Lattiakaiuttimet n. 800€

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Miksu_, 17.07.2011.

  1. Miksu_

    Miksu_ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.07.2011
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei,

    Tarkoituksena olisi löytää hyvin soivat lattiakaiuttimet siedettävässä n. 800€ hintaluokassa sekä niille sopiva vahvistin. Tällähetkellä muita kaiuttimia ei laitteistoon ole tulossa. Käyttö olisi pääsääntöisesti musiikin kuuntelulla.

    Nyt olisi itselläni mielessä OR:n 260 Hi tai 280 Hi kaiuttimet.
    http://hifitalo.fi/cat/product_details.php?p=1303
    http://hifitalo.fi/cat/product_details.php?p=1304

    Näitä soittelemaan olen ajatellut Harman Kardon AVR 160 vahvaria.
    http://www.magnet-e.fi/product_info...+Kardon+AVR160,+AV-vahvistin&ad_prodid=346984

    Nyt kaipaisinkin mielipidettä noista laitteista että mennäänkö kovin pahasti metsään vai olisiko samalla rahalla mahdollisesti jotain muuta parempaa tarjolla. 260 Hi on ainakin aikoinaan pärjännyt hyvin Hifin testissä joten tuskin aivan onnetön pömpeli olisi. Subbari jo kaiuttimien kaveriks löytyy Velodyneltä CHT 12R.
     
  2. v11e

    v11e Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2010
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minkälainen kuuntelutilasi on?

    Olisivatko jalustakaiuttimet ihan mahdoton ajatus? Enemmän kaiutinta rahalla vielä tuossa hintaluokassa. Kannattaa suunnata lähimpään hifiliikkeeseen, kertoa budjetti, istua kuuntelemaan ja ottaa pari itseäsi eniten miellyttävää vaihtoehtoa kotikuunteluun.
     
  3. Miksu_

    Miksu_ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.07.2011
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuuntelutila on n. 16 neliön olkkari. Hieman hankala määritellä kokoa koska olkkarin yhteydessä on keittiö n 11 neliöä. Kyseessä siis kaksio johon olen kajareita hankkimassa. Jalustakaiuttimet eivät ole myöskään täysin poissuljettuja vaihtoehtoja.

    Hifiliikkeeseen menisin hyvin mielelläni kuuntelemaan mutta valitettavasti omat työajat sekä tuleva muutto estävät sen nyt lähiaikoina täysin pois suunnitelmista.
     
  4. Issuj

    Issuj Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.01.2006
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suosittelen budjetin "tuplaamista" eli käytettyjä kaiuttimia, olkoon sitten lattia- tai jalustamallia. Käytön perustella voi sitten lähteä hakemaan kaiutinmerkkiä eli haluaako "yleiskaiutinta" leffa- ja musiikkikäyttöön tai sitten vain musikaalisempaa puolta.
     
  5. Miksu_

    Miksu_ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.07.2011
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole ollenkaan poissuljettu vaihtoehto tämäkään. Kaikki mahdollisuudet ovat vielä avoimena. Hätiköidysti en halua ostaa mitään. Ehdotuksia myös käytetyistä siis otetaan vastaan. Käyttötarkoitus tulee olemaan kyllä 99% musiikissa. Sitä sitten kuuntelenkin aikahyvin laidasta laitaan.
     
  6. Oddball

    Oddball Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2005
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Verkkokaupassa olisi aika kova tarjous Elac FS 207 -kaapeista 899,90 e http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...S-207-A-lattiakaiutinpari-vari-kiiltava-musta

    Ovatkohan jotain viimeistä erää, sillä nuo ovat hetki sitten vielä maksaneet 1600 e. Itsellä oli kotona kuuntelussa noiden seuraajamalli FS 247 ja ainakin se oli todella laadukas kaiutin, hintaakin tosin pari tonttua pari.

    edit: Tosiaan omat nykyiset kaiuttimet ovat > 10 v vanhat OR 260Hi:t ja Elacit oli kyllä täysin eri planeetalta niihin verrattuna.
     
    Viimeksi muokattu: 17.07.2011
  7. Miksu_

    Miksu_ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.07.2011
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä alkoi nyt kyllä kiinnostamaan. Kiitos vinkistä. Ja näissä sitten olisi tuolla hintaerolle vastinetta? OR:t saisi 620€. Tämä on kyllä väärä paikka säästää. Hyvistä laitteista mielellään maksaakin sitten kerralla hieman enemmän. Tässä nyt vain kolkutellaan jo budjetin rajoja. Pääseekö näitä kuunteleen verkkokaupassa? Toki joku testikin olisi kiva lukaista. Harmillisesti oman koneen netti jumittaa huolellisesti joten googletteleminen ja tiedon etsiminen on hankalaa.
     
  8. Hurubaw

    Hurubaw Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.02.2011
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuon kokoinen huone ja hintaluokka... Käy kuuntelemassa Monitor Audio RX2.
     
  9. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Simex SA4Ti. Hifimaailman moninkertainen testimenestyjä, joka on pärjännyt kolme kertaa kalliimmillekin kaiuttimille.
     
  10. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täältä myös ääni noille Verkkokaupan Elaceille. Kyseessä on kuitenkin aivan eri luokan skobet verrattuna esim. noihin Crimsonin mainitsemiin Simexeihin, vaikka jälkimmäiset testeissä ovatkin menestyneet. Todennäköisesti pääsisit Verkkokaupan (Ruoholahden) myymälässä Elaceja kuulemaan ja et mitään häviä jos soitat myymälään ja asian tarkistat... Ja tuo Verkkokaupan hinta menee kategoriaan "tarjous, josta ei voi kieltäytyä", sillä Saksassakin näyttäisivät Elaceja myyvän melkein 1500 euron hintaan :thumbsup: Ja varmasti ovat sopivat (ja pätevät) kaiuttimet musiikinkuunteluun.

    Ihan asiallisia arvostelujakin näyttäisivät Elacit saaneen ja tässä pari linkkiä:
    http://www.advanceaudio.com.au/elac-fs-207-review.asp
    http://www.audiostereo.ro/FS_207a_rev-lydandbilde.html

    Ja loput speksit Elacin sivuilta:
    http://www.elac.com/en/index.html

    Kuten tuossa aikaisemmin mainitiinkin jo, niin kun sulla on tuo subbarikin jo valmiina, niin kannattaisi kyllä harkita käytettyjä jalustakaiuttimia, sillä budjetillasi saat jo sangen hyviä jalustakaiuttimia esim. Hifiharrastajien palstan myyntiosiosta (samalta sivustolta kannattaa muuten lukea lisää tarinaa kaiuttimista, sillä saisit varmasti muitakin ideoita kuin Plazan "virallisesti hyväksytyt kaiuttimet" :rolleyes:):
    http://www.hifiharrastajat.org/forum/index.php?board=79.0

    Jalustakaiuttimet voisivatkin olla parempi vaihtoehto pienehköön tilaasi ja näillä yleensä katsotaan saavan myös enemmän vastinetta rahoilleen samanhintaisiin lattiakaiuttimiin verrattuina.

    Kuten v11e jo ehdottikin, niin perinteisissä hifikaupoissa kannattaa käydä vierailulla. Niistä saat myös käytettyjä laitteita (yleensä vielä väh. muutaman kuukauden takuulla) ja samalla asiantuntevaa palvelua. Kannattaa kuitenkin olla kovana, sillä jotkut myyjät yrittävät väkisin myydä reippaasti budjetoituja kalliimpia skobeja... Kokemusta on ja mielestäni on osoitus huonosta asiakaspalvelusta, jossei asiakkaan realistista maksukykyä/-halua haluta huomioida (ja samalla ehkä dissataan asiakkaalta jo löytyviä laitteita, kun "omasta valikoimasta löytyisi parempia") :grr: Näitä myyjiä on onneksi harvassa. Ai niin, ja kivijalkaliikkeissä on yleensä käytetyissäkin laitteissa vähän tinkivaraa :)
     
  11. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    No, onhan ne jo Verkkokaupan tarjoushinnallakin 2,5 kertaa kalliimmat, joten laatua on syytä odottaakin. Varmasti erittäin hyvät kaiuttimet, eipä Elac taida kovin huonoja tehdäkään.
    Mutta lukemieni testien ja käyttäjäkokemusten perusteella nuo Simexit ovat hinta/laatu-suhteeltaan uskomattoman hyvät.
    Esimerkiksi Hifimaailman testissä Simexit laittoivat kampoihin yli 1500 euron Aurelia-kaiuttimille. Molemmat saivat muuten neljä tähteä...
    Jos haluaa kasata vaikka tonnin budjettisettiä stereokuunteluun, ei noita Simexejä kannata missään tapauksessa ohittaa. Ja onpa niitä käytetty myös monikanavahommissa, kun samaa sarjaa löytyy myös takakaiuttimet, subi ja keskikaiutin.
     
    Viimeksi muokattu: 19.07.2011
  12. Oddball

    Oddball Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2005
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin ostamassa Elacit Vk.comista ja todella tyytyväinen täytyy olla hinta-laatu-suhteeseen. Vaimokin tykkää viimeistellystä ja tyylikkäästä ulkoasusta =) Bassot eivät mielestäni lähde niin tömäkästi kuin FS 247:sta, mutta voipi johtua osittain siitä että FS 247 -pari oli kunnolla sisäänajettu.

    Kuuntelin eilen Vk.comissa Elaceja ja vertailin niitä Aurelia Ambera-, Dali Ikon MK2- ja Monitor Audio RX6 -lattiakaiuttimiin ja Elac pesi mielestäni nuo kaikki. Aurelia oli seuraavaksi paras. Simexitkin siellä taisivat olla, mutta niitä en kuunnellut.

    Tässä vielä yksi revikka http://www.avhub.com.au/images/stor...Speakers_Review_Lo-Res.pdf?129176828099750000
     
  13. Miksu_

    Miksu_ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.07.2011
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos kaikille suosituksista ja vinkeistä :thumbsup:. Nyt tarvii hieman laskea omaa budjettia että olisiko hieman varaa lisätä rahaa. Muutto tulossa niin pitäisi sitä rahaa repiä hieman muuallekkin, tosin tingitään sitten vaikka muusta sisustuksesta.

    Taitaa tuo hintaero or 260hi:n ja elacin välillä olla maksamisen arvoinen? 620€ vs 899€.

    Vahvariksi olen päättänyt jo tuon Harman Kardon AVR 160 mallin.
     
  14. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuolla on ainakin Elaceista tykätty :):
    http://www.hifiharrastajat.org/forum/index.php?topic=1040509.0
    Useimmiten hinta korreloi myös laatua ja uskoisin Elacien riittävän moniin tulevaisuuden päivityksiinkin. Onhan niiden alkuperäinen ovh:kin n.2,5-kertainen Orreihin verrattuna (750€ vs 1750€). Jos vain mahdollista, niin käy kuuntemelemassa kaiuttimet ja anna korviesi tehdä ratkaisu :) Itse olisin melko valmis venyttämään budjettia, sillä kyse on kuitenkin luokkaa ylemmästä kaiuttimesta (ainakin hinnan suhteen ja miksei äänenlaadunkin ;))...
     
  15. Miksu_

    Miksu_ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.07.2011
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia kaikille vinkeistä, nyt tässä kävi niin että tilasin Harman Kardon AVR 165 vahvarin Teknisiltä ja Elacit lähtee verkkokaupasta. Budjettikin paisui hieman matkan varrella mutta eiköhän pienelle lisäsijoitukselle saa vastinetta.
     
  16. Oddball

    Oddball Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2005
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    OR 260Hi ja Elac FS 207 eivät oikein paini samassa sarjassa kun toisen hintaluokka on < 500 e ja toisen > 1700 e. Olen varma että pieni lisäsijoitus tässä kohtaa kannatti ja Elaceista riittää iloa pitkäksi aikaa. Nyt kun olen Elaceja ehtinyt kuuntelemaan hieman enemmän, niin melkein jo harmittaa miksi en aiemmin vaihtanut OR:ien tilalle hifimpiä kaiuttimia: musa vaan kuulostaa kunnon kaiuttimilla paljon paremmalta :)
     
  17. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Harmi, ettet testannut Simexejä. Olis ollu kiva kuulla kommentteja vertailusta. Mutta onnea hienosta hankinnasta.
     
  18. Miksu_

    Miksu_ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.07.2011
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Simexit ovat nyt uusimmassa Hifimaailmassa testissä. Pärjäsivät oikein hyvin. Muitakin tässä ketjussa suositeltuja kaiuttimia löytyi lehden testistä.
     
  19. Jahti

    Jahti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.07.2009
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pienoinen pettymys oli nuo Simexit, kun kotikuuntelussa huvikseen käytin. Odotukset oli ehkä hiukan korkealla, kun jotkut vertaavat jopa kalliimpiin malleihin.. Vertailussa oli nykyiset Dali Mentor Menuet kaiuttimet, jotka kyllä voittivat 10-0 joka suhteessa. Dynaamisempi, yläpää siistimpi, läsnäolevampi ja toisto tuntui helpommalta, vaikka ovat huomattavasti pienemmät kaiuttimet. Hintaisekseen Simexit varmaan aivan passelit, mutta kyllä samassa hintaluokassa muitakin hyviä vaihtoehtoja on.

    Noihin Elac 207 malleihin en lähtisi edes vertaamaan, kun sen verran eri luokassa painivat.
     
  20. juukelis

    juukelis Guest Guest

    Liittynyt:
    20.12.2006
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alkoi itseäkin poltteleen noiden elaccien tilaus, mutta kannattaako tuon tasoisia käikättimiä ostaa kun vahvistimena on denonin 1910?