Kotisubbari

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana senshido, 20.07.2011.

  1. senshido

    senshido Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2011
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käyttäjäkokemuksia n. 200e subbareista? Tarvis tohon hintaan löytää jonkinmoinen,käytetynkin kyllä huomioin jos tohon hintaan ei löydy mitään mainitsemisen arvoista :thumbsup:
     
  2. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Tuon hintaluokan subikysymystä en välttämättä laittaisi "hifi ja high end"-osioon ;), mutta tuolla budjetilla suosittelen ehdottomasti käytetyn subbarin ostamista, sillä saat varmasti parempaa laatua kuin uutena ostetusta kahden huntin subista... Itse en ole subbari-ihmisiä, joten neuvon vain tsekkaamaan Plazan kaiutinosion myynti-ilmoituksia, Huuto.netiä ja vaikka hifiliikkeiden käytettyjen laitteiden ilmoituksia. Esimerkiksi Classic Audiossa oli just myynnissä Audio Pro B1.35-subi, mutta on näköjään myyty jo...
     
  3. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tuohon hintaan on venytystä saada mitään mainitsemisen arvoista edes käytettynä.

    Käypä lukaisemassa plazalta subwoofer-testit ja katso, mitä suorituskykyä on saatu missä hintaluokassa.
     
  4. senshido

    senshido Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2011
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep,tarvinnee budjettia kasvattaa hiljalleen ja varmistua ettei tarvitse katua
    Kiitoksia palutteista :thumbsup:
     
  5. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Hifimaailmassa oli pari numeroa sitten tuhannen euron alapuolelelle hinnaltaan asettuvien isokokoisten subbarien testi.

    Mikrobitti-Hifilehdessä
    :sick:
    on ilmeisesti ollut lähiaikoina pienikokoisten, mutta suorituskyvyltään kovien, subbarien testi, joilla tosin hinnat taisivat nousta tonnin ylikin.
    Satuin kaverilla bongaamaan tuon numeron, mutta enpä katsonut kuinka uusi julkaisu oli.

    Nuo lukaisemalla pääsee vähän kiinni siitä, mitä rahalla saa ja miksi niissä sitä kokoa on.

    Tietenkin pienemmälläkin pääsee alkuun, eikä joku Audio Pieru 1.36 lisäbasso tai hintaisekseen hyvä BK XLS400 rokota lompakkoa pahasti, mutta molemmat tunnetusti aiheuttavat käyttäjissään päivityshalua parissa vuodessa.
     
  6. senshido

    senshido Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2011
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se on kyllä totta että nälkä kasvaa syödessä,joten jotta noilta "päivityksiltä" välttyisi niin parempi löytää kultainen keskitie.. :rolleyes:
     
  7. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^^Tuo "pienten ja pippuristen" subbareiden testi on uusimmassa Mikrobitti Hifi-lehdessä. Tämähän on erikoisnumero, mikä ilmestyy (käsittääkseni) kerran vuodessa ja pitäisi löytyä lehtipisteistä (5,90€).

    Testissä ovat (perässä ovh ja tähdet) ja kuten x_jmt_x mainitsi, niin hintaluokka menee valitettavasti yli budjettisi:

    Elac SSUB 2040 ESP (949€/*****)
    Genelec 5050A (1099€/*****)
    Martin Logan Dynamo 700 (895€****)
    Sunfire HRS-8 (980€/****)
    REL T5 (590€/***)
    Dynaudio SUB 250 (950€/***)
    Cambridge Audio Minx X300 (599€/**)

    Itse juttua en sen enempää lähde referoimaan, mutta kipaise aviisi lähimmältä Ärrältä tai piipahda kirjastossa lukemassa. Ainakin saat lisätietoa tiiviissä paketissa, mihin kannattaa kiinnittää subiostoksilla huomiota ja ensimmäinen toimenpide taitaakin olla budjetin kasvattaminen ;)
     
  8. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Jesh, pointti oli lähinnä se, että kun taannoisessa Hifimaailmassa testattiin isompia subbareita jossakin 600-850e hintahaarukassa (kalleimmat BK Monolith DF + 850e ja SVS PC-12NSD 699e; jälkimmäisen hinta noussut vahvistimen uusimisen myötä) ja kaikkien testin subien ollessa melkoisia mötiköitä, niin vertailun vuoksi pienemmässä koossa saa kenties lähelle pääsevää suorituskykyä, jos on valmis maksamaan lisää.

    Noissa kahdessa testissä oli kuitenkin kattavasti testattuna jo ihan tukevasti soivia lisäbassoja, jotka pitänevät pahimmat päivityshalut kurissa pidemmän aikaa. Ei tartte aloittaa 200e pikkuputikasta, jonka huomaa riittämättömäksi kolmessa kuukaudessa.

    Alle 900e näyttää saavan aina sinne 20hz alarajalle toistavia subbareita, jotka myös soivat hyvin, mutta kotelot on isoja. Lisää rahaa tiskiin ja saattaa saada kompaktimpaakin sitten, mutta näin omasta näkökulmasta noissa BK:n ja SVS:n isoissa hinta vs. suorituskyky kohtaavat sopivalla tavalla - valitettavasti isossa koossa.

    Itsellä oli kesästä 2008 BK:n XLS200, joka oli "ihan riittävä" vuoteen 2009, jolloin alkoi ahdistamaan potkun riittäminen varsinkin elokuvakäytössä, ja 2010 se vaihtui sitten tuohon silloin pränikkään Monolith +. Nyt ei päivitystarpeet vaivaa, ennenkuin siitä aika jättää, ellen sitten rikastu ja pääse toteuttamaan haavettani Genelecin DSP-sarjan setistä. Tuskinpa vaan...
     
  9. TheJambo

    TheJambo Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    2 272
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kaveri kysyy 200e subbaria ja sitten neuvotaan 1000 euron subeja..nojoo eihän siinä. Tottahan tuo on et ei 200 eurolla saa kummoista subia mutta ihan kelvon, esim B 1.36 itelläkin ollut jo useamman vuoden ja vaikkei se musiikilla kummoinen olekkaan niin leffoilla kerrostalokäyttöön ihan riittävä ja en usko että jokainen kokee tarpeelliseksi päivittää 3kk kuluessa...
     
  10. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Kaveri kysyy 200e subia ja vastaus on, että se on rahanhukkaa. Koska kysyjä ei ilmeisesti tiennyt skaalasta ja siitä, "mitä rahalla saa" kovinkaan paljon, vinkkasin Hifin järeiden ja isokokoisten subbarien testin. "Tonnin subbareita" siinä ei (muistaakseni) ollut, hinnat ~500e tienoilta 850e asti (BK Monolith DF +).

    Koska monia se koko hirvittää ja oli tuoreessa muistissa, niin vinkkasin myös pienempien ja suorituskyvyltään samassa sarjassa pyörivien testistä - jota seuraava postaaja täydensi, kiitos.

    Nämä kaksi lukemalla selviää kaksi asiaa:

    1) jos haluaa reilusti potkua ja ulottuvuutta, niin 500-900e hintaluokassa saa melkoisia mörköjä olohuonetta tärisyttämään. Ei lopu kesken ihan heti. Ne on kuitenkin suhteellisen isoja, mikä on monelle kynnys.

    2) yhtä suorituskykyisen subin tekeminen pienempänä nostaa hintaa entisestään. Sitten aletaan pyöriä tuolla 900-1200e tienoilla. Sisustaminen on kallista.

    Kommenttisi siitä, että AP ei musiikilla ole kummoinen, mutta leffakäytössä riittävä, on sangen mielenkiintoinen sinänsä, että elokuvakäyttö on lisäbassolle usein se vaikeampi: musiikilla ei välttämättä tarvita ulottuvuutta niin alas eikä edes niin suuria paineita. Mitkä ovat juuri ne ominaisuudet, mitkä pienemmissä subeissa jättävät toivomisen varaa.
     
  11. SamSon

    SamSon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.06.2005
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    Musiikissa subilta vaaditaan erottelukykyä, jota halvoista subeista (ml. AP) on turha etsiä. Leffoilla riittää monille, kun tulee pörinää riittävällä paineella. Musiikin kanssa on vähän hassua, kun kaikki subista tulevat äänet kuulostavat suunnilleen samalta.

    Tämä asetelma ei tosin enää pidä ihan paikkaansa, kun viime vuosina leffamusiikkien äänenlaatu on pompannut aimo askeleen tasokkaampaan suuntaan ohittaen lukuisten kompressoitujen cd-raitojen laadun.
     
  12. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Totta tuokin puoli ja aikaisemmin olen joidenkin lisäbassojen osalta nähty moitittavan "löysyyttä" - äkkisältään tulee mieleen BK Monolith, jonka + -mallia ei löysyydestä voi syyttää - mutta eipä taida tuolla 200e budjetilla saada "napakkaa, tarkkaa ja sävykästä" subwooferia, jonka ainoa puute olisi toiston ulottuvuus (the lack of).
     
  13. SamSon

    SamSon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.06.2005
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei varmasti löydy, ellei sitten jotain todella vanhaa Velodyneä tms. jostain löydä käytettynä (esim. eBay).