Transformers: Dark of the Moon (Michael Bay / Shia Labeouf, Rosie Huntington-Shiteley, John Malkovich, John Turturro)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 14.12.2010.

  1. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Olipas taas pettymys. Voisi laittaa päiväkirjaan merkinnän, vältä Bayn elokuvia, jos siis minulla olisi päiväkirja...

    Turhaa kikkailua, ihme pomppimista juonessa, typeriä kohtauksia, taitaa löytyä pari juoniaukkoakin, tylsää toimintaa, ei mitään tunnetta missään... Paikoin ihan näyttävä, näyttelijät eivät olleet surkeita, mikä oli yllätys. Muutama hauska kohta, mutta muuten mukahauskaa "hehe..." -huumoria. 3D:tä käytettiin välillä ihan hauskasti. Hyvää oli myös joidenkin edellisessä osassa olleiden hahmojen poissaolo.

    1/5...
     
  2. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Jees, ihan tuttua Transformerssiahan tämä oli eli näyttää tosi hyvältä ja räimettä piisaa. Leffan alkupuoli oli hauska ja viihdyttävä, oikein onnistunut. Lopusta olisi sitten taas voinut ottaa tunnin pois. Toimintaa, joka oli juonen kannalta täysin merkityksetöntä, oli melkoisen pitkään, tuntui ettei se lopu koskaan.

    On näistä ylipitkistä toimintajaksoista jotain hyvääkin sanottavaa. Leikkaukset eivät ole kaikki enää puolen sekunnin mittaisia ja robotteja ei kuvata koko ajan superlähikuvina, toisin sanoen, toimintakohtauksissa on helpompi pysyä kärryillä kuin aikaisemmissa osissa.

    Mutta tarina oli onneksi parempi kuin edellisessä jaksossa vaikkei tämäkään vielä parhaan käsikirjoituksen Oscarista tule taistelemaan. Megan Foxia ei tullut ikävä eli asiat olivat siltäkin osin kunnossa.

    Mutta joo, tunti pois pituudesta ja tämä voisi saada 3-4 tähteä. Nyt snoisin ett- 2,5 tai 3. Sen lisäräimeen olisi voinut säästää johonkin blu-ray optimus prime editioniin. Tuskin rahamiehet eli studio ja tuottajatkaan tykkäävät ylipitkästä elokuvasta. Ylipitkiä näytöksiä saadaan mahtumaan iltaan vähemmän kuin normaalimittaisia.
     
    Viimeksi muokattu: 30.06.2011
  3. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 989
    Saadut tykkäykset:
    262
    Hyvä oli. Bayn leffat ovat visuaalisesti hillittömiä! Sopivasti pölyllä integroidaan cgi oikeaan ympäristöön. Näin cgi ei pompi ärsyttävästi silmille. Hyviä näyttelijöitä oli myös saatu mukaan. Ihmeen nopeasti meni 2,5 tuntinen ohi. Ainut heikkous oli se surkea aasialainen näyttelijä, joka tosin sai mukavan vähän kuva-aikaa. Bay saisi tehdä visuaalisesti "vakavasti otettavan" scifi rainan. Jos tähtiä antaisin, niin kyllä tälle paljon tulisi!
     
  4. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
    Johan se yritti.
     
  5. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    No joo, olihan siinä toimintaa.

    Ekat 3D lasit oli rikki, piti vaihtaa toiset.

    Sen jälkeen pääsi leffaa katsomaan ja olihan tuo parempi kuin toinen, mutta ei yhtä hyvä kuin ensimmäinen. 2.5 voisi tähtiä antaa. 2.45 tulee hyvästä toiminnasta, harvoin sitä jaksaa 2.5h putkeen katsoa ilman että alkaa kylläystyttää, mutta tässä kyllä leffa onnistui. Loput 0.05 sitten itse juonesta.

    Naispääosan töröhuuli oli meganiin verratuna aika heikko esitys, vaikka lähtötaso ei kovin korkea ollutkaan.

    Jos kotona olisi 3D tykki, varmaan jaksaisi uudestaan katsoa, muuten jäisi väliin.
     
  6. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Tässä osassa oli kyllä huonoimmat toimintaosuudet verrattuna muihin osiin. Ei ollut yhtään mieleenjäävää tai edes kovinkaan pitkää toimintaosuutta. Kakkososassa oli sentään se komea metsätaistelu, jossa Optimus pistää hanttiin.
    Tässä osassa hienoin kohta oli taas Optimuksen syöksy Desepticonien kimppuun, mikä näkyikin trailerissa jo. Muutenhan sitten seurattiin jonkun kommandoryhmän seikkailua pilvenpiirtäjässä, mikä oli turhauttavaa ja tylsää. Varsinainen lopputaistelu Megatronia ja Sentineliä vastaan oli todella vaisu eikä ollenkaan yhtä jännittävä kuin ensimmäisen osan Prime vs Megatron (vaikka sekin oli vähän yksipuolinen). Sitten joku Starscream ja pari kätyriä muuta tapetaan laskuvarjojen avulla?

    Tykkäsin ykkösosassa, kun oli muutama Autobotti ja Decepticoni, joilla kumminkin oli omat hetkensä elokuvassa. Ei mitään syvällisiä hahmoja ollut, mutta parempia kuin nämä kahden viime leffan harmaat robot.
     
  7. Larry

    Larry Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2003
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    1
    Oli kiva nähdä että kakkososan notkahduksen jälkeen palattiin jälleen hyvälle tasolle. Ykkösosalle ei tietenkään pärjätä mutta ihan ok leffa eikä ennakkoon pelkäämäni 2,5 tuntia tuntunut ollenkaan pahalta. Kyllä Michael Bay vaan osaa tarjota sellaista audiovisuaalista tykitystä että siinä on monella toimintaohjaajalla opettelemista. Paljon negatiivisia kommentteja saanut naispääosa yllätti itseasiassa positiivisesti. Nainen näytteli mielestäni ihan mukiinmenevästi eikä ärsyttänyt kuten Megan. Joten eiköhän naikkosen nimen voisi kirjoittaa ihan oikeinkin threadin otsikkoon :)

    3,5/5
     
  8. Jarzki

    Jarzki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    809
    Saadut tykkäykset:
    0
  9. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Kyseessä on siis muun hyvän lisäksi vihreä elokuva - luonnonvaroja säästetty kierrättämällä :D
     
  10. Tonppa

    Tonppa Guest Guest

    Liittynyt:
    13.04.2000
    Viestejä:
    1 327
    Saadut tykkäykset:
    2
  11. Larry

    Larry Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2003
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vähän ihmetyttää kyllä efektien kierrättäminen. Ennenvanhaanhan kierrättäminen oli aikas yleistä ja esim alkupään Star Trek leffoissa samat kohtaukset pyörivät leffasta toiseen. Mutta mikähän järki touhussa nykyään on. Tehosteitahan tässä leffassa oli huima määrä joten toi Island pätkä olisi aivan hyvin voitu jättää pois. Huomasin kyllä teatterissa että epäilyttävän tutulta näytti tuo moottoritiekohtaus.
     
  12. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juurikin näin. Kakkososa oli kyllä niin itkettävää paskaa, että tämä tuntui mestariteokselta siihen verrattuna. Ei tosiaan aivan pärjää ykköselle, mutta lähellä ollaan. Eniten ärsytti ihmisten yliluonnollinen kestävyys erilaisissa toimintakohtauksissa, mikä tosin oli odotettavissa aikaisempien osien perusteella.

    Juonessa oli norsun mentäviä aukkoja, mutten antanut niiden häiritä. Efektitykitystä menin katsomaan ja sitä riitti. Tämä ja ykkönen menee ostoon, kakkonen jääköön hyllylle.

    Arvosana: 3/5
     
  13. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Leffa takoo rahaa siihen malliin, että jatkoa varmasti tulossa. Alle viikossa tuonut kassaan 400 miljoonaa dollaria. Vaikka budjetti olikin hurjat 195 miljoonaa dollaria.

    Elokuva oli huomattavasti parempi, kuin kakkonen. Mutta ykköstä ei ole voittanutta. Juoni oli ok ja Michael Bay oli hiukan rauhoittunut salama leikkausten käytössä. Tällä kertaa roboteistakin sai paremmin selvää(kokonaiskuvan). Viihdyttävä kesäleffa:)

    Transformers: Dark of the Moon 3+/5
     
  14. FO110K

    FO110K Guest Guest

    Liittynyt:
    11.10.2003
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tykkäsin.

    Ihmeen nopeasti meni 2,5h kylläkin, toimintaa riitti ja efektit paranevat leffa leffalta.
    Eli aikalailla odotettu lopputulos, eihän tältä nyt mitään ihmeellistä kässäriä odotettukaan vaan sitä perus transsu-mättöä.
    Hyvin mielestäni linjassa Transformersin hengen kanssa kumminkin.

    plussat:
    - monta hahmoa sarjoista tullut mukaan, ehkä kuitenkin jäin kaipaamaan Autobotien puolelta hieman nimekkäämpiä kavereita kuten HotRod, Ultra-Magnus, Mirage tai Wheeljack
    - enemmän kuvaa roboteista, efektien laatu ja määrä paranee joka leffassa.
    - Huntigton-Whiteley :p

    miinukset:
    - 3D oli täyttä schaissea, suosittelen 2D-versiota kyllä. kuva oli 3D:nä tumma ja nopeissa kohtauksissa alkoi tehosteet puuroutumaan. ei hyvä
    - juonellisesti ei kovin kummonen
    - pahisten kuoleminen noin kovalla kädellä, loppu TF sarjalle? noh ainahan Galvatron-kortin voi repästä ;)
    - hieman jäin itse kaipaamaan Foxia tuosta kuitenkin, toisaalta silmä lepäsi kyllä Rosiessakin...

    2 edellistä löytyy hyllystä, eli kyllähän tää kolmaskin menee hankintaan :)
    Hyvä action-pläjäys kaikinpuolin, vanhan Transformers-fanaatikon mieltä lämmittävä leffa siis.
    :naminami:

    Transformers: Dark of the Moon 4-/5
     
  15. SamSon

    SamSon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.06.2005
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minusta taas nämä ultrahotit beibet eivät oikein sovi muuhun teemaan eikä Sam Witwickyn nörtähtävään rooliin (enkä tarkoita etteivätkö nörtit saisi tosielämässä beibejä ;)). Mieluummin näkisin naispääosassa hieman naapurintyttömäisen söpön näyttelijän, eikä seksiä tarvitsisi välttämättä ylikorostaa, kuten kakosessa ja kolmosessa on tehty. Vaikka sinänsä sitä kyllä katselee ihan mielellään edestäpäin Megan Foxia juoksemassa Baywatch-tyyliin hidastettuna löysä toppi päällään tai Rosie Huntington-Whiteleyn piiiitkiä koipia.
     
  16. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Minusta tämä vertaus on vähän sama kuin sanoisi, että koiranpaska on parempaa kuin sianpaska ja annoskokokin on pienempi. Paskaa se silti on.No tavallaan "ymmärrän" tuon argumentin (tai mitä tahtoisit sanoa), mutta toisaalta ei se vielä kerro ainakaan minulle mitään hyvää, jos DOTM onkin sitten sitä hirveää kakkosta parempi. Koska se vaan oli niin huono.

    Mut postaan tähän suoraan mietteeni toiselta foorumilta (TF-foorumi), koskien tätä leffaa ja noita transuleffoja yleensä:

     
  17. Sinth

    Sinth Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.02.2005
    Viestejä:
    219
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ohhoh, onpa tylyä tekstiä. Ehkäpä on hyvä että en ole pienenä lukenut/katsonut transformersia, joten minulla ei ole ns. ennakkorasitteita. (hyvä muuten kirjoittaa arvostelu kun ei ole leffaa nähnyt)

    Mielestäni leffa oli juuri sellainen kuin (tälläisen leffan) pitääkin, eli vauhdikas ja viihdyttävä. Yleensä 2,5h on liian pitkä aika leffaksi mutta enpä katsonut kertaakaan kelloa koko rainan aikana.

    Onhan sen Huntington-Whiteleynkin kaunis, ja suoriutui "roolistaan" paremmin kuin osasin odottaa.

    Kevyttä ja viihdyttävää, toimintaa koko rahan edestä.
    4/5

    Ps. Olen pitänyt myös sekä TF1 että TF2, siinä vertailupohjaa... :thumbsup:
     
  18. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei voi mitään, mutta tämä kyllä järkyttää ihan oikeasti. Ei helvetti noita lukuja. :weep:
     
  19. Zalmari

    Zalmari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mäiske ja menohan näissä Transformereissa on aivan kohdallaan, mutta se kismittää että juonen ja monen muun asian kohdalla mennään sitten siitä missä se aita on todellakin matalin. Nämä kesän megaleffat kun voisivat olla hyviä muidenkin asioiden kuin toiminnan osalta, otetaan tähän nyt esimerkiksi vaikka se Dark Knight.(Ja en ole fanipoika, enkä pidä Nolania Jeesuksesta seuraavana).
     
  20. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Showbiz Spy -sivuston saamien tietojen mukaan Jason Stathamista kaavaillaan Transformers-leffojen uutta tähteä. Lähteen mukaan robottisaagaa viedään tulevaisuudessa tummempaan suuntaan, jolloin Statham olisi paras vaihtoehto uudeksi päästaraksi.
    LaBeouf ilmoitti jokin aika sitten jättävänsä leffasarjan, sillä hänellä ei omien sanojensa mukaan ole enää mitään annettavaa ko. elokuville:thumbsup:.
    Omien sanojensa mukaan LaBeouf tulee vastaisuudessakin kieltäytymään hänelle tarjotuista rooleista, kunnes hän löytää juuri sen oikean roolin, jonka avulla näyttelijä pääsee Hollywood-legendojen joukkoon. (Lähde nelonen.viihde)