Auton hankintaan vinkkejä

Keskustelu osiossa 'Autot, moottoripyörät sekä liikenne' , aloittajana Hellcat79, 27.07.2011.

  1. Hellcat79

    Hellcat79 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mahtaakohan Plazalta löytyä vinkkejä auton hankintaan?

    Ajatuksena olisi ostaa jotain käytettyä ja max. budjetti on n. 34k€. Minulle käytännöllisyys on toissijaista, talossa on jo yksi iso katumaasturi minne mahtuu vaikka mitä. Haluaisin pientä kulutusta, mutta myöskin sopivasti tehoa. Itse olen katsonut mm. Audi TT, BMW 123d, Audi A3 jne.

    Onko jollain jotain mielenkiintoista vaihtoehtoa tähän tai jotain pahaa sanottavaa esim. Bemun pikkumalleista?
     
  2. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Mistäänhän en mitään ymmärrä, mutta jos ostaa kesäauton niin takavetoinen, jos taas ympärivuotiseen käyttöön, niin nelivetoinen.

    Jos haluat näyttävyyttä, niin sitten Audi TT, saman tekniikan ja rutkasti lisää tehoa saat Golf R32:ssä.

    Jos auton alhainen sisämelu on ratkaisevaa (kuten minulle), BMW on tainut onnistua sillä saralla parhaiten. Itse ostaisin tuohon rahaan 5-sarjan bemun bensakutosella ja hyvillä varusteilla (e60), mutta on aikas kaukana mainitsemistasi autoista ja kriteereistä.

    Käy tutustumassa eri vaihtoehtoihin ja tee valinta kerrankin 100% tunteella, eli osta vaikka Alfa jos siltä tuntuu;)

    Makuja on monia. Itse painottaisin hyvää ajoasentoa, penkkejä, rattia ja alustaa sekä yleistä fiilistä mikä tulee ajaessa. Jos kilometrejä tulee alle 10tkm vuodessa, kulutuksen merkitys ei liene suuri.

    Meillä on perheessa kaksi autoa. Ne on suurinpiirtein saman ikäisiä ja samankokoisia, tosin eri hintaluokista. Toisella on kivempi ajaa nurkka-ajoa ja toisella matka-ajoa. Toisen puikoissa on jatkuva hymy naamalla ja toinen ei aiheuta mitään fiilistä.
     
  3. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Siis käytetty auto 34k euron budjetilla? Onko tämä vitsi? :eek:
    Okei, oletetaan että olet ihan vakavalla asialla. Kannattaa silti huomioida että tuolla rahalla saa jo uutenakin kaikenlaista kivaa, esim Mini Cooper Cabrioletin tai Alfa Romeo Giuliettan. Pikkubemuista puhumattakaan.

    Käytettynä sillä saisi jo vaikka mitä jos ei tarvii olla ihan viimeistä mallia ja priimakunnossa. Mutta tietenkin eihän koko summaa tarvitse kuluttaa kerralla vaan voi jättää vähän bensa- ja huoltorahaakin säästöön. Siispä käytettynä ehdottaisin sinulle jotain tällaista: Suomessa tehty Porsche. Jää vielä yli 10Ke bensoihin. :thumbsup:
     
  4. Hellcat79

    Hellcat79 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen kyllä ihan tosissani. Lopulta budjetti ei ole niinkään kamalan paljon, ihmiset ostavat uusia paljon kalliimpia autoja kokoajan.

    Pitää katsoa tuo mini, ne pitävät varmaan myös arvonsa aikalailla kivasti.
     
  5. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Urheilullinen, erittäin kaunis muotoilu, sopivasti luksusta ja aivan saatanan kateelliset naapurit. CLS mersu.

    Älä käy katselemassa Saksan hintatasoa. Tulet vain surulliseksi.
    (Esim Maserati Quattroporte maksaa saksassa noin 20k, kun suomen halvin on tällä hetkellä 100k.)
     
  6. Bumer

    Bumer Goodfella Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    1 689
    Saadut tykkäykset:
    4
    Makuja on todellakin paljon ja erillaisia. Itse saisin enemmän kiksejä ajelemisestä tällä kuin kaikilla muilla edellämainuissa autoissa. Kahdella kaverilla oli TT ja aikas nopeasti vaihtoivat pois, vanhempi kori oli nyt vielä edes jotenkin nätti, uusi taas ihan perus auton näköinen kun olla ja voi, liikaa lisähintaa lähes samasta suorituskyvystä.

    EDIT: Hah hah, aheikkinen kerkes ensin kun kävin keittiössä.

    Ite kävisin Japanissa ja sieltä Mazda RX-7 tai Nissan Skyline R34 (nelipaikkaisia), takuulla näyttäviä, suorituskykyisiä ja ennen kaikkea kauneutta. :)
     
    Viimeksi muokattu: 27.07.2011
  7. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Myönnän CLS-mersun ansiot muotoulun osalta, mutta muutenhan se on teknisesti E-mersu jonka ohjaus on kaukana urheilullisesta tuntumasta, eli siinä on kevyt keskialue ja ei keskitä ollenkaan = ajamisen riemu tipotiessään. Passat CC olisi tuosta pirkka-malli, mutta taitaa mennä jo liikaa järkiauton puolelle.

    Yleisenä huomiona sanoisin että 34k€ alkaa saamaan käytettynä jo kivan auton, uusissa joutuu tinkimään aika monista seikoista. Jos suora osto on kyseessä niin juurikin kantsii selailla mobile.de jne. Itsekin oman lullan löysin sieltä ja säästöä tuli kotimaahan verrattuna lähes 30% + ikimuistoinen laivamatka venäläisten rekkakuskien kanssa samassa porealtaassa keskellä Itämertä :)
     
  8. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis miksi ihmeessä se 34 k€ pitäisi laittaa autokauppaan uuden auton muodossa? Siksi, että sillä saisi pränikän "täysvarustellun" Corollan?
    34 k€:lla saa noin 45k€:n auton 2 v ja 50 tkm käytettynä joka käytännössä a) on viimeistä mallia ja b) on priimakunnossa.
     
  9. Hellcat79

    Hellcat79 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen vahvasti samaa mieltä siitä, että en halua tuolla rahalla uutta autoa. Ensinnäkään minua ei kiinnosta odottaa 6kk, että saisin esim. Skodan pihaan. Toiseksi uuden auton hinta laskee aikalailla paljon kun sen ajaa pois autoliikkeen pihalta. Tuon hintaisena saa monenlaisia käytettyjä ja saa jotain sellaista mihin uutena ei olisi koskaan varaa.
     
  10. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    No ei tosiaan mitään corollaa tai muutakaan vastaavaa tarvitse ostaa. Eiköhän noissa mainitsemissani esimerkeissä tullut jo pelin henki selväksi.

    Sitä vaan tarkoitin että todellakin tuolla budjetilla voi ostaa jo aika mielenkiintoisen uudenkin auton, jonka kanssa todennäköisesti voi keskittyä nauttimaan ajamisesta eikä auton huoltamisesta edellisen omistajan laiminlyöntien jälkeen (joku syyhän siihen auton vaihtoon edelliselläkin omistajalla oli, ja monesti autosta sitten löytyy kaikenlaista ärsyttävää pikkuvikaa ellei isompaakin, ja sitten tapellaan myyjän kanssa jne)

    Varmaankin saa, kunhan on tarkkana ja hintatietoinen. Tai saa vieläkin kalliimman auton jos ei tarvitse olla niin uusi. Itse en tuollaista summaa ihan mihin tahansa laittaisi jos käytettyä ostaisin, vaan katselisin enemmän tuonne "öky"-ajoneuvojen suuntaan. Perheautoja ja pikkusportteja kun saa paljon halvemmallakin.
     
  11. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Jep. Kannattaa myös miettiä sitä miten pitkään aikoo tällä uudella hankinnallaan ajella, ja arvioida kustannuksia siltä kannalta. Uuden auton hinta laskee mutta käytetynkin hinta laskee, eikä suurinta osaa korjauskustannuksista siinä huomioida. Käytetyn ostamiseen on tästä syystä oikeastaan kolme vaihtoehtoista strategiaa:

    1. ostetaan tosi halpa ja vaihdetaan se sitten toiseen tosi halpaan kun se menee rikki. -> halpoja kilometrejä
    2. ostetaan joku mikä itseä miellyttää ja korjaillaan sitä sitten tarpeen mukaan ja ajetaan sillä niin pitkään kuin suinkin mahdollista -> halpoja kilometrejä
    3. ostetaan ns hyvä uudehko auto ja huolletaan mitä tarvitaan ja vaihdetaan se taas parin vuoden kuluttua kun se käy epämuodikkaaksi ja kiroillaan arvonalenemista kun siitä ei saa vaihdossa juuri mitään. -> kalliita kilometrejä.
     
  12. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Mitä korjattavaa voi olla 2-5vuotta vanhassa autossa? Ei kai autot niin huonoja ole nykyään?
    Minulla on vuoden -94 ranskalainen perheauto johon on neljän vuoden aikana vaihdettu sytytystulpat johtoineen, kytkinvaijeri, pakoputken takapönttö ja kolme polttimoa (sekä öljyt vuosittain, mutta tämä ei ole korjausta vaan huoltoa). Yht noin 350e liikkeessä teetettynä huoltokustannukset ja osineen (öljyt vaihdettu itse).
    Miten esimerkiksi linkitetyissä 2006 vuoden mersuissa voisi olla enemmän huollettavaa kuin 17-vuotiaassa ranskalaisessa? Tuon ikäisessä autossa ei saisi olla vielä mitään vikaa. Toki se modernin auton vuotuinen öljynvaihto ja vikakoodien luku maksaa nykyään saman kuin koko minun autoiluhistoriani yhteissaldo, mutta silti näin uusien autojen pitäisi olla teknisesti moitteettomia, eli korjauksia vaatimattomia, vielä vuosien ajan.

    Toki tuolla rahalla saa vaikkapa 70-luvun bentleyn tai rolssin tai jopa epäkuntoisen ferrarin, jolloin erittäin kallista vikaa ja korjattavaa riittää, mutta mitään noin eksoottista ei nyt varmaankaan ollut hakusessakaan?
     
  13. Hellcat79

    Hellcat79 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei itsellä ole mitään noin eksoottista haussa kun omaa korjaustaitoa ei ole lainkaan. Tällä hetkellä ajelen Skoda Octavia RS:llä, jossa vain liikaa kilometrejä alla ja siksi olen vaihtamassa. Itse haluaisin ostaa auton aina vähän käytettynä ja sitten ajaa mukamas niitä halpoja kilometrejä ja siirtää auton eteenpäin kun kilometrimäärät tulevat täyteen. Tulevalta kulkupeliltä odotetaan siis n. 3 vuoden kestoa, jonka jälkeen siitä saisi vielä jotain kun myynnin hetki lähestyy. Kilometrejä kertyy vuodessa tuollaiset 30tkm. ja siksi esim. BMW 123d olisi kiinnostava (204hv, 400nm vääntöä ja keskikulutus alle 6l/100km).
     
  14. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    No jos tuossa 123d:ssä on yhtä optimistinen tuo keskikulutus kuin omassa (entisessä) 118d:ssä, niin en uskoisi tuohon alle 6l/100km-kulutukseen ;)

    Omaani luvattiin 4,5l/100km ja silti vuoden ja 28tkm:n jälkeen keskikulutus oli 5,99l/100km :hitme: eli +33% ja suurinosa ajoista 100km/h maantieajoa :mad:
     
  15. koomapoika

    koomapoika Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    884
    Saadut tykkäykset:
    0
  16. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    :hitme:

    Just joo. Ilmeisesti olet kasvatettu ajatuksessa "muiden käytettyjä tavaroita ei tarvita"?

    Ensinnäki, 2-3 vuotta käytetyssä autossa tulee olla täydellinen huoltokirja tai sitä ei kukaan urpo edes osta, joten siinä EI OLE mitään laiminlyöntejä silloin. On vain se 30% uutta alhaisempi hinta.

    Toiseksi, autoissa harvoin on niin suurta vikaa etteikö niitä korjaisi vaikka kolmeen kertaan sillä 10 k€ säästöllä joka hieman käytetyn ostossa säästää. + vie eukon ulkomaan matkalle kylkiäisenä.:thumbsup: Jos vikaa on erittäin paljon, menee se jo virhevastuun puolelle.

    Kummallisesti vänkäät asiasta ja silti olisit katselemassa vanhoja ökyautoja jos ostaisit kallista käytettyä. Tai sitten uutta ja pientä. Miksi ihmeessä se välimallin 2-4 vuotias urheilukippo ei käy?
     
  17. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    En kyllä ole, ja käytetyilla autoilla olen aina ajanut. Ja itse niitä enimmäkseen korjaillut. Itseasiassa kaikki on ostettu periaatteella että niissä on selkeitä vikoja/puutteita jotka ostaja hoitaa itse. Tämä toimintamalli ei kuitenkaan sovi kaikille.

    Jaa-a, vaikka huoltokirja olisi leimoja ja kuitteja täynnä, se ei tarkoita että huoltoliikkeessä olisi tunnollisesti tehty kaikki mitä pitäisi. Ja moni tuon ikäisen auton omistaja ei osaa tai välitä tarkastaa onko kaikki tehty kunnolla, onhan siinä takuu...

    En ole sanonut että ei käy. Jokainen toki saa itse päättää millä ajaa. Minä henkilökohtaisesti haluan mahdollisimman paljon vastinetta rahoilleni, eikä joku 30Ke hintainen käytetty auto oikein yleisesti ottaen vaikuta siinä mielessä älykkäältä ostokselta kun uusiakin saa jo halvemmalla ja kun paljon halvemmallakin voi saada hyvän kulkupelin. Jonka kuljettaja ei heti ensisilmäyksellä leimaudu mulkuksi muiden tielläliikkujien silmissä. :rolleyes:

    Miten olisi vaikka tällainen: Alfa Romeo GTV.
     
  18. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Kyllä ne voi olla aika vikapesiä. Jos huono tuuri sattuu kohdalle.

    Onneksi olkoon, hyvän auton olet ostanut. Ennen autot olikin rautaa yms, nykyään ne on... mitä lie. Itselläni nyt muutaman kuukauden ollut 6v ikäinen ranskalainen jossa ei vikalistan loppua näy, aina löytyy lisää... no tää on tätä, harrasteautoilua. :) Tämä on sikäli erityistapaus että ko ajoneuvo on ollut yrityksen käytössä (semmoinen kaikkien yhteinen ritsa ilmeisesti) ja ilmeisesti huollot on tehty miten sattuu, kun ei ole oma auto ollut kyseessä niin vioista ei ole ajoissa ilmoitettu jne.
     
  19. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu halvemmalla saa uusia ja halvemmalla saa kivoja autoja. Itsestään selvyyshän tuo on.

    No otetaan esimerkki. Mikä olisi hieman vastaava kuin tämä, uutena samalla rahalla tai sitten mikä olisi selkeästi halvempi jota tuohon voi verrata?
     
    Viimeksi muokattu: 28.07.2011
  20. Bumer

    Bumer Goodfella Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    1 689
    Saadut tykkäykset:
    4
    Jos rahapussista kaivaisi vielä kolikot esiin, niin XF:n hinta on tippunut jo aika lailla.

    Ennemmin tällä kuin teinien Civic Type-R:llä! :D

    Ei nyt varmaan ihan museorekisterissä olevia haeta.

    http://www.nettiauto.com/alfa-romeo/gtv/3397266
     
    Viimeksi muokattu: 28.07.2011