Yamaha RX-V367/467/567/667/767

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Aziz, 06.01.2011.

  1. KiSaVa

    KiSaVa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2008
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    2
    Olikos jollain tämä sama ongelma vasta ja syy oli että johto oli tökätty väärään subilähtöön kun niitä on kaksi (en kyllä äkkiseltään omastakaan vahvistimesta löytänyt mistä sitä lähtöä voi vaihtaa mutta koita nyt siihen toiseen).
     
  2. zacke

    zacke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.02.2006
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo olihan se väärässä holessa. Kiitoksia vaan.
     
  3. KiSaVa

    KiSaVa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2008
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    2
    Takerruin nyt tähän ongelmaan itse. Mistä tuota sub. lähtöä pääsee muuttamaan?? En löydä valikoista enkä manuaalista tietoa..
     
  4. Tirppa

    Tirppa Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2006
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain omani ja virittelin paikalleen. En ole vielä YPAO säätöjä tehnyt. Jännää on kun ennen näyttöön aina syttyi DTS tai DD ja nyt lukee decoderissa aina vaan PCM :hitme: Mistä minä nyt tiedän, tuleeko pleikkarista tai pc:stä DTS ääntä vai ei. Vanhalla vahvistimella oli muuten selvä ero DD ja DTS ääniraidoissa (DTS oli täyteläisemmän ja massiivisemman kuuloinen). Uudella en eroa huomaa tai vaihdosta ei tapahdu :p

    Sellaisen huomion tein, että subbari pitäisi hommata :p:hitme:

    E: Jotain asetuksia on pielessä. Äänet tulee tietokoneelta HDMI:ltä ja äänet kuulsotaa todella 'latteilta'. Tosin en tiedä mitä tuo laite nyt työntää tuolta VLC:n kautta HDMI:tä pitkin. Laitoin VLC:stä asetuksen 5.1 kun ei löytynyt mitään järkevää vaihtoehtoa. Mikä olisi hyvä soitin PC:lle videoiden toistoon? Taustaäänet kuulostavat todella oudoilta myöskin tv-sarjoja katsoessa. Yhtäkkiä taustaraita pomppaa ihan järjettömän lujalle hirveän kohinan kera. Jotenkin kuulostaa kuin äänet tulisivat vessanpöntöstä.

    Myös Topparin digiboksista tulevat äänet kuulostavat 'kovilta' ja 'latteilta'.

    PS3:lla en ole vielä mitään leffaa kunnolla testannut.
     
    Viimeksi muokattu: 05.09.2011
  5. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Vanhemmat ääniformaatit DD ja DTS kyllä eroavat laadultaan 640kbps vs 1,5mbps.

    Onko sulla PS3 fat vai slim? Fatista saa ulos vain PCM, mutta slimillä purun voi jättää myös vahvarille(bitstream). Äänenlaatuun sillä ei ole vaikutusta missä purku tapahtuu.

    PS3:n peliäänet ovat 5.1DD tai 5-7.1 PCM.

    Blu-ray elokuvien hd-äänet ovat Dolby TrueHD tai DTS-HD MA,HR. Ääniformaatin näkee aina kun elokuvan aikana painaa ohjaimen select-nappia (dvd ja blu-ray).
     
    Viimeksi muokattu: 05.09.2011
  6. Tirppa

    Tirppa Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2006
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on läskin mallin PS3, mutta vaikka laitoin äänen asetuksiksi bitstream niin ainakin Transformers BR:ltä tuli edelleen ääntä. PS3 vain ilmoittaa ettei kaikki äänet tai kaikissa leffoissa äänet toimi. En tullut katsoneeksi vahvarin OSD (vahvarissa olevassa näytössä Decoder display takaa luki Dolby Digital, en katsonut mitä sieltä vieri esiin vai vierikö mitään), että mitä sieltä oikeasti tulee kun laite on 'bitstream' tilassa. Oletuksena linear pcm vs bitstream niin bitstream äänenvoimakkuus on jälkimmäisessä oletuksena kovempi. Tietokoneen sain konffattua. Täytyy tuo YPAO asetus vielä tehdä jossain välissä. Jotenkin ääni on jotenkin 'kova' tällä hetkellä. Johtunee varmaan siitä, että äänet ovat selkeämmät ja kirkkaammat. Vanhat varmaan oli jonkun verran tunkkasemmat. Ja kun jotain on 8v kuunnellu niin siihenhän sitä sitten on tottunut :p
     
  7. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Läski-mallissa bitstream toimii vain optisen kautta ja sen kautta ei saa hd-ääniä.
    Siis meneekö sulla hdmi lisäksi vielä optinenkin ps3:sta vahvariin?
    edit: kannattaa pitää linear pcm asetus päällä

    Transformers BD:llä on 5.1 Dolby TrueHD ääniraita, aina se paras ääniraita ei tule automaattisesti päälle vaan se pitää itse muuttaa eli sulla saattoi tuossa filmissä olla vain dolby digital 5.1 äänet valittuna. Et kokeillut tuon filmin aikana painaa selectiä niin näet ääniraidan, jos siinä on dd5.1 niin menet esim. ohjaimen kolmionapista asetuksiin ja vaihdat ääniraidan HD:lle.
     
    Viimeksi muokattu: 06.09.2011
  8. KiSaVa

    KiSaVa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2008
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    2
    Niin mistä?? Mitä h*******ä tekee kahdella lähdöllä jos ei sitä pääse vaihtamaan ja toisessa ei subbari edes toimi :hitme: Varmaan on nyt jotain mitä en huomaa..
     
  9. Tirppa

    Tirppa Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2006
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    mitä pitää säätää.. kun katon PC:n kautta kuvaa telkkarille niin kuva häviää jos sammutan tietokoneen näytön. Millään ei viitsisi pitää näyttöä koko ajan päällä tietokoneessa.Näytönohjain on Radeon HD 6950
     
  10. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Onko sulla ne kloonattuna eli sama kuva molemmissa? Laita extendiksi windows-näppäin pohjaan + p:llä selaat. Tämä siis ainakin win7.
     
  11. Tirppa

    Tirppa Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2006
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    on jo valmiiks extended
     
  12. RemyXO

    RemyXO Guest Guest

    Liittynyt:
    23.10.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro. Kävin tämän 767:n adoptoimassa Gigantista tänään. Onko kenelläkään kokemusta/tietoa siitä, uskaltaako heittää vanhan kotiteatterisetin (Sony DAV S888) kaiuttimet vahvistimeen kiinni? Tarkoituksena on uusia kajarit vähän myöhemmin.

    Jammun ohjeessa sanotaan impedanssin olevan tehdasasetuksena 8 ohmia, mutta voidaan säätää 6:een jolloin EDESSÄ saisi olla vielä 4 ohmiset kajarit. Nykyisessä Sonyn setissä impedanssi kaikilla kajareilla vain 3 ohmia. Luukuttamista ei varmisti kestä, mutta entä toimiiko edes "järkevällä" äänenkäytöllä?
     
  13. Noobskater

    Noobskater Guest Guest

    Liittynyt:
    21.07.2005
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kysymys tämän 767:n kuvaruutunäytöstä; saako sitä nykyään pois päältä halutessaan?

    Muistan lukeneeni jostain arviosta, että esim. äänenvoimakkuutta muutettaessa musta palkki peittää tekstitykset alleen, tai jotain vastaavaa. Itse tykillä katselen, ja joudun aika usein myöhäiskatseluissa voimakkuutta muuttelemaan leffojen jytinäkohtauksissa vs rauhallinen dialogi (varsinkin ryminäleffoissa), etteivät lapset luule maailmanlopun tulleen. Pikku juttu sinänsä, mutta saattaa alkaa risomaan pidemmässä juoksussa?
     
  14. miksu

    miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.04.2001
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    16
    HDMI:n kautta näkyy aina, toivottavasti joskus tulevaisuudessa ohjelmapäivitys poistaisi ko. "hienouden". 667:ssa sama juttu, kyrsii kyllä.
     
  15. Tirppa

    Tirppa Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2006
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    miten näihin päivitellään firmistä kun ei ole verkkoa eikä usbia?
     
  16. HDMI

    HDMI My Precious Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.03.2007
    Viestejä:
    237
    Saadut tykkäykset:
    0
    Poltetaan softa cd levylle ja se ajetaan esim.PS3. :p
     
  17. Kuntsi

    Kuntsi Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2008
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos kukaan käyttänyt 767:ää vaativampien kajarien kanssa?
    Meinaako tehot loppua kesken 5.1 leffakäytössä alle 4ohm peakkaavilla ~85dB herkkyyden kajareilla? (dynaudio, elac)
    Pitääkö tämän vahvistimen kanssa suosiolla unohtaa alle 8ohm kajarit?
    Hifimaailmassa 8/2010 tämä vahvistin sai vähän runtua juurikin huonojen tehojen vuoksi. 4ohm kuormilla alkaa +-60 vaiheessa jo tehot hiipumaan ja selvästi 2ohmissa.
     
  18. Syncro

    Syncro Guest Guest

    Liittynyt:
    20.11.2004
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa sitten haettua itsekin 767 Gigantista, kun sen halvalla sai. En nähnyt uudemmassa mallissa mitään niin mullistavaa, että olisin maksanut siitä yli 300 euroa enemmän. Vahvistin tuli korvaamaan hyvin palvellutta Yamahan RXV-630:tä. Alla ensimmäisiä huomioita.

    Vahvistin tuntuu kevyemmältä kuin 630, mikä yllätti hieman ja ei välttämättä ole hyvä asia. Kuvaruutuvalikot ovat kivat, mutta rumat kuin mitkä. Onneksi sillä ei ole juurikaan merkitystä, mutta valmistajat voisivat kuitenkin panostaa niiden ulkoasuun hieman. Kake on melkoinen nappulaviidakko niin kuin tavallista on. Melkoisen monipuolinen vehjehän tämä on. Kaksi hdmi-ulostuloa on mahtava olla olemassa. Äänenlaadusta en vielä muutamien tuntien kokemuksella lähde sanomaan paljoa, mutta subbarin ponnettomuus ihmetyttää hieman. Esim. testisignaalin kuulee juuri ja juuri. Ypao halusi säätää tason -3:een, vaikka jo nollataso tuntui alhaiselta. Omituista.

    Yksi kunnon ongelmakin tuli jo vastaan. Minulla on vielä käytössä yksi vanhempi laite, joka on kytkettynä s-video-liitännällä. Äänet tulevat digitaalisena coax:in kautta. Kertokaapas gurut, miten saan yhdistettyä nuo kuva- ja äänisignaalit? Vahvarin ainoa s-video-liitäntä taisi olla av5-liitännän alla ja sinne ei voi jostakin syystä valita äänilähdettä. Coax-liitäntä on esim. av2:ssa. Vanhassa vahvistimessa kuva- ja ääniliitännät sai konfiguroitua melko vapaasti. Ei kai oikeasti ole niin, että tässä vahvarissa tuo ei enää onnistu?

    Onnistuuko tässä vahvarissa mitenkään sellainen juttu, jos haluaisin katsoa tv:tä, mutta haluisin tilapäisesti kuunnella samaan aikaan musaa ihan jostakin toisesta äänitulosta kuin tv?

    Sent by using Tapatalk
     
  19. zacke

    zacke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.02.2006
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    kun katsot tv:tä on screen -> input ->ylöspäin nuolta
    -> audio in ja sieltä sit sen lähteen mistä äänen haluaa kuuluviin. radiota en kyllä sieltä löytäny.

    Osaako joku neuvoa kun samainen vahvistin välillä pätkäisee tv kuvan ja ps3 kuvan ja näyttään. 10 sec. lumisadetta? Molemmat on eri merkkisillä hdmi kaapeleilla. Elisa viihteestä kun katselee tallennettuja ohjelmia niin en ole huomannut pätkimistä. Mikä kumma voi olla?
     
  20. Mauno

    Mauno Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.02.2005
    Viestejä:
    159
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mulla oli pitkään sama ongelma 667:n ja PS3:n kanssa, vika oli halpis Hama-HDMI-letkussa -> piuhan vaihto -> ei pätki. Aiemmin vastaavanlaista ongelmaa oli myös, jos PS3:n HDMI-ohjaus (tms.) oli päällä.