LG 55LE850N (...ja muut koot)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana nudedude, 18.09.2010.

  1. a1m

    a1m Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2008
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on muutama päivä leikitty ja sopivat asetukset on löytyneet.

    PC/PS3

    ISF Expert 1

    Backlight 44
    Contrast 83
    Brightness 53
    H Sharpness 40
    V Sharpness 37
    Colour 49
    Tint 0

    Dyn Cont 0ff
    Noise Red 0ff
    Digital N 0ff
    Black Level Low

    Colour Gamut BT709
    Edge Ench 0ff


    Colouf filter 0ff

    Colour temp Warm
    Gamma 2.2
    Method 10 Point IRE
    (Cnetistä muistaakseni nämä asetukset, 100, 90, 80...)
    Pattern Outer

    Colour Management System vakio, 0

    TruMotion 0ff
    LD 0n

    Näillä mennään ja hyvältä näyttää. Valosalla katsellessa heijastukset eivät haittaa ainakaan itseä, en huomaa niitä edes. Hemmetin tyytyväinen olen kyllä tähän töllöön, suosittelen muillekin. Pelatessakaan lagista ei ole tietoakaan.
     
  2. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    laitoin uudelleen nuo cnetin säädöt sellaisinaan, ja tuntui että kuva parani selkeesti. olin räplännyt säätöjä jälkikäteen, ja pitänyt ne expert1 kohdilla vaikka ohjeissa oli asetukset expert2. ellen väärin muista niin "just scan" ei mennyt päälle expert1 ja jäiköhän joku muukin alue harmaaksi asetuksista aikaisemmin... :eek:

    kuva on tosiaan kuin postikortti HD kanavilla, vaikka lieneeköhän edes loppuun asti kalibroitu koska "Color management system [no adjustment]" säätöihin ei ole edes koskettu. mitäköhän tästä toosasta sais irti jos oikein pro-tyylillä käyttäisi aikaa säätelyyn :king:
     
  3. LdLcd

    LdLcd Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.12.2010
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    5
    Terve,

    Reilu kuukausi 55" 850N kokemusta takana, eniten häiritsee vaaleilla alueilla nuo poikittain näkyvät raidat, teräväpiirrolla huomattavasti harvemmin kuin sd lähetyksillä. Nuo poikki raidat näkyy melkeimpä aina sd lähetyksissä kun kuvataan valkeaa tai sinistä taivasta, eli turhan usein. Onkohan tämä ominaisuus 850N/950N malleissa ja onko muita häirinnyt ko. asia? Oletteko löytäneet säätöjä sd kuvalle joilla tuota vaaka raidoitusta saisi hillittyä?

    Toinen juttu on kun katselet telkkaria pimeässä ja käytät ohjelmaopasta niin kuva kirkastuu aikalailla ja telkkari alkaa naksahtelemaan lämmetessään, tämä ominaisuus ei aiheuta unettomuutta.

    Hämärässä Blu-ray:ta katsottaessa telkkari pesee mielestäni edelliset Sony x3500 ja samsungin c7700 telkkarit. (samppa lähti viikon säätelyn jälkeen takaisin liikkeeseen pilveilyn ja valovuotojen takia)
     
  4. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    eiköhän toi banding kuulu tän toosan paheisiin. taustavaloa säätämällä sen voi saada himmennettyä,mutta kuten tossa ihmettelinkin niin kuvan terävyys kärsi jostain omista säädöksistä ja laitoin cnetin arvot sellaisinaan takaisin.

    naksahtelua oon kyllä kuullut monissa telkuissa, eiköhän kuulu asiaan.

    ja joo kuvaa kyllä kehutaan,vaikken ole noita muita kotona nähnytkään niin itse kuvanlaatua on kyllä paha pistää paremmaksi. 2011 malleissa sitten varmaan pykälä eteenpäin taas :)
     
  5. LdLcd

    LdLcd Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.12.2010
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    5
    Local Dimming näyttäisi lisäävän noiden vaaka raitojen näkyvyyttä ainakin minulla ja mitä huonompilaatuinen lähde (sd) niin sen varmemmin ne siinä näkyvät.
     
  6. mobileZ

    mobileZ Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2005
    Viestejä:
    227
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa myös 950N kanssa SD:llä mutta ei HD:nä. Kuraa sisään, kuraa ulos, voisi todeta. Tosin harvoin tulee katseltua valkoista taustaa, mitä nyt joskus vilahtaa MTV3:lla.
     
  7. J3p0

    J3p0 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.11.2006
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä kanssa uusi lg55le8500:n omistaja. Täytyy kyllä myöntää, että toistaiseksi on jäänyt hieman ristiriitaiset fiilikset kyseisestä setistä. Tiesin tämän mallin pikku paheista kuten bandingista, mutta päätin silti ottaa riskin kun kuva muuten näytti niin pirun hyvältä kaupassa. Ja voi herranjumala kuinka hyvältä se näyttikin kun pisti kotona ensimmäisen kerran avatar blu rayn tulille, välillä tuntui kun kuva suorastaan yrittäisi puskea ulos telkkarista :eek:.
    Muutama ongelma on myös noussut esille, joista vähiten ärsyttävimpänä tuo banding, mikä oli itseasiassa hieman yllättävää ottaen huomioon kuinka paljon siitä on vaahdottu eri foorumeilla. Kyllä, bandingia näkyy tällä setillä oikeastaan aina kun kuva panoroi ylös tai alas, mutta eipä tuo näytä meikäläistä häiritsevän. Enemmän minua häiritsee blooming, jota välillä esiintyy aika törkeästi, tosin sen huomaa vain täysin pimeässä huoneessa. Tietyt objektit kuten vaaleat teksit, logot, tähdet jne. Jättävät mustaa taustaa vasten älyttömän harmaan läikän alleen, ja tämän siis huomaa suoraan edestä katsottuna, sivuilta hieman vielä korostuen. Asetuksia rukkaamalla tuota sai pienennettyä, mutta ei poistettua.
    Törmäsin myös yhteen asiaan, josta en ole huomannut kenenkään muun maininneen. Elokuvissa joissa on mustat letterbox palkit, minulla näkyy kummankin palkin alaosassa harmaat, noin kaksi senttiä paksut vaakaraidat. Tämä näyttäisi liittyvän tuohon banding ongelmaan, sillä noitten kohdilla menee juuri ne ledialueet. Prkl, tais mulle tulla just se maanantaisetti mitä pelkäsin, vai onko kukaan muu täällä törmännyt samaan? Tuotakin onglemaa sai korjattua asetuksilla, mutta ei kokonaan pois, ellei sitten poistanut local dimmingiä käytöstä, ja sehän ei tule kuuloonkaan.
    Game modessa Input lagi pääsi myös hieman yllättämään, ei tällä kyllä mitään hiiriräiskintöjä pelata ja Uncharted 2:sta pelatessakin tuntui, että tähtääminen olisi huomattavasti haastavampaa kun vanhalla sonyn w4000:lla.
    Noh, aikamoiseksi valitusvirreksihän tämä näytti menevän, vaikka oikeastaan nuo ongelmat ovat pieniä verrattuna siihen kuinka hienoa kuvaa tästä setistä saa muuten ulos. Kuvassa on todellakin sitä kunnon imua ja pop:pia, musta on niin mustaa kun olla ja voi, ja värit on "spot on" kohdillaan. Kolmiulotteisempaa 2d kuvaa saa todellakin hakea, eikä tätä katsellessa todellakaan jää kaipaamaan mitään 3d-lasi virityksiä.
     
  8. Jamma

    Jamma Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2005
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vielä pakko jauhaa tästä bandingista.

    Esiintyykö sitä muilla ainoastaan silloin, kun kuvaa panoroidaan pystysuunnassa? Kun itsellä tuntuu, että myös staattisessa kuvassa tuota vaakaraitaa on ajoittain havaittavissa. Esim jos buuttaan Mini Maccini, niin tuossa Macin vaaleataustaisessa latausruudussa raidat näkyvät aika selvästikkin...
     
  9. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    ei mulla kyllä pahemmin bandaus pistä silmään kuin kuvan liikkuessa, vaakaan tai pystyyn. ja se siis vaaleissa alueissa. jos katseella pyyhkäsee valkosen ruudun yli niin on jotenkin havaitsevinaan jotain vastaavaa. tuolla on ketju tästä töllöstä:
    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1241248
    en oo seurannut vähään aikaan mutta voi olla että löytyy enemmän vinkkejä.

    noi uudet samsungit 7000-8000 sarja taitaa jäädä mustan tasossa tälle, ja valovuotoa esiintyy + melkonen input lag. että ei taida olla toistaseksi mitään uutta ihmeellistä tullut.
     
  10. M1kko

    M1kko Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2009
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kertokaa lisää kokemuksianne tästä telkusta! Itse tuskailen vaihtoehtojen kanssa, sonyn 55" tuli jo kotiin asti kannettua mutta lähtee huomenna takaisin jäätävän cloudingin takia, ei vaan kestä katsoa yksinkertaisesti.

    Miten pahaa tuo banding on? Vanha sony kärsi 24p toistolla etenkin lähinnä ruudun välkkymisestä pannauksissa, jos kuvassa oli paljon yksityiskohtia (helikopterista kuvatut kaupunkimaisemat yms.) mutta valovuotoa siinä ei juuri silminnähden ollut.
     
  11. Jamma

    Jamma Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2005
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilman tuota bandingia, tämä olisi todella loistava telkku!! Olen oppinut diggailemaan isosti tuota kirkasta lasipaneelia....osittain koska saan pystyn kontrolloimaan katseluhuoneen valo-olosuhteita kutakuinkin täydellisesti.

    Tuo banding kyllä sapettaa...välillä enemmän, välillä vähemmän. Eri foorumeilta luettujen tarinoiden perusteella on lähinnä yksilöstä kiinni kuinka pahasti tuota esiintyy. Kuitenkin ilmeisesti kaikissa jonkinverran.

    Itse olen ollut yhteydessä LG:n maahantuojaan asiasta, ja mahdollisesti käyvät tsekkaamassa, onko oma laitteeni mahdollisesti viallinen yksilö, vai lasketaanko vain "normaalin" bandingin piiriin. Sinällään minun mielestä on kohtuullisen naurettavaa, että kutsuivat itse tuota vain normaaliksi bandingiksi.
     
  12. M1kko

    M1kko Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2009
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm.. pitäisi päästä melkein näkemään itse käytännössä miten pahaa se on! En haluaisi ruveta postittelemaan takaisin tv:tä jos se käy sietämättömäksi, paikallisilla myyjillä ei (yllättäen) ole tarjolla että näkisi paikan päällä. Tuo "normaali" tuntuu olevan trendi.. soittelin sonyn tukeen tänään ja siellä kaveri suhtautui melko välinpitämättömästi kun mainitsin valovuodoista, selitti vain mulle miten tekniikka on tehty ja sanoi että ota kuva "normaalissa" katselussa, vaikka digi-tv:llä eikä mitään mustia ruutuja. Olisi tehnyt mieli pitää pieni avautuminen tästä "normaalista" katselusta.. kaikkihan ostavat tv:n sitä silmälläpitäen että katsovat sitä kirkkaassa huoneessa missä valovuotoja ja pilveilyä on mahdotonta havaita :hitme:

    edit: niin juu ja pitää mainita että alkuperäinen syy miksi soittelin tukeen oli suomivalikoiden/käyttömaa-asetuksen puuttuminen kokonaan, ilmeisesti karannut tämä kappale jostain itäblokin erästä maavalintojen perusteella.. luultavasti tällä verukkeella saan uuden kappaleen, jossa tuurillaan tämä clouding olisi paremmin. jos näin käy, niin pidän sonyn ja odottelen pari vuotta kun näiden local dimming mallien lapsentaudit on hoidettu ja hinnat saatu kuriin. we'll see!
     
    Viimeksi muokattu: 26.04.2011
  13. Jamma

    Jamma Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2005
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep. Tuli sitten maahantuojankin virallinen kanta asiaan, että "kyse tosiaan normaalista bandingista, eli laite toimii normaalisti".
    Sanoisin,että jos tuo vika luokitellaan normaaliksi,niin kohtuullisen löyhä käsitys laadusta kyseisellä valmistajalla!


    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  14. cchki

    cchki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.11.2005
    Viestejä:
    193
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pystyykö näillä tallentamaan suoraan usb tikulle? Vai ainoastaan usb kovalevylle?
     
  15. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tikulle ei mun mielestä anna tallentaa, ootko varma että kovolle voi tallentaa ohjelmia?
     
  16. cchki

    cchki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.11.2005
    Viestejä:
    193
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten tässä tehdään firmware päivitys?:hitme:
     
  17. terssi

    terssi Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    378
    Saadut tykkäykset:
    0
    Törkkää nettipiuha kiinni ja paina menu, punainen nappi ja sieltä ohjelmistopäivitys.
     
  18. Jamma

    Jamma Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2005
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän firmispäivitykseen liittyen, onko muiden telkkareihin pukannut jossain vaiheessa uutta softaa verkosta??

    Itsellä tuo perus euromalli, eli LE8500 (ilman N:ää), ja ei ainakaan siihen ole tullut päivityksiä. Sitten kun esim tuolta ulkomaisilta foorumeilta lukee, niin ilmeisesti jotain päivitystä on jossain päin maapalloa näihin jaettu.
     
  19. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muistaakseni ainakin yhden päivityksen olen saanut netinkautta. Saat kyllä LG:n huollosta ne USB tikulta jos kysyt, sitä kautta tarjos mullekin alkuunsa mutta en saanut silloin toimimaan ja hetken päästä tulikin jo lankaa pitkin.