Game of Thrones (HBO, 2011-2019)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana ForAnAngel, 30.11.2008.

  1. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Tuntuu helpommalta alkaa nyt lukemaan kirjaa kun kaikki hahmot ja paikat on jo tiedossa.
     
  2. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Mukavasti muuten boostannut kirjamyyntiä tämä sarja, sekä GRRM että HBO ovat varmastikin tyytyväisiä kun amazonin ym. top-listojen kärkisijoilla on juurikin tuo neljän kirjan boksi ja irtokappaleitakin. Valaa uskoa siihen, että sarjasta tulee mahdollisesti vielä suurempi menestys ja saadaan lisäkausia useampikin. Hyvältä näyttää :thumbsup:

    Tosin ilmeisesti tässä vaiheessa Martinilla lienee aika hyvin selvillä mitä viimeisissä osissa tapahtuu ja osa chaptereista kirjoitettunakin jo, joten voisi olettaa ettei tällä kertaa mene ihan viittä vuotta per kirja. Asia erikseen sekin, kuinka paljon itse tv-sarjan eteneminen tuo paineita tms. ja kuinka nämä toisiinsa vaikuttavat. Jostain haastattelusta muistaisin lukeneeni, että viimeisissä kirjoissa Martin aikoisi kasvattaa/miettiä uudelleen erään nimeltä mainitsemattoman sivuhahmon roolia vain sen vuoksi, että itse tv-sarjassa hahmo/näyttelijä on poikkeuksellisen hyvä. Mutta niin, jos joku valittaa siitä että uutta kautta joutuu odottamaan vajaan vuoden, niin kyllä kirjoja seuranneet diggarit ovat saaneet kitua paljon kauemmin :D
     
    Viimeksi muokattu: 23.06.2011
  3. 69DUDE

    69DUDE Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2008
    Viestejä:
    151
    Saadut tykkäykset:
    0
    3 jaksoa takana ja hyvältä ja lupaavalta vaikuttaa. Mutta nyt kolmannen jakson jälkeen rupesi jo tuntumaan että saisi jo pikkuhiljaa ruveta tapahtumaan jotain.

    Noh, ehkä tämä huolellinen hahmojen ja juonen rakentelu kantaa hedelmää myöhemmin koko rahan edestä:thumbsup: Kirjoja lukemattomana kun ei yhtään tiedä mitä odottaa...
     
  4. babushka

    babushka Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2003
    Viestejä:
    528
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kääppäri oli paras ehdottomasti ja muutenkin varsin mukiinmenevä sarja.

    Kaikenlaiste yliluonnollisuus pelleilyt (jep, pelleilyä nimenomaan) vaan ei uppoa joten varsin valitettavaa, että sarjassa seurataan ilmeisesti kirjaa näiltä osin. En ole kirjoja lukenut, mutta kommenttien perusteella siis kirjassakin näitä lohhareita, zombieita ja tulesta selviämisiä yms.?

    Noi yliluonnollisuuspelleilyt kun jättää pois, niin sarja on oikeinkin katsottava. Toivottavasti toinen tuotantokausi on enemmän "realistinen". Kylläkai kirjaan pohjautuvat sarja voi rikkoa muottia juuri niin paljon kuin tarvetta, eiks jeh?
     
  5. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Yliluonnollisuutta vailla oleva fantasiasarja/-elokuva tullee vasta, kun joku Guy Gavriel Kayn kirjoista filmataan. Kuvausoikeuksia on ostettu paristakin kirjasta, mutta mistään ei ole vielä näkynyt mitään konkreettista tuotannossa...
     
  6. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Jos siinä ei ole mitään yliluonnollista, niin mikä ihme tekee siitä fantasiasarjan?
     
  7. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuntuu siltä kyllä että jengi joutuu turvautumaan mitä ihmeellisempiin selityksiin kun yrittävät dissailla tätä sarjaa:D
     
  8. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Fantasia ei tarvitse yliluonnollisuutta, vaan fantasiagenreen kuuluu myös muu kuvitteellisiin maailmoihin, usein keskiaikatyyppiseen aikakauteen, sijoittuva kirjallisuus. Historiallisesta fiktiosta tämän erottaa siis tuo maailman kuvitteellisuus.

    Guy Gavriel Kaykin tosin aloitti uransa perinteisemmällä fantasialla Fionavar Tapestryn muodossa, mutta esim. Lions of Al-Rassan ja Sarantine Mosaic olivat ihan omaa luokkaansa kirjallisina teoksina. Tosin Kayllä on joskus hieman häiritsevä tapa ylidramatisoida tekstiäån hieman teatraalliselle tasolle,..
     
  9. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Yliluonnolliset elementit ovat tässä kyllä niin oleellinen osa isoa kuviota ja juonta, joten ei niitä noin vain voi ottaa pois. Saat nyt luvan tottua lohikäärmeisiin ja "zombieihin", vaikka tulevia kausia silmälläpitäen voit toki toivoa että budjettirajoitukset ym. tulevat vastaan eikä näitä näytetä kovin paljoa ;)

    Tämä sarja mielestäni hyvällä maulla ja tyylillä käyttää fantasiaelementtejä, juuri sellaisina myyttisinä ja uhkaavina voimina. Joten turha valittaa tästä asiasta, kyllä te tiesitte mitä lähdette katsomaan. Lohikäärmeitäkin on pohjustettu pitkin kautta, ei luulisi tulevan yllätyksenä että niitä tässä oikeasti tulee olemaan.
     
  10. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Eikös tuo tarkoita vain sitä, että kirjailija haluaa kirjoittaa historiallista fiktiota, mutta on niin laiska, että ei viitsi lukea minkään aikakauden historiankirjoja niin tarkkaan. :D
     
  11. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Voisipa hyvinkin tarkoittaa. :)

    GGK:n tapauksessa tosin kaveri rakentaa fantasiamaailmansa aitojen vanhojen kulttuurien pohjalle ja käytännössä oman sanomansa mukaan tutkii kyseisen kulttuurin historiaa ensin yhden vuoden ja kirjoittaa sitten tarinaa toisen vuoden. Viimeisin kirjansa, Under the Sun (tms. ei ole juuri nyt aikaa tarkistaa) sijoittui Kiinan Tang-dynastiaa muistuttavaan maailmaan. Sarantine Mosaic taas Bysanttiin ja Lions of Al-Rassan Espanjaan slloin, kun se oli Arabien hyökkäyksen kohteena... Eli aika mielenkiintoisia kudelmia rakentelee.

    Tosin ei erehtymättömästi hänkään, eli en nostele jalustalle. Halusin vain sanoa, että fantasiaa on olemassa sellaistakin missä ei aina ole mukana haltioita, kööpiöitä, lohhareita, maageja jne.
     
  12. pundewhee

    pundewhee Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsehän lähdin sarjaa katsomaan tietämättä yhtään mitään muuta kuin että kyseessä on fantasiasarja. Olin hieman varautunut aloittaessa, en juurikaan välitä haltijoista, tulipalloloitsuja viskovista maageista ja jättiörkkien kanssa taistelevista keijukaisista ja mitä näitä (pelleily)fantasiakliseitä nyt onkaan.

    Olin erittäin yllättynyt kun kaikki tämä lähes loisti poissaolollaan, positiivisesti nimenomaan. Jännä että joidenkin mielestä tässä on pelleilyfantasiaa liikaa, itteä ei haittais vaikka olis himpun enemmänkin.
     
  13. Warloch

    Warloch Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.05.2007
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    4 ja 5 jakso tullut katsottua ja nyt alkaa tapahtumaan. Todellakin nuo neljä ensimmäistä osaa olivat hieman pitkäveteisiä, mutta kun jaksaa keskittyä ja katsoa, niin hieno sarjahan tämä. Mahtaakohan sarjasta tulla loputkin osat ulos?
     
  14. MrMercury

    MrMercury Guest Guest

    Liittynyt:
    19.04.2008
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paketti saapui tänään, joten tekemistä riittää hetkoksi ! :D
     
  15. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ite olen tässä paripäivää jo lueskellut :naminami:. Kieltämättä ensimmäisen kirjan lukeminen vähän takkuaa koska tapahtumat ovat lähes identtisiä vain hetki sitten katsotun sarjan kanssa. Toki kirjassa hahmojen taustoitus on paljon syvempää jo ihan kerrontamuodon erilaisuudesta johtuen.

    Mutta kirjoja lukiessa on hauska bongailla kaikenlaisia nyanssieroja. Vaikka sarja tarkasti seuraakin kirjoja, niin pieniä eriävyyksiä löytyy.
    Catelyn on kirjoissa paljon äksympi ja mm. ilkeämpi Jon Snowta kohtaan, Daenerys/Robb/Jon Snow ovat kirjassa varhaisteini-iässä, kun taas sarjassa heidät kuvataan nuorina aikuisina, vaikkei heidän ikäänsä sinänsä olekaan mitenkään sarjassa taidettu määritellä.
     
  16. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    557
    Saadut tykkäykset:
    12
    Ensimmäinen kausi tuli katsottua melkein maratoonina HD:lla ja pakko sanoa, että nousee parhaimmaksi nykyisistä sarjoista. Tosin ainoa toinen seurattava on The Walking Dead ja sekin tauolla. HBO se vain siis osaa. Kaikki sen näkemäni sarjat ovat olleet loistavia; OZ, Sopranos, Rome, Band of Brothers, The Pacific... Tarkoitus olisi kohta aloittaa Deadwood.

    Eka kausi oli siis upea ja varsinkin viitosesta ja eteenpäin pelkkää juhlaa. Loppu kaudella oli kyllä suuri yllätys. En mitään spoileja ollut lukenut ja PAM! Miten tässä malttaa toista kautta odottaa?

    5/5 ja :king:
     
  17. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    HBO se kyllä vaan on kuningas. Deadwoodissa ei ainakaan voi mennä metsään, sillä on ihan kanavan kirkkaimpia jalokiviä. Omissa kirjoissa vain Six Feet Under menee edelle.
     
  18. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    ^

    Pakko vielä sanoa ne kaksi sanaa:

    The Wire.

    ;)

    No jottei ihan offtopiciksi mene taas, niin jotain uutisia kakkoskauden näyttelijöistä. Briennen rooliin on kiinnitetty Gwendoline Christie.

    http://grrm.livejournal.com/227044.html

    Ja internethuhut kiertävät, että äskettäin lopetetusta Camelot-sarjasta olisi joku hyppäämässä Game of Thronesin kelkkaan. Toivottavasti olisi joku osaava kaveri, esim. James Purefoy eikä ainakaan Joseph Fiennes :D http://winter-is-coming.net/2011/07/report-3-actors-cast-one-from-recently-canceled-camelot/
     
    Viimeksi muokattu: 13.07.2011
  19. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
  20. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Hmmm..olikin mielenkiintoista, että kuka Briennen rooliin valitaan. Hahmohan on siis kirjoissa kuvattu melkolailla susirumaksi naiseksi. Tosin tässä voi olla mukana toisten mieshahmojen pilkkaa ja liioittelua. En tiedä, että kandeeko hahmosta vielä paljastaa sen enempää, vaikka en nyt tiedä, että spoilaisiko se asioita niin kovasti.

    Hahmo kuuluu kuitenkin myös omiin suosikkeihini.