Pioneer VSX-921 & Subbari

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Jukkax, 10.11.2011.

  1. Jukkax

    Jukkax Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2007
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vahvistimessa Jamon subbari kiinni ja laitteen testejä ajaessa jumputtaa kyllä subbariakin ok. Jostain syystä mistä ohjelmalähteestä tahansa kuunnellen subbari on aina täysin pimeänä. Ei pihahdustakaan riippumatta paljonko subbarilla pistää virransyöttyä lisää tai vahvistimessa lisää sw gainia. Kuin ei ymmärtäisi että se on vahvistimen sw-lähdössä kiinni. Määriteltynä sinne kyllä on, ja tosiaan siinä ACCACAC tjsp. säädössä subbaria jumputtaa. Ideas?
     
  2. delenn

    delenn Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siellä asetuksissa joista valitaan kaiuttimet löytyy se subwoofer, oletuksena mikäli se on päällä niin siinä lukee "yes" mutta jos haluaa että sille syötetään kokoajan bassotaajuuksia niin pitää vaihtaa asentoon "plus". Itsekin tätä kotvasen aikaa ihmettelin, varsinkin normikäytössä se ei "yes" asennolla ei tee mitään, toimii kyllä jos katselee jotain blueray leffaa jossa erikseen syötetään tavaraa subbarille mutta muuten se on hiljaa esim stereo kuuntelussa tuossa "yes" asennossa tämä pätee silloin jos muut kaiuttimet on valittu asentoon "large"
    Manuaalissa tämä kyllä lukee pienellä mutta kuka niitä jaksaa lukea :)
     
  3. jarkko_h

    jarkko_h Guest Guest

    Liittynyt:
    29.11.2009
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jukkax, tuo delennin ohje pitää paikkansa. Jos subbari ei ole herännyt lainkaan millään lähetysmuodolla voi syynä olla se että aivan pieni signaali ei välttämättä herätä automaattiherätteistä subbaria vaan jää standby -tilaan. Esim mulla mulla C. A. minx 300 -subbarilla ei mene subbarista virrat päälle aivan minimivolumilla. Eli vähän volumia lisää ja tämän jälkeen menee subbarin virrat päälle. Tuskin kuitenkaan tuosta kyse.
     
    Viimeksi muokattu: 10.11.2011
  4. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Ihan oikea ja järkevä toiminta on tuo vahvistimelta. Läheskään kaikki eivät halua subia musiikilla mukaan, vaan niitä käytetään vain leffoilla lfe kanavaa varten. Yleensä vahvistimista on pitänyt erikseen aktivoida jokin "direct" tila musiikkia varten subin pois halutessaan, joten onkin ilahduttavaa huomata että valmistajat ovat muuttaneet oletusasetuksiaan toimimaan oikeaoppisesti.
     
  5. Jukkax

    Jukkax Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2007
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Thx, tuolla lähti bassot jumputtaan. Olin kyllä jopa lukenut niin paperi kuin pdf manuaalit ja tuon noteerannut ja olin oletuksessa että oli edelleen plus asetuksella, mutta nähtävästi kun manuaaliasetuksilla ei alunperin tuo tullut muista syistä johtuen kuntoon niin ajelin sen MCACCAAMACAM automatiikan ja se oli kytkenyt sw-lähdön "yes" tilaan. Ja siinä tilassa sitten yrittänyt kaikkea, tietämättä että se ei enää ollutkaan "plus" tilassa. Tarkistamalla tuo, asettamalla kaitsarit center=small ja r/l = large ja subbari = plus tilaan, ja seuraalla subbarin lediä joka näköjään värillään kertoo (ei ole sen 10 vuoden aikana kun nuo olleet tuotakaan noteerannut) onko aktiivinen vai stand-by tilassa, alkoi homma purkautua. Ja nyt jytää :)

    Hieno vahvistin, tuohon hintaluokkaan. 399e.
     
  6. jace75

    jace75 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2012
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itel oli sama ongelma ja täältähän se apu löytyi :D
    Eli subwoofer oli asetuksissa "yes", mitään ei kuulunu paitsi kalibroinnissa.. piti laittaa "plus" ja lähti rokkaa.

    Eli TÄNKS!
     
  7. aa-hoo

    aa-hoo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2011
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    No joo onhan tuo ihan kauheaa kuraa koittaa saaha subbaria etukaiuttimien kanssa pelaamaan yhteen. Ehkä se onnistuis paremmin jos leikkais todella ylhäältä taajuudet pois. Itselläkin peli/leffakäytössä vain subbari. Koitin tietenkin subbarin kera kuunnella musiikkia, mutta jotenki tuo pioneerin suodin ei leikkaa minusta tarpeeksi pois. Pakko käyttää itsellä tuota subivahvarin omaa suodinta.