Samsungin 2011 LCD-mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana temeksi, 29.12.2010.

  1. Remmi

    Remmi Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2009
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, ainakin täällä 46D7005 kuuloke töpö kiinni...
    (Takuuvaihdot: 40A866 > 40B650 > 46D7005 "Valittaa kannattaa aina!")
     
    Viimeksi muokattu: 03.11.2011
  2. vapa

    vapa Guest Guest

    Liittynyt:
    09.06.2004
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla oli sama juttu kunnes vaihdoin lyhyempään antennijohtoon (3m--1,5m). Pikselöityminen loppui siihen. Kannattaa kokeilla, eikä maksa paljon..
     
  3. suolet

    suolet Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2007
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 05.11.2011
  4. deuri

    deuri Guest Guest

    Liittynyt:
    01.09.2011
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minun kohdallani pikselöitymisen syyksi paljastui tv:n (55D7005) tai digiboksin (BD-D8900) mukana tullut antennikaapeli, jolla olin yhdistänyt laitteet. Korvasin sen toisella (vieläpä pidemmällä, kun sellainen sattui löytymään vanhastaan) kaapelilla, ja pikselöityminen loppui siihen paikkaan. Ärsyttävää, että kalliiden laitteiden mukana toimitetaan sekundatarvikkeita. Syyllisen jäljittäminen oli tässä tapauksessa onneksi helppoa, kun digiboksi näytti tv-kuvan oikein ja väitti signaalia virheettömäksi, mutta tv:n viritintä käytettäessä kuva pikselöityi ja signaalissa oli virheitä.
     
  5. Late-82

    Late-82 Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2007
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    0
  6. grendy

    grendy Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2003
    Viestejä:
    99
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on jo kaupasta ostettu uusi kaapeli ja samalla kaapelilla ulkoisella digiboksilla ei pikselöitymistä, mutta telkkarilla kyllä pikselöitymistä. Plus että pikselöityminen tosiaan katosi sen jälkeen kun telkkarin sisuskalut oli vaihdettu kokonaan.... nyt se pikselöityminen vaan on tullut mystisesti takaisin :(
     
  7. billduke

    billduke Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2006
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin tuossa about viikko sitten Samsungin UE46D6207 -mallisen telkun. Muuten hyvä televisio, mutta ongelmaksi muodostunut järkyttävä input lag, joka häiritsee pelaamisen lisäksi jopa bluray leffojen katsomista. Äänet tulevat vahvarin kautta ennen kuin kuva näkyy telkusta jopa game moden ollessa päällä. Jos katson tv:tä esim scartilla kiinni olevan digiboxin kautta äänien tullessa itse töllöstä, kuva ja ääni ovat ihan kohdallaan.

    Vahvari on Harman Kardon 355. Siinä voi säätää lip syncciä, mutta säätöväli on 0-180ms, eikä tuota äänen ja kuvan epätahtia saa sillä korjattua. Joko asteikko loppuu kesken tai sitä pitäisi pystyä säätämään eri suuntaan, mutta ei tunnu onnistuvan. Onko siinäkään mitään järkeä?

    Olisiko kenelläkään tietoa, että miten tuollaisen ongelman saisi ratkaistua? Telkkarista on otettu kaikki mahdolliset kuvanparannukset pois päältä. Ainoastaan säädetty värjeä, terävyyttä, taustavaloa yms..
     
  8. k2011

    k2011 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.05.2011
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis kuulokeliitännässä kiinni 2.1 kaiuttimet? Onnistuuko ilman ongelmia ja millainen ääni?
     
  9. deuri

    deuri Guest Guest

    Liittynyt:
    01.09.2011
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on jatkuvasti kuulokeliitännässä 2.1-kaiuttimet (Creativen subbari + satelliitit) ja siihen tarvittaessa edelleen kytkettynä kuulokkeet. Ihan hyvin tuo on toiminut ja ääni on ok.
     
  10. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyllä nuokin tehdään softalla....eli ota kaikki pois vain.
     
  11. billduke

    billduke Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2006
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis TV:n kuva pitäisi olla ihan oletusasetuksilla, että voi katsoa bluray-leffoja? Eihän siinä ole mitään järkeä. Ei siis saisi kuvaa edes kalibroida jos haluaa katsoa ilman lagia. hmm..
     
  12. Idiz

    Idiz Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2011
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on samankaltainen ongelma ja akuuttikin osin vieläkin muutaman kk:n mietinnän jälkeen. Tämä voisi kuulua toisellekin palstalle, mutta kysytään nyt Samsung-TV:n omistajana täältä alkuun. Tässä tähän mennessä pähkittyä taustatiedoksi. Voinee auttaa osaltaan billdukeakin:

    Kokoonpano:
    • Ruutu: UE55D8005
    • Vahvistin: Yamahan RX-V650, jolla saa myöskin säädettyä audio delaytä 0 - 160ms. Laite ei kykene ohjelmalähde/input-paikkakohtaisen delayn muistamiseen, eikä siinä ole riittävästi HDMI-liittimiä - 1.4/ARC-tuesta puhumattakaan -> laite ei siis toimi AV-kytkimenä, joten kuva suoraan ohjelmalähteistä ruutuun
    • 5.1-kaiuttimet -> ääni ohjelmalähteistä vahvistimen kautta ulos

    Ohjelmalähteet:
    • TV-kuva: HD Digibox, kuva HDMI:llä ruutuun, ääni SPDIF/optical-piuhalla vahvistimeen
    • HTPC: kuva VGA-kaapelilla ruutuun (en saanut HDMI/HDCP-kompliantilla näyttökortilla ja laadukkaalla 1.4 HDMI-piuhalla fullHD-kuvaa näkymään oikein, lisäksi .mkv -toisto nopeutui kaksinkertaiseksi, en saanut ääniä erikseen vahvistimeen optisesti - eli musiikin toisto hankaloitui, joten luovuin HDMI-kaapelista. Outo juttu, en tiedä mitä tein väärin.. PS tähänkin saa antaa vinkkejä :) ), ääni SPDIF/optical vahvistimeen
    • BluRay: kuva HDMI:llä ruutuun, ääni SPDIF/optical vahvistimeen
    • DVD: kuva komponenttiliitynällä (juu, ikivanha soitin, siinä ei ole HDMI-liitintä) ruutuun, ääni SPDIF/optical vahvistimeen

    Ruudun kuvasäädöt on tässäkin ketjussa usein mainitut maltilliset "kaikki ylimääräinen kuvankäsittely pois", säädetty lähinnä värikylläisyyttä ja kirkkautta jne.

    Olen nyt alkuun koettanut ratkaisuvaihtoehtoa: "en investoi muihin kuin TV:een". Tässä on huono puoli se, että voin säätää vahvarista vain yhden delayn yhteisesti kaikille ohjelmalähteille. Se taitaa olla tällä hetkellä noin 90ms:n kohdalla. Suuri osa lip-sync ongelmista poistui tällä järjestelyllä. Osa silti jäi. Miinuksina myös se, että esim. pelkästään HD digiboxilla SD ja HD-kanavilla on eroja delayssä.

    Ihanteellinen tavoitetila olisi joku "automaattinen lip-sync-säätö kuvalähteistä huolimatta". Lieneekö sellaista edes olemassa, tai tehtävissä?

    No juu, toki mietinnässä on muitakin vaihtoehtoja - alkuun: "investoin uusiin laitteisiin mahdollisimman vähän". Ainakin threadissa
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=85070&page=2
    näkyy olevan puhetta samankaltaisesta ongelmasta. Kysyisinkin, kannattaisiko hankkia RX-V771 Yamaha:
    http://uk.yamaha.com/en/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx-vx71series/rx-v771_g/
    ja kytkeä äänet kulkemaan ohjelmalähteistä ruutuun, ja sieltä 1.4 HDMI/ARC-piuhalla (toimisiko tämä edes?) tai jollain muulla (millä?) piuhalla vahvistimeen. Oletan tässä että ruutu lähettäisi äänen samaan aikaan kun saa prosessoitua kuvan, kerran sen omat kaiuttimet pysyvät aina synkassa. Onko tässä mitään järkeä? Häviäisikö mielestänne audio delay-ongelmat tällä järjestelyllä?

    Vai joutuisiko ajattelemaan "omalle lompakolle kallista" vaihtoehtoa RX-A810:aa:
    http://uk.yamaha.com/en/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx-a810_g/?mode=model
    jossa muistaakseni on audio delayille input-kohtainen muisti (ei näy tuosta sivusta suoraan, mutta jostain kaivoin sen manuaalin ja siinä oli maininta), ja kierrättää äänet edelleen vahvistimen kautta ja säätää ohjelmalähteittäin audio delay kohdalleen. Tällöinkään tosin HD digiboxin SD ja HD-kanavien erot ei tulisi korjattua.

    Miten tämä voi olla näin hankalaa eli enkö vain osaa, vai mikä nyt on, miksi en tajua :)

    Paljon kiitoksia kommenteista jo etukäteen!
     
    Viimeksi muokattu: 08.11.2011
  13. Remmi

    Remmi Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2009
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis jokin Pioneer 2,1 steroviritys vuodelta kivi ja kirves, eli ei kajareita asuoraan, jos se oli kysymys.
    Pioneerin kake hukassa (ainoa säätömahdillisuus, ei edes Harmony sitä osaa), joten Subbari, Basso ja Diskantti korjaukset ovat nollilla. Ääni on hirvitys, mutta hieman parempi(?) kuin ilman.
     
  14. HulluHevari

    HulluHevari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.09.2004
    Viestejä:
    445
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tuo 7005 laadukas töllö? Kuten tuolla LG-ketjussakin tullut todettua, 3d ei kiinnosta pätkääkään vaan 2d kuvanlaatu ja pelinopeus/lagi olisi ne merkittävät asiat.

    LG 47LW650W:tä muuten harkinnut mutta tullut sitten siihen päätelmään että olen liian laiska alkamaan taas(kerran jo tuon tehnyt) kirjahyllyä modamaan parilla sentillä töllön mahtumisen takia. Tälläinen alle 70cm jalustan kanssa kun mahtuisi suoraan.

    Eli onko tämä parempi kuin nykyinen Sony 40W4000:ni?

    e. Ja onko tuo lagiongelma äänessä pahakin?
     
  15. Neut

    Neut Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2007
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    On hyvä töllö ja pesee kirkakasti vanhan Sonysi. Lagiongelma tuli itsellä esille kun katson kaikki leffat tietokoneelta, mutta vahvistimen speaker delayta säätämällä ongelman sai korjattua. HDMI digiboksin (Elisa Viihde) kanssa ongelmaa ei ole, koska se on kytkettynä suoraan televisioon, josta taas menee äänet optisella vahvistimeen. Periaatteessa näin ongelman saisi estettyä joka lähteestä ellei muuta keinoa ole, mutta en tiedä koituuko siitä sitten muuta haittaa, esim tilaäänien kanssa.
     
  16. HulluHevari

    HulluHevari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.09.2004
    Viestejä:
    445
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitenkäs pelaaminen näillä Samsuilla? Lueskelin aika huolestuttavaa settiä tuolta AV Forumilta siitä kuin Samsun paneelitekniikka aiheuttaisi erittäin häiritsevää liikeblurria? Liittyykö samaan kuin jossain testissä, jossa muuten kyllä kehuivat töllöä, sanoivat kuvankäsittelyn laajuuden olevan absurdilla tasolla.
     
  17. Sonny Burnett

    Sonny Burnett Guest Guest

    Liittynyt:
    15.12.2004
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on ollut UE55D7005 nyt vajaan viikon ja sama ongelma. Sonyn blu-ray soitin on HDMI:llä telkussa ja äänet menevät analogisesti joka kanava erikseen vanhalle Yamaha RX-V430:lle.

    DVD-filmillä ei lagia huomaa, mutta Blu-Raylla todella pahasti. Kuva tulee pahasti äänen perässä. Vahvistinhan on vanha eikä siinä ole yhtään HDMI-liitäntää. Olen kyllä aika "kadunmies" näissä asioissa, mutta korjautuisiko ongelma jos kuva ja ääni kulkisivat samaa reittiä HDMI-piuhaa pitkin soittimesta vahvariin ja sieltä televisioon? (jos vahvari olisi siis nykyaikainen)

    Vai onko kyse vain telkun viasta/ominaisuudesta, jota ei voi korjata kuin noilla viiveiden säädöillä jos muu laitteisto on riittävän järeää?
     
  18. Sonny Burnett

    Sonny Burnett Guest Guest

    Liittynyt:
    15.12.2004
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lähetin Samsungin nettisivujen kautta kysymyksen edellisessä viestissäni mainitsemastani ongelmasta ja vastaus oli tällainen:

    Kiitos yhteydenotostanne Samsungin tekniseen tukeen.

    ----------------------------------------------------------------------------

    Liittäkää Yamahan RX-V430 -vahvistimen suoraan televisioon
    HDMI-kaapelilla (jos vahvistin tukee ARC:ta, televisio tukee HDMI (ARC)
    -liitin) tai digitaalisella optisella kaapelilla (Digital Audio Out
    (Optical) -liitin televisiossa). Voi käyttää myös kuulokeliitintä televisiossa.

    ----------------------------------------------------------------------------
     
  19. cchki

    cchki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.11.2005
    Viestejä:
    193
    Saadut tykkäykset:
    0
  20. Dbol

    Dbol Guest Guest

    Liittynyt:
    23.10.2004
    Viestejä:
    251
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt olisi monessakin liikkeessä hyvään hintaan tuo 46D8005 telkku. Uskaltaako tuon ostaa, jos PS 3 FPS pelit on ahkerassa käytössä? Kaveri oli ostanut uuden 5-sarjalaisen ja komposiitti liittimen kautta ei ollut voinut pelata xboxilla lagin takia.
    Kokemuksia? Mikä tuon 8-sarjan vasteaika muuten on?
     
    Viimeksi muokattu: 10.11.2011