www.eroakirkosta.fi

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Damned, 05.06.2004.

?

Kuulutko kirkkoon?

  1. Kyllä - käyn säännöllisesti kirkossa

    10 ääntä
    1,5%
  2. Kyllä - mutta kirkossa tulee käytyä todella harvoin

    125 ääntä
    18,9%
  3. Kyllä - en tosin käy kirkossa koskaan mutta ei ole tullut mieleen erota

    126 ääntä
    19,0%
  4. En - enää... olen eronnut kirkosta

    372 ääntä
    56,2%
  5. En ole koskaan kuulunutkaan

    51 ääntä
    7,7%
  1. koomapoika

    koomapoika Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    884
    Saadut tykkäykset:
    0
  2. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
  3. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kokeilin ihan piruuttani tuota toimintoa, ihka ensimmäistä kertaa (en edes muistanut moista täällä olevan). Näköjään toimii silläviisiin, että viestit sinänsä edelleenkin näkyvät, mutta niiden sisältö korvataan vakiotekstillä: "This message is hidden because CleverIndeed is on your ignore list.". Lisäksi otsikkopalkissa on nyt teksti "Remove user from ignore list", jolla siis saa kumottua ignoren.


    PS.
    "Report Post" -toiminto, eli viestien otsikkopalkin oikeassa reunassa olevan kolmio ([​IMG]) lienee sekin edelleen toiminnassa. Eli sitäkin kannattaa tarpeen mukaan käyttää. Modehan sen päätöksen viestin poistamisesta/siistimisestä kuitenkin aina tekee, jos on tehdäkseen.
     
  4. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ketjun otsikosta tuli mieleen, että eipä ole tainnut aikoihin olla minkäänlaista tilastokatsausta. Joten tässä pikainen katsaus alkuvuoden erotilanteeseen, tietenkin taaskin vain pelkkiin erosivuston epävirallisiin lukuihin nojaten.

    Lyhyesti: lähiaikoina ei ole tapahtunut mitään uutta tai yllättävää, suuntaan tai toiseenkaan. Eli tasaisen tylsä ja varsin vakiintuneelta vaikuttava erotahti on jatkunut. Erosivuston etusivullakin tuorein uutinen on viime maaliskuulta, jolloin oli hieman suurempi eropiikki. Joten aikalailla omalla painollaan tuntuu homma etenevän, ainakin näin ulkopuolisen silmin tarkasteltuna.



    [​IMG]


    Erojen määrät vuoden alusta

    Jos vain alkuvuotta tarkastellaan, ollaan hyvin lähellä kaikkien aikojen suurinta eromäärää. Tosin kun huomioidaan viime vuoden lokakuun valtaisa "homoilta-piikki", niin näyttää siltä, että tämän vuoden tulos onkin vain kaikkien aikojen toiseksi tai kolmanneksi suurin eromäärä. Siis jos edes likimainkin tuo sama erotahti jatkuu loppuvuoden ajan.

    Tosin yksi kunnon pedoskandaali tai useampi pienempi mediamoka, niin asia voi näköjään muuttua yllättävänkin nopeasti. Aiemminhan vuoden 2008 helmikuun eropiikkiä pidettiin hurjana, mutta yo. grafiikassahan se onkin varsin mitättömältä näyttävä. Tänä vuonna oli jopa hieman suurempi piikki, mutta homoillan jälkeen sitä ei kukaan enää kovin kovinkaan kummoisena pitänyt.

    Lisää graafeja täällä: eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot





    Vahvistetut viralliset kokonaiseromäärät on listattu ainakin wikipediassa: Kirkosta eroamisen määrät. Eli aivan kaikki erosivuston kautta eroavaksi ilmottautuneet eivät vahvistakaan eroaan. Viime vuonna poikkeuksellisen moni toimi niin, arvatenkin homoiltaan liittyen. Osa siis varmaankin tuli suuttumisensa jälkeen katumapäälle. Valtaosa, eli 94 % kuitenkin päätyi virallisiksi eroiksi.
    Joka tapauksessa, osa yhä edelleenkin eroaa jotain muuta kautta, kuten vaikkapa ihan fyysisesti kirkkoherranvirastossa käymällä.

    Lisäksi wikipediasta selviää (lähteineen), että mikä oli eroakirkosta.fi -palvelun osuus kaikista virallisesti toteutuneista eroista. Viime vuonna tuli erosivuston osuudessa uusi ennätys (95,3 %). Ehkäpä homoilta- piikki on tällekin ainakin osaselityksenä, kasvuahan tuli useita prosenttiyksikköjä.
     
  5. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ottaen huomioon että Päivi Räsänen on nyt näkyvästi esillä ja homoavioliitot keskusteluissa niin eiköhän tänäkin vuonna saada vilkasta sananvaihtoa. Toisaalta tuo ministeriys saattaa olla juuri se joka pistää Päiville vähän suitsia.
     
  6. claude

    claude Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 082
    Saadut tykkäykset:
    6
    Miettikää sitä miten Jeesus antoi lasten tulla luokseen, vaikka opetuslapset eivät olisi antaneet. Jeesus oli väsynyt ja silti antoi lasten tulla. Siis minua ainakin liikuttaa ja itkettää... kaikki se lasten viattomuus ja aikuisten turhantärkeys. Kristittynä tiedän totuuden ja se on, että kaikki ateistit kääntyisivät uskoon, jos vaan miettisivät asioita. Jeesus teki paljon muitakin tekoja, niistä kerron toiste, jos toivotte.

    Ateistien viimein valttikortti on aina kysyä, että miksi Jumala antaa vammaisten lasten syntyä. Voin nyt kertoa, että ihmisille on annettu paljon valtaa. Vammaisia syntyy, koska ihmiset (lue: hoitohenkilökunta) tekee virheitä synnytyksissä. On paljon turhia pihtisynnytyksiä jne.
     
  7. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Voiko Suomesta löytyä ihmisiä, joiden koulutustaso on niin heikko, että pystyisivät tosissaan heittämään tällaisia väitteitä?
     
  8. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    No huh huh mitä tekstiä. :hitme: Tottakai synnytyksessä voi tapahtua mitä vaan mutta ymmärrät kai että vammaisuus todetaan usein jo raskauden aikana?

    Vammaisia lapsia syntyy siitä yksinkertaisesta syystä että uuden elämän syntyminen on suunnattoman monimutkainen biologinen tapahtumaketju jossa moni asia voi mennä pieleen ja silloin tällöin meneekin, valitettavasti.
     
  9. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    [​IMG]
     
  10. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Hienoa että Jeesuksen vieraanvaraisuus koskettaa... mitä se pohjimmiltaan tarkoittaa? Kaikki ihmiset voisi olla pohjimmiltaan kuin Jeesus ja antaa ihmisten olla itsensäkaltaisia eikä elää vanhentuneiden mallien mukaan turhantärkeinä. Parannetaan niiden oikeuksia jotka sen ansaitsee eli kenen touhuista ei ole muille haittaa.

    Minä en ole jaksanut Jeesusta tutkia, mutta käsittääkseni hän rakasti kaikkia eikä ollut mikään tuhonjakaja kuten hänen siittäjänsä Pyhä Henki. Kenties maallisen Marian geenejä tarvittiin yhteen Jumalan hengen kanssa, jotta saatiin hyvä ihminen. Erillään nämä "lajit" ei ole kovinkaan kummoisia hyvyyden saralla.
     
  11. Baphomet

    Baphomet Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2008
    Viestejä:
    624
    Saadut tykkäykset:
    0
    [​IMG]


    Uskottomana tiedän totuuden ja se on, että kaikki uskovaiset kääntyisivät tieteeseen, jos vaan miettisivät asioita.
     
  12. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    State severs foster care ties with Catholic Charities

    Vaihteeksi saaneet jotain fiksuakin aikaan Amerikanmaalla. Illinoisissa tuli äskettäin voimaan laki joka kieltää syrjimästä homopareja adoptio- ja sijaisvanhemmuuspalveluissa. Katolinen kirkko, tuo kaikkien yleistä hyvää ajava armollinen järjestö, sitten päätti että heidän tarpeensa syrjiä homoja on kodittomien lasten tarpeita suurempi, ja laittoi lapun luukulle adoptiopalveluissaan.

    Tarina on saanut nyt jatkoa, Katolinen kirkko on hakenut oikeusteitse poikkeuslupaa jatkaa homojen syrjimistä palveluissaan, kunnes osavaltio vihelsi pelin poikki. Kirkon adoptiopalvelutoimistot saivat äskettäin kirjeet jossa ilmoitettiin että osavaltio lopettaa yhteistyön näiden toimistojen kanssa, ja lakkauttaa niiden rahoituksen. Perusteena tälle ilmoitettiin että jos kirkko ei halua toimia lakien mukaan, osavaltio ei kaipaa heidän palveluitaan.

    Hienoa kehitystä varsinkin kun tietää mitä tuo täkäläinen meininki pahimmillaan on. Nyt kun saataisi tänne meidänkin kansalaisoikeuskehitysmaahan noita homoadoptiolakeja...
     
  13. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Uskomattomana uskon, että monet kristityt kääntyisivät ateisteiksi, jos vaan miettisivät asioita.
     
  14. McFly

    McFly Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2006
    Viestejä:
    199
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mies sai tahtonsa läpi: siivilä päässä ajokorttikuvaan

    "Almin taistelu uskonnonvapauden puolesta viranomaisia vastaan alkoi, kun hän julistautui pastafariksi ja perusti muutama vuosi sitten Lentävän Spagettihirviön kirkkokunnan. Pastafari on kutsumanimi Spagettihirviön seuraajille."

    Mies on oikealla asialla. Näin se homma etenee. :D
     
  15. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    58
    +1
    Samat mietteet täälläkin.
     
  16. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koska on olemassa objektiivinen moraali joka siis tietenkin tulee Jumalasta niin siinä on pieni ristiriita koska Raamattu sisältää asioita jotka sotivat nykyistä kristityn moraalikäsitystä vastaan.
    Miten on mahdollista että vuosituhansia sitten eläneillä kristityillä oli eri moraali kuin nykyisillä koska yksi perusoletus lienee että hekin tiesivät kristittyinä tuon objektiivisen moraalin sisällön?

    Itse päättelin ratkaisuvaihtoehdoksi nykyisyyden ja menneisyyden todellisuudenvääristymän. Eli nykyisyys on se hetki millainen objektiivinen moraali on aina ollut. Mutta todellisuudenvääristymä toimii kuin korkkiruuvi, hitaasti kiertäen kaikkea sitä mikä jää menneisyyteen. Tällöin vaikka aiemmilla kristityillä oli täsmälleen sama objektiivinen moraali kuin nykyisillä, tuo vääristymä on vääntänyt ne historiatiedot vääriksi eli mikä nykyään on puhdas-mies-nainen-parisuhde joka toimii uusien uskovaisten tuottamiseksi luotettavasti kuin BMWn mäntämoottori, näyttää kaikki historiatiedot siltä kuin aiemmin sama ideaali olisikin ollut tyttöjen raiskauksia, moniavioisuutta, insestiä, huorintekoa. Ehkä se onkin Saatanan tekosia saada näyttämään objektiivinen ikuinen moraali subjektiiviselta. Ja tähän täytyy vielä lisätä että jopa Raamattu itsekin joutuu kärsimään tuosta todellisuudenvääristymästä.

    Tästä syystä myös objektiivista moraalia ei saa paljastaa Saatanan kätyreille koska silloin Saatanan olisi helpompi kohdistaa tuo myyräntyönsä kun hän tietäisi mikä on hänen kohteensa. Tästä syystä kristityt luonnollisesti suhtautuvat objektiiviseen moraaliin kuin FightClubiin, siitä ei puhuta. Siihen voi vain viitata sanankääntein 'Onhan se niin.', 'Eihän noin saa tehdä', 'Se nyt vain on väärin'.
     
  17. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Käsittämätöntä, ettei noin hieno uskonto saanut rekisteröidyttyä Suomessa. Asialle tarttis tehdä jotain. Valitus EU:n ihmisoikeustuomioistuimeen tai jotain. :D
     
  18. koomapoika

    koomapoika Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    884
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paras uutinen pitkään aikaan!
     
  19. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Hahhah! :D

    Miksi miehen piti käydä läpi psykologiset testit ajokorttia varten? Väkisinkin tulee mieleen pyrkimykset rajoittaa uskonnonvapautta... Selvä viestihän tuo on että toisten jumalat on suotavampia kuin toisten. No hienoa, että nyt on mustaa valkoisella: Almi ei ole sekaisin.
     
  20. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hahahahaha , voisin lyödä vasemman pallin vetoa ettei onnistuisi Suomessa. Olisi toki todella hienoa jos onnistuisi.