Pioneer VSX-921

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana pietari, 13.07.2011.

  1. tub

    tub Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.12.2007
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitoin sitten pioneerin tilaukseen ja lisäksi dealextremestä kaapelia yms. viidellä kympillä.

    Loppuviikosta päässee tutustumaan tarkemmin.
     
  2. delenn

    delenn Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aargh, sopivasti tuon oman vsx-921:n olin saannut gigantista 26.8 ja aattelin että voisin vielä palauttaa ja ottaa tilalle uuden hintaan 399€ tarjouksesta niin eipä tullut mieleen että elokuussa oli 31 päivää joten päivällä meni tuo 30 päivän palautusoikeus/hintatakuu yli :OI
    Eivät enään huolinneet tuota takaisin :OI
     
  3. tub

    tub Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.12.2007
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olit siis kerenny jo repiä piuhat irti, paketoinut ja vienyt liikkeeseen asti? auts!
     
  4. delenn

    delenn Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri näin :OI

    Noh tulipahan siivottua pölyt hyllystä samalla :)
     
  5. Kutis

    Kutis Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    1
    Miten hyvin tämän 921:sen DLNA ominaisuudet toimivat? Onko kenelläkään kokemusta Jamcastin kanssa?
     
  6. nimenion

    nimenion Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2005
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mihin ihmeeseen noista on hävinny pre-outit? Ja mikähän olis nyt sitten järkevin Uuusia Temppuja tekevän kotiteatterivaffi, jossa ne pre-outit on?

    :naminami:
     
  7. delenn

    delenn Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jamcastista en tiedä, itse käytän tuota PS3:n mediaserveriä tuon kanssa ja sen kanssa toimii ihan hyvin, nettiradiot toimii myös. En vain pidä tuon Pioneerin käyttöliittymästä joten enemmän tulee kyllä käytettyä PS3:sta. Sain tuohon Pioneeriin eilen sen WLAN mokkulan ja sekin kyllä toimii mutta ainakin musiikkia palvelimelta streamatessa katkesi muutaman kerran toisto. Auttoi kun käynnisti sen HMG serverin uudelleen, eli käytti vahvistinta toisessa lähdössä.

    Osaako tuo Jamcast jotenkin streamata eteenpäin spotifynkin??
    edit: näköjään osaa... eli ei mitään tarvetta onkyon spotify tuelle kun voi läppäri sylissä suoraan soittaa pioneerille dlna:n kautta :)
     
    Viimeksi muokattu: 27.09.2011
  8. Kutis

    Kutis Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jep tuon takia joskus vuosi sitten tuli kaivettua kuvetta sen 30$ lisenssin verran. Onkyo käsittääkseni soittaa vain Spotifyihin oman tunnuksen tallennettuja soittolistoja, mutta Jamcast soittaa kaiken mitä läppärin äänipiirin kautta kulkee. Siinäkin on tietty joitain heikkouksia, mutta kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen softaan. Vielä kun saisin dlna-vahvarin, että ei tarvisi streamata kolmannen laitteen kautta.

    e: sen toimivuudesta kysyin siksi, että esim. telkkarini EX500 Jamcast streami "laahaa" kummallisesti verrattuna esim. PS3 streamaukseen. Vähän kuin katsoisi 24 fps filmiä 22 fps nopeudella.
     
    Viimeksi muokattu: 27.09.2011
  9. delenn

    delenn Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Imuroin tuon Jamcastin triali version ja Spotify kulkee nyt nätisti suoraan läppäriltä vahvistimelle tuolla virtuaaliäänikortilla WiFi:n kautta, kiitoksia vinkistä, pakko kyllä itsekkin investoida tuo 30$ tuohon, loistava homma, nyt ei enään harmita spotify tuen puute :thumbsup:
     
  10. Kutis

    Kutis Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eipä kestä :) nyt tiedän itsekin, että ainakin yksi vahvari on yhteensopiva Jamcastin kanssa
     
  11. n77

    n77 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.08.2007
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse tilasin eilen Hifikulmasta laitteen 399 €:lla ja tänään näköjään hinta on noussut taas 479 €. Onneksi en aikaillut enempää! Gigantilla hinta on tällä hetkellä 499 €.

    Ostin tuohon vahvariin kiinni Elacin BS 53.2 kaiuttimet. Toistaiseksi mennään ihan 2.0 järjestelmällä, kun asun rivarissa ja on pieniä lapsia. Eiköhän tossa himpun verran äänentoisto parane verrattuna aiempaan.
     
  12. Touniii

    Touniii Guest Guest

    Liittynyt:
    25.10.2005
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Auttakaahan kuinka saan tuon toimimaan oman läppärin kanssa. Juuri ostettu vahvistin ja asensin AVNavigatorin koneelleni. Käyttöönottovaihe meni hyvin siihen saakka kunnes laite pitäisi tunnistaa painamalla "detection" softalla koneeltani.

    En saa tunnistusta tehtyä en sitten millään. Olen tehnyt verkkoasettelut manuaalisesti ja automaattisesti Pioneerille, ei vaikutusta. Läppäri ja vahvari on samassa verkossa, IP-osoitteet 10.0.0.4 ja 10.0.0.5 ja pingaaminen toimii kyllä. Kun vahvarin perästä olevan ethernet-piuhan siirtää PS3:een kiinni niin yhteydenpito PS3 ja läppärin välillä toimii kyllä. Nettiradio vahvistimella toimii myös.

    Nyt on hakattu päätä seinään ja paljon, mikä ihme tuossa on????

    Niin ja jos on hyviä ideoita mitä/millä/kuinka onnistuu tulevaisuudessa läppäriltä musiikin kuuntelu vahvistimen kautta siten, että kaikki operoidaan PC:ltä. Mitä ohjelmia jne voisi käyttää? Applen laitteita taloudesta ei löydy.
     
  13. delenn

    delenn Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisiko joku palomuuri estää liikenteen? F-secure, windowsin oma palomuuri, kytkimen/nattipurkin joku hämy palvelunesto palvelu?? Mulla ei ollut mitään ongelmia tuon apusoftan käytön kanssa, windows 7 läppärillä konffailin ja dhcp:t nattipurkissa päällä. Voisko olla joku ARP-taulukon ristiriita kytkimellä, eli mac-osoite ei vastaa ip-osoitetta ja siksi ei löydä??

    Jamcasti ainakin vaikuttaisi hyvältä systeemiltä tuohon musiikin lähtettämiseen suoraan tuolle vahvistimelle niin ei tule ikävä noita airplay juttuja tosin ipod touch löytyy ja se on kyllä älyttömän kätevä tuon vahvistimen perus säätämiseen ja suoratoistoon. Toimii tuo myös ihan hyvin PS3:n mediaserverillä streamaten, mutta enempi tulee soitelua siten että ps3:sta käyttää tuossa streamauksessa kun tuo vahvistimen oman mediaserverin käyttöliittymä on niin ankea.

    Hitto kun tässä on tullut taas innostuttua hyvästä äänestä ja parhaillaan menee koko cd-kokoelman kääntäminen flac-muotoon mediapalvelimelle josta sitten voi tuon pleikkarin kautta streamata suoraan vahvistimelle. Ihan hulluna tekisi mieli ostaa nuo hd800:t sennheiserit mutta budjetti ei anna myöten(vielä). Tässä tuli juuri hankittua tietokoneeseenkin Asuksen Xonar Essence STX äänikortti ja sekin paransi kummasti kuuntelunautintoa verrattuna viisi vuotta vanhaan herkuleksen gamesurround IV korttiin joka sekään ei ollut ihan paska, nykyiset kuulokkeet on HD600:t ja niillä kaverina regan kuulokevahvistin jota ei enään tuon asuksen äänikortin kanssa tarvitse.

    Asiaahan ei yhtään helpota että tuli käytyä toissaviikonloppuna hyvinkäällä high end messuilla ja kuuntelemassa noita hd800:ia ja muita kohtuu arvokkaita vekottimia, silmiinpistävää oli että ei ollut ainuttakaan kotiteatteria vaan lähes ainoastaan kaksikanava systeemeitä ja vähän eri hintaluokassa kuin omat soittimet.
     
    Viimeksi muokattu: 05.10.2011
  14. sijk

    sijk Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.03.2005
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    0
    Airfoil voisi olla tutustumisenarvoinen: http://www.rogueamoeba.com/airfoil/. Hyödyntää Airplaytä.
     
  15. Touniii

    Touniii Guest Guest

    Liittynyt:
    25.10.2005
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tuo AVNavigator vaan toimi vaikka kuinka yrittää. Suurin epäily toimimattomuuteen kohdistuu omaan tietokoneeseeni, jotain asetuksia varmaan väärin jossain suojauksiin liittyen, en vaan keksi mitä ja missä..

    Asensin Airfoil:n ja sen sain toimimaan, eli itse yhteydenpito tietokoneen ja vahvistimen välillä on OK. Tuntui tuo Airfoil muutenkin ihan kätevän oloiselta ohjelmalta, pitää harkita pysyväiskäyttöön. Myös PS3 Mediaserver tuli asennettua ja kokeiltua pleikan kanssa, tässä tuntui tiedonsiirto hieman pätkivän toisinaan. Onko niin että PS3Mediaserverillä operointi/käyttö tehdään aina PS3:lla (EI omalta tietokoneelta)? Jos näin on niin varmaan jää käyttö vähemmälle.

    Jääkö tuon AVNavigatorin toimimattomuudesta mitään oleellista hyötyä saamatta? Kun automaattisäädöt ja muita säätöjä pystyy tekemään "aika" hyvin OSD:n avulla. Entä minkälaisia asetuksia olette laittaneet "Audio Parameters" säätöihin eri ohjelmalähteitä varten, vai menettekö oletuksilla? Ja pitääkö EQ:n käyttö olla noin hankalaa, en löydä muuta reittiä säätää sitä kuin OSD:n asetuksissa manual-säädöllä ja aina kun säätösivulle menee niin vahvistin aktivoi "taustasäätöäänensä" päälle. Voiko säätöä tehdä esim musiikin kuuluessa?

    Jotekin käyttöönotosta tehty hankalaa. Kunhan säädöt saisi kertaalleen kohdilleen niin sen jälkeen varmasti helpottaa... vai?? :)
     
  16. tub

    tub Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.12.2007
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä ollut nyt tämä viikon verran koeajossa. Edelleen ollaan sormi suussa joidenkin asetuksien kanssa. Manuaali kannattaa tosiaan lukea, jotta saa varmasti kaikki "äänenparannus" modit pois.

    AVNavigatorista en osaa sanoa mitään, sillä itsellä tämä ei vielä ole verkossa.

    EQ:ta ei taida saada säädettyä muuta kautta kuin MCACC setupin kautta. Ehkä ipodilla tämä onnistuisi?

    Itse tuskailin tänään tunnin verran yrittäessäni opettaa kaukosäädintä ymmärtämään topfieldin kaken komentoja. Onko joku saanut tämän toimimaan? Opetus näyttää onnistuvan hyvin manuaalin ohjeiden mukaan, mutta toppari ei vaan millään ota yhtään komentoa perille.

    Olen siis toiminut seuraavasti:
    -rcu setup + 2 (ledi vilkkuu)
    -painan TV/SAT painiketta, (ledi vilkkuu edelleen)
    -painan esim. channel up (led palaa koko ajan)
    -painan vastaavaa topparin kakesta (ledi alkaa vilkkua)
    -Muiden komentojen asetuksen jälkeen, painan rcu setup. Painan TV/SAT painiketta ja pioneer vaihtaa siihen. Yksikään painike ei kuitenkaan tee mitään. Tietääkö joku missä vika piilee?

    -Mikko
     
  17. delenn

    delenn Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos tuon pioneerin asetukset on mennyt tekemään sen kalibrointimikrofonin kanssa niin niitä asetuksia ei saa ipodilla muutettua. Kaukosäätimestä sen verran että itse nakkaisin sen mäkeen ja hankkisin logitechin harmony one:n tuohon hommaan, sillä hoituu mallikaasti tuon pioneerinkin säätäminen. Ääni parani kummasti kun kävi tuon kalibroinnin jälkeen laittamassa mcacc:n kautta eq:n takaisin oletukseksi ne automaatti säädöt oli jotain ihan ihmeellistä. Kaiuttimien etäisyydetkin oli tuon automaatti kalibroinnin jäljeltä ihan pielessä, ainoa mikä meni kohdalleen on noiden huonekorostusten vaimennus.
     
  18. tub

    tub Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.12.2007
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näinhän se TM väitti myös artikkelissaan, että ainoastaan tuo S-Wave korjaus kannattaa jättää päälle. Jostain syystä omassa huoneessa pohjakorostusta 35hz ei mcacc huomannut, mutta sen kerrannaiset kylläkin.

    Kannattaa kuitenkin kokeilla ennen tuomitsemista, jos se oma huone sattuisi olemaan se Suomen ainoa, jossa tuo koko äänialueen mcacc toimii. Kuuntelun aikana EQ:n saa näppärästi pois ja päälle, joten vertailu on helppoa. Lisäksi kannattaa valita direct moodi äänelle, tällöin EQ putoaa myös välistä pois. Pure Directissä S-Wave katoaa myös, joten sitä ei voi suositella.

    Pitää harkita tuota harmony onea, mutta sitä ennen haluisin kyllä edes kokeilla tuota alkuperäistä. Kunhan saisi vain ohjelmoinnin toimimaan...

    EDIT: Jatkoin testailua. Tykin kaken sai helposti ohjelmoitua tuohon pioneeriin, mutta jostain syystä topfield puhuu sellaista murretta ettei pioneer ymmärrä siitä mitään. Ei onnistunut edes topparin kaukosäädin koodin kautta ohjelmointi. Se on muuten 1206, jos joku muu kaipailee sitä.
     
    Viimeksi muokattu: 16.10.2011
  19. Toolband

    Toolband Guest Guest

    Liittynyt:
    17.03.2003
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itselläni on tämä vahvistin muuten toiminut varsin mallikkaasti, mutta yksi ongelma on viime aikoina tullut vastaan. Eli n. viikon verran on esiintynyt sellaista ongelmaa, että kun vahvistimen laittaa päälle, niin se avaa n. 3-6 kertaa "Full Auto MCACC" -valikon, josta siis saa laittaa tämän autokalibroinnin päälle.

    Tämä on todella ärsyttävää, kun katsot leffaa/pelaat peliä ja tämä valikko muutaman kerran aina pamahtaa ruudulle kesken kaiken. Osaisiko joku auttaa miten tämä valikko ei aina täyttäisi ruutua muutamaan otteeseen, kun vahvistimesta laittaa virrat päälle?

    Kalibroinnin olen tehnyt uudestaan, mutta sekään ei ongelmaa poistanut. Joku yksinkertainen ratkaisu tähän varmaan on, mutta en ole sitä osannut ratkaista - joskaan en kovin taitava näiden vahvistimien kanssa ole.
     
  20. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hain tuon tänään Joensuun Kuvasta ja Äänestä 399 euron hintaan:
    http://www.kuvajaaani.com

    No, heitin tohon kokeeksi pari Chorusta kiinni ja virrat päälle. HDMI-letku telkkariin ja RJ45 verkkoon.

    Käytännössä ei tarvinnut sen kummempia tehdä, kaiutinasetukset vain muutin ja enabloin jonkin hässäkän jonka nimeä en muista. Tämän jälkeen vahvistin on täysin ohjattavissa iPhonella ja esim. Spotify kuuluu siitä "heittämällä".

    Huisaa miten edistyksellinen tuo ohjaus on, Pioneerin iControl AV2-app:
    http://itunes.apple.com/us/app/icontrolav/id339094801?mt=8

    Toimii kuin unelma. Huisaa on se että iPhonessa volume on oikeasti "pyöritettävä", vanhan kansan ipod-periaatteella. Vielä hienompaa on kun volumenuppia pyörittää vahvistimesta, "pyörii" se samalla myös iPhonen näytöllä. Se itunes-tyylinen epätarkka palkkivolume on mielestäni aika huono ja epätarkka.

    Tätä minä kutsuisin jo integraatioksi!