Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

  1. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    Aina kun laittaa englannin- tai suomenkieliseen Wikipediaan hakukriteeriksi

    BG: "Hennessy And XTC"

    päätyy bulgariankielisille sivuille. Luultavasti kirjainten BG takia, mutta ei haun noin pitäisi toimia.

    Hakemani löytyi sitten lopulta tuolta piisilistan yhdeksäntenä.
     
  2. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    S.E.V.O.
     
  3. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    www.netcycler.fi

    Vaikka kannatankin kierrätystä ja en yhtään nauti tavaran heittämisestä roskiin, niin en ymmärrä mikä tuossa on ideana jos tavaraa ei anna vaan haluaa vaihtaa.

    Jos itsellä on vaikkapa ylimääräinen espressokeitin, ja haluaa vaihdossa Sony Playstationin...kuin moni ihminen haluaa espressokeittimen? 1/x määrä ihmisiä. Kuinka monella on Sony Playstation tarpeettomana ? 1/y ihmisellä. Joten todennäköisyys että saa tuon vaihdettua on 1/(x*y). Mikä tän idea on? Onko koko vaihdon ideana ettei tarvitse koskea 'likaiseen' markkinatalouden rahaan?
    Miksi ei mieluummin myydä se keitin puhtaalla rahalla ja käyttää se raha sen käytetyn pleikkarin ostoon??
    Hei, mulla on parempi idea! Vaihdetaan se espressokeitin tauluun 'Modernin markkinatalouden tuho esitettynä 200 eurolla'. Taulu on korkkipinta mihin on kiinnitetty 200 euroa. Sitten se taulu vaihdetaan pleikkariin! Pelkällä vaihdantataloudella ja samalla näytetty markkinataloudelle p:tä! Kaikki voittaa!

    'Myynnissä Yamaha perämoottori'
    'Vaihdatko ruohonleikkuriin ja kaks vuotiaaseen norsuun?'
     
  4. viitas

    viitas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    Juuri nyt tuntuu aikalailla samalta,mutta muistan vielä jotain siitä ajasta kun joka aamu laski sitä, kuinka monta vaihtopulloa pitäisi etsiä nurkista että saisi päivän tupakkiaskin ja jotakin tarjousmaksalaatikkoa.

    Silloin ei vain kerta kaikkiaan ollut sitä kätevää vaihdon välinettä niin paljoa että sillä olisi mitään ylimääräistä ostanut, mutta silti oli nurkkiin kerääntynyt yhtä sun toista käyttökelpoista mitä ei itse enää käyttänyt. Silloin olisi ehkä tuollainen ollut käypä tapa hankkia jotain sellaista mihin ei arkirahasto riittänyt.
     
  5. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    AL: Tampereen paloittelusurma: Ruumista paloitellut ei joudu vankilaan :hitme:
    "...paloittelusurman päätekijät, 32- ja 22-vuotiaat miehet on tuomittu kuuden vuoden vankeusrangaistuksiin. 22-vuotias oli teon aikana ehdonalaisessa vapaudessa, joten hänelle määrättiin suorittamaan jäljellä olevat neljä kuukautta edellisestä tuomiosta."​


    Käytännössä eivät tietenkään kuutta vuotta istu, vaan iästä, erilaisista paljousalennuksista yms. riippuen useita vuosia vähemmän. Mikä jo sekin yksin on asia, jota en ymmärrä (3v + 4v + 1v + 2v voi siis olla 5v tuomio, josta lisäksi vain osa käytännössä lusitaan).
    Perkele, vain kaupassa pitäisi saada paljousalennusta. Ja jos tuomio on 6 vuotta, niin sitten se on 6 vuotta ja pulinat pois. Ja jos ehdonalaisessa tekee rikoksia, sen pitäisi rajusti rankentaa tuomiota. Eikä ehdottoman tuomion aikana pitäisi rampata valvomattomilla lomilla, tai ylipäätään lomilla.

    Nykykäytäntö on, että aina kun linnassa istumisesta on kulunut 3 vuotta, on ko. rikollinen ensikertalainen. Siis aina. Silloinkin, kun kyseessä on vaikkapa hänen kuudes murhansa, paloittelulla tai ilman. Järjetöntä kukkahattuilua!

    Nettiherjaukseen syyllistynyt (mukana tosin rikoksista julmin, eli islamin pilkkaaminen) Tamperelainen mies sai 2v 4kk ehdotonta vankeutta + yli 65 000 € laskun. Kun taas nyt ruumiin paloitteluun osallistunut sai 10kk ehdollista, eli siis käytännössä selvisi täysin tuomiotta.
    Vastaavia oikeustajun vastaisia tapauksia on uutisissa vähän väliä. Tyyliin - käytännössä - vuosi tai pari ehdotonta, vaikka kidutettu ja raiskattu uhri kuolee, tai vammautuu loppuelämäkseen. Joskus jopa ei lainkaan tuomiota (= ehdollinen tuomio). Joku tässä nyt mättää.
     
  6. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuota en tiennyt, koska en ole asiaan tarkemmin tutustunut. Sinä taas näköjään olet. En sitä tiedä, mutta arvaanpa kuitenkin, että mainitsemasi pohjat olivat myöskin (netti)herjauksesta. Eivätkä esim. ruumiin paloittelemisesta tai pedofiliasta. Korjaa toki, jos arvasin väärin.

    Minä taas vertasin suoraan ja kiertelemättä nettiherjauksesta saatua ehdotonta tuomiota ruumiin paloitteluun osallistuvalle annettuun ehdolliseen tuomioon. Ottamatta lainkaan kantaa tekijöiden tai uhrien poliittisiin näkemyksiin tai heidän kannattamiinsa aatteisin.

    Vaikken tunnekaan enkä ole livenä nähnyt, niin veikkaanpa kuitenkin, että joku mielenterveyden edistämiseen tarkoitettu laitos olisi hänelle soveliaampi paikka, kuin vankila. Hänhän piirteli aikoinaan Tampereen keskustorilla hakaristejä vaalikojunsa seiniin tms., eikä ainakaan lukemani perusteella vaikuta terveeltä.
    Oikeuden tuomarina toki tutustuisin ensin hänen taustoihinsa ja teksteihinsä tarkemmin ja pyytäisin psykiatrin arvion syyntakeisuudesta, psykopaattisuudesta jne.


    Minä muuten en väittänyt, etteikö myös herjauksesta saisi antaa rangaistusta. Ruumiin paloittelu nyt vain on aivan pikkuisen verran eri mittaluokan juttu, kuin herjaaminen netissä. Sillä jälkimmäisessä rikoksessa uhri jää henkiin, eikä tule edes paloitelluksi.
    Ja siis niin päin, että paloittelumurha on noista se vakavammaksi katsomani rikos. Sinä taidat olla sen suhteen eri mieltä? Vaan entäpä jos tuo mainitsemasi avustaisi paloittelumurhassa? Paheksuisitko silloin kovaan ääneen siitä annettua ehdollista tuomiota? Vai ajattelisitko niin, että nyt hän ainoastaan salasi rikoksen ja paloitteli ruumiin, eikä syyllistynyt nettiherjaukseen tai muuhun törkeämpään rikokseen, joten siksi ehdollinen tuomio kuulostaa asialliselta.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 04.10.2011
  7. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    ...verrattuna em. nettiherjaukseen? Vaikka vain siitä napsahti ehdotonta. :hitme:

    Murha/tappo/kepponen -pohdiskelu on sitten oma lukunsa, jossa riittää paljon ihmeteltävää, ihan yleisestikin ottaen.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 04.10.2011
  8. katchu

    katchu Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2006
    Viestejä:
    487
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten kummassa voi puukottaa toista vahinhossa? Tässä tapauksessa pojan väite kuulostaa yhtä uskottavalta kuin että tyttö olisi juossut puukkoon tai että yksisarviset hevoset lentäisivät Helsingin yllä.

    http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/iski-leipaveitsen-syvalle-teinityton-maksaan---ei-joudu-vankilaan/art-1288418278704.html

     
  9. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän suomalaiset ovat horjahdelleet viinan voimalla ja vaimojen lärvien kustannuksella jo vuosisatoja. Pojan kertoma lienee siis totta.
     
  10. Digiman

    Digiman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2004
    Viestejä:
    907
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vuosiavuosia sitten, serkkuni kihlattu puukotti serkkuni. Oikeudessa mies väitti serkun juosseen keittiöveitseen. Viisi kertaa. Sai 8 vuotta taposta.
     
  11. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan se tietysti aina mahdollista, tekevälle sattuu. Tietysti se pikku fakta että poppoo päätti paloitella uhrin ja jemmata palat roskikseen hiukan heikentää heidän uskottavuuttaan. :rolleyes:
     
  12. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Ehkä puukottaja on rikkaan perheen poika. Suomessa tuomiot väkivaltarikoksista on muutenkin ihan naurettavia, mutta se linja on valittu, että jengiä ei haluta vankilaan koska se maksaa. Mitenköhän paljon maksaisi se että rikolliset istuisi pitkiä tuomioita ja olisi sen ajan pois normaalin väestön keskuudesta? Veikkaan, ettei ainakaan 14 miljardia...
     
  13. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Just joo. Rautalangasta: vertasin keskenään ihmisen paloitteluun osallistumisesta ja nettiherjauksesta annettuja rangaistuksia. Lähteinä AL:n yllä linkitetty uutinen, sekä yksi IL:n uutinen ko. nettiherjaustuomioon liittyen. Sinun lähteistäsi en tiedä, mutta selvästikin olet todella tarkkaan mainitsemasi henkilön oikeusjuttuun perehtynyt. Minä taas en.
    Rikosnimikelistauksesikin on sikäli ohi aiheen, että pointtini oli sen kauhistelu, että ihmisen paloitteluun tavalla tai toisella osallistuminen katsottiin ehdollisen tuomion arvoiseksi. Se siis sotii oikeustajuani vastaan. Siksi kirjoitin viestini.

    Kun joku täällä kirjoittaa asiallisen viestin ja siihen sitten kommentoitaisiin heti lähdössä asiallisesti, ei varmaankaan näin usein syntyisi off topic -vääntöä. Valitettavasti se ei tunnu kaikille käyvän ja siksi näitä vääntöjä syntyy vähän väliä. Olisi kivempi vääntää ja jopa keskustella asioista, jatkuvan henkilöön menevän herjauksen sijaan.
     
  14. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Okei, mutta ajatteleppa asiaa kuitenkin siltä kannalta että rikoksen ja rangaistuksen pitäisi olla jonkinlaisessa suhteessa toisiinsa. Kuolleen ihmisen - jonka joku toinen on tappanut - paloitteleminen on kai pienempi rikos kuin ihmisen tappaminen? Samoin se ettei informoi poliisia tapahtuneesta.

    Tässä kyseisessä tapauksessa paloittelussa apuna olleen ja ehdonalaiseen tuomitun motiivi ja tarkoitus on käsittääkseni ollut auttaa kavereitaan jotka siihen varsinaiseen tappamiseen syyllistyivät, ei sen kummempaa. Kenties jonkun mielestä parempi tapa auttaa olisi ollut soittaa poliisi, mutta kun tilanne on päällä niin kumpi lopulta painaa vaakakupissa enemmän, oikeus vai kaveruus? Sitä sopii pohtia. Ihmiset tekevät hölmöjä asioita mitä kummallisimmistä syistä, mutta tämä tapaus on kai aika selvä kuitenkin? Lain puolesta tuo paloittelija on syyllistynyt lähinnä rikoksen tekijöiden suojelemiseen/auttamiseen.
     
  15. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Asioita mitä ei voi ymmärtää:kuinka vaikea joillekin on myöntää olleensa väärässä.
     
  16. Duh

    Duh Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.12.2006
    Viestejä:
    166
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tämä 16-vuotias horjahteleva vesseli ei kyllä tainnut liittyä tuohon paloittelupuuhasteluun.
     
  17. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pointtini oli sen kauhistelu, että ihmisen paloitteluun tavalla tai toisella osallistuminen katsottiin ehdollisen tuomion arvoiseksi. Jos itse olisin tullut paikalle kutsutuksi, en todellakaan olisi ruvennut vetämään huumeita ja sitten auttanut ruumiin paloittelussa/hävittämisessä. Vaan olisin soittanut poliisin ja ruumisauton paikalle. Välittömästi. Jos jonkun täytyy tuollaista edes sekuntikin miettiä, on hän mielestäni sairas ihminen.

    "Oho, tapoittex te ton? Hei, pohditaas asiaa hiukan. Hmm, enhän mä nyt kavereita käräytä! Kellekään en kerro! Vedetääs kuulkaa hiukan piriä. Sitten laitetaan tyyppi sahalla paloiksi ja heitetään roskikseen." --> OK? Ehdollinen tuomion on aivan paikallaan? Aikuisten oikeasti?
     
  18. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Pitäisikös noiden vaikuttaa jotenkin tuomioon (lieventävästi)?
     
  19. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Ehkäpä niin. Vaikka helppoahan se on täällä nettifoorumilla sanoa. Kaikkien maailma ei kuitenkaan ole yhtä ns mustavalkoinen. Monesti Oikean ja Väärän lisäksi löytyy paljon muitakin vaihtoehtoja.

    Samaa voisi sanoa niistä jotka eivät asioita koskaan mieti, vaan toimivat aina kuten ehdottomasti ainoa oikea tapa toimia on. Miettimättä edes sitä miksi jokin on oikein ja jokin muu sitten niin kamalan väärin.
     
  20. h-p

    h-p Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.03.2007
    Viestejä:
    863
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sontalehtien tapaa tehdä uutisia antiikkisista Youtube-videoista.