Top 6 - Naisnäyttelijät

Keskustelu osiossa 'Elokuvantekijät' , aloittajana Korben, 22.12.2000.

  1. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nii ja onko sillä nyt sitten väliä, vaikka monilla ulkonäkö valinnoissa vaikuttaisikin. Eihän tässä kai kysytä "Näyttelijäntaidoiltaan parhaat näyttelijät?", vaan omia suosikkinäyttelijöitä. Omalla listallani vaikutti varmasti ulkonäkökin, mutta jos pelkästään ulkonäön perusteella olisin valinnut, niin olisi listalta vaihtunut muutama. Yritin huomioida näyttelijätaidotkin ja vähän tavallaan yhdistää ulkonäön ja näyttelijänlahjat. On listallani varmasti ainakin pari nimeä, jotka ei listalle monen mielestä näyttelijätaidoillaan kuuluisi, mutta makukysymys.

    Mutta selvähän se, että jos vaikka Precious -elokuvan pääosahenkilön painoinen nainen saisi 5 pääosa-Oscaria, niin ei sitä kukaan Plazalla omalle suosikkilistalleen silti laittaisi, vaikka olisi kuinka taitava näyttelijä, mutta kun on sen painoinen nainen. Mikä on tietysti tavallaan valitettavaa, mutta minkäs teet.
     
    Viimeksi muokattu: 06.06.2011
  2. Jarzki

    Jarzki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    809
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko näyttelijä hyvä sen mukkaan montako leffaa se on tehnyt tai montako palkintoa se on voittanut?
    (palkinnot suurimmaksi osaksi vielä jotain turhake MTV Movie Awardseja)
    Jos noin olisi niin lista/listat olisi vallan erillaisia.
    Ei ole missää sanottu, että TV-rooleja ei lasketa, mutta kuten sanoin ne eivät ole hääppösiä olleet.
    Meriiteillä tarkoitin roolisuorituksia, en muuta ja hän ei ole vakuuttanut yhdessäkään niistä.
     
  3. Jarzki

    Jarzki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    809
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei kai sillä väliä ole, mutta niin kai moni tämän käsittää, että tarkoitetaan näyttelijäntaidoiltaan parhaat, eikä ulkonäöllisesti. Minä ainakin oman listani laadin taitojen mukaan, enkä ulkonäöllisesti. Lista olis erillainen jos niin tekisin. Otetaan vaikkapa esimerkki, Jessica Alba. Kaunis nainen kun mikä, mutta näyttelijänä surkea.

    Miksi ei valitsisi Gabourey Sidibeä listalle jos pitää häntä hyvänä näyttelijänä??
    Minä voisin esim. laittaa listalleni Cate Blanchett vaikka en näe hänessä esim. mittään seksikästä. Hän on kuitenkin loistava näyttelijä.
    Monen listallahln täällä on Meryl Streep. Onko hän ulkonäöllisillä ansioilla listalla sitten??
     
  4. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mutta et varmaan harkitsisi Blanchettia listallesi, jos hän olisi Sibiden painoinen.;)

    Tuskin Streep onkaan ulkonäönsä ansiosta listoilla, mutta enpä sanonutkaan, että kaikki valinnat olisi tehty ulkonäön perusteella, eikä moni valinta varmasti ole tehty pelkästään pelkän ulkonäön perusteella, kuten en itsekään tehnyt, mutta monella se vaikuttaa varmaan taustalla. Omasta mielestäni tosin Streep on yliarvostettu, vaikka onkin hyvä näyttelijä.

    "Ei kai sillä väliä ole, mutta niin kai moni tämän käsittää, että tarkoitetaan näyttelijäntaidoiltaan parhaat, eikä ulkonäöllisesti."

    En minä ainakaan käsittänyt, vaan käsitin, että omat suosikkinäyttelijät, mitä sitten kukin pitää kriteerinään. Kyllä se ulkonäkökin monella vaikuttaa varmaan alitajuisesti, vaikka muuta väittäisi. Kyllä Jarzkinkin listalta Streepiä lukuun ottamatta jokaisen (Kate Winslet, Jennifer Connelly, Rachel Weisz, Natalie Portman, Vera Farmiga) voisi laittaa "kauneimmat näyttelijät" -listallekin. Mitä nopeasti katoin edelliseltä sivulta, niin niistä periaatteessa melkein kaikki voisi olla myös "kauneimmat näyttelijät" -listalla, lukuun ottamatta ainakin Streepiä, Weaveriä ja Jamie Lee Curtisia. Ja onhan nekin nuorempana voinu olla kauniita. ;)
     
    Viimeksi muokattu: 06.06.2011
  5. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Heh. Ihan hyvää keskustelua, sikäli että ei tarvitsisi paljoa lisätä. Muuta kuin että hieman huvittavaa tämä on, ketjun nimi on Top 6 - Naisnäyttelijät ja siihen sitten jokainen luonnollisesti listaa omat suosikkinsa. Eihän siellä ole läheskään kaikilla perustelujakaan. All is fine.

    Toki itsekin kritisoin erästä miesnäyttelijää vastaavassa ketjussa, en tosin siitä että olisi valittu ulkonäöllisillä ansioilla (täällä kun ei tosiaan naisia liiku, homoja kenties sitten enemmän). Ja mitä tulee Neven ansioihin näyttelijänä, niin kyllähän nro 1 Scream Queen aiheuttaa omalle listalle pääsyn helpostikin. Eli kyllä siinä on näyttelijätaidot osoitettu ja nimenomaan leffoissa, en ole pahemmin muuta edes nähnyt, Viiden juttua joskus ja se oli luokkaa ihan kiva.

    Ja kyllä se kokonaisuus on täällä ainakin jonka perusteella näille listoille mennään, ei mikään "objektiivinen" tason arviointi näyttelijänä. Ja naisilla etenkin se ulkoinen puoli ja sen esilletuonti on aika iso osa sitä kaikkea...Riippuen kyllä vähän tapauksesta, mutta itse arvostan sitä kokonaisuutta suuresti, nimittäin ihmeen vähän lempinäyttelijöitä naisista edes löytyy, sekin vaikuttaa tässä. Ulkonäöistä sinänsä voi halutessaan väitellä siellä Nätti tyttö -ketjussa.

    Voi sen vielä todeta että näyttelijöitä tyyliin Megan Fox, Jessica Alba, yms. en omalle listalle laittaisi käytännön ikinä. Ei sytytä tuollainen esilletuonti ilman syvyyttä.
     
    Viimeksi muokattu: 06.06.2011
  6. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Ei tietenkään, mutta oletin että tarkoitit meriiteillä juurikin tuollaisia asioita, mitä muutakaan? Mielestäni esimerkiksi Oscarit eivät ole juuri minkään arvoisia, ne kun jaetaan aina täysin käsittämättömin perustein ja parhaat suoritukset eivät yleensä ole edes ehdolla. (Oscar-pysti on korkeintaan painonsa arvoinen vessapaperirullissa mitattuna :rolleyes:)

    Ja sinä varmaankin olet nähnyt ne kaikki? Party of Five on ihan klassikkokamaa ja reilun vuoden takainen tv-minisarja Sea Wolf oli myös ainakin ihan hyvä ja Neven roolisuoritus siinä liki virheetön noin pukudraaman puitteissa. Kaikkea en ole itsekään nähnyt mutta ei kyllä yhtään varsinaisesti huonoa roolisuoritusta tule mieleen. Neve on muuten näytellyt ihan teatterissakin 2000-luvulla, ja muutenkin näyttäisi olleen jossain leffassa tai tv-sarjassa mukana joka vuosi joten ei voi sanoa ettei töitä olisi ollut tarjolla.
     
  7. Jarzki

    Jarzki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    809
    Saadut tykkäykset:
    0
    Makuasioitahan nämä ovat.
    En ole kaikkea nähnyt, mutta ei ole koskaan vaakuuttanut hänen osansa minua. Kun katsoo tuota listaa elokuvista joita on tehnyt niin silmiin pistää se, että hän ei ole isommissa tuotannoissa näytelly. Mistähän tämä kertoisi??
    Kyllä se kertoo jotain näyttelijästä jos ei saa kunnon rooleja tai elokuvat joissa hän on ovat sitten nykyään tai ovat olleet suurimaksi osaksi tusinakamaa. Ei taida olla ollut yhdessäkään kuuluisamman ohjaajan leffassa. Wes Craven kuuluisin??
    Neven elokuvista olen nähnyt Scream 1-3, 54, Wild Things, The Craft. Party of Five sarjaa tuli joskus teininä katottua, mutta ei vakuuttanut kyseinen sarja itseäni ja sen katsominen jäi kyllä tosi vähelle.
    Jos vähän sivuraitelle lähden niin kyllä Oscarilla on enemmän arvoa kuin jollain MTV Movie Awardsilla jonka äänestävät teinit. Tänäkin vuonna Twilight vei melkeinpä kaikki pystit ja se kertoo jo jotain koko gaalasta.

    Niin ja paras suoritus ja leffa Neveltä on Scream.:cool:
     
  8. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Ehkä se kertoo vakavasta taiteilijasta? Oman tiensä kulkijasta joka valitsee mielenkiintoiselta vaikuttavia projekteja vaikka menestys ei olisikaan taattu? Ei siis kerro ainakaan rahanahneesta mediahuorasta.

    Robert Altman? Richard Attenborough?
     
    Viimeksi muokattu: 08.06.2011
  9. Pulse+

    Pulse+ Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    632
    Saadut tykkäykset:
    95
    Oma setti ja "se leffa" esimerkkinä. Ei järjestystä:

    Rebecca Hall (Vicky Cristina Barcelona)
    Kate Winslet (Holy Smoke, Etenal Sunshine)
    Natalie Portman (Black Swan, Closer, Heat)
    Cate Blanchett (Benjamin Button)
    Emely Blunt (My Summer of Love, Adjustment Bureau)
    Gwyneth Paltrow (Sliding Doors)
     
  10. Tepi76

    Tepi76 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2002
    Viestejä:
    292
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mun mielestä Meryl Streep on se, jonka kuuluisi olla kaikkien Top 6-listalla (vaikka olisi naiset ja miehet samassa). Tämän jälkeen pohditaan viittä muuta. Sanotaan nyt sitten vaikka:

    -Meryl Streep
    -Jodie Foster
    -Susan Sarandon
    -Katharine Hepburn
    -Frances McDormand
    -Tilda Swinton
     
  11. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Jestas oli viimeiset vaikeita valkkaa, mutta Julia ja Meryl oli ehdottomasti helpoimmat. Minulla Julia on ykkönen ja Meryl kakkonen. Loput on sekalaisessa järjestyksessä sitten.

    Julia Roberts
    Meryl Streep
    Julianne Moore
    Kate Winslet
    Natalie Portman
    Anne Hathaway
     
  12. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hieno näyttelijä, mutta ei sytytä. Joten ei kuulu minun listalleni.

    Streep joka listan alussa ei olisi kovinkaan monenkirjavaa. :D Missään ei edelleenkään tuota tarkemmin sanottu millä perustein tämä Top 6 pitää listata.
     
  13. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laajennetaan TOP-kympiksi (ja yksi muutos vanhaan listaan verrattuna):

    TOP-10 (sekalaisessa järjestyksessä):
    Naomi Watts
    Cate Blanchett
    Emily Blunt
    Amy Adams
    Reese Witherspoon
    Jessica Chastain
    Rachel McAdams
    Amanda Seyfried
    Olivia Wilde
    Malin Akerman
     
    Viimeksi muokattu: 24.07.2012
  14. idgie

    idgie Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2006
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    Naisnäkökulmaa tähän kyselyyn:

    Cate Blanchett
    Susan Sarandon
    Laura Linney
    Diane Lane
    Isla Fisher
    Patricia Clarkson
     
  15. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Hmm... mistähän sen naisnäkökulman oikein huomaa tuossa... Patricia Clarksonista? On nimittäin ainoa joka piti tarkistaa että kuka se on, ja olankohautuksella taidan sivuuttaa sittenkin, ei ole oikein vakuuttanut missään. Muuten voisin olla listalla olevista nimistä samaa mieltä että ihan parhaimmistoon kuuluvat, oli kriteerit mitkä tahansa. :) En kuitenkaan rupea omaa viime vuonna tekemääni listaa muuttamaan. (ja top10 on huijausta kun otsikko on top6!)

    Isla Fisher on muuten tosi hottis mielestäni. :)
     
  16. idgie

    idgie Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2006
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    No ihan vaan siitä, että naisen tekemä lista, tuolla ylempänä kun joku tuntu väittävän ettei tällä foorumilla naiset käy.:)
     
  17. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Niin no sitten... Kannattaisi varmaan ottaa osaa keskusteluun useamminkin, niin saisi lisää sitä naisnäkökulmaa esille. :)
     
  18. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Anne Hathawayta on jo kehaistukin ja yksi ääni lisää. Uskottava reppana Love and Other Drugs:ssa, uskottava hömppänainen Devil Wears Pradassa, uskottava agentti Get Smartissa ja uskottava kissanainen Batmanissa.

    Ääni myös Penelope Cruzille. Mieleen on jäänyt mahtava rooli Vicky Christina Barcelonan sekopäisenä tyttöystävänä.
    Charlize Theron vain paranee vanhetessaan. Italian Jobissa oli lähinnä koristeen osassa, mutta on nyt löytänyt ne roolit, joissa on hyytävän hyvä jää-nainen: Prometheus ja Show White and the Huntsman.

    Renee Zellweger siristeli homman kotiin hienosti Bridget Joneseissa kuten myös Nurse Bettyssä.
     
  19. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Michael Claytonin tukala loppu ja hikiset kainalot olivat kyllä täyttä timanttia :)