Mitä Joululahjaksi tyttöystävälle?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Replicant, 03.12.2003.

  1. Zamm

    Zamm Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    242
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kaulin on varma lahjaidea aina ;) toimii aina ja on halpa, kannattaa vaan itselleen varata jonkunnäköstä suojavarustetta ettei käy köpelösti :hitme:
     
  2. DIAR

    DIAR Ugh! Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 206
    Saadut tykkäykset:
    9
    Taidan ostaa vaimolle väri trilogian (on ollut toivomuslistalla jo vuosia) ja jotain hemmottelujuttuja.

    Meillä on keittiössä iso liitutaulu, johon kirjoitamme asioita, joita pitäisi muistaa (esim. varaa katsastusaika jne.). Ollaan kirjoiteltu taululle myös joululahjatoiveita, joita voi sanoa sukulaisille kun soittavat ja kysyvät joululahjatoivomuksia. Meikäläistä varten vaimo on kirjoittanyt monen tonnin jättimäinen timanttisormus ja jotain muuta yhtä maanläheistä. Alkaa näemmä vaatimustaso nousta :eek:

    Opettavainen tarina joka tapahtui 7 vuotta sitten. Vaimolla (silloin tyttöystävä) oli syntymäpäivä ja asuin itse toisessa kaupungissa. Soitin aamulla ja onnittelin ja ohjasin emännän lahjakätkölle, jossa oli joku edullinen mutta hieno lahja >> :love: . Illalla emäntä tuli töistä ja ovessa roikkui kukkapuska (muistaakseni nakitin tuolla kerralla veljeni viemään kukkapuskan) >> :love: :love: . Myöhemmin viikonloppuna mukanani oli vielä iso pahvilaatikko. Emäntä avasi laatikon ja keskellä laatikkoa istui söpö koala-pehmolelu (köytetty hienosti laatikon pohjaan, 30 cm korkea, halpa) >>> :love: :love: :love: . Ahdistukseni suuri, kun emäntä ei huomannut lainkaan varsinaista ideaani, eli pehmolelu piti olla pelkkä teline sen kaulassa roikkuvalle yli 600 markan kultaiselle kaulaketjulle. Korun huomatessaan emäntä lähinnä hölmistyi ja alkoi taas ihastelemaan pehmolelua jonka hän kuvitteli tarkoitetun meikäläisen korvikkeeksi ollessani toisessa kaupungissa (joo, just noin ajattelin! :rolleyes: ).

    Opetus. Kekseliäs halpa lahja pesee mennen tullen ylikalliin ja hölmön lahjan.

    Edit: dvd friikille voisi ostaa meri, takka tai akvaario dvd-levyn. Levyllä on pelkkää kuvaa ja ääntä merestä, akvaariosta tai takasta. Itsellä on akvaario ja takka. Ei mitään hi-techiä, mutta kaikessa korniudessaan hemmetin hauska vitsi. Ostin täältä: http://www.chezmarius.fi/
     
  3. Åke

    Åke Guest Guest

    Liittynyt:
    15.11.2004
    Viestejä:
    72
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänä vuonna vaimoni saa aimo läjän Jim Carrey leffoja, se on aivan hulluna noihin = nauraa vedet silmissä Jimin kommelluksia!
    Tällä hetkellä hanittuna 7 kpl leffoja. Ja hieman hyödyllisempänä lahjana hiustenkuivaaja, rouvan tämän hetkinen on ollut lainassa pikkusiskoltani ties kuinka kauan.
    Itse sain jo eilen oman lahjani Pioneerin dv-470s:n!
     
  4. Kola

    Kola Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.06.2001
    Viestejä:
    898
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minun puolisoa viehättää kovasti Columbot, joten ykköskausi tuli kauppoihin hyvään aikaan!
     
  5. maikol

    maikol Guest Guest

    Liittynyt:
    23.06.2004
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No niin, tässäpä on kiehtova aihe. No yritetäänpäs vastata.

    Naisille on tunnetusti vaikea ostaa lahjaa. Kun hankit naiselle lahjaa, niin kannatta kiinnittää huomiota siihen, että mitä se lahja kertoo tulevasta käyttäjästään. Nimittäin jos annat lahjaksi vaikka ikkunanpesurin, niin nainen tod. näk. ajattelee, että "Luuleeko se tosiaan mun olevan joku siivooja?".

    Kyllähän naiset tykkäävät kalliista lahjoista, tietenkin. Mutta siinä missä me miehet innostumme plasma-televisiosta, niin naisille taas esim. korut merkkaavat enemmän. Niinhän se sanontakin kuuluu, että "Diamonds are the girl's best friend". Sehän perinteinen tyttöystävä-lahja on korvikset tai sydämenmuotoinen riipus ja ketju. Voisihan sitä hankkia timanttisormuksia ja helmikaulaketjuja, mutta eihän niihin Matti Meikäläisillä ole varaa.

    Toinen asia, mistä naiset pitävät, on ajatus-on-tärkein-lahjat. Nämä lahjat eivät välttämättä maksa paljoa. Niiden tärkeimmät ominaisuudet ovat, että niissä on ajatusta, että ne ovat henkilökohtaisia ja että ne kertovat tyttöystävälle, että otat hänet huomioon, ajattelet häntä ja ennen kaikkea tunnet hänet. On tosiasia, että naiset arvostavat sitä, että jos he ovat aikoja sitten maininneet jostakin asiasta ja esineestä, ja sitten poikaystävä muistaa tämän, ja hankkii esineen, josta tyttöystävä aiemmin puhui tai joka liittyy tyttöystävän puheisiin. Se lahja kertoo tyttöystävällesi, että kuuntelet häntä. Mikähän voisi olla esimerkki? No esim. jos tyttöystävällä on irtonaisia kuvia jostakin läheisestä, jota kaipaa, niin kaunis kuvakehys voisi olla hyvä idea lahjaksi. Yleensä paras tapa on kuitenkin kierrellä kauppoja, joissa on erilaisia pikkutavaroita (Stockmann esim.) ja miettiä kunkin tavaran kohdalla, että liittyisikö tämä tyttöystävään.

    Ehkä se perusidea on, että miehelle hyvä lahja on käytännöllinen (plasma, digikamera yms.) kun taas naiselle hyvä lahja on sellainen, joka on joko henkilökohtainen, ei välttämättä kallis ja joka liittyy jollain lailla tyttöystävään, tai lahja, joka saa tyttöystävän näyttämään kauniilta (koru).
    Tosin nyt ei kannata langeta ansaan, ja alkaa shoppailemaan tyttöystävälle vaatteita tai vaikka parfyymejä. Miltei takuuvarmasti sellaiset lahjat on virheitä. Ja ei ainakaan kannata antaa sitä pahinta mahdollista lahjaa, eli rahaa tai lahjakorttia johonkin liikkeeseen.

    Entäs sitten lahjakortit kylpylöihin, hierojalle tai kosmetologiin. No, tämä meneekin vaikeammaksi. Jotkut naiset pitävät ja arvostavat varmasti näitä, jotkut taas miettivät lahjakortin saatuaan, että "Onko mulla huono iho?", "Haisenko pahalle?" tai "Olenko huonossa kunnossa?".

    Lopuksi haluan sanoa neuvoni eivät siis koske välttämättä kaikkia naisia. On esim. totta, että nämä ajatus-on-tärkein-lahjat ovat peräisin amerikasta, jossa ihmisillä on rahaa ostella tällaisia asioita. Esim. meillä Suomessa ei välttämättä jokaisella ole sellaisia jokapäiväisiä esineitä, jotka ovat käytännöllisiä ja joita tarvitsee koko ajan. Mutta tämä kaikki selviää, kun vain osaa kuunnella ja tulkita tyttöystäväänsä.
     
  7. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Nämä käytännöllisiä (naisten) mielestä? :D ...Siis miehelle hyvä lahja on viihdettä, vimpain ja kovassa paketissa :king:
     
  8. Dentist

    Dentist Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2003
    Viestejä:
    225
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei muuta kuin Darwin-palkintoa Ouluun päin sitten vaan. ;) Vaimokkeelle ostettu joululahjaksi Polarin m61 sykemittari.
     
  9. Zardoz

    Zardoz Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2004
    Viestejä:
    827
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tästä saatiinkin kunnon aasinsilta vanhaan kunnon aromipesään. Sieluni silmin näen kuinka TV-Shop (jos olisi vielä hengissä) mainostaa: "Hanki sinäkin huippusuosittu Aromipesä puolisollesi joululahjaksi ja saat parisuhteeseesi aivan uusia ulottuvuuksia!"... ja voit alkaa etsiä itsellesi uutta asuntoa. Fantasia kohtaa todellisuuden.
     
  10. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Vanhaa topicia ylös. Onko olemassa digikuvakehystä joka muistaisi asetukset vaikka virta on välillä poikki?

    Eli laittelisi kaiken valmiiksi, takaisin pakettiin ja aattona kapine esiin lahjapaperista, virta päälle ja diashow lähtisi heti käyntiin ilman valikkosurffailuja.
     
  11. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7

    Lisäyksenä tuohon, WLAN olisi kiva lisä.
     
  12. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 187
    Saadut tykkäykset:
    1 327
    Oma LG F7000N ainakin muistaa, mutta mallia ei varmaan myydä enää. Aika perusmalli muutenkin. Ostin sen viime jouluna ja tyytyväinen olen ollut. Digikehyksiä valitessa kannattaa muistaa se, että ei osta alhaisella resolla olevaa. Omani on 800x480 joka on noin seitsentuumaiselle ihan hyvä reso, pikseleitä ei huomaa ollenkaan. Samaa kehystä myydään myös puolet pienemmällä resolla ja kuva on suoraan sanottuna p*ska. Eli ainakin LG:n kehyksistä osa muistaa asetukset ja voisin veikata, että myös muut. Yleensähän nuo kehykset ovat esillä ja testattavissa liikkeissä, joten voihan asetuksia säätää ja sen jälkeen kokeilla pysyvätkö ne, jos johdon ottaa irti laitteesta.

    Kannattaa myös varmistaa, että omistaa oikeanlaisen median, jolta kuvia voi katsoa. Yleensä sisäistä muistia ei ole kovin paljoa. USB-tikku on helppo, mutta törröttää rumasti laitteen kyljestä. Itselläni on 1 GB muistikortilla kuvat valmiiksi muutettuna 800x600 -resoon ja laite sitten asetuksista riippuen joko croppaa kuvaa tai skaalaa sitä. Näin kuvia mahtuu enemmän kortille. Videot toistuvat ihan kivasti myös.
     
  13. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Avioehto. :rolleyes:
     
  14. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Ihan hyvä idea, vaimon tuntiliksa 3x parempi :)
     
  15. Weitec

    Weitec Valvoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    2 363
    Saadut tykkäykset:
    3
    [​IMG]

    :thumbsup:
     
  16. Naamis

    Naamis Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2010
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pakko nostaa tätä, kun tuo joulu taas lähestyy.

    Olen itse se "tyttöystävä" (oikeasti siis jo vaimo) ja mies on ostanut seitsemänä yhteisenä joulunamme mm. koruja, hajuvesiä, suosikkisarjani bokseja ja nyt viime vuonna samaa sarjaa olevat vähän perusmarkettijuttuja laadukkaammat hiustenkuivaajan ja suoristusraudan. En käytä koruja kuin juhlissa/hienommissa tilaisuuksissa, koska töissäkin (videovuokraamo) on kohtuullisen rento meininki, enkä siis viitsi mitään pirun kalliita koruja käyttää (eivät oikein sovi tähän t-paita ja farkut -lookiin), joten olin positiivisesti yllättynyt, kun mies oli keksinyt tuon hiustenkuivaaja/suoritusrauta-kombon. Vanhat vastaavat tavarani olivat nimittäin ihan järjettömän vanhoja (hiustenkuivaaja 10v & suoristusrauta 5-6v) eli eivät ehkä enää ihan parhaassa terässä ja varsinkaan sillä vanhalla suoristusraudalla ei tehnyt enää mitään (kikkaraisen tukkani suoristamiseen meni sillä melkein tunti ja nykyisellä 15min). Miehestä olisi siis tosi kiva ostella minulle kauniita koruja ja myönnän, että hänellä on hyvä maku korujen suhteen, mutta kun en OSAA käyttää semmoisia, olen pyytänyt ettei ostaisi lisää koruja korurasiaan pölyttymään :/ Olenpa paska vaimo. Hajuvedet ovat myös hyvä vaihtoehto, mutta kun niitäkin on kaapit täynnä, niin ei kiitos enempää (tosin viime vuonna sain myös helkkarin kalliin hajuveden). Mitään alusvaatteita en myöskään haluaisi lahjaksi, kun ei tuo ukonköriläs kuitenkaan osaisi oikeaa kokoa ostaa varsinkaan nyt, kun olen laihtunut 16 kiloa ja saman verran saisi vielä lähteä. Eli suklaatakaan ei kiitos tänne, ei oikein sovi tähän nykyiseen ruokavalioon, vaikka en minä nyt mitään kieltäytymistä olekaan harjoittanut herkkujen suhteen.

    Minulle lahjojen ostaminen on siksikin vähän haastavampaa, kun olen syntynyt kolme päivää ennen jouluaattoa ja miehen täytyy siis keksiä samaan syssyyn sekä joulu- että syntymäpäivälahja ;)

    Mitään kodinkoneita kukaan nainen tuskin haluaa poikaystävältään/aviomieheltään, ihan sama vaikka olisikin tarvetta uudelle leivänpaahtimelle/imurille tms. Synttäri- ja joululahjat ovat kuitenkin (naisten mielestä) semmoisia, jotka pitäisi valita toista ajatellen, vaikka se lahja ei sitten olisikaan kaikkein käytännöllisin. Minun lempparisarjani on Greyn anatomia, joten niitä bokseja tuo mies on sitten kotiin kantanut lahjaksi ja ovat olleet todella mieluisia, vaikkakin viime vuonna sanoin, että voin ostaa uusimma kauden itsekin sitten jostain alelaarista, kun olin ihan vasta kyseisen kauden katsonut kahteen kertaan boksilta.

    Miehille on kyllä minusta paljon vaikeampi ostaa lahjoja kuin naisille :rolleyes:
     
  17. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    No joo, sehän on jo ihan ovella.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 17.09.2011
  18. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 091
    Saadut tykkäykset:
    436
    Niin, ainakin minun työpaikallani ensi jouluun valmistautuminen aloitettiin jo kesällä... oikeastaan jo keväällä. Se nyt vaan sattuu olemaan vuoden tärkein myyntisesonki... pitää ajoissa suunnitella ja tehdä tilauksia jne jne että sitten on mitä asiakkaille myydä. Ei ne kaikki jouluiset kamat sinne kauppoihin yhtäkkiä vaan tyhjästä ilmesty kun joulu lähestyy.

    On hyvä jos joululahjojen ostajatkin alkavat jo pikku hiljaa miettimään asiaa ettei tarvitse sitten viime hetkellä paniikissa tehdä jotain mielikuvituksettoman tavallista hätäostosta...
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 17.09.2011
  19. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    ketjun 100+ viestistä olet ensimmäinen, joka tunnustaa olevan nainen. Samalla eka joka listaa järjestelmällisesti mitä ei halua. Tuolla naisen logiikalla meidän muiden lukijoiden lahjavalintaurakka ei ainakaan helpottunut. :\
     
  20. Bumer

    Bumer Goodfella Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    1 689
    Saadut tykkäykset:
    4
    Se on mies joka haluaa enemmän huomiota ilmoittaakseen olevansa nainen. :sleep: