivu taaksepäin. En tiedä tohdinko käyttää budgetlightforum.com keskustelun jälkeen.

    Nyt houkuttelisi edellisissä viesteissä mainittu tämä:
    http://www.ebay.co.uk/itm/3x-CREE-X...ernsTorches&hash=item23131f3ebc#ht_4421wt_902

    Mistä tiedän ettei Hong Kongin pojat pakkaa tähän mukaan jotain suojaamattomia akkuja ja muuta epäilyttävää? Ei tälläistä uskalla ainakaan lahjaksi antaa. Pitääkö todellakin maksaa sata euroa enemmän että saa varmuuden suojauksista ja laadusta?


    Iso
     
  20. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Varmuuden saa tietenkin tilaamalla jostain tunnetusta kaupasta (kuten dealextreme.com) suojatut akut erikseen. Siellä on laaja käyttäjäkunta ja tuotteista käydään vilkasta keskustelua foorumeilla. Tuotteiden epäkohdatkin tulevat keskusteluissa esiin suht rehellisesti. Ainakaan minä en ole koskaan jotunut pettymään ostettuani useiden käyttäjien hyviksi arvostelemia tuotteita, esimerkiksi taskulamppuja tai akkuja.

    Ehkä joku satunnainen ebay-yrittäjä voi myydä saman tuotteen 20cent halvemmalla kuin dealextreme, mutta ainakin dealista tilatessa suunnilleen tietää millaista tavaraa tulee saamaan.