Voiko Tekniikkalehtien HD-digiboxi testeihin luottaa?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana LareHir, 17.11.2011.

  1. LareHir

    LareHir Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2002
    Viestejä:
    257
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen ilmestyi MikroBitti -lehti numero 11/2011. Se testasi 4 HD-Digiboxia. Voittajaksi saivat Wbox HD2:n.

    Tänään ilmestyi Tekniikan Maailma -lehti numero 21/2011. Se testasi 5 HD-Digiboxia. Niistä kaikkein huonommaksi tuli Wbox HD2.

    Tekniikan maailman testissa olivat samat 4 laitetta kuin MikroBitti lehdessä ja lisäksi uutena laitteena Finnsat FH05-HDR, joka tuli toiseksi parhaimmaksi.

    Tekniikan Maailman voittajaksi tuli Humax HDPVR-5000T, kun MikroBitti sai sen toiseksi viimeiseksi omassa testissään.

    Voivatko HD-digiboxi yksilöt erota valmistussarjassa niin paljon, että tulokset heittävät näin suuresti?

    Vai onko eri testaajien tykkäämiset samoista laitteista näin erilaiset?
     
  2. Inssi59

    Inssi59 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2011
    Viestejä:
    347
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikea sanoa, kun en kumpaakaan testiä ole lukenut. Tuskin se nyt tykkäämisestäkään yksinomaan johtuu.
    - Mitä ja miten testattiin?
    - Miten tulokset pisteytettiin?
    - Vasta pitkäaikaisessa käytössä esiin tulevia vaivoja lyhyissä testisessioissa on vaikea löytää
    - Esimerkiksi antenni-/kaapelisignaalin laadun (signaalinvoimakkuus, häiriöt) vaikutuksia tuskin testattiin?

    Yleensäkin pelkästään testin loppuyhteenvetoja tuijottamalla metsään menee varmuudella.
    Yksittäisten osatestien kuvauksista ja tuloksista pitää kaivaa itselle tärkeät pointit esille.

    Uskoni TM:n testeihin - ainakin niiden johtopäätöksiin - kärsi pahan kolauksen vuosia sitten, kun yhdessä auton kestotestissä saivat lopputulokseksi, että "erinomainen", vaikka moottorin avattuaan havaitsivat yhden sylinterin joskus kestotestin aikana leikanneen kiinni!
     
    Viimeksi muokattu: 17.11.2011
  3. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Tekniikan Maailmalla ainakin on ollut joitain kummallisia päähänpinttymiä. Aikoinaan kuvaputkitelkuissa lehti vastusti viimeiseen hengenvetoon 100 Hz tekniikkaa, myöhemmin kännyköissä kosketusnäyttö oli aivan tarpeton ja pian ohittuva muotivillitys, ja myöhemmin videotykkivertailuissa DLP-tykkejä on haukuttu huonosta värien toistosta. Kyllähän DLP-tekniikassa ongelmia on enemmän kuin tarpeksi, mutta omien silmien ja muualta saadun tiedon perusteella värien toisto yleensä on sen tekniikan vahva puoli.
     
  4. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    En kyllä jaksa ymmärtää miten Wbox HD2 voi voittaa mitään testejä. No eipä ole kauhean monesta HD boksista kokemusta, mitähän kuraa lienevät sitten muut testissä olleet? Pitäisi etsiä kumpikin juttu käsiin että näkisi arvosteluperusteet.
     
  5. HulluHevari

    HulluHevari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.09.2004
    Viestejä:
    445
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yleensä noissa testeissä sanotaan/muuten selviää mitkä on arvioinnissa merkittävät tekijät. Kuten TM:kin kyllästymiseen asti on autopuolen vertailuista valittaville(kun ei se oma auto ole pärjännyt) sanonut, että pistetaulukoista voi helposti itse valita itselle merkittävimmät tulokset ja niiden mukaan laittaa omaan järjestykseen laitteet.

    Itsellä ei ole koskaan ollut valittamista TM:n testauksista, lehtikin tullut vuodesta '82.
     
  6. Inssi59

    Inssi59 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2011
    Viestejä:
    347
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kirjoitin kommenttini ehkä vähän huolimattomasti.
    Tarkoitin todellakin sitä, että testin loppuarvosanasta ei aina voi päätellä, onko joku vekotin juuri minun tarpeisiini sopiva vai ei.
    Yksityiskohdat ratkaisevat.
    Toisaalta, kirjoituksestani huolimatta, en kyseenalaista TM:n porukan asiantuntemusta.
    Johtopäätöksiä en vain aina ymmärrä, mutta sekin taitaa olla minun ongelmani, ei TM:n.

    Arvostuksia kun on monenlaisia. Minun esimerkiksi olisi aika vaikea vaihtaa Sitikasta toiseen merkkiin, sen verran kovasti olen tykästynyt kaasunestejousitukseen ja muutenkin minua miellyttäviin ominaisuuksiin ja yksityiskohtiin.
    Joku taas täsmälleen samoista syistä ei voi sietää ajatustakaan Sitikalla ajamisesta. Makuasioista voi vain kiistellä!
    Sori! Nyt taisi mennä jo sivuun aiheesta.
     
  7. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Ei noihin tekarin digiboksitesteihin oikein voi luottaa, eikä oikein muidenkaan.
    Ostin testitulosten perusteella silloisen testivoittajan josta kehuttiin kuvanlaadun olevan erinomainen.
    Ja kakkaa oli kuvanlaatu, töllön oma viritin pesi sen 6-0 ja topparin "kusiainen" pesi taas töllön oman 1-0.
    Molemmat boksit hdmi:llä kiinni ja kuva 1080i:nä fullhdplasman ruudulle.
    Maximum sai lähteä ja "kusiainen" jäädä...
    Itseasiassa tuo toppari tekee parempaa ylösskaalattua 1080i:tä kuin mitä lähetetään ns. HD-kanavilta T2:na ja toppari on ajalta ennen T2:ta.

    T: Vesku
     
  8. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minä taas hieman karsastin sitä kun toimittaja Weckström ylisti aina sitä yhtä ja samaa Chroruksen kaiutinta (Compact 662), jonka on suunnitellut kaiutinsuunnittelija Weckström. Ja kun muutaman kerran kysyin mahdollisista sukulaisuussuhteista, sain yhteensä 0 vastausta. Enkä ollut ainoa.
    Toki tuo Chorus ihan hyvä kaiutin on, mutta edesmenneen HIFI-lehden - vai oliko se nykyisen Hifimaailman - testissä muutama muu kaiutin sai kuitenkin sitä paremmat pointsit. Eikä se minunkaan mielestäni mikään ylivoimainen tai liki täydellinen ole, toisin kuin toimittaja Weckströmin hurmoksellisesta julistuksesta olisi voinut päätellä.

    Local Dimming:llä varustetuista LCD-televisioista - ainakin minun näkemistäni testeistä - vain TM otti kyseisen, tv:n hintaa rutkasti nostaneen toiminnon pois käytöstä (kenties tietämättä mistä on kyse?). Näitä olivat ainakin Sony X4500 ja joku Samsungin malli (A955 tjsp.).
    Lisäksi tv-testeissä on kerrottu käytännössä melkoisen turhia ja typeriä/historiallisia juttuja taulukkomuodossa, koska niin ovat muinoin CRT-töllöjenkin kanssa menetelleet. Sen sijaan että mittaisivat ja taulukoisivat esim. viiveet, mustan tasot, liiketoistot, min/max/keskimääräiset tehonkulutukset tms. olennaisemmat jutut.
    Televisioiden valmiustilan kulutuksia he ilmoittivat aikoinaan rajusti yläkanttiin, omasta mittausvirheestään johtuen. Eli usein/useimmiten tv ei mene samantien siihen lopulliseen valmiustilaan, vaan vasta minuutin tai parin päästä, oltuaan siihen saakka suuremman kulutuksen "pikakäynnistystilassa". Tämäntapaisia juttuja on silloin tällöin ollut, ainakin AV-laitteisiin liittyen.

    TM:n autotestit yms. ovat kyllä ihan kivoilta, selkeiltä, informatiivisilta ja mielenkiintoisilta vaikuttaneet. Ja hyvin kuvitetuilta. Useinhan en ole itse edes nähnyt niitä testattuja autoja, joten paha silloin mennä moittimaankaan. Varsinkin kun on se taulukko painotuksineen, joita voi halutessaan muuttaa. Autoahan aniharva itse kokeilematta kuitenkaan ostaa, toisin kuin vaikkapa AV-vahvistimia tai digibokseja.
    Yleiset tiedeaiheiset jutut yms. ovat usein mielenkiintoisia olleet, joskin nykyään niitä taitaa suhteellisen harvoin olla (viime vuosina on jäänyt monta numeroa väliin, kun en enää ole tilaaja). Kokonaisuutena ihan hyvä "miestenlehti" kuitenkin, joskin melkoisen tyyris.



    MikroBitin(kin) testaajat lienevät keskimäärin vähintään yhtä paljon mokailleet tai tehneet testejä joidenkin mielestä jotenkin oudosti tai puutteellisesti. Siitä 80-luvun MB:n nörtteilystä (lehdessä oli lähdekoodia, rakennusohjeita yms.) on siirrytty turhankin selvästi kevyempään hömppälinjaan, kirjoittajia myöden (silikoni puolijohteena, megawatin eli 1000 W virtalähde ja muita hassuja olen pongannut). Nykylehti lienee ihan tarkoituksella suunnattu aiempaa nuoremmille ja vähemmän nörteille/teknisille lukijoille. Mainoksia on joskus sivukaupalla peräkkäin keskellä lehteä! Liian moni juttu on muutenkin jotain epämääräistä testin ja varsinaisen mainoksen välimaastossa.
    Vaikkapa näytönohjaintesteistä on kuitenkin varmasti useimmille hyötyä, varsinkin pelinopeutta arvioitaessa. Edesmenneen HIFI-lehden väen (Pekka Tuomela jne.) tekemät kaiutintestit yms. ovat selvästi nykylehden parasta antia, yhdessä sen erikseen myytävän erikoisnumeron kanssa (MB Hifi tjsp.).


    Tuskin testaajillakaan on aina mitenkään optimaaliset olosuhteet (esim. tv:n mustan tasoa ei voi mitata sillä 80-luvulla ostetulla halvalla yleismittarilla...). Eli tilat ja testauslaitteet saattavat olla kauniisti sanottuna kustannustehostettuja. Ja jutun tekemiselle varattu aikakin saattaa nykypäivänä olla naurettavan pieni. Ja ties mikä mediakonsultti nykyään asettaa omia vaatimuksiaan (suuret trendikkäät kuvat, ei saa olla liian tekninen/pitkä/syvällinen, on ajateltava asiaa myös vakaiden mainostulojen kannalta...). En tiedä että onko mikään noista em. lehtien kohdalla totta, kunhan spekuloin.
     
  9. kaisersoze

    kaisersoze Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2006
    Viestejä:
    75
    Saadut tykkäykset:
    0
    kummassakin testissä oli jälleen melko paljon asiavirheitä tai epäloogisuuksia (mm. ehdotus CI+ moduulipaikasta, integoidun conaxin sijaan on aivan idiootti ehdotus).
    mm. ketä kiinnostaa kauanko laite hakee ensimmäisellä kerralla kanavia, kun uudet palvelut päivittyvät laitteisiin automaattisesti (ei kanavia joka kerta pidä uudelleen hakea antenna/ cable ready HD laitteissa) :hitme:
    kuvan ja äänen laatu ovat mielestäni tärkeitä asioita:thumbsup:, mutta niidenkin ohi ajaa laitteen käytettävyys ja luotettavuus. Testatuista bokseista yksikään ei toimi luotettavasti, wbox HD2 on sentään tullut jo muutama softa ja boksi on parantanut jatkuvasti.
    ..on se vaan todella väärin, jos purkki saa 5 tähteä ja kaatuu muutaman päivän käytön jälkeen tai ei lataa EPGtä kokonaan tai jättää osan talleteista tekemättä.:rolleyes:
     
  10. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Jep, ihmettelin tuota töllön oman skaalaimen käyttösuositusta muka parempana, oma kokemus ja ainoa toimiva silmä sanoo, että Toppyn "kusiainen" skaalaa paremmin 1080i:ksi kuin fullHDplasmatöllöstä tuleva antenni"HD", eli 1080i:ksi upskaalattu SD.

    T: Vesku
     
  11. LareHir

    LareHir Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2002
    Viestejä:
    257
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on kotona Full-HD digiteleviso (Sony). Sillä katsoin Pekingin olympialaiset Full-HD kuvalla ja Vancouver talviolympialaiset Full-HD kuvalla, jota YLE lähetti tuolloin vanhalla tekniikalla. Laatu oli silmin nähden parempi kuin SD.

    Sitten maailma muuttui ja YLE:kin päätti siirtyä uuteen DVB-T2 HD-lähetysformaattiin. T2 Full HD televisiota on kaupoissa ja näyttävät toimivan hyvin.

    Mutta kun haluan, että saan Full HD kuvan siirtymään myös videotykille, josta voin sen heijastaa kotiteatterin isolle valkokankaalle ja nauttia samalla Dolby Digital 5.1 äänestä tai mitä parempaa ääntä nuo kanavat lähettävätkään.

    Siksi olen odottanut, että tulisi HD-digiboxit, jonka voisin kytkeä HDMI kaapelilla suoraan HD-videotykkiin.

    Sen takia odotin näitä kahta ennakkoon luvattua testijuttuja, jotta saisin lisää fakta informaatiota ostopäätöstä varten.

    Kävin päin vastoin, nyt olen enemmän hämmennyksissä mihin uskoa ja mihin ei, kun lehtien arviot menivät näin ristiin.

    Onneki on tämä DVD-Plaza, jossa alan parhaat tietämykset omaavat alan harrastajat vaihtavat tietojaan.

    Siis minkä HD-digiboxin ostaisin? Nyt olen keksinyt yhden lisävaatimuksen: HD-Digiboxiin on voitava liittää ulkoinen USB-kovalevy, jolle voin siirtää tallettamiani ohjelmia pitkäaikaissäilöön.
    (Tänään SD-digiboxista siirrän pitkäaikaistallennukseen ohjelmia DVD-levylle, ja se on inhottavan hidasta puuhaa.)

    Harkitsen myös kotiverkkoon NAS-järjestelmää. Eli verkkolevyä. Mutta sopiiko se USB-liitännällä HD-digiboxin tiedostojen tallennukseen, en tiedä.
     
    Viimeksi muokattu: 18.11.2011
  12. Hahmo

    Hahmo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.12.2007
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    1
    Seuraavin perustein MB noita vertaili

    [table="width: 500"]
    [tr]
    [td] [/td]
    [td]Painoarvo[/td]
    [td]Handan[/td]
    [td]Humax[/td]
    [td]Topfield[/td]
    [td]Wbox[/td]
    [/tr]
    [tr]
    [td]Käytettävyys[/td]
    [td]40%[/td]
    [td]8[/td]
    [td]8[/td]
    [td]7[/td]
    [td]9[/td]
    [/tr]
    [tr]
    [td]Varustelu[/td]
    [td]30%[/td]
    [td]9[/td]
    [td]8[/td]
    [td]8[/td]
    [td]10[/td]
    [/tr]
    [tr]
    [td]Kuvanlaatu[/td]
    [td]20%[/td]
    [td]8[/td]
    [td]8[/td]
    [td]9[/td]
    [td]8[/td]
    [/tr]
    [tr]
    [td]Käyttöönotto[/td]
    [td]10%[/td]
    [td]9[/td]
    [td]9[/td]
    [td]7[/td]
    [td]7[/td]
    [/tr]
    [tr]
    [td]Yhteensä[/td]
    [td]100%[/td]
    [td]8,4[/td]
    [td]8,1[/td]
    [td]7,7[/td]
    [td]8,9[/td]
    [/tr]
    [/table]

    Wbox
    • + Yleinen käyttömukavuus
    • + Runsas varustelu
    • + Toimii myös kaapeliverkossa
    • - Hidas viritysaika

    Handan
    • + Runsas tallennustila
    • + Kaukosäädin
    • + Toimii myös kaapeliverkossa
    • - Karkeahko käyttöliittymä
    • - Ulkoinen virtalähde

    Humax
    • + Näyttävät valikot
    • + Monipuolinen mediasoitin
    • - Varustelu
    • - Kaukosäätimen ergonomia

    Topfield
    • + Kuvanlaatu
    • + Jopa 4 yhtäaikaista tallennusta
    • + Monipuolinen mediasoitin
    • - Vanhahtava käyttöliittymä
    • - Loop-kaapeli (eli takana pitää laittaa se pieni kaapelin pätkä, kommentoitu tekstissä että ei voi sen takia asentaa ihan seinään kiinni)

    Se mitä noissa yhteenvedoissa ei ole mainittuna on esimerkiksi:
    • Humaxissa maksukortinlukija on laitteen takana eikä edessä
    • Handan oli testin ainut laite, joka ei osaa tallentaa kanavia ilman maksukorttia (muilla laitteilla voi siis artikkelin mukaan tallentaa maksukanavat ilman korttia laitteessa ja tökätä kortin laitteeseen ja katsoa tallennukset)
     
  13. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    No oikeastaan sitten vaihtoehdoksesi jää Miraclebox tai joku muu johdannainen, tallennukset siirtyy suoraan verkon kautta NAS:iin, tosin CI+ voi tehdä omat kuvionsa tuohon....

    T: Vesku
     
  14. Pekka T K

    Pekka T K Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2008
    Viestejä:
    253
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on nimenomaan projektoria varten Miracle S/T-versiona - toimii ok. Minulla ei ole maksukanavia. TV-Viihteen YLE-HD kortti toimii sisäisessä lukijassa. DNA:n vapaa YLE-HD alkoi joitakin viikkoja sitten näkymään, joten TV-Viihteen korttia en enää varsinaisesti tarvitse.
     
  15. RPZ

    RPZ Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2006
    Viestejä:
    276
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luotettavuus on minullakin ihan kärkiprioriteetteja. TM:n testin juuri luin ja ei osunut silmiin että olisi sanallakaan otettu kantaa eri laitteiden luotettavuuteen. Sijoitus määräytyi vain ominaisuuksien perusteella. Ärsyttävää.
    Miksei TM voisi tehdä jonkinlaisen testitapaussarjan kimuranteista käyttötapauksista, ja ajaa joka boksin läpi ja katsoa löytyykö bugeja. SW versiot tietty mainiten.
     
  16. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Joka ainoa suomalaisen lehden digiboksi-testaus on ollut puutteellinen. Yhdessäkään testissä ei ole käytetty bokseja kotona muutamaa viikkoa ja nähty niitä jokapäiväisiä ongelmia. Parasta tietoa saa DVDPlazalta. Ketjujen lukeminen vaan vaatii aika paljon aikaa.
     
  17. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ongelmien satunnaisuus on se avain, miksi millään testauksella ei oikein saada kovinkaan varmaa näkemystä laitteen luotettavuudesta. On selvää, että jos esimerkiksi tallennus epäonnistuisi aina tai ainakin jollain tietyllä "normaalilla" käyttötavalla joka kerta, niin tuohon kiinnitettäisiin epäilemättä huomiota, mutta jos ongelmat esiintyvät vaikkapa vasta viikon tai useamman viikon intensiivisen käytön jälkeen, eivätkä silloinkaan aina, ei testissä voi oikein saada ainakaan mitään kovin selkeää mitattavaa arvoa luotettavuudesta. Voidaan esimerkiksi miettiä (teoreettista) tilannetta, jossa yksi testilaite buuttaisi itsensä kertaalleen kesken tallennuksen viikon testin aikana ja näin missaisi yhden testitallennuksista siinä missä toinen tallentaisi viikon testijakson aikana kaikki tallenteet luotettavasti, mutta menisi vaikka reilun viikon jälkeen tilaan, jossa se ei tallenna enää yhtään mitään ennen virtabuuttia. Testin perusteella ensimmäinen olisi "epäluotettavampi", mutta ainakin itse preferoisin nimenomaan ensimmäistä noista laitteista.

    En sinänsä puolustele itse testiä tai testejä yleensä, lähinnä osoitan lievää ymmärrystä keinojen rajallisuudelle lyhyessä testissä. On sinänsä ymmärrettävää, että aika ei noissa riitä juuri muuhun, kuin ominaisuuksien ja selkeästi mitattavissa olevien arvojen arviointiin. Autoissahan tehdään lehdissä yleisesti kestotestejä, joita kieltämättä kaipaisi myös viihdelaitepuolelle: laite "todelliseen" käyttöön vaikka muutamaksikin kuukaudeksi ja merkitään ylös kaikki merkittävä ja julkaistaan tämän jälkeen arvioita laitteesta todellisessa käytössä. Toki autojen ja viihde-elektroniikan hankkimistottumuksissa on isoja eroja ja automallit varmaankin keskimäärin ovat merkittävästi viihdelaitteita pidempään markkinoilla, joten kestotesteilläkin on enemmän arvoa hankintaa pohtiville. Toisaalta välttämättä esimerkiksi TM:n testeistä itselleen hengen vahvistusta elektroniikkahankinnoissa hakeva henkilö ei ole tyypillisesti sellainen, joka ryntää ensimmäiseksi kauppaan ostamaan niitä uusimpia villityksiä, joten ihan vain kuukauden-parin "todellisen käytön" testilläkin olisi luultavasti kiinnostuneet lukijansa.
     
    Viimeksi muokattu: 20.11.2011
  18. LareHir

    LareHir Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2002
    Viestejä:
    257
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos "unreal" ja "RPZ" nimimerkeille kommenteista. Olen aikanaan ollut TM:n kaitafilmi- ja projektoreiden testien sekä vertailujen tekijänä. Tulin TM:n aikana toteamukseen, että heidän maksama free-lance korvaus ei vastannut todellisia kustannuksia testien ja vertailujen tekemisestä, joten lopetin ne hommat. Paremmin tuotti lukijoiden kirjeisiin vastaaminen. Niitä jatkoin.

    Olen edelleen sitä mieltä, että Te, DVD-Plaza käyttäjät, olette paljon parempia todellisen tiedon tuottajia kuin MikroBitti -lehti tai Tekniikan Maailma -lehti. Yksinkertaisesti heillä ei ole aikaa syvälliseen testaukseen.

    Olin jo TM:n testin jälkeen valmis ostamaan heidän voittajan Humax HD-digiboxin, mutta kun täällä oli tietoja, että DVD-Plazan käyttäjät edelleen ovat havainneet sen tallennuksien toistossa satunnaista nykymistä. Tätä ei ole tähän mennessä tietääkseni korjattu. Onneksi lukemieni viestien mukaan maahantuoja (Expert Oy) on myöntänyt ongelman ja puhuu OTA päivityksistä. Mutta kun lukemani mukaan semmoista ei ole tähän mennessä tullut.

    Taidan jäädä odottamaan tietoa, että toimiva HD-digiboxi jostain löytyisi.

    Olen muuttanut uuteen asuntoon. Vanhan asunnon SD-tason kotiteatteri on purettu. Olen parhaillaan rakentamassa tähän uuteen asuntoon HD-tason kotiteatteria. Mutta tässä on vielä monia tehtäviä niin pihapiirin siistimeiseen ja kotitetatterin äänieristyksien eli akustoinnin rakentamiseen tehtävä, joten minulla ei ole kiirusta uuden HD-digiboxin hankintaan.
     
  19. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paitsi että ei ole. Topparin CRP-2401CI+ -tapauksessa näemme että modulilla varustetun laitteen käytettävyys on ihan eri luokkaa kuin suomalaisen viisaiden kerhon leiman saanut integroitu laite. Suomalaiselle kaapelitv-liitolle ei merkitse asiakaskokemus yhtään mitään vaan ollaan luovuttu pikkuasioista kuten päivityksistä (softpäivitys "vaatii" uuden cableready-sertifikaatin, mitenkäs se Wboxin päivitys DNA:lta jaksaa?) tai topfieldin TAPeista. Varsinaiseen tallennusten onnistumiseen ei sertifikaatti ota mitään kantaa eli leima ei takaa millään tavoin että laatikko sopisi ohjelmien tallentamiseen ja katsomiseen. Modulipuolella taas mennään topfieldin tapauksessa saksan säännöillä jolloin käyttäjällä on mahdollisuus TAPien käyttöön ja boksi osaa tallentaa useampia salattuja ohjelmia samanaikaisesti kovalevylle vaikka niitä ei kaikkia pystytäkään sillä hetkellä purkamaan.

    Ao laite on kyllä toppariketjun mukaan vielä raakile mutta niin oli ymmärtääkseni "alkuperäinenkin" topfield vaikka maahantuojan oli pumpannut lakia rikkomalla niiden hinnat stratosfääriin. Henkilökohtaisesti ihmettelen miten se voi olla niin vaikeaa saada aikaiseksi firmis joka pystyy tallentamaan ohjelmia ja toistamaan luotettavasti niitä kun se on laatikon ainoa varsinainen tehtävä..
     
    Viimeksi muokattu: 21.11.2011
  20. HulluHevari

    HulluHevari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.09.2004
    Viestejä:
    445
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli vain mieleen että vanhempi Wbox ja sen testit taisi sitten olla poikkeus kun sehän testinsä voitti, useastikin ja oikeastikin on edellisten laitteiden paras. Tai onko vieläkin paras kokonaisuus?