Tulisen ruoan ystäville

Keskustelu osiossa 'Ruoka & Juoma' , aloittajana ana198, 26.05.2008.

  1. TheJambo

    TheJambo Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    2 272
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tulipa taas purkki Pain 100%:ta ostettua, ja täytyy sanoa että tässä on paras (ja riittoisin) chilikastike mihin olen törmännyt. Muista Pain-sarjan tuotteista ei kokemuksia, mutta voi olla vähän helpompia käyttää ruoanlaitossa kuin tää 100%..mutta tämäkään ei ole pelkästään tulinen vaan myös maukas.
     
  2. Sippe jr

    Sippe jr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.09.2008
    Viestejä:
    116
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaveri veti tota tavaraa suoraan purkista ruokalusikallisen (ilmekkään kaverilla ei värähtänyt) ja mä dippasin sen jälkee pikkurillin päähän pikkasen tilkan sitä, ja siltikin suuta poltti vartin verran. Jumanzuikka sentään tää 100% pain on oikeesti SAIRASTA tavaraa. ja tuo mun kaverikin on sairas äijä kun se on joskus vetänyt desin verran kahvimukista tota iha näyttämisen mielessä kavereille!

    Tuota tulisuutta ei tosiaan kyllä tajua ennenku sen pääsee kokemaan!
     
  3. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitääpä joskus kokeilla, raaka Habanero on itsellä tulisinta mitä tullut rouskuteltua (suomalainen ja ei mikään tappaja lajike). Eihän tuo mikään makuelämys ollut ja todella tuliseen ruokaan tottuneenakin tuo pisti nikottelemaan...

    edit:
    Ei kannata näpelöidä näitä chilejä paljain käsin - aina sitä kuitenkin tulee vahingossa jossain vaiheessa törkättyä sormella silmään tai muuten hierottua silmiä esim. niistä valuvan veden takia... Ei kannata myöskään leikilläkään pistää esim. kaverin nenään tuollaista chiliä ;)
     
    Viimeksi muokattu: 07.05.2010
  4. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Ei kannata ei, eikä varsinkaan kannata ottaa piilolinssejä pois kun on lätrännyt pienessä kekkulissa 1M scovillen nesteellä, se ei ollut kovin mukavaa :D
     
  5. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Ja eikä kannata mennä kuselle ilman että pesee ensin kätensä, eikä vain jälkikäteen kuin normaalisti, ja etenkään ei kannata rapsutella muniaan, vaikka kuinka kutittaisi.
     
  6. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Lisätään sarjaan nenän kaivaminen, ei mukavaa sekään Blairin habanero sipsien nauttimisen jälkeen :D

    Tulisempia tuotteita on alkanut olla ihan hyvin jo ihan marketeissakin. Treen alueella ainakin löytyy Poppamiehen tuoterepertuaaria sieltä täältä.

    Eilen kaupassa käydessäni nappasin mukaan Blair's Original Death kastiketta. Oli pettymys, ei laita hikoilemaan. Samasta tuotesarjasta löytyy toki epätavallisempiakin kuolemia, pitää kokeilla niitä. Blairin habanero sipsit on hyviä!
     
  7. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tuo moka tullut tehtyä itsekin chilin käsittelyn jälkeen. Vaikka omasta mielestä kädet pesin hyvin, jäämiä taisi jäädä. Noh, sanotaanko näin että niistää ei kärsinyt vähään aikaan ja nenässä tuntui aika "virkeältä." :D
     
  8. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Cittareissa etelä-Suomen alueella löytyy Savuhovin Tuskaa ja Laavalauantaita. Syödessä Tuskanakki ei ollut ylivoimainen, hiki toki tuli 3:sta, mutta yöllä alkoi möyrähtelemään pakissa ja polttelemaan ja aamu on sitten ollutkin lupausten mukaisesti tuskaa. :king:
    SUOSITTELEN! Laava on lisäksi ainoa lauantai, jota minä suostun syömään. Nagasta tulee mukava ja kestävä polte. Lihapitoisuus päälle 80%. :thumbsup:
     
  9. TuK

    TuK Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.09.2004
    Viestejä:
    566
    Saadut tykkäykset:
    14
    Makkaroista puheenollen, myös Poppaneroa kannattaa koettaa. Olen kohtuullisen tottunut chilinkäyttäjä, mutta seuraava päivä syönnin jälkeen oli aika tuskainen takaosastolla.
     
  10. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Poppanero on hyvä, haban maku tulee mukavasti esille, mutta kumpiakin syöneenä suosittelen Tuskaa, ellei sitten se ole tuo Laavalauantai, joka vieläkin juilii mahanpohjaa. :D

    Kivikylän Tulitikkuja ei kyllä tunnu saavan mistään, mutta siinä on myös maistuva naganakki. Juhannuksena sai yhden moisen herkun maistaa. Se Lemon chili on myös ihan maukas, mutta potkuton.

    Poppaneroakin oli tullut lopulta taas Launeen Cittariin. Liekö kun ahkeraan kävin kyselemässä, että milloin niitä taas saa. :)
     
    Viimeksi muokattu: 06.09.2011
  11. 10inch

    10inch Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    1 154
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa kokemusta, eli ei mikään yliylitulinen suussa mutta aamulla oli vähän 'tulirenkaan' tuntua vessassa :confused: (en mikään pro-tason chilisti ole, mutta toki Blairin shipsejä tulee vedeltyä ahkeraan). Täytynee joskus testata noita savuhoveja :D
     
  12. McIce

    McIce Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2007
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nagakurkut olen testannut toimiviksi.
    Esim kurkkusiivuja leivän päälle tai ruuan kanssa. Toimii sellaisenaankin.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 26.09.2011
  13. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tein tampereen chilifestareilta ostamistani Naga Morich makkaroista sunnuntaina elämääkovemman makkarakeiton. Vielä tänä aamunakin ahdisti istahtaa pöntölle :D
     
  14. papukaija

    papukaija Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.08.2005
    Viestejä:
    1 522
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olipas Rovaniemen Prisma ottanu valikoimiinsa aika kasan Poppamiehen Chili- jms. sooseja. Ainakin mitä siinä pikaiseen katselin, niin ihan kiva valikoima vaikutti olevan...
     
  15. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 696
    Saadut tykkäykset:
    351
    En ole niin kiinnostunut näistä sooseista tai mausteista, koska en oikeastaan ole kovin tulisen sapuskan ystävä, mutta Lempeä vadelma -karkkeja otin yhden purkin kokeeksi. Ihan hyviä :) Vadelma maistuu hyvin, tulisuus potkaisee lähes heti ja kestää pitkään. Hintakaan ei loppujenlopuksi ole paha, toki kilohinta huitelee hyvinkin korkealla (5e/200 gramman purkki), mutta karkit itsessään ovat sen verran kestäviä ja tulisia, että kyllä näitä pitkän aikaa syö ennen kuin loppuu. Ainakin Sitruunakostaja ja Napalminalle ovat vielä sellaisia karkkeja, joita aion jossain vaiheessa kokeilla. Joskus meinasin Poppamieheltä tilata, mutta en kuitenkaan jaksanut. Nyt löytyy ainakin lähikaupasta sitten.

    Näistä tulee vain vastustamaton himo tehdä jäynää tutuille, jättää esim. työpaikan taukotuvan pöydälle herkullisen näköisiä karkkeja kaikkien saataville. Sivusta seuraisi ilmeitä, kun tulisuus alkaa potkia pahaa-aavistamatonta karkinmussuttajaa.
     
  16. papukaija

    papukaija Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.08.2005
    Viestejä:
    1 522
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hhhhmmmm... Kuvauksen perusteella vaikuttaisi sellaisita, että voisi hyvinki jättää jopa lankomiehen ulottuville aika huoletta... ;)
    Pitääpä kokeilla joskus...
     
  17. Jolly Roger

    Jolly Roger Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2011
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kivikylän Tulitikku-makkara. Siinä on jo poltetta, aikasta paljonkin. Sisältää Nagaa. Suosittelen tulisen makkaran ystäville!
     
  18. papukaija

    papukaija Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.08.2005
    Viestejä:
    1 522
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipas tässä mieleen kun näitä lueskeli, että tuon innostamana tuli tässä parisen kuukautta sitten itselläkin opstettua noita Lempeä Vadelme-karkkeja kokeeksi. Noh jooh, siis todellakin tulisia.

    Niin itseasiassa jos muistelin tuossa, että eipä tainnu tulla itsellä syötyä kuin muutama karkki siitä purkista... Jaa, että mitäkö niille lopuille tapahtui? Noh taitavat olla viellä siellä samassa jemmassa, johon ne sittemmin pistin. Pitänee käväistä ne taas tässä jossain välissä sieltä esiin "kaivamassa".
     
    Viimeksi muokattu: 11.06.2012
  19. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 176
    Saadut tykkäykset:
    1 004
    Tuotteesta ennen tätä mitään edes kuullut, ja jo ollaan poistamassa valikoimasta. Mikä siinä on, että kaikki vähänkin valtavirtausvasta erottuva pitää siivota silmistä, milloin minkäkin muotoseikan sanelemana? Kyllä olisi kelvannut kokeilla taas tuotakin...


    ”Maailman tulisin sipsi” poistettiin kaupan valikoimasta: kauppias – ”Haluamme myydä selkeästi turvallisia tuotteita”

    Tamperelaisen K-supermarket Kuninkaankulman kauppiaan mukaan tuotteen varoitukset terveysriskeistä eivät olleet tarpeeksi selkeitä, joten tuote päätettiin vetää myynnistä.


    Edit. Saako tuota Suomessa tilattua mistään?
     
    Viimeksi muokattu: 21.12.2023
  20. Moderaattori

    Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

    Liittynyt:
    27.08.2019
    Viestejä:
    678
    Saadut tykkäykset:
    255
    Saa, tosin sitä alkuperäistä Paqui One Chip Challenge -sipsiä saattaa myös saada sieltä täältä.
    Soosikauppa ja Urjalan Makeistukku näyttää ainakin myyvän, samaten ilmeisesti CDON :eek:

    Googleen haku: "Chip Challenge" one OR hot AND hinta
     
    Burkitsville tykkää tästä.