Itselläni tw5500 on alkanut tehdä tätä jatkuvasti. Nyt tykkiä ei voi enää edes käyttää koska se ei tunnista mitään hdmi1-tulosta tulevaa signaalia. Ovatko muut todenneet tällaisia ongelmia? Jos kuvan saa näkyviin ja vaihtaa tykin lämmittyä eri kuvalähteelle ei tykki enää synkronoidu joten katselut loppuvat siihen. Täytyy soitella huoltoon lähiaikoina ja kysellä miten asia saadaan kuntoon. hdmi-johdon vaihtoa ja kaikkea mahdollista on jo tullut kokeiltua.
Aiemmin en ole asiaan kiinnittänyt huomiota, mutta lätkää katsellessa pisti silmään, että valkoisessa kuvassa osa kuvasta vihersi hieman, ei paljoa, mutta sen verran, että sen huomasi. Muistan jostain lukeneeni osittain punertavasta kuvasta, joten onko tämän tykin ominaisuus, että valkoinen ei ole tasaisen valkoista? Toinen omituisuus, johon olen törmännyt on, että frame interpolointia käytettäessä kuva nykii välillä aika pahastikin. Esiintyykö kellään muulla näitä "ominaisuuksia" vai onko tykkini huollon tarpeessa?
Olen nyt kahden vaiheilla 4400 tai 3200. Taidan taipua tähän 4400-malliin koska tila ei ole täysin pimennettävissä ja 3200 kanssa on joillain ollut hieman ongelmia. Joku tässä threadissa sanoi että heittää kuvan n.5m matkalta. Itselläni olisi täsmälleen samanlainen asennus tulossa. Olisi mukava kuulla kokemuksia vastaavista, kuvan koko olisi tarkoitus saada n. 100-110" edit. moni sanoo täällä että valoteho ja väritoisto on tässä 4400 parempi, mutta paperilla 3200-mallissa on valoteho-arvo hieman korkeampi. Mistä tämä johtuu, käytännössä kuitenkin ilmeisesti 4400 vie voiton ?
Osaako kukaan sanoa näin tykkiä harkitsevalle, että miksi pirkkalan verkkokauppa.comissa esillä olleissa mallitykeissä Optoman HD20 kuva (alle tonnin tykki) näytti merkittävästi vieressä ollutta TW3200 tykkiä tarkemmalta? Jos budjettini kestää niin tämä TW4400 kiinnostaisi kovasti, mutta jäi häiritsemään ajatus miksi HD20 kuva näytti niin paljon skarpimmalta kuin TW3200 ja pieni pelko siitä onko TW4400 yhtä pehmeä kuvaltaan kuin pikkuveljensä...
Yhden DLP-sirun tykeissä ei ole paneelien kohdistusongelmia kuten kolmen LCD-paneelin tykeissä. TW3200/TW4400 tykeissä on myös lens shift ja laajemmalla zoomilla varustettu optiikka, jonka piirto ei ole välttämättä kaikissa tilanteessa aivan yhtä tarkka kuin Optoman yksinkertaisempi optiikka. Kuvan pehmeys voi johtua asennuksesta (lens shift/zoom ääriasennossa) tai siitä, että kyseisen yksilön LCD-paneelit on tehtaalla kohdistettu huonosti. Epsonin LCD-tykeissä on tunnetusti ollut jonkin verran ongelmia paneelien kohdistuksessa. Esim. MikroBitti 2/2009 tykkitestissä oli havaittu TW3000-mallin kohdalla paneelien kohdistusvirhe: Käsittääkseni noissa kalliimmissa malleissa (TW4400/TW5500) kohdistusvirheitä on ollut jonkin verran vähemmän kuin noissa halvemmissa malleissa. Esim. MikroBitti 2/2010 tykkitestissä todettiin TW4400-mallista seuraavaa:
Kävin katsomassa näitä molempia rinnakkain ja valinta oli sen jälkeen selvä. 4400:n musta on selvästi mustempaa ja liiketoisto parempi. Uusia 5900/6000 kyttäsin aikani mutta kun kävi testeistä ilmi että nämä oli rankattu mustan tasossa jopa 3200:n alle, niin joutui unohtamaan.
Kaikissa epsoneissa noita vikoja tuntuu olevan. Oman 4400sen laitoin taas huoltoon pienen sirinän ja vanhan firmisen vuoksi. Vaihtolaite tuli jo seuraavana päivänä vanhan hakemisesta, eli nopeaa toimintaa tällä kertaa. Nyt oli vaihtotykkikin lähes uusi, ainoastaan kerran lamppu vaihdettu ja 40h katseltu kone. Luulin aiemmin makarin tietokoneeni olevan sökö, koska sain "no signal" herjaa molemmista HDMI liittimistä, mutta tykki toimi kuitenkin ok läppärin vga portin kautta. No, vaihtolaitteella kuva tulikin taas normaalisti, eli entisestä tykistä oli varmaan koko hdmi kortti rikki. Kohtuuttomasti on kyllä epsoneissa vikoja, jos vertaa panan tykkeihin. Mutta nyt jäi kyllä itselle hyvä fiilis, uusi tykki taas käytössä ja takuutakin vielä 14kk jäljellä.
4400/5500 malleissa on tietääkseni uudempi ja parempi LCD-paneeli kuin 3200:ssa, joten sen ansiosta mustakin on mustempaa. Itse taas odottelen testejä ja käyttäjien kommentteja tw9000:sta. 5500 mallikin kyllä kinnostaisi (parempi väri ja HQV:n skaalain), mutta tykin päivitys tulee ajankotaiseksi aikaisintaan vastan vuoden vaihteen jälkeen. Silloin vanhemmat mallit ovat varmaankin jo poistuneet myynnistä. 3D lasit päästävät läpi vain osan valosta, joten sen vuoksi 5900/6000 malleissa valotehoa on varmaankin jouduttu nostamaan, mikä taas tarkoittaa huonompaa mustan tasoa.
Tänään kävin lunastamassa tw4400 himaan, rykäsin nopeesti tykkiin piuhat kiinni ja heitin kuvaa valkoiselle (paskaselle) seinälle, ai helvetti että näyttää hyvältä. Kyseisen testin tein ~2m päästä rahin päältä, huomenna kun saan kankaan seinään ja tykin kattoon kiinni niin lisäpäivityksiä... Messuille mentäessä pohdin tw6000, mutta "mustan"tason nähtyä pariin otteeseen :sick: niin kyseistä mallia ei voinut enään pitää vaihtoehtona.
Kunhan alkuihastus menee ohi, niin olisi kiva kuulla kommentteja konvergenssista. Foorumeille usein kirjoitellaan juttuja vain niistä huonoista yksilöistä, joissa on jotain vikaa.
- Jos sattuu saamaan "täydellisen" yksilön jossa paneelit ovat kohdistettu niinkuin pitääkin niin onko kuva silloin yhtä terävä kuin dlp-tykeissä ja voiko asiaan luottaa että kohdistus pysyy tykissä eikä esim aikaa myöten epäkohdistu? - Jos taasen saa ei-täydellisen yksilön, missä tilanteissa tykin voi lähettää huoltoon? Onko yhden pikselin konvergerenssi hyväksyttävä syy huollattaa laite? - Jos tulevassa katselukammiossa on 310cm tilaa takaseinän ja screenin välissä, minkä kokoista ruutua 4400 mallista voisi vielä saada näkyville jos tykin asentaa niin lähelle takaseinää kuin mahdollista...? Laite olisi tulossa pääasiallisesti ps3 käyttöön peleille ja elokuville ja siihenhän tuo lienee ihan passeli?
Vaikea tuohon on sanoa suoraa vastausta. Aivan DLP:n tasolle ei terävyys varmaan yllä, mutta hyvän yksilön kohdalla normaalilta katseluetäisyydeltä ei terävyydessä varmaankaan olisi merkittävää eroa. Edellyttäen tietenkin sitä, että lens shiftiä ja/tai zoomia ole säädetty ihan ääriasentoon. Itse en ole kuullut sellaisesta, että lcd paneelien kohdistus olisi muuttunut ajan myötä. Riippuu valmistajasta. Joillakin valmistajilla toleranssi oli muistaakseni kaksi pikseliä. En osaa sanoa, mikä Epsonin käyttämä toleranssi on, mutta veikkaisin, että yhden pikselin virhe ei ole vielä tarpeeksi iso virhe, että tykin voisi huollattaa. Tai voihan sitä yrittää, mutta huollon vastaus voi olla, että ei niin pienelle virheelle voida tehdä mitään. http://www.projectorcentral.com/Epson_Europe-EH-TW4400-projection-calculator-pro.htm
Onko kukaan päässyt säätelemään tätä tykkiä ihan kalibrointivermeiden kanssa? Ainakin, jos tuota AVForumsin arvostelua on uskominen, niin lähtökohta on kuvanlaadun kannalta aika keturallaan, ainakin Theater Black 1:llä. Tietääkö kukaan hifistyneempi, onko TB2 parempi? Hyvin saivat säädöt kohdilleen testissäkin, mutta arvaahan sen, julkistavatko tehdyt tarkat säädöt, ku sponssaajina on kalibrointilaitevalmistajat. Ei kai se niin paljon voi olla kankaasta kiinni tuo kalibrointi, että jokainen tykki täytyy erikseen säätää just kohdilleen? Kun katsoo noita Theater Black 1:llä tehtyjä mittauksia, niin noistahan näkyy värien epätasapaino ja gamman heitto aika selvästi. Onko kellään kommentoitavaa vastaavista kokemuksista? Millä asetuksilla tuota vihreän tasoa vois bumpata sen viitisen prosenttia kautta linjan? Entä pystyykö gamman korjaamaan valitsemalla esim 2.4-asetuksen? Eka tykki on ny tilattuna, mutta I'll be damned, jos en meinaa saada siitä irti kaikkea
Miten muuten tykki kalibroidaan, tietokoneella kalibraattori tekee näytöltä mittaukset ja automaattisesti tuottaa korjatun väriprofiilin näytölle, mutta onko tykkien kanssa homma täysin manuaalista valikoissa sukeltelua ja kalibrointikuvan tuijottelua? Vai osaako kalibraattorit jotenkin keskustella suoraan tykin kanssa sarjaportilla samalla kun mittaavat heijastettavaa kuvaa?
Vaihtelee yksilöittäin -- omassa vajaan yhden pikselin heitto. Varmaankin juuri tuosta johtuen kuva ei myöskään ole terävintä mahdollista. Mutta päädyin kuitenkin kelpuuttamaan nämä puutteet, sillä kuva on hienoa katsottavaa eikä epätarkkuus tai konvergenssihärö näy käytännössä. Tämä on erittäin hyvä 2D-tykki yleiskäytöön Bluray, HDTV, konsolit.
No niin, nyt on pari viikkoa tullu kateltua videotykkiä ja tässä pieni tiivistys: + Blurayt näyttävät uskomattoman hyvältä, olen erittäin tyytyväinen kuvanlaatuun ja liikkeen sulavuuteen + Olohuoneessa pystyy kattoo leffoja vaikka valoja päällä ja musta on MUSTAA + kuvansäädöt ovat kiitettävät (kun vertaa tw6000, mikä oli toinen vaihtoehto tykille ennen kuin näin livenä kuvaa) - kerran kuvaan ilmestyi noin 10cm halkaisijaltaan oleva haaleanpunainen pallukka, poistu kun käytti toisella signaalilähdöllä. - ei tunnista pleikkarilta signaalia, eli pitää "buuttaa" pleikkari ja säätää sieltä signaali uudestaan muuta mitä tuli huomattua: älkää missään nimessä ostako telinettä missä on "pallonivel", sitä ei vaan saa millään täydellisesti vaakaan. Ostakaa heti laadukas 10m hdmi-piuha eikä clas "säästän parikymppiä" ohlsson roikkaa.
Itse itseäni täydentäen, löysin tällaiset asetukset TW-4400:lle ranskalaiselta kotiteatterisivustolta (toiseksi viimeinen viesti). Toivottavasti jollekin on noista hyötyä, kun näyttää siltä, että kyseinen tykki ei tänne asti päädykään. Jos se on kuin onkin päässyt loppumaan, niin osaisikohan kukaan kertoa yhtä hyvää vaihtoehtoa 2D-katsojalle, jolle tykin input-lagi, mustan taso ja sateenkaarettomuus on tärkeysjärjestyksessä päällimmäisinä
Itselläni on ko. tykki tilauksessa verkkokauppa.comista, ainakin päivällä tykkejä oli vapaana kymmenkunta kappaletta hintaan 1699e. Pitää huomenna tai ylihuomenna testata noita säätöjä kunhan saan tykin noudettavaksi, hieno homma jos toimisivat heittämällä. Vähän jännittää millaisen yksilön saan, toivottavasti pikselit eivät pahasti heitä...
Kiitokset! Piti heti kokeilla kun ei ole säätölaitteita käsillä. Nuo säädöt lähtee Natural-tilasta jossa lamppu on Normal-asennossa. Lamppu eco-moodissa kuvasta tulee liian vihreä ja mielestäni se on hieman vihreäsävyinen Normal-asennossakin. Pistin nuo RGB ja RGBCMY sellaisenaan Theater Black 2 -tilaan, gamma 2.4, color temp 6500K ja skin tone 3, epson super white On, ja kuva parani mielestäni aiempaan nähden. Ja tämä siis ihan silmämääräisesti omassa ympäristössäni joten petrattavaa taatusti jäi Super reso on mulla ollut ykkösellä ja tässä suositeltiin jopa kolmosta. Täytyypä tutkailla voisiko se tosiaan olla noin sillä kieltämättä en heti löytänyt haittapuolia ja tietyissä tilanteissa siitä on hyötyä. Kangas on Grandviewn Fantasy (valkoinen gain 1.0) ja huone tummasävyinen.
Noniin ensimmäiset testisavut eilisillalta uudesta tykistä valkoiselle maalatulle betonille. Tänään hyvällä tuurilla ehtii kairaamaan tykin suurinpiirtein oikeaan paikkaan, jonka jälkeen kuvaruudun koon mittaukset ja operaatio mdf/kapa-screen lähtee liikenteeseen. Kokoa lyhyeltä alle 3m heittoetäisyydeltä saa kuvalle ihan riittävästi (rapiat 2m leveää), mutta ainakin ihan ensimmäiset ajatukset kovasti kehutusta mustan tasosta pistivät mietityttämään. Ehkä teen päätöksiä vasta kun kuvaa pusketaan edes etäisesti valkokankaan/screenin nimikkeen omaavalle pinnalle. Olisiko kenelläkään vinkkiä mitkä asetukset kannattaa pitää PS3:sta päällä ja mitkä ei, löytyy super whiteä ja muuta hienoa eikä arvalla välttämättä heti keksi mitkä ovat juuri optimaalisimmat ulostuloasetukset tykkikäyttöön. Aika nopeasti muutin 4:4 pulldownin interpolaatiolle minkä liiketoisto miellyttää omaa silmääni kovasti bluraytä katsellessani, mutta sekin tämäkin pitää mutustella uudemman kerran kun tykki on oikealla paikallaan. Konvergerenssin heittoa en ihan vielä päässyt laskeskelemaan, mutta uskoisin että ei ole sen suhteen täydellinen yksilö. Onko kenelläkään heittää vinkkiä mitä testikuvia tykin kalibroinnissa voisi käyttää hyväkseen? Toki muitakin vinkkejä näin novisille voisi heitellä mitä näin ensimmäisen tykin uutena omistajana ei ymmärrä tai huomaa ottaa huomioon?