Sony KDL-EX500 -sarja

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana J Koppi, 25.03.2010.

  1. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    708
    Saadut tykkäykset:
    96
    Ei siellä ole muuta kuin i-Manual html-versiona ja sitten tv:n mukana tulleet "roskapaperit" pdf-tiedostona. Jos joku muuta löytää, linkittäköön tänne.
     
  2. poopee

    poopee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    1
    Peli-tilassa lagin pieneminen johtuu ihan siitä, että sieltä on jätetty kaikki mahdolliset kuvanparannusjutut pois ja muutenkin se on luomutila.
     
  3. bohol

    bohol Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.07.2002
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    17
    Onks 3-3,5m katseluetäisyys liian pieni tuolle 55 tuumaselle ?
     
    Viimeksi muokattu: 06.08.2011
  4. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    708
    Saadut tykkäykset:
    96
    http://www.sony.fi/article/tv-koko-opas
     
  5. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Tiedetään. Pointti on se että ei se lagi siellä pelitilassakaan nolla ole. Pitää vielä mittailla lagi kun Blu-ray -soitin työntää HDMI-kaapelissa 1080p kuvaa (mahdollisimman valmista tavaraa telkun kannalta).

    Minusta olisi asianmukaista valmistajien antaa taulukoissa telkkunsa lagi eri tilanteissa mutta eiväthän nuo jaksa moista vaivaa nähdä. Tuohan vaatisi varmaan tunnin kahden työn joltakin koota moinen taulukko. :rolleyes:

    Ei. Mulla on normaali katsomisetäisyys 210 cm ja ruutu 32" eli 6,6 cm/tuuma. 55 tuumaiselle sama katseluetäisyyssuhde tuottaa 3,6 m etäisyyden. Minusta tältä etäisyydeltä SD "digikura" näyttää varsin hyvältä tällä telkulla. 1080p Blu-ray kuvaa voikin sitten tiirailla vaikka 50 cm päästä. :D
     
  6. El Cohete

    El Cohete Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2005
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siinähän (tunnin hommassa) selviäisi että laitteissa on käytetty alimittaisia prosessoreita ja/tai tehottomia algoritmeja.

    Mulla ex500 oli täysin käyttökelvoton scartilla liitetyn dvd-soittimen kanssa, mutta hdmi:n kautta liitetyn blu-ray -soittimen kanssa lagista ei ole ollut juuri haittaa kun tv:n kuvankäsittely on minimissä (välillä tuntuu että lagia on niin että sen huomaa, mutta en ole saanut paikallistettua sitä tiettyyn kuvatilaan tai asetukseen). Molemmissa tapauksissa (scart, hdmi) ääni meni digitaalisesti suoraan vahvistimeen, joka on sen verran antiikkinen ettei siinä ole pääkanaville viiveen säätöä. Digiboksi on edelleen scartilla ex500:ssa kiinni, ja äänen saa kohdalleen vain jos kierrättää äänen tv:n kautta vahvistimelle.

    Jos on oikein tarkka, niin kait jopa kaiuttimien etäisyydellä kuuntelupaikasta saattaa olla vaikutusta siihen miten lagin kokee. Kuva (valo) tulee silmiin katseluetäisyydestä riippumatta heti, mutta äänellä kestää kulkea esim. 3m n. 10ms, jos pääkaiuttimet ovat vaikka 50 cm lähempänä katsojaa kuin tv, niin lagi tuntu saattaa olla vielä pykälää selvempi, kuulokkeilla tilanne on kait sitten vielä tuon n. 10ms verran pahempi kuin kaiuttimilla? (ajatus saattoi kellonajasta johtuen mennä vikaan)
     
  7. bohol

    bohol Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.07.2002
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    17
    Onko tuossa 55" mallissa kiiltävämpi ruutu verrattuna pienempiin ?
    Mattaa kun etsiskelisin.
     
  8. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Prossut ovat aina alimittaisia. En ole koskaan kuullut liian nopeista. :D Tehokkaampi prosessointi maksaa enemmän ja tavalliselle kuluttajalle tällä lagillä ei ole mitään merkitystä. Saa olla vaikka 2 sekuntia. Tällainen ei niin huippumalli on monen kompromissin summa.

    Prossujen alimittaisuus on tietysti tiedossa jo suunnitteluvaiheessa ja hyvin tiedossa tietosena valintana.

    Sain Blu-ray soittimeni 8 päivää telkkua myöhemmin joten viikon verran testailin scartin kanssa. Pelitilassa lagi oli "tarpeeksi pieni", muuten liian iso. Pelitilan lagi onkin lähinnä mielenrauhakysymys. Sitä tietää että viivettä on vaikka sitä on vaikea huomata.

    Kun on tietoinen lagistä niin sitä tuijottaa huulisynkkaa enemmän kuin normaalisti. Minusta tuntuu että DVD/Blu-ray-leffoissa itsestään voi paikoitellen jälkiäänityssyistä olla huulisynkka pielessä saman verran kuin mitä pelitila aiheuttaa. Parhaimmillaan virheet kumoavat toisensa. Huonoimillaan virhe tuplaantuu.

    Minullakin on "antiikkinen" AV-vahvistin eli NAD T762 ilman äänen viiveen säätöä tai HDMI-liitäntöjä. Kierrätän äänen telkun kautta aina kun mahdollista (DD 5.1 ääni onnistuu jos levyltä löytyy. Blu-ray levyillä yleinen DTS-HD MA menee läpi mutta downmiksautuu telkussa stereoksi vaikka vahvistimeni ymmärtäisi DTS coren). Kun ei ole mahdollista kierrättää, käytän analogisia monikanaliitäntöjä (5.1 konfiguraatio), jolloin Blu-ray -soitin purkaa vaikkapa DTS-HD MA-äänen.

    Sellainen fiilis on tullut että lagi on todella pieni (merkityksetön) pelitilassa kuvasignaalin ollessa HDMI-kaapelissa toimitettua 1080p-tavaraa.

    Kellonajasta huolimatta ajattelet ihan oikein. Tietysi vain todella isossa huoneessa pääsee merkittäviin viiveisiin äänen suhteen. Scartilla pelitilassa mittaamani 0,038 ms vaatii 13 m kaiutinetäisyyden. :D

    Käytännössä kaiutinetäisyyksillä pystyy muuttamaan viivettä vain muutamia millisekunteja eli parhaimmillaan 10 % telkun aiheuttamasta kuvaviiveestä. En usko että näin pieni muutos on huomattavissa huulisynkassa. Eihän elokuvateatterissakaan ihmiset valita erilaista huulisynkkavirhettä istumarivistä riippuen vaikka etäisyydet ovat kymmenkertaiset kotioloihin nähden.

    Tästä muuten pääsemme siihen että äänen oleminen kuvaa edellä on paljon pahempi virhe aisteillemme kuin toisinpäin koska se on fysikaalisesti mahdotonta. Etäällä tapahtuvien asioiden näkeminen ennen kuulemista taas on aivan normaalia. Siksi elokuvateattereissa takariviläiset eivät valita huulisynkasta vaikka se on heille jopa 80 ms pielessä mutta "oikeaan" suuntaan.

    Olisiko siis järkevää laittaa esim. Blu-ray-levyillä tahallaan ääni esim. 30 ms kuvaa jälkeen? Niillä joilla ei ole lagiongelmia äänen viive vastaisi elokuvateatterissa koettua viivettä (popcornintuoksuisempi leffakokemus?) ja pelitilojen lagien kanssa painiville huulisynkka menisi suunnilleen kohdalleen. Juuri kukaan ei kärsisi siitä luonnottomuudesta että ääni on kuvaa edellä.

    Kuulokekuuntelussa äänen voi aina kierrättää telkun kautta koska stereoksi se kumminkin pitää downmiksata.
     
  9. dirt

    dirt Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2011
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kunnollinen manuaali löytyy sony.fi/Verkkotuki/Etsi mallinumeron perusteella/Käyttöohjeet/I-manual/Suomi
    Siellä on zipattu tiedosto, jossa index.htlm:stä avaamalla pääsee tarkastelemaan eri välilehtiä ja tulostamaan niitä oikean yläkulman napista. Itse tulostin sieltä manuaalin ja sitä tuli n.70 sivua, joten se on paljon täydellisempi kuin se mukana tuleva painettu versio.
     
  10. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Eikös tämä ole sama kuin telkkarissa oleva i-Manual? Painettu versio on vitsi, i-Manual on suppea toimintojen esittely. Kunnollista seikkaperäistä manuaalia ei ole olemassakaan. Testailemalla ja kokeilemalla olen itse päässyt telkusta jyvälle.
     
  11. dirt

    dirt Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2011
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo tuo Sonyn verkkosivulla oleva i-manual on juuri se sama joka löytyy kaukosäätimen vastaavan napin takaa, mutta ainakin minusta on mukavampi tarkastella ohjeita tulostetulta paperilta kuin television näytöltä. Onhan tuo i-manual todella ylimalkainen, on siitä ehkä kuitenkin paremman puutteessa jotakin hyötyä. Kokeilemalla varmaan parhaiten oppii miten toiminnot pelaavat käytännössä. En ole kyllä vielä keksinyt miten tv-kanavista saa talletettua oman suosikkiluettelon vai onko se yleensä mahdollísta...? :OI
     
  12. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    708
    Saadut tykkäykset:
    96
    Suosikit-luetteloon voi lisätä parhaillaan katsottavan kanavan painamalla kaukosäätimen Options-painiketta ja valitsemalla "Lisää Suosikit-luetteloon".
    Suosikit-luettelossa olevan kanavan voi poistaa valitsemalla ensin ao. kanava katseltavaksi ja sitten Options-painikkeen kautta: "Poista suosikeista"
     
  13. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Miksi muuten ainakaan tässä telkussa ei ole teknisesti niin simppeliä mutta joskus hyödyllistä pysäytyskuvaa? Vanhassa crt-telkussani moinen oli kuten oli myös sen kanssa käyttämissäni kahdessa digiboksissa. Onko pysäytyskuva todellakin hävinnyt televisioista? Miksi? Jotain kuvan kiinnipalamisen pelkoa? Ainahan tuohon pysäytyskuvaan voi laittaa vaikka 30 minuutin aikarajan. Varmaan halvimpia television ominaisuuksia eikä mitenkään hyödytön.

    :confused:
     
  14. Goble

    Goble Guest Guest

    Liittynyt:
    25.10.2006
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko ex500 sarjassa usb-medialle tallennustoimintoa ja esim timeshiftiä? Sitä kautta saa "pysäytyskuvan" toistamalla ja stoppaamalla tallenteen. Useimmissa tämän vuoden Sony ja Samsung malleissa on PVR-toiminto usb tikuille ja levyille.
     
  15. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    708
    Saadut tykkäykset:
    96
    Lueskelin viimevuotista laajaa tv-vertailua, jossa oli Sonyn EX500-mallin lisäksi 17 muuta 40-42-tuumaista televisiota (40ex500 tuli kokonaisarvosanoissa toiseksi, HX700 oli pisteen parempi kaiutinäänen paremmuuden takia; kuva oli EX-mallissa hiukan parempi koska siinä ei ole suojalasia). Testissä olleista laitteista ainoastaan toisessa mukana olleessa Panasonicissa(plasma, TX-P42G20E) oli kuvan pysäytystoiminto. Ei siis kovin yleinen toiminto nykyään.
     
  16. Masoaso

    Masoaso Guest Guest

    Liittynyt:
    26.12.2010
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten saan säädettyä soittimen (bdp-s380) kautta tulevaa kuvaa? Soitin liitetty hdmi-piuhalla. Tv:tä katsoessa painaa options-->kuva siinähän nuo säädöt on, mutta dvd:tä tai blurayta katsoessa ei optionsin takaa löydy säätö sivua..
     
  17. juppi

    juppi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.09.2003
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ohjaat siis blu-ray -soitinta tv:n kaukosäätimellä? Telkkarin valikoista voit valita, mitkä napit ohjaavat suoraan tv:tä ja mitkä soitinta, jos HDMI-ohjaus on päällä. Muistaakseni siellä on neljä eri vaihtoehtoa, kokeile.

    Valikosta tuo löytyy vähän piilosta : Asetukset>Muut tulot>HDMI-perusasetukset>Laitteen ohjausnäppäimet

    Itsellä 350-sarjan sony soittimena. Jos kuvatilaksi on valittu elokuva, ei kuvasäätöjä voi muuttaa (ainakaan soittimesta). Katso, mikä kuvatila on valittu HDMI-tulolle ja vaihda se joksikin muuksi kuin "elokuva", eli vaihda tilalle "omat asetukset" . Scene-nappi kai tuon nopeiten näyttää, jos laitteet on kytketty suoraan telkkariin.
     
  18. Masoaso

    Masoaso Guest Guest

    Liittynyt:
    26.12.2010
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    mistä saan tarkistettua hdmi-tulon kuvatilan? Tv:n puolella se on omat-asetukset.
     
  19. juppi

    juppi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.09.2003
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samat proseduurit käsittääkseni, mutta näytössä/valittuna pitää olla silloin se HDMI, jonka asetusta vaihdat.
     
  20. Masoaso

    Masoaso Guest Guest

    Liittynyt:
    26.12.2010
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    okei, tätä valikkoa tarkoitin, mutta kun kuva tulee soittimesta, niin options nappulan alta tulee tämä valikko. Eli saanko soittimesta tulevaa kuvaa säädettyä samalla tavalla kuin TV:n kuvaa. En saanut mistään muutettua sitä HDMI-tulon kuvatilaa. Soitinta tai TV:tä en ole saanut päivitettyä, että onko tällä sitten merkitystä tähän asiaan...