Game of Thrones (HBO, 2011-2019)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana ForAnAngel, 30.11.2008.

  1. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Sinänsä herkullinen koijaus niin Martinilta kuin HBO:ltakin, että moni taatusti oletti Nedin olevan päähahmo (selvästi nimekkäin näyttelijäkin vielä) joka selviää, jos ei nyt koko sarjan loppuun, niin hyvin pitkälle kuitenkin. Mutta nyt kun päähenkilö tapettiin, niin mitenpä muutkaan hahmot olisivat enää turvassa, koska normaalit tarinankerronnan säännöt on jo tässä vaiheessa laitettu ihan uusiksi. Nedin kuolema muutenkin toimii katalyyttinä isommille tapahtumille ja voisi oikeastaan sanoa että tästä juoni vasta kunnolla alkaa. Turhan takiahan hahmoja ei tapeta, vaan tiettyjen asioiden täytyy tapahtua jotta juoni voi edetä. Ihan aiheellinen kysymys, että mites tästä jatkuu, mutta onneksi GoT ei todellakaan yhden hahmon varassa/ympärillä pyöri, vaan kyllähän tässä hyvin pitkälti joka rintamalla tapahtuu kiinnostavia asioita. Olisihan sekin yllättänyt, jos joku Tony Soprano olisi pistetty multiin Sopranosin ekan kauden lopussa :)

    Onhan tuossa toki poliittinen aspekti: julkinen teloitushan suututtaisi pahasti Starkit ja pohjoisen porukat yleensäkin. No nyt kun tämä julkinen teloitus tapahtui, niin paska osuu tuulettimeen ja isosti. Jos Ned olisi riisuttu kaikista arvoista ja siististi karkoitettu Muurille kuten oli alunperin tarkoitus, ja kun Ned vielä siinä muka tunnusti petoksensa ja Joffreyn kuninkaaksi, niin sillä tavalla olisi moni asia vältetty, kuten sodat. Lannisterien voittohan se olisi ollut.

    Cersein kasvoistakin huomaa, että Joffreyllä kilahti hattuun ja penikka sävelteli omiaan vallanhimossaan. Vaikka Cersei nyt periaatteessa aika ikävä ihminen onkin, niin tuskin hän silti haluaa tietentahtoen suututtaa kaikkia tahoja ja saada siitä vielä vittumaisen sodan aikaiseksi muutenkin jo varsin epätasapainoisen kuningaskunnan riesaksi. Kirjoissa henkilöiden päänsisäisiä ajatuksia voi kartoittaa paremmin, tämänkin tapauksen tiimoilta.
     
  2. Fitzgerald

    Fitzgerald Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2004
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varsin mielenkiintoinen yksityiskohta jaksossa oli myös se, että Night's Watchin vanha maester Aemon on omaa sukua Targaryen. En tiedä onko tällä mitään merkitystä mihinkään, mutta ainakin tieto syventää kuvaa Night's Watchista yhteisönä, jossa jäsenten menneisyydellä ei todellakaan ole merkitystä.
     
  3. Jakkis

    Jakkis Guest Guest

    Liittynyt:
    30.10.2004
    Viestejä:
    770
    Saadut tykkäykset:
    0
    NO JOHAN POMPPASI FINAALISSA :thumbsup: tätä lisää
     
  4. jleinonen

    jleinonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2001
    Viestejä:
    627
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mikä pomppasi? Mun mielestä oli aika laimee finaali.
     
  5. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi juma!!! Luin jostain keskustelusta että monella pojalla tulee kiire kirjastoon vikan jakson päätteeksi ja totta puhuivat. Ei kukaan malta venata melkein vuotta jatkolle. Paras kausi mitä olen ikinä nähnyt mitään sarjaa.
     
  6. JIH

    JIH Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.08.2007
    Viestejä:
    416
    Saadut tykkäykset:
    32
    Lukemista riittää pidemmäksikin viikonlopuksi. Tähän mennessä julkaistujen Ice & Fire -sarjan (englanninkielisten) pokkareiden yhteissivumäärä ilman liitteitä (appendix) on noin 3.500 sivua. Ja heinäkuussa tulee tonni lisää.:king:
     
    Viimeksi muokattu: 20.06.2011
  7. Slarti

    Slarti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.03.2005
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä alkoi kirjojen lukeminen kauden puolenvälin tienoilla kun ei vaan jaksanut odottaa. Kyllä jonkin verran tuntuu että sarjan tekemisessä on säästelty. Esimerkkeinä whispering woodin ja riverrunin taistelut. Pääkohdat on kyllä melko uskollisesti toistettu muutamia yksityiskohtia lukuunottamatta. Esimerkiksi joffreyn koiran lapsuustarina ei ollut yleistä tietoa. Jaime Lannister ei tunnustanut Branin tiputtamista noin jne...

    Yleisesti ottaen erittäin hyvä sarja, mutta muutama lisäjakso ja kartan vilauttaminen silloin tällöin ei haittaisi menoa. Itse kuvittelin päässäni Daenaryksen loppukohtauksen "maagisemmaksi". Tosin ei kai yksikään elokuva/sarja voi ylittää omia mielikuvia.

    Kirjan lukemista jotenkin helpotti kun aloitti ensin katsomaan sarjaa. Kun hahmoilla on jo valmiiksi kasvot on eläytyminen kirjaan jotenkin mukavampaa. Pitää hieman hidastella lukemista että pääsee jatkamaan suoraan viidenteen kirjaan heinäkuun 12.
     
  8. Kese

    Kese Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    159
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://insidetv.ew.com/2011/06/19/game-of-thrones-season-finale/

    There was never much discussion of shooting The Battle of Whispering Wood [Robb vs. Jaime's army]. We did have plans to show Tyrion marching into battle behind The Mountain. We had a whole way we wanted to shoot it following Tyrion’s eye level as The Mountain is just (cutting soldiers down). Ultimately we had to make some really tough decisions. We ran out of time to shoot it properly and we much rather have a great scene with our characters than a crappy version of the battle. We want to have some great battles, we’re working very hard to have great battles in season two. We’d like to have more direwolves too.

    Whispering Woodia ei edes kirjassa 'näytetty', joten säästelystä ei voine puhua sen osalta. Loistava adaptio tämä on ollut, ja mitä nyt on kuullut/lukenut kirjaa lukemattomien tuntemuksia niin tuntuu että sarja on iskenyt tuolle osastolle kovempaa (heh, etenkin 9 jakson loppu). Kirjat lukeneena oikeastaan ainoa pelko oli tuo viimeinen kohtaus, ja hienostihan se oli toteutettu, tv:n tuotannon cgi käyttöä parhaimmasta päästä. 12.7 odotellaan kovasti!
     
  9. bmike

    bmike Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    588
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aikalailla samaa mieltä, odotin kovan 9. jakson jälkeen paljon enemmän, mutta suhteellisen rauhallistahan tuossa oli koko jakson ajan.

    Ikävä kiire tässä on ollut koko ensimmäisen kauden aikana, mielenkiintoisempaa olisi ollut jos tarinaa olisi lähdetty rakentamaan niin, että oltaisiin pari jaksoa saatu lisää katsottavaksi, näin saataisiin vähän enemmän henkilöihin ja niiden taustoihin lisäpontta, ainakin meille jotka sarjaan liittyviä kirjoja eivät ole lukeneet. Ei siis hajuakaan miten tarina ja henkilöide historia niissä on tuotu esille, mutta luulisin, että perusteellisemmin kuin sarjassa?

    Jos palaan finaaliin, niin tuo lopun yltiölapsellinen cgi-pelleily meni jo vähän yli ja oli odotettavissa jo siitä vaiheesta kun khaleesi aiemmin kokeili lämmittää eguja tulessa, teki jo mieli lopettaa katselu (ellei tissit olisi näkyneet), mutta onneksi jakso sitten loppuikin siihen. :)

    Toivottavasti tämä ei jatkossa luisu enempää tuohon pelleilyfantasia -suuntaan.
     
  10. Joe

    Joe Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.10.2002
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    5
    Voitko tarkentaa mitä tarkoitat pelleilyfantasialla?

    Lopetus oli mielestäni täydellinen. Aivan uskomattoman hyvin tehty ja lohikäärmeet ylittivät kaikki odotukset. Miten tässä jaksaa odottaa seuraavaa kautta. 3 hurraata HBO:lle, hurraa hurraa hurraa. :D
     
  11. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Jeps, hieman tarkennusta pelleilyfantasia-termiin kaivataan täälläkin. Onko niin, että tulesta selviäminen oli pelleilyfantasiaa, kun taas kuolleista heräävät zombie-soturit The Wall-kohtauksissa eivät olleet - vai olivatko nekin?

    Kirjoissa fantasian taso pysyy kohtuullisena (about yllämainitulla tasolla) ainakin tähän asti julkaistuissa. Itsekään en halua nähdä tässä sarjassa maageja tulipalloja heittelemässä, eli toivon ettei lopuissakaan kirjoissa lähdetä asialla liioittelemaan.
     
  12. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Laimea? Nainen tappoi miehensä itkien melkoisen tunteikkaassa kohtauksessa... Kuningasäpärä käytti henkistä väkivaltaa mahd. tulevaa puolisoaan kohtaan pakottamalla tätä katsomaan isänsä päätä kepin päässä... En kutsuisi ihan laimeaksi...
     
  13. satanthresher

    satanthresher Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2006
    Viestejä:
    274
    Saadut tykkäykset:
    1
    Yksi ei-niin-lukuisista mielenkiintoisista hahmoista tapettiin pois kohtalaisen merkityksettömältä tuntumalla tavalla ja tätä säestettiin jatkuvasti lähes itkuisenoloisen hahmon ärsyttävällä nyyhkimisellä ja myöhemmin sama itkupilli ilmaantui halvan oloisten cgi-lohikäärmeiden säestämänä. Mielestäni melkoisen laimeaa. Ilmeisesti kirjoissa ko. hahmo on vähemmän ärsyttävä mutta sarjassa tuntuu olevan jatkuvasti purskahtamaisillaan itkuun.

    Suurin ongelma finaalissa oli ettei mikään jäänyt silleen jänskättävän ärsyttävästi kesken. Tavallaan pedattiin mahdollisesti ihan lupaaviakin asetelmia vaan suuntaa ei oikein annettu siinä määrin että jatko olisi ihan pakko nähädä just heti (toisin kuin muutaman aiemman jakson cliffhangerin kohdalla). Samoin noita kiinostavia hahmoja ei tosiaan hirveästi ole ja vaikka tuo mulkku kuningas ihan hyvä hahmo siinä mielessä onkin, että hänen mielellään näkisi ottavan selkäänsä, niin sekään ei nyt ainakaan ihan lähitulevaisuudessa näytä todennäköiseltä joten sitäkään ei oikein nyt jäänyt aktiivisesti odottamaan.

    Ei finaali toki huono ollut mutta olisi voinut olla paljon parempikin.
     
  14. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Itse olen puolestani ollut erittäin tyytyväinen siihen miten tuo Daenerysin hahmo on sarjassa onnistuttu tekemään kiinnostavammaksi kuin kirjoissa. Muistaisin, että ensimmäistä kirjaa lukiessa oma reaktio oli aikoinaan, että Daenerys-luvut tuntuivat turhilta hidasteilta. Tässä sarjassa niissä taas on ollut draamaa enemmän ja Khal Drogonkin hahmosta tuli hieman mielenkiintoisempi Momoan ulosannin avulla.

    Daenerys nyt on/oli veljensä alistama ja hyväksikäyttämä nainen, joka tässä sarjassa selvästi kehittyi kovemmaksi ja päättäväisemmäksi hahmoksi.

    En usko, että kukaan meistä tukehduttaisi omaa puolisoaan vastaavassa tilanteessa ilman kyyneliä.
     
  15. Joe

    Joe Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.10.2002
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    5
    Taidat olla trolli. Jos sinä sanot lohikäärmeitä halvan näköisiksi, oletan sinun tarkoittavan teknisesti huonosti tehtyjä, niin sinä et ole tainnut paljon katsoa sellaisia tv-ohjelmia missä sellaisia on yritetty toteuttaa.

    Kieltämättä tämä on melkoisen erilainen tv-sarja; paljon hahmoja, selkeästi koko kauden pääosassa ollut hemmo menettää henkensä ja cliffhangeri ei ole tyypillinen tv-sarjoille. Kiitos HBO:n, tätä ei ole amerikkalaistettu ja saamme jotakin uutta lukuisten CSI sarjojen tilalle. Olen lukenut kirjat ja juoksin kiljuen kirjastoon hakemaan seuraavaa kun sain 1. kirjan päätökseen.

    Onko täällä ketään kirjaa lukematonta, jonka sarjan lopetus sai janoamaan nähdä enemmän?
     
  16. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Hep. Mutta ei se tuosta lopetuksesta vain johtunut, vaan ylipäätään korkeasta tasosta.
     
  17. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo ei täällä malta odottaa jatkoa. Voi olla että joutuu tilaamaan kirjat tässä jos odotus koituu liian piinalliseksi.


    Todella päräyttävän ysijakson lopetuksen jälkeen finaali ei ehkä ihan noussut odotusten tasolle, mutta jos tapahtumia miettii niin olihan se kerrassaan huikea jakso. Siinä mielessä ei tullut perineistä cliffhangeria, että ei annettu selkeätä suuntaa kakkoskauden pääsuunnasta ja ehkä parempi niin, näin sarjan kuuluukin koukuttaa eikä halvoilla cliffhangereilla. Onhan tässä nyt niinmonta tarinaa niin jännittävässä kohtaa, että ei tätä voi olla janoamatta lisää :naminami:.
     
  18. vision73

    vision73 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.11.2001
    Viestejä:
    252
    Saadut tykkäykset:
    0
    KYLLÄ, ei toki samanlaista cliffhangeria ollut kuin 9-jaksossa mutta hienosti kyllä alustettiin kakkos-kautta. Itse en aio odottaa kokonaista vuotta jotta sarja jatkuisi vaan aloittelen ensimmäisen kirjan kera lähiaikoina.
     
  19. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Kyllä minulle tuo finaali maistui erittäin hyvin, vaikka eihän se sinällään mitään huikeaa tykitystä tai mäiskettä ollut vaan lähinnä pedattiin kunnolla asetelmat kakkoskautta varten. Kaukana laimeasta, niin paljon se ainakin tunnepuolella minulle tarjosi.

    Onhan tuossa nyt oikeasti taas miljoona mielenkiintoista polkua auki: Night's Watch marssimassa vihdoinkin Muurin taakse (eikö ole muka kiinnostavaa, hä?) - Starkit ja kumppanit sotajalalla - Danyn lohikäärmeet - Aryan ja Sansan epävarmat ja epämiellyttävät tulevaisuudennäkymät... ja siihen kun vielä se Stannis Baratheon saadaan mukaan pakkaa sekoittamaan, niin melkoiset setit tulee olemaan. Miten niin ei ole muka jännittävästi kesken? Tietty jos kaipaa sellaisia perus cliffhangereita, että henkilö X roikkuu puunoksassa kun white walkerit odottavat alhaalla suu auki tai henkilö Y:n miekka on juuri iskemässä henkilö Ö:tä jne. jne. :D

    Ja ne lohikäärmeet oli oikeasti hyvin tehtyjä, ennakkoon vähän pelkäsin että miten kauden viimeinen kohtaus toimii niiden osalta ja toimihan se.
    Ihan oikeasti kylmiä väreitä tuli monta kertaa, yksi koskettavimmista oli jakson alkupuolen kohtaus jossa Catelyn ja Robb kohtaavat. Huikea tunnelataus. Robbiin liittyen myös se "The King in the North!" oli voimakas kohtaus.

    Nyt vain sitten jännäämään uusia näyttelijävalintoja, saa nähdä castaavatko jonkun nimekkään staran houkuttelemaan uusia katsojia, kun aiempi supertähti ei ole enää mukana... :) Onhan näitä vaihtoehtoja, itse näkisin Stannis Baratheonina mieluusti esim. Mark Strongin tai Titus Welliverin.

    Kaikenkaikkiaan erinomainen ja onnistunut sovitus ja yksi päräyttävimmistä avauskausista pitkiin aikoihin.
     
  20. J-dee

    J-dee Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2006
    Viestejä:
    316
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mun mielestä true blood -tyyliset season finale cliffhangerit on muutenkin perseestä. Tämä on juuri oikea tapa cliffhangeroida kausi pakettiin: eli annetaan lähinnä osviittaa mitä erilaisia mielenkiintoisia tapahtumia on luvassa seuraavalla seasonilla.

    Ja lohikäärmeet oli todella hyvin tehty, sekä CGI:n että ulkonäkönsä puolesta.

    Edit. lisättäköön nyt, että en niin high fantasya kuin lohikäärmeet kaipaisi tähän (kirja)sarjaan, mutta kaikkea ei voi saada.
     
    Viimeksi muokattu: 21.06.2011