Niin, sitäpähän tämä dosenttikin perään kuuluttaa: "Leppänen esittää ongelmaan ratkaisuksi, että musiikin oppitunneilla ja oppikirjoissa nostettaisiin nationalismin, sukupuolen ja väkivallan teemoja esille ja käsiteltäisiin niitä kriittisesti oppilaiden kanssa." Eikös tuossa juuri esitetä, että lapsosille pitäisi opettaa noita asioita; keskustella, että mistä ihmeestä näissä sanoituksissa on kyse? Hieman sisälukutaitoa ja ajattelua ennen hirmuista huutelua ja tuomitsemista. Vaikka nainen , tai ehkä jopa feministikin , onkin. Ei tässä nyt kukaan vielä Suomen lippua ole polttamassa tai Maamme-laulua kieltämässä. Nimenomaan. I'll rest me case.
No historiahan on (varsinkin vähän nuoremmille lapsosille opetettu sellainen) faktojen tiputtelua. Siitähän tässä ei ollut ollenkaan kyse. Hieman toistan itseäni ja sanon uudelleen, että sisälukutaitoa.
Eli kun historian opetus ei riitä, niin parempi ratkaisu asiaan saataisiin... historian opetuksella? Jo pienellä sisälukutaidolla voi tuossa dosentin tekstissä nähdä feministisen ideologian tulkinnan takana. Itse en kaipaisi siihen perustuvaa historian tai muunkaan opetusta.
Tarkemmin ko. dosentin sanomisista. Koko termi vihapuhe otettiin käyttöön kenties tänä vuonna ja jo nyt sitä sovelletaan 100 vuoden takaisiin asioihin? Pitäisikö musiikin oppikirjat tehdä kokonaan uusiksi, kaikki perinteiset laulut joissa on yksikin nykyaikaan vääränlainen ilmaisu kertaheitolla pois? Mitä vikaa on pienen maan historiallisessa nationalismissa, josta tässä on tosiasiassa kyse? Ihanko totta? No ilman tuota "miesten ensisijaisuutta" tuskin olisi dosentti Leppänenkään lausumassa naisena mielipiteitään. Eiköhän ne miehet olleet päättämässä naisten äänioikeudestakin, oliko tuokin huono asia? Yrittääkö dosentti muuttaa historiankulkua kritisoimalla sitä? Ainut järkevä motiivi näissä jutuissa on (itsensä esille tuomisen lisäksi) feministinen sellainen, joka selittää vääristyneen ajatuskulun - tyypillistä ko. aatteelle yleensä. Toki tässä on nähtävissä yleistä vihervasemmistolaista ajatusmaailmaa takana myös. Kohta varmaan poistetaan sitten kaikki menneisyyden epäkohdat kaikista oppikirjoista. Kauheata! Miten tuo voi olla mahdollista? Väkivaltaa...lauluissa asti. Onneksi sitä ei sentään maakunnissa ole ilmeisesti oikeasti esiintynyt. Dosentti Leppänen ei ole sisäistänyt historian opetusta ja sen tarkoitusperiä. Eikä ylipäänsä opetuksen rakennetta peruskoulussa. Eri oppiaineiden olisi tarkoitus tukea toisiaan jne. Suomalaisuus on maskuliininen ja väkivaltainen asia, hyvin yleisesti. Eikä vähiten historiallisesti. Suomi ei itsenäistynyt viime vuonna eikä maakunnatkaan syntyneet aivan äskettäin. Eivätkö nykyajan musiikkia opiskelevat saa lainkaan historian opetusta? Vai onko tämä jotenkin ristiriidassa opetussuunnitelman arvopohjan kanssa, pitäisikö noita aatteita edistää ilman mitään kontekstia? Onko nykyisistä laulukirjoista jätetty kokonaan laulujen tekoajat ja tekijät pois ja ovatko oppilaat tyhmentyneet etteivät tätä asiaa ollenkaan itse tajua esim. vanhanaikaisista lyriikoista? Pitääkö äidinkielenkin opetus ulkoistaa musiikinopettajille? Eikö Leppänen ymmärrä mitä musiikki ja sen opetus ovat? Feminismi on vaarallinen asia. Siksi tuossakaan ei ole kyse provosta.
Niin, mutta suomalaiset kuitenkin tunnetaan yleisimmin rauhaa rakastavana kansana. Oikeastaan minnekään ei olla hyökkäilty, ellei joku muu ole aloittanut sotaa. Itsenäistyminenkin tapahtui ihan ilmoitusasiana sotimatta. Enimmäkseen ollaan taidettu keskittyä tappamaan toisiamme.
Asioita joita en ymmärrä: - Juuston keksiminen. Millainen prosessi siihen on johtanut? "Kappas vaan, taisi maito päästä pilaantumaan. Pitääpä maistaa." -Edeltävä feminismi/musiikinopetus -keskustelu.
Toki. Suomalaisuus, Suomi itsessään, huokuu väkivaltaa, ja se näkyy vähän kaikessa, vanhassa ja nykyisessäkin. Rauhaa rakastavuuttakin voidaan kyllä hyvin perustella. Tämä maa nyt on aika skitso loppujen lopuksi imo.
Todennäköisesti. Se eläviä matoja sisältävä juustohan ainakin legendan mukaan "keksittiin" kun pula-aikana ihmiset joutuivat syömään pilalle menneitä juustoja, ja lopulta huomasivat että nämä matoja kuhisevat juustot olivatkin hyvän makuisia. Nyt nuo sitten ovat oikein gourmee herkkua
Pikamatkojen uutta hylkäyssääntöä. Keihäässäkin varmaan nyt sitten viivan ylityksestä osoitetaan ulos. Tällaisilla uudistuksilla koitetaan luoda jotain uutta mielenkiintoa, mutta kääntyy itseään vastaan, kuten ne viivagrafiikatkin kenttälajeissa. :hitme: :OI En kyllä sitäkään ymmärrä, miten kukaan selostustiimistä ei sitten viitsinyt säännöstä mainita ennen starttia, sen aikana, tai sen jälkeen saatika selittänyt mistä on kyse. Ja ei, mulla ei ollu rahoja sisällä, mutta tais mennä aika monilla varmat tuotot kankkulan kaivoon. EDIT: Siirtäkää tämä vaan Salaliittoteoriat-ketjuun, sikäli jännää teoriaa on jo tullut esiin. No itsekin kyllä epäilen, että Boltin ylivoima tuohon muutokseen oli osaltaan vaikuttamassa.
Vähän samantapainen: miten on keksitty, että korvasienet eivät olekaan tappavia, kun ne ryöppää kahteen kertaan runsaassa vedessä? Montako kertaa kokeiltiin kerran keittämistä?
Ei ne ole ainakaan heti tappavia kerran keitettynäkään. Tuo kahteen kertaan keittäminen tuli ohjeeksi vasta muutama vuosikymmen sitten, ja perustuu ymmärtääkseni siihen, että myrkyn määrä voi vaihdella kasvupaikasta toiseen se kerääntyy elimistöön, ja voi siten aiheuttaa ajan kanssa ongelmia. Aikaisemmin niitä keitettiin kerran, tai käytettiin kuivattuina sellaisinaan. P.S. Suosittelen seuraamaan voimassaolevia ohjeita.
Homejuuston keksiminen on aina ihmetyttänyt. Keksijä oli varmaan täysi kaheli... Ja kuka keksi pistää pizzaan ananasta? Molemmat keksijät on joka tapauksessa hienoja ihmisiä.
Tämä ainakin, koska tilaan ~aina ananaspizzan. :thumbsup: Näitähän voi jatkaa...Kuka kehitti oluen? Maistuu sitten niin helvetin pahalta. Ilmeisesti itsemurhatarkoituksessa vedetty ja huomattukin todellinen vaikutus.
"Kristitty ei suuhunsa paskaa laita!", ohimennen kuultu kommentti viereisestä pöydästä kun tarjosivat jollekin olutta. :thumbsup:
En ymmärrä miten jotkut käsittävät kaiken (oletetun) uskonnon kautta. Ilmeisesti vain ennakkoluulosta kyse. Vihapuhetta, sano. P.S. Shampanjaa ja viinejä mielellään maistelee. Kahviroskaakin kerran maistoin ja se oli liikaa. Makuasioissa pitäisi kai ollakin niitä eroja.
Kaikkea mitä Bachmann on suustaan on viime aikoina päästellyt. Republikaanipoliitikko Michele Bachmannille Irene-myrsky ja viime viikolla Yhdysvaltain itäosissa sattunut maanjäristys merkitsivät viestiä Jumalalta. Hänen mukaansa Jumala tahtoo hallituksen muuttavan politiikkaansa. - Washington DC, eiköhän nyt ole jo aika havahtua. Maanjäristys, hurrikaani. Kuunteletteko te lainkaan? Amerikan kansa on tehnyt kaikkensa, ja nyt oli aika Jumalan toimia, hän sanoi Floridan-vierailullaan. Hänen mielestään Washingtonin hallitusväen pitäisi ottaa vaarin "Jumalan teosta". REUTERS