Tintistä elokuva.

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Wick, 24.11.2002.

  1. Knuttila

    Knuttila Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2010
    Viestejä:
    132
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen lukenut kaikki Tintti-albumit moneen kertaan ja elokuva oli mielestäni täyttä paskaa. Animaatio oli ok ja hahmot muistutti etäisesti esikuviaan. Juoni sekä elokuvan kulku hyvin huonosti sarjakuvien henkeen sopivia. ADHD wannabe piirretty Indiana Jones hypipompi konsolipeli tämä oli ennemmin kuin Tintti elokuva..

    Varmaan elokuva perustuukin ja kohtaukset hylättyihin Indiana Jones kohtauksiin.

    Paskaa
     
  2. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Olipas Tintti kertakaikkisen keskinkertainen. Odotukset olivat maltillisen odottavat, mutta silti ekana mieleen tuli pettymys. Toimintaa oli liikaa ja siihen turtui. Tekniikan puolesta asiat olivat kunnossa - etenkin meri näytti hienolta.

    Tuntui kuin juonessa olisi pompittu yli ns. seisovampia kohtauksia, että jälleen päästäisi toiminnan pariin.

    ***/*****
     
  3. lp_rqvist

    lp_rqvist Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.09.2003
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävitkö edes katsomassa leffaa elokuvateatterissa?? Tintit on kanssa luettu monesti nuorenpana ja mielesäni onnistunut siirto elokuvaksi. Animaatio aivan loistavaa. Ehkei aivan niin hvyä mitä arvostelujen perusteella odotin. Arvosana leffalle 4/5.
     
  4. -Tinke-

    -Tinke- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2004
    Viestejä:
    377
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan, joka ei ole pahemmin Tinttiä lukenut, käynyt vielä pätkää katsomassa? Nämä kommentit/arvostelut kiinnostaisi.

    Varasin liput keskiviikon näytökseen, eli tarkoitus olisi mennä katsomaan. Itse en ole Tinttiä lukenut kuin muutaman hassun lehden pienenä, ja nämä muistikuvat ovat pyyhkiytyneet pois mielestä lähes kokonaan. Kysymys kuuluukin, miten tämä vaikuttaa katselukokemukseen?

    Tietokoneanimaatio näyttää paremmalta kuin koskaan, ja mukavan indiana jones -tyylistä toimintaa myös elokuva näyttää pitävän sisällään. Nämä siis trailerin perusteella analysoituna.

    Yksi asia on varma, menen katsomaan 2D-version. Ensin näytti eioota, kun tampereen Plevnan elokuva ohjelmistoa katsoin, mutta onneksi CineAtlas tarjoaa tätä 2D originaalina :). Ei enää jaksa 3D-efektiä, kupla on jo puhjennut kohdallani.
     
  5. lp_rqvist

    lp_rqvist Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.09.2003
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehdottamasti leffa kannttaa katsoa 2d-versiona. Kokemuksieni perusteella 3D heikentää kuvan laatua (esim. kirkkaus huonompi) ja tämän leffa kohdalla 3D kyllä vähentäisi visuaalista tehoa. Animaatio on tosiaan upean näköistä. En usko, että katselukokemukseen vaikuttaa se onko lukenut Tinttejä tai ei.
     
  6. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    3D-leffoja olen katsonut muutaman ja enempää en oikeastaan halua katsoa. Silmät menevät sen verran sikkuraan 3D:n aikana, että efekti ei ole enää vaivan väärtti. Lisäksi ne tummat lasit haalistavat värejä ja.kuvasta tulee nykivää. Siispä valitsin 2D-tintin.

    Elokuva oli täyttä rautaa. Huumoria piisasi sopivasti, tarina jaksoi kiinnostaa, kesto oli passeli eikä liian pitkä ja kuvamaailmassa oli käsittämätön määrä pikkutavaroita ja yksityisloktia. Moni tilanne ratkesi vähän yllättävällä tavalla ja mikä tärkeintä, elokuvasta paistoi tekemisen riemu. Toivottavasti blu-ray -julkaisun aikaan nähdään myös pidennetty versio. Myös hauskoja cameoita löytyi

    Ohjaaja Spielberg itse sulttaani Salaattina, samat nimikirjaimetkin, sekä itse Hergè alussa piirtämässä karikatyyria Tintistä. Ehkä Peter Jacksonkin oli jossain, mutta en itse bongannut.
    Lisäksi alkuteksteissä on lyhyt nyökkäys tv-animaatiosarja-Tintin alkutunnarille.

    Kaiken kaikkiaan, täysosuma. 5/5
     
    Viimeksi muokattu: 06.11.2011
  7. jleinonen

    jleinonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2001
    Viestejä:
    627
    Saadut tykkäykset:
    1
    Joo, kävin eilen katsomassa 3D version. Lapsena joskus lueskellut tinttiä, muuten ei mitään muistikuvaa tarinoista tms. Ihan ok leffa, ei tylsistyttänyt hirveämmin, mutta jotenkin ehkä vähän liian lapsellinen omaan makuun.

    Nyt kyllä itselläkin 3D kupla possahti, suurin ongelma tuossa on nopean liikkeen liiketoisto ja tumma kuva. Kun lasit nostaa silmiltä, niin huomaa kuinka hyvä ja kirkas kuva voikaan olla.

    **½/*****
     
  8. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun mä en tiedä onko tää kuinka yleismaailmallinen ilmiö, vai onko vaan kyse siitä 3d-formaatista mikä Suomessa on (onko se Real3d vai mikä).

    Kun olen katsonut 3d-elokuvaa esimerkiksi Hong Kongissa, enkä muista mitään ongelmia kirkkauden/tummuuden kanssa. Poikkeuksetta kaikki Suomessa katsotut ovat taas olleet aivan liian tummia, aivan kun olisi katsellut leffaa aurinkolasit päässä (ne lasit ovat muutenkin aika heikot, pimeässä hyvin usein oma iiris heijastuu niihin, ja pienikin sormenjälki näkyy heti).

    Myöskin IMAX on aivan kristallinkirkas, ei mitään ongelmaa.
     
  9. Hattori Hanzo

    Hattori Hanzo Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.02.2004
    Viestejä:
    1 141
    Saadut tykkäykset:
    4
    Olin parempi kuin odotin. Itsekin on tullut Tinttejä luettua moneen otteeseen. No ehkä tää ei ihan sarjakuvien henkeen sopinut mutta viihdyttävähän tämä oli. Indy nelosen jälkeen oli iso pelko että tämäkin olisi ihan kuraa.

    Animaatio oli huikeaa tosin jossain nopeissa kuva ajoissa kuva suttaantui hieman, voi toki johtua 3d:stä ja siitä ettei mun silmät ole oikein 3d-yhteensopivat. Muutamia hyviä 3d efektejä oli.

    Toimintakohtaukset oli kyllä ehkä hieman överit ajoittain ja Haddock ei kiroillut tarpeeksi. Nyt lähemmäksi nelikymppisenäkin viihdyin jos oli noin kolkyt vuotta nuorempi niin olisin varmaankin haltioissani.

    Rakham punaisen aarretta odotellessa.
     
  10. Heisenberg

    Heisenberg Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2010
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alku vaikutti vielä ihan lupaavalta. Alkutekstit olivat komeat, turhanpäiväisen melskaamisen määrä vielä siedettävällä tasolla ja pitkästä aikaa tarjoiltiin 3D:tä, joka toi jotain lisää elokuvalle.

    Viimeistään meritaistelun aikana homma kuitenkin lähti sitten täysin lapasesta. Puuduttavaa ja typerää ADHD-pomppimista epäuskon vallassa seuratessa alkoi jo nolottaa sekä Hergen että Tinttiin ensimmäistä kertaa tutustuvien katsojien puolesta.

    Sarjakuvan Tintin kanssa tällä ei ole juurikaan tekemistä. Tarinaan on ehkä saatettu kaapia tuttuja hahmoja ja palasia sieltä täältä lopputuloksen ollessa kuitenkin rutkasti huonompi kuin osiensa summa. Spielbergiä pappatauti on vaivannut jo pidemmän aikaa viihteellisimmissä elokuvissaan, eikä Tintti ainakaan Kristallikalloista parantanut.


    Tintti-elokuvana *
    7-9-vuotiaalle pojalle suunnattuna toiminta-animaationa **½
     
  11. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Olipas tähän katsoessaan hankala suhtautua ja näin jälkikäteen elokuvalle jonkin arvosanan antaminen on aivan yhtä vaikeaa. Tintti sarjakuvana on aina ollut yksi suurimmista omista suosikeista ja esimerkiksi aiempia animaatioita en ole kertaakaan edes viitsinyt katsoa, eihän niissä albumien taikaa pystyttäisi kuitenkaan toisintamaan.

    Toteutus oli jokusta ylilyöntiä lukuun ottamatta kunnossa ja seikkailuntuntuakin hetkittäin löytyi, mutta... itse tarinaa oli muutettu toimminnallisemmaksi ja sarjakuvien tiettyjä parhaiten tunnelmaa ja jännitystä luoneita juonenkäänteitä oli karsittu pois. Tavallaan jo elokuvan mitankin kannalta ymmärrettävää, mutta sitä vähemmän sitten tehdyt lisäykset miellyttivät. Suurimmat virheet ja typeryydet olivat ensinnäkin purjelaivojen kohtaaminen - miksi ihmeessä siitä oli pitänyt tehdä tuollainen huvipuistoväkkyrää muistuttava älyttömyys. Myös osin tuota kohtausta toisintanut nostokurkikohtaus oli täysin turha. Hölmöyksineenkin Kristallikallojen tapainen pettymys tämä ei onneksi ollut.

    Se harmittaa, että tämä tuli (näytösaikasyistä johtuen) katsottua 3D:nä, vaikka 2D-versiokin olisi ollut tarjolla. Tätä(kin) katsoessa mieltä jäyti jatkuvasti ajatus, että 2D olisi tarjonnut huomattavasti mieluisamman elokuvakokemuksen.

    Hankala arvioitavahan tämä. Tavallaan elokuva on mitä mainioin seikkailuelokuva, mutta samalla Tintti-fania tehdyt muutokset korpeavat. Luulenkin, että parhaan kokemuksen tämä tarjoaa Tinttiä sen kummemmin tuntemattomille katsojille. Ja pysykää erossa 3D:stä (oli elokuva mikä tahansa).

    :):):)
     
    Viimeksi muokattu: 10.11.2011
  12. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Reilun 3 vuoden jälkeen jaksoin lähteä jälleen elokuvateatteriin tätä katsomaan. Näiden vuosien aikana 3D on tunkenut elokuviin. Tämä olikin ensimmäinen "nyky" 3D-leffani (skidinä on nähty joku kämänen fantasiaseikkailu punaviherlasit päässä). Elokuvan lisäksi "jouduin" siis tutustumaan 3D-näytösten etuihin ja haittoihin.

    Tintti oli elokuvana ainakin visuaalisesti hyvin erikoinen kokemus. Menee varmaan muutama päivä että aivot ovat prosessoineet ja analysoineet kaiken nähdyn ja kuullun. Veikkaan että elokuva tuntuu lisäkatselukerroilla (Blu-ray sitten joskus kun julkaistaan) rennommalta ja rauhallisemmalta. Nyt oli aivot kovilla kun ehkä 60 % havainnoinnista kului visuaalisen ilmeen analysointiin.

    3D-kuvan ainoa ongelma minusta on nopean liikkeen suttaantumien joka oli paljon pahempaa kuin odotin. Muuten homma toimi minusta hyvin. Kuva ei ollut ollenkaan liian tumma minusta (sali/projektorikohtainen juttu?). Rauhallisesti liikkuva kuva oli vakuuttavaa.

    3D-trailerina ennen leffaa tuli Phantom Menacen 3D-version mainos. Wohoo! :thumbsup: :king:
     
  13. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Kävinpä katsomassa. Visuaalisesti hieno kokemus ja pidin tyylistä. Mutta joo, se tarina. En ole lukenut Tinttejä varmaankaan noin 25 vuoteen enkä muista niistä juuri mitään, joten niihin vertaaminen on vähän vaikeaa. Joka tapauksessa alkupuoli leffasta jätti hiukan kylmäksi. Loppua kohden taas meni liikaa melskaamiseksi. Johonkin kohtaan oli vielä upotettu öklöamerikkalainen "sä pystyt siihen"-psyykkauskohtaus, joka sai kyllä aikaan facepalm-reaktion.

    Haukkakohtaus meni täysin överiksi. Tuli fiilis, että olenkin katsomassa Ice Age -leffasarjan uusinta tuotosta, enkä sitä fiilistä halua Tintti-leffassa. Nosturikohtaus oli toinen kohtaus, joka oli täyttä pelleilyä, mutta hieman eri tavalla.

    Kaiken kaikkiaan kolme tähteä.
     
  14. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nykyään tulee näköjään käytyä kerran vuodessa elokuvateatterissa. Viime vuonna kyseessä oli The Expendables, tänä vuonna Tintti. Jälkimmäinen oli parempi. Nuorempana luin paljon Tinttejä, tosin siitä on jo monta monta vuotta. Minusta elokuva sopi Tintti-henkeen hyvin. Visuaalinen toteutus (animaatio ja virtuaalikameratyöskentely) oli mahtava, juonikin ihan riittävän mainio. Miinuslistalle meni ainoastaan loppuratkaisu, johon olisi voinut uhrata 10-15 min lisää, nyt kaikki selvisi lopulta kovin nopeasti. 3D toimi ihan OK, mutta uskon sen toimivan kotiteatterissa vielä paremmin. Arvosana ****/*****.
     
  15. KnightOfNi

    KnightOfNi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    815
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tintti pääsi yllättämään aivan puskista, olipa loistava leffa ! 3D toimi tässä todella hyvin eikä todellakaan tullut mieleen että voisi olla 2D versiona parempi. Nopeissa kohtauksissa toki kuva menee vähän sutuksi, mutta silti tässä pysyi kyllä paketti yllättävän hyvin kasassa ja 3D positiiviset puolet painavat kyllä vaa'assa enemmän kuin negatiiviset. 3D BD menee kyllä ostoslistalle.

    *****/*****
     
  16. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihmeellistä valitusta täällä Tintistä. Kyseessähän on helposti vuoden kovimpia leffoja ja Spielbergin jonkinsortin comeback kauhean Kristallikallon jälkeen. Huikean näköinen, uskollinen sarjiksille ja kaikin tavoin viihdyttävä elokuva koko perheelle. Lopun takaa-ajo pesee muut tämän vuoden toimintakohtaukset 10-0.
     
  17. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä "piirrettyhän" tämä oli. Kerrassaan upean näköinen, vanhan ajan spielbergimäinen seikkailuelokuva.

    Haddock oli vähäsen liian suoraselkäinen ollakseen humalassa koko ajan...
     
  18. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    No kyllä sarjiksissakin Haddockilla pullonkäsittely nimenomaan aiheuttaa alati kasvavaa suoraselkäisyyttä. :thumbsup:
     
  19. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Voi olla hyvin mahdollista, minä ainakin pidin kokemusta miellyttävänä ja Tintit ovat tosiaan melko lailla kartoittamatonta aluetta meikäläiselle. Juniorina toki joitain albumeita tuli kirjastosta lainattua, mutta sen kummemmin en tiedä/muista juonista tai henkilöhahmoista juuri mitään, paitsi sen että Haddock, värikäs kielenkäyttö ja alkoholi kuuluvat yhteen. Hahmoista vielä se, että ainakin tämän elokuvan perusteella itse Tintti on valitettavan neutraali ja tylsä päähenkilö. Onneksi ei mitään "neito pulassa"-romanssipaskaa oltu ympätty tähän, vaan elokuva oli poikamaista ja suht lässytysvapaata seikkailua, menoa ja meininkiä alusta loppuun.

    Ihan piristävää että tällainen ison profiilin blockbuster nyt kerrankin on inhimillisen mittainen, tuntuu että pottereista transformersien kautta karibian piraatteihin kaikkien täytyisi venyä yli kaksituntisiksi, mutta ei onneksi tällä kertaa. Vaan siltikin olisin suonut Tintti-elokuvalle muutamankin hengähdystauon vaikkapa mysteerien, vihjeiden ja johtolankojen perinpohjaisen tutkimisen sekä oivaltamisen muodossa, ja näitä seikkailuelokuva aina kaipaa. Nyt elokuvassa painotettiin liiaksikin kaikenlaista törmäilyä, takaa-ajoa, kohellusta ja tappelua jotka jossain vaiheessa sitten hieman puuduttivat. Ei sillä, olihan tämä kenties yksi viihdyttävimpiä ja vaivattomimpia katselukokemuksia viime vuosilta. Lopun takaa-ajo oli huima, mukavaa oli koko keston ajan eikä kyllästymään päässyt, jatkuvasti sattui ja tapahtui ja yksityiskohdat täyttivät ruudun erinomaisen teknisen toteutuksen myötävaikutuksella. Muutama ylilyönti sattui, joista täälläkin on jo mainittu, mutta ei sen suuremmin haitannut. Nyt hieman jopa odotankin seuraavaa Tintti-elokuvaa, ei hassumpi suoritus tämä ja muutenkin oivallista seikkailu-Spielbergiä pitkästä aikaa. Vielä on sen verran positiivinen jälkikutina Tintistä, että sen Indyn voin antaa tältä istumalta anteeksi.

    Pojoja about 3,5-4/5, jommin kummin.
     
  20. Loobus

    Loobus Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2006
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä elokuva. Animaatio nättiä ja näyttävää. Viihdyttävä ja tintille uskollinen, mutta kuten muistan jonkun tuossa aiemmin kirjoittaneen niin, kuten nykypäivän seikkailuelokuville tyypillisesti, toimintakohtauksia oli paisuteltu melkoisiin mittasuhteisiin. Ja tarkoitan tätä nimenomaan elokuvan loppuhuipennuksen osalta, jolloin elokuva on vähiten (ainakin minusta) tinttimäinen. Mitä olisin toivonut, niin yksi tai kaksi solvausten sarjaa Haddockille lisää olisi ollut hyvä ja tosiaankin vähän enemmän tutkimista. Katsellessa mieleen tuli maltillinen versio Uncharted -videopelistä.

    Mutta, mutta... ehkä 4 tähteä voisin tälle antaa :)