Plasma-TV:t (Panasonic G20) ja kuvan palaminen kiinni

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana [303], 26.10.2011.

  1. [303]

    [303] Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2011
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys kaikille, uusi foorumilainen ilmoittautuu :).

    Onko plasma-TV:lle normaalia, että vuoden käytön jälkeen paneelissa on kiinnipalamisen merkkejä, vaikka televisiota olisi käytetty ainoastaan tavallisten televisio-ohjelmien katseluun? Omassa Panasonic 42" G20 -mallissa näin ilmeisesti näyttäisi käyneen :mad:.

    Huomasin pari viikkoa sitten ko. television vihreissä ja keltaisissa värisävyissä outoa punaisten pikselien kohinaa/kipinöintiä kannettava tietokone kytkettynä. Tutkittuani asiaa enemmän, huomasin ongelman ilmenevän vain osassa näyttöä. Sattumalta nämä osat ovat pääasiassa näytön yläreuna ja televisio-ohjelman tekstityskenttä. Ongelma näyttäisi ilmenevän vain 60 Hz sisääntulosignaalilla, koska normaalissa televisiokuvassa punaiset pikselit eivät kohise ainakaan yhtä voimakkaasti. Tarkasti katsottuna tekstityskentät erottuvat eri tummuisina myös televisiokuvassa. Käytetty kuvalähde ei itsessään voi aiheuttaa ongelmaa, sillä tarkasti katsottuna television omatkin valikot kipinöivät ilman kytkettyä kuvalähdettä esim. VGA-sisääntulo valittaessa.

    Asiakaspalvelun neuvojen kokeilun jälkeen laite kävi huollossa, jossa vaihdettiin pääpiirilevy (main board tjms.), mutta ongelma ei korjaantunut. Huoltoliikkeen mukaan kyseessä on "mal discharge" -ongelma. Panasonicin kanta asiaan on, että olen virheellisellä käytöllä (staattisten kuvien esittäminen) aiheuttanut kuvan kiinnipalamisen. Takuuhan ei tätä tietenkään korvaa.

    Ongelma kuitenkin on, että laitteella on katsottu 99-prosenttisesti elokuvia ja televisio-ohjelmia, eikä käyttötunteja ole varmasti normaalia enempää. Koko käyttöaikana staattista kuvaa olen näyttänyt arviolta maksimissaan 5 minuutin ajan. Niin, ja kuva-asetuksina on ollut alusta lähtien oletusarvoinen "THX"-asetus.

    Eli kaiken tämän jälkeen, onko tämä plasma-TV:n kanssa eläminen todellakin tällaista :confused:?
     

    Liitetyt tiedostot:

  2. Magneto

    Magneto Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2010
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa olla että valmistaja katsoo tekstitysten palamisen "normaaliksi".. mikä ei kyllä sovi minun tajuntaan normi toiminnoksi.

    Kuvan kipinöinti tuolleen rankasti ei taas ole mielestäni normaalia... oma 63" samppa tekee samaa tietynlaisella, ehkä lähes täydellä valkoisella kuvalla jossa jotain pientä muuta yksityiskohtaa. Pitäs varmaan huoltoa/säätöä kysellä.
     
  3. [303]

    [303] Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2011
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minustakaan tuo tekstikenttien "kuluminen" ei kyllä muistuta ainakaan tällaisena normaalia toimintaa. Tämähän on vähän kuin ostaisi kaiuttimet, joiden tuottama ääni heikentyisi korvin kuultavasti vuoden aikana :confused:. Toisekseen, jos paneeli näyttää tältä vuoden ikäsenä, niin miltähän se näyttää esim. 5 vuoden päästä... Onkos muilla havaittavissa telkuissaan samanlaista käytöstä, vai olenko ainoa?

    Töllö lähti itse asiassa tänään Panasonicin jatkotutkimuksiin, joissa pyritään selvittämään, onko kyseessä takuunalainen vika vai itse aiheutettu. Täytyypä raportoida tännekin sitten, kun tuloksia tulee.

    Kokonaisuutena olen kyllä aika pettynyt tähän laitteeseen. Toivottavasti tuossa tosiaankin on jokin vika, sillä eihän tämä nykyajan telkkutekniikka voi olla tällaista. Tässäkin mallissa kun on omat "ominaisuutensa" jo valmiiksi (floating blacks, ajoittain häiritsevä sirinä, posterisaatio liikkuvissa väriliuissa...), niin tämä kipinöinti/televisiokuvan kiinnipalaminen alkaa olla likaa. Lievästi sanottuna harmittaa, kun vuosi sitten tuli netin "highly recommended" -arvostelujen vuoksi hankittua tämä eikä LCD:tä (jossa toki on myös omat ongelmansa).
     
  4. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo on kyllä rikki. Toivottavasti saat kunnossa olevan laitteen takaisin.
     
  5. lanchez

    lanchez Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2009
    Viestejä:
    202
    Saadut tykkäykset:
    0
    Panasonicin vastaus on kyllä 99% varmuudella se, että olet itse ongelman aiheuttanut. Perseestä, mutta hyvin paha tuohon on mitään sitten sanoa vastaan. Toivon olevani väärässä.
     
  6. jam75

    jam75 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.12.2003
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin katsomalla tekstitettyjä ohjelmia :( Toivottavasti takuuhuollossa tekevät oikeita päätöksia ja pitävät asiakkaat tyytyväisinä vaikka kyllä tuommosesta "hajoamisesta" jää kakka maku ja epätietoisuus tuotteen laadusta kestää normiolosuhteissa :(
     
  7. Jokke79

    Jokke79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    903
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tuleeko Panasoniceissakin ir:ää tekstityksistä? Mulla Samsungin D555:ssa joskus huomaa tummaa taustaa vasten, erittäin lievää ir:ää. Mahtaakohan vaikuttaa miten pitkällä tähtäimellä?
     
  8. Mora

    Mora Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.09.2005
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    1
    itsellä on panan px70 (ostettu 3/08) jolla takana ~4500h. Ja katseluista 90%:ssa on tekstejä käytetty. Kyllähän täysmustalla kuvalla näkyy tekstityksen paikka vaaleampana mutta ei tuollaistä jälkeä mitenkään kuin [303]:lla. Eli tummassa kuvassa ei enää näy tekstityksen paikkaa, ainoastaan "tyhjällä" ruudulla.

    [303]:n yksilö selkeästi viallinen mielestäni.
     
  9. lanchez

    lanchez Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2009
    Viestejä:
    202
    Saadut tykkäykset:
    0
    No oman kokemuksen mukaan mustan tason triplaantumisesta g10e sarjalla eivät tee yhtään mitään huollossa. Huoltovastaava kiistää kaiken Panasonicin päässä, mutta riitautuksessa onkin normaalia toimintaa telkulta, muttei silti suostuta korjaamaan. Huoltofirma on Panasonicin ostama palvelu ja toimii heidän haluamallaan tavalla. Jos väittävät vastaan, niin nopeasti vaihtuvat toiseen, luulen. Toivon edelleen olevani väärässä sinun tapauksessasi.
     
  10. [303]

    [303] Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2011
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lanchezin tapaan suhtaudun kyllä melko pessimistisesti näiden "jatkotutkimusten" tuloksiin, mutta katsotaan nyt kuinka käy...

    Liitteenä löytyy täysin mustalla ruudulla otettu kuva ennen huoltoon lähtöä. Aiemmin lähettämässäni kuvassahan tuo mainitsemani punaisten pikselien kipinöinti erottaa tekstikentät normaalia tilannetta selvemmin. Mustan lisäksi tekstikentät näkyvät normaalissa telkkukuvassa himmeästi (mutta havaittavasti) väristä riippumatta. En osaa sanoa onko tuo nyt sitten "normaaliksi" luettavaa toimintaa plasmojen tapauksessa, mutta antaa mielestäni vähän surullisen kuvan tästä tekniikasta mikäli on.

    Hauska kyllä omistaa 1000 euron telkku, jota ei voi käyttää tietokoneen näyttönä, jolla ei kannata pelata ja jolla ei kannata näemmä katsoa tekstitettyjä ohjelmia. Lisäksi kun tuo THX-asetus on vieläpä mielestäni aika tumma. Aurinkoisina kesäpäivinä ei tosiaankaan olisi haittaa käyttää kovempiakin kirkkausasetuksia. Tiedä sitten, miltä ruutu näyttäisi, jos niitä olisi käytetty.
     

    Liitetyt tiedostot:

  11. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Aina välillä sitä funtsii, että plasmatelkkarit ovat edelleen varsin houkuttelevia. Sitten tulee tällaisia juttuja. :( Näistä ongelmistakaan ei kuule kuin aikaisintaan vuoden kuluttua hankinnasta, joten minkäänlainen testitulosten sihtailu ei auta välttämään "susimalleja".
     
  12. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    On kuitenkin muistettava että susikappaleita eivät kaikki ole. Itselläni tuttavapiirissä vain hyviä kokemuksia eri valmistajien plasmoista ja miltei kaikilla on PS3:en käytössä. Itse olen yllättänyt kuinka immuunilta nykyinen Panasonicin VT30 on näihin tilapäisiinkin jälkiin (ei ole näkynyt) mutta totuus paljastunee vuoden, parin päästä.
     
  13. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on vuoden kokemus LG 50PK350N mallista ja ei kiinnipalamista, vaikka väliaikaista tarttumista esim. PS3:n valikoissa tapahtuukin. Ja halpa oli tämä värkki.
     
  14. eeimmon

    eeimmon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.03.2008
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on kokemusta kahdesta, ensimmäinen 2007 42" Panasonic HD-ready, joka siirtyi pojalle 50 " Pioneerin tieltä pari vuotta sitten. Kummassakaan ei ongelmia, ei sirinää, ei mitään kiinni palamista ja hyvä kuva.
    Pioneerihan on edelleen huippu-TV, ei ole tainnut vieläkään tulla kuvaltaan hyvin säädetyn Pioneerin voittanutta. 3-D'tä ei tietysti ole eikä nettiyhteyksiä, enpä niitä kaipaakaan.
     
  15. jakuhe

    jakuhe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.06.2004
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama täällä. Vuoden verran ollut käytössä LG 60PK250N, eikä mitään kiinnipalamista ole näkynyt.
     
  16. sonof

    sonof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni LG PV350N ollut noin kaksi kuukautta ja täysin mustassa ruudussa voi erottaa tekstitysten kohdalla vaaleampaa kuin muualla. Tekstitykset ovat ruudulla lähes aina, joten jotakin ne tekevät kuvalle. Elokuvia katsellessa tummissa kohtauksissa on nähtävissä vaaleampaa tekstitysten kohdalla, jos oikein tarkasti katsoo.

    Ei tämä ole mikään oikea ongelma, ainakaan vielä, mutta vähän pelottaa millaista jälkeä tekstitykset saavat aikaan vaikkapa viidessä vuodessa.
     
  17. Sonic Empire

    Sonic Empire Guest Guest

    Liittynyt:
    20.09.2006
    Viestejä:
    159
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on ollut Panan TH-42PX70 heinäkuusta 2007 olohuoneessa eikä mitään kiinnipalamista ole esiintynyt. Satunnaisia haamuja toki on, mutta ne poistuvat ajan myötä.

    Eilen viimeksi pelattu monen tunnin sessio ps3:lla.
     
  18. [303]

    [303] Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2011
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin, erinäisten vaiheiden jälkeen tämä kipinöintiongelma katsottiin ominaisuudeksi, jota ilmeisesti löytyy myös muista G20-yksilöistä. Turha kai tähän on muuta avautua, vaikka mieli tekisi :OI.
     
  19. sonof

    sonof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä ongelma ratkesi kun tajusin muuttaa HTPC:n tekstitysten asetuksista väriä harmaammaksi täysin valkoisen sijasta. Samalla huomasin, että televisiolähetyksissä ja useimmissa DVD/BluRay levyissä tekstit ovat myös täyttä valkoista harmaammat oletuksena. Tekstit eivät enää kirkkauden vuoksi pomppaa silmille yhtä pahasti kuin ennen eikä niistä enää jää haamua tummien kohtauksien päälle. Suosittelen tekemään näin oli sitten plasma tai LCD!