Wbox HD2 – antenniverkon teräväpiirtotallennin tulossa

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Digiman, 17.05.2011.

  1. pekjaa

    pekjaa Guest Guest

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko normaalia tälle HD2 boksille, että tyhjä kovalevy pitää epäsäännöllistä ruksutusta, kun se nauhoittaa. Vähän sama kuin täysi tietokoneen kovalevy, kun kopioidaan suuria tiedostoja ja muistit on täynnä. Tässä tosin ruksutus ei siis ole jatkuvaa, vaan pätkivää ja epäsäännöllistä.

    Kolme edellistä boksiani piti tasaista hurinaa, ei epäsäännöllistä ruksutusta. Tasainen hurina ei häirinnyt, mutta tämä epätasainen ruksutus häiritsee!

    (Ketju on taas sika pitkä, anteeksi, en jaksa lukea sitä läpi.)
     
  2. Japsu1

    Japsu1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2006
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko totta ettei tallennusta saa pysäytettyä tuosta normaalista nelikulma-painikkeesta jota kaikki muut tallennus/toistolaitteet ovat käyttäneet jo kymmeniä vuosia?
    http://www.shutterstock.com/pic-753...orward-media-buttons-vector-illustration.html

    Onpa softan tekijöillä oivallus jos perustoimintoa pitää hakea optioiden alta...?:rolleyes:
     
  3. obsi

    obsi Guest Guest

    Liittynyt:
    29.07.2011
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan nuo jotkut vaihtanu wd:n 2tb kovot tilalle ja meinannu, että ruksutus loppunu. Mä en ite ole ainakaan huomannu mitään sivuääniä omassani. Katseluetäisyys n. 4m ja vieressä akvaario, että voi tietenkin vaikuttaa asiaan.
     
  4. obsi

    obsi Guest Guest

    Liittynyt:
    29.07.2011
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täh..

    Jos mulla on tallennus tai useampi menossa ja painan stoppia, niin kyllä mulle tulee ainakin suoraan tuohon vaihtoehto "lopeta tallennus"..

    Edittiä:
    Tuossa ylempänä tarkoitettiin varmaan hakusanatallennusta. Eli ns. Ajastusta, joka tallentaa aina kun ohjelma tulee joltakin kanavalta, sitä ei saa pois kuin valikon kautta.
     
  5. ahven

    ahven Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2007
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän mennessä epäonnistuneita tallennuksia on minulla paljon enemmän kuin onnistuneita. Tuo on ihan normaalia toimintaa tämän boksin osalta, ikävä kyllä.

    Kaiken huippu on tuo etupaneelista sammuttamisen jälkeen, että ei hakusanatallennukset toimi. Uskomattoman surkeaa suunnittelua.
     
  6. MUX1

    MUX1 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    1
    Miten edes teoreettisesti toiminto (hakusanatallennus), jossa on seurattava livenä EPG:n sisältöä ja käynnistettävä tallennus tuon perusteella voisi ylipäätään toimia, jos laitteesta on virrat pois päältä ja EPG:n seuraaminen näin ollen mahdotonta?

    Joissakin laitteissa EPG:n skannaus tehdään kerran vuorokaudessa, mutta tällöin hakusanatallennus ei reagoi EPG:n sisällön muutoksiin.
     
  7. nible

    nible Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2002
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitäisikö tuosta Järjestelmä valikon Resetoi laite kohdasta tapahtua jotakin?

    Tuossa omassa boksissa ei tapahdu yhtään mitään.
     
  8. ahven

    ahven Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2007
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    No on siinä virtaa vaikka onkin etupaneelista sammutettu. Jos laite tarjoaa tuommoisen hakusanatallennuksen, niin pitäisi sen kyetä siihen kunhan ei töpseliä vedä irti. Kuten itsekin toteat, niin boksin pitäisi käydä tekemässä tarkastus EPG:stä ja sammuttaa vaikka takaisin sitten.

    Muutoin laitteen pitäisi estää tuo etupaneelin sammutus mikäli käyttää hakusanatallennusta. Perheissä kun tuppaa olemaan mm. lapsia jotka mielellään näpertelevät noita.. :D
     
  9. kippo76

    kippo76 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.08.2011
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    0
    On tää kyllä surullista luettavaa tästä boksista. En kyllä uskalla noin paskaa ostaa ennen kun kaikki viat on korjattu. On se kyllä ihmeellistä että näinkin buginen laite pistetään myyntiin. Täytyy näköjään aukaista toi procaster 6500 ja pistää kuntoon. Markkinoilla ei näytä olevan ainuttakaan ostamisen arvoista laitetta. Kattellaan uudestaan kun päivitys on tullut ja mitä vikoja se on korjannut ja mitä taasen tuonut lisää.
     
  10. bastor

    bastor Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.11.2008
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Njoo-o. Jos kaikki odottaisivat bugittomia laitteita, niin kellään ei olisi yhtään.
    Pitäisiköhän minunkin alkaa spammaamaan laitteiden säikeisiin, joita en omista tai joita en ole edes käyttänyt.
    Vilkaisin tuota Procaster 6500:sta ja se on niin paska ettei osaa edes HD:tä :thumbsup:
    Itse olen ollut tyytyväinen wboxiin vioista huolimatta, edelleen vähemmän vikoja kuin edeltävässä Topfieldissani.
     
  11. teurajarvi

    teurajarvi Guest Guest

    Liittynyt:
    06.11.2006
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli ostettua tämä laite ja jos on toimiva pidän sen, muussa tapauksessa palautan (postimyynti == 2 viikon palautusoikeus). Ohjelmistoversio laitteessa on 1.6rc13. Kaapeliverkko DNA Oulu.

    Ensimmäinen ongelma tuli jo asennusvaiheessa eli automaattinen kanavahaku löysi 0 kanavaa. Yritin uutta hakua 3 kertaa, tulos aina sama. Signaalissa ei ollut ongelmaa ja kytkennät oli oikein. Asennusvaiheen asetukset olivat myös oikein: kaapeliverkko, suomenkieli. Procaster PVR-6300C todisti signaalin olevan voimakas ja laadukas. Ratkaisu: ohitin asennusvaiheen automaattisen kanavahaun ja kanavahaku onnistui Menu->Asetukset->Kanavien asennus kautta.

    Seuraava ongelma näyttäisi olevan korttilinkityksessä. Vapaat kanavat näkyvät moitteetta, mutta maksukanavat ei näy. Laite antaa virheilmoituksen "Ei pääsyä. Ei aktivoitu (virhe # 4)". Joillakin maksukanavilla tuo virhekoodi voi olla myös #1. Luulisin ongelman olevan viallinen maksukortti. DNA on myöntänyt jakaneensa viallisia kaapelikortteja kesäkuussa 2011 ja taisin juuri tuolloin hakea uuden korttilinkitykseen pystyvän kortin. Myös "Oma DNA Welho" verkkopalvelu näyttää että korttilinkitys on tehdy (kortti id ja linkitys id täsmäävät) sekä DNA Welho TV MIX HD on aktivoitu. Tarkoituksena on huomenna hakea uusi kortti ja varmistaa näin tuo mahdollinen korttiongelma.

    Laite vaikuttaa muilta osin erittäin hyvältä (1 vuorokauden käyttökokemus).
     
  12. MUX1

    MUX1 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    1
    En oikein ymmärrä mikä ongelmasi on. Miksi siihen etupaneelin kytkimeen pitäisi ylipäätään mennä koskemaan? Miksei sammutus kaukosäätimestä riitä? Miksi jätät laitteet lasten nähtäväksi? Sen laitteen voi laittaa vaikka lasiovella varustettuun kaappiin.

    Mielestäni kaikissa laitteissa pitää olla mahdollisuus sammuttaa ne myös kunnolla. Tuolloin en oleta myöskään laitteen tekevän yhtään mitään. Saatan haluta tehdä tuollaisen kunnon sammutuksen esimerkiksi ukkosella - ja johdot irti seinästä sitten perään.
     
    Viimeksi muokattu: 16.08.2011
  13. MUX1

    MUX1 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    1
    En tunnista tässä laitteessa kuin yhden ainoan merkityksellisen bugin: muistinvuodon, joka aiheuttaa kuvan pätkimistä ja lopulta kanavien katoamisen sekä mustan ruudun. Ja workaround on bootata värkki kerran viikossa.

    Ilman ensimmäistäkään softapäivitystä tämä laite on huomattavasti käytettävämpi ja luotettavampi kuin nykyisin luotettavuuden perikuvana tunnettu Topfield 5100 oli viiden firmware-päivityksen jälkeen.

    Toki markkinoille tulevissa laitteissa ei saisi bugeja olla, mutta tämä on sitä viihde-elektroniikan nykypäivää: valmistajilla ei ole varaa pistää myyntiin riittävästi testattuja laitteita.
     
  14. MUX1

    MUX1 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    1
    Täällä se ainakin käynnistää laitteen joka kerran.
     
  15. kippo76

    kippo76 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.08.2011
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin siis jos ilmaisin itseäni huonosti edellisessä viestissä niin tämä piti olla se minun seuraava boksi ja varmaan tulee olemaankin sit kun saadaan niitä korjaavia päivityksiä ulos. Kyllä sen verran pitää itsekunnioitusta olla että tämän ketjun läpi lukeneena ei todellakaan järkee ostaa. Ei se procasterikaan todellakaan mikään bugiton ole mut siihen onkin jo aikas monta päivitystä tullut. Yhtäkään semmosta "vikaa" mitä täällä on ilmoitettu niin siinä ei enään ole. Paitsi se että joka ainoan hd lähetyksen jättää ikävä kyllä nauhoittamatta,mutta päivitystä odotellessa:)
     
  16. ahven

    ahven Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2007
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kylläpä lapset tommoset lasiovet saa auki, mitkä onkin laitteen edessä. Mutta eipä siitä enempää..voihan tuon toki laittaa vaikka kassakaappiin, kunhan vaan osaisi tallentaa ilman resetointeja :D Tosin tuo ei ole mulla auttanut mitenkään viikon ajaksi...:mad:

    Ihan hyvä laitehan tämä siis muuten on, kunhan muistaa, ettei nuo tallennukset onnistu tällä hetkellä kuin tuurilla. Jospa vika korjautusi niin sitten ihan kiva peli. Ja myös nuo monet muut pikku ongelmat ois hyvä korjaantua, mutta tämä tallenteiden epäluotettavuus on todellinen ongelma.
     
  17. devadeari

    devadeari Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2008
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä HDMI versiota laite tukee?
    Ja onko HDMI CEC tuettu?
     
  18. Hellcat79

    Hellcat79 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oliko tuohon ongelmaan, että TV-viihteen kautta tilatut perusHD-kanavat eivät edes löydy, jotain ratkaisua olemassa. Kanavahaku löytää siis DNA:lta tulevia HD-kanavia kanavapaikoilta 8x, mutta ei kanavia 21, 23 tai 24. Itse asiassa kanavahaku löytää 43 kanavaa, mutta ottaa käyttöön vain 40. Tässä tapauksessa siis puuttuu juuri nuo kolme perusHD-kanavaa.

    Antenniverkko kyseessä.
     
  19. obsi

    obsi Guest Guest

    Liittynyt:
    29.07.2011
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jahans, eka blackout. Musta ruutu ja ääni pätki nelonen hd:llä. Lähti toimiin kun boottasi.
     
  20. MUX1

    MUX1 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    1
    Asutko taloyhtiössä vai omakotitalossa?

    Onko taloyhtiösi antennijärjestelmään määritelty F-kanavanippu, joko:
    a) asentamalla uusi kanavakohtainen vahvistin tai
    b) ohjelmoimalla nykyinen vahvistin vastaanottamaan myös kanavanipun F