Nokian tulevaisuus

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana tootsi, 11.02.2011.

  1. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
  2. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Uutinen on nyt varmistunut. MS ostaa Skypen 8,5 miljardilla. Skype puolestaan osti hiljattain Qik:n, jolla voi streamata videokuvaa livenä puhelimesta nettiin. MS:llä tulee olemaan aika vahva paketti kasassa videochatin yms. suhteen.

    Huhujen mukaan Nokia puolestaan suunnittelee kahdella näytöllä varustettua 3D tablettia
    [​IMG]
    blog.dialaphone.co.uk/2011/05/10/nokia-working-on-dual-screen-3d-windows-tablet/
     
  3. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hyvin menee mutta menkööt. Ei kai tuo alamäki nyt enää yllätyksenä voi tulla?!

    Tämäkään uutinen ei varsinaisesti rohkaise:

    Noh 3D-malleja odotellessa..
     
  4. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    3d muuttaisi asiaa nimenomaan parempaan suuntaan, koska puhelinta pitäisi pitää kädessä 3d kuvaa tai videopuhelua seuratakseen. Kädessä olevan puhelimen säteilystä ruumiiseen imeytyy huomattavasti pienempi määrä kuin korvalla olevasta puhelimesta.
    Onhan tuota syöpäriskiä pohdittu ainakin vuosikymmenen ajan, mutta varmuutta ei vieläkään ole. Paljon pahempiakin terveysriskejä on kuin puhelimen radiosäteily.
     
  5. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Toki. Lähinnä tuo saattaisi olla se toivo Nokialla, mikäli muodostuisi hitiksi JA ehtivät ensimmäisenä ja tuotteistavat/markkinoivat kunnolla toisin kuin tabletin kanssa.

    Todellinen uhka ei ole ratkaisevaa vaan mitä ostajat miettivät. Mikäli tuosta peikosta onnistutaan luomaan hysteria niin ei kovin positiivista alalle. Luultavasti ihmiset kyllä preferoivat viihtyvyyttä viimeiseen asti mutta pelkoja ei kannata myöskään aliarvioida.

    Mistäs näitä tietää, mutta täytyy sanoa että ihmetytti se Elopin dissaus omaa yhtiötä ja Symbiania kohtaan. Nyt pidetään jo yhtenä vaikuttimena viimeisimpään kriisiin. Veikkaisin että sen Windows-kuvion pitää kyllä mennä ihan nappiin jotta yhtiö säilyy merkittävänä pelaajana nykyisellä alalla.
     
  6. McIce

    McIce Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2007
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se on aivan sama mitä paketteja MS:llä & Nokialla on kun kaikilla ihmisillä on Android-puhelimet ja perhanan hyvästä syystä. Android on eräänlainen globaali YYA eikä yksikään vanhan koulukunnan rahan- ja vallanahne taho pysty horjuttamaan sen asemaa. Joillakin vaan tuntuu kestävän tuon tajuamisessa kauemmin kuin toisilla...
    Android-alustalla on satoja tuhansia koodaajia jotka tekevät ilmaiseksi sovelluksia KÄYTTÄJIEN TOIVEIDEN MUKAISESTI ja monesti vieläpä puhutaan minuuteista tai tunneista niin softa on käyttäjällä.
     
    Viimeksi muokattu: 01.06.2011
  7. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Mulla on N8:ssa asennettuna n. 120 sovellusta. Niistä suurin osa on ilmaisia. Ja ei ole mitään epäilystä siitä, etteikö Googlen tarkoitus olisi tehdä rahaa alustallaan.
     
  8. McIce

    McIce Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2007
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyse onkin siitä tavasta jolla se raha tehdään ja kenen kustannuksella.
    Googlen systeemeitä on kaikilla varaa käyttää toisin kuin esim MS.
    Käytännössä ilmainen alusta, jolla kuka tahansa voi rikastua jos haluaa. V. 2011 puoli miljardia potentiaalista softan ostajaa. Voitot jakautuvat näin tasaisemmin ja ennenkaikkea loppukäyttäjät hyötyvät kun ei tarvitse anella isoilta yhtiöiltä toiveidensa toteutumista. Google tulee tekemään rahaa mm. sijaintitietoihin perustuvilla mobiilimainoksien myynnillä - ja sekin tulee tapahtumaan niin, että loppukäyttäjä hyötyy / haluaa kyseisiä "mainoksia", koskapa ovat räätälöityjä hyvinkin tarkkaan käyttäjän mieltymysten ja sijainnin mukaan. Täällä Suomessa porukka on niin pihalla missä mennään kun sitkeesti pysytty Nokialaisissa värkeissä, jotka eivät mahdollista tehokasta verkottumista ja etäläsnäoloa jne... Itse olen harkinnut jo muuttoa pois täältä museosta.

    Tästä aiheesta ei kannata sen enempää kinata - myynti- ja käyttäjämäärät ja käyttäjien tyyttyväisyys puhukoon puolestaan. Enpä ole vielä tavannut sellaista joka olisi tyytymätön vaihdettuaan esim. Noksusta Androidiin (1 GHz+). Androidilla mennään :)

    http://www.youtube.com/watch?v=fqFpq9WXbJo&hd=1
     
    Viimeksi muokattu: 01.06.2011
  9. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Nokian navteq kehittää järjestelmää, jolla paikannus onnistuu sisätiloissa, esim. ostoskeskuksissa, lentokentillä jne. joten ei se Nokiakaan aivan pihalla ole.
     
  10. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nyt ei jaksa ymmärtää, että kuka tarvitsee tietoa kännykkään millä osastolla sitä paikallisessa prismassa ollaan :confused: Silmät taitaa kertoa paremmin....
     
  11. Jyrki

    Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 472
    Saadut tykkäykset:
    22
    Android tekee paljon asioita oikein ja Nokia on tehnyt virheitä. Sinulla on kuitenkin ehkä turhan ruusuinen kuva Googlen toiminnasta. Ennemmin näkisin, että MeeGo olisi ollut se "globaali YYA".

    Puhelinmaailma on integroitumassa tietokonemaailman kanssa. Pelaajina on PC-maailmasta tutut MS, Apple ja Linux. Google on tavallaan uusi tekijä (market distruptor), joka satsaa pilvipalveluihin perinteisten käyttöjärjestelmäohjelmistojen myyntiin perustuvien yhtiöiden sijaan. Kohtalaisen avoimena alustana se on lähellä Linuxia, mutta MeeGo olisi ollut sitä vielä enemmän.

    Tulevaisuudessa ekosysteemit nousevat tärkeään rooliin ja toistaiseksi MS:llä ja Applella on parhaat eväät tähän. Joka tapauksessa suuret ohjelmistoyhtiöt tekevät myös käyttäjän kannalta huonoja asioita silloin, kun business sitä vaatii. Tämä pätee MS:iin, Appleen ja Googleen.

    Suurena toimijana MS on harjoittanut lähes monopolipolitiikkaa PC-puolella ja Apple on ollut asiaan perehtyneiden suosiossa, koska se tekee monet asiat paremmin. Nyt, kun Apple on saanut jalansijaa, niin myös siinä on nähtävissä ison korporaation oireita (iTunes protektionismi, Flash-tuen puute jne.). En epäile yhtään etteikö myös Google toimi samoin, jos pääsee määräävään asemaan.
     
  12. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    taitaa ostarit jossain päin maailmaa olla hieman suurempia kuin paikalliset prismat. Ja käyvät ostareissa muutkin kuin paikalliset asukkaat joten pieni info kännykässä voi olla paikallaan. Ja tietysti reaaliaikaiset mainokset & tarjoukset ostarilla olevista liikkeistä kuuluvat myös asiaan.
     
  13. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Muistan kun iPhone julkaistiin, niin keskustelufoorumit oli täynnä suomalaisia insinöörejä haukkumassa puhelinta täydeksi flopiksi ja kehumassa kuinka Suomalainen insinööri vastaa neljää X insinööriä.

    Ylimielisyys on käynyt erittäin kalliiksi.
     
  14. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ne luotti siihen, että saavat myytyä Nokian puhelimen niille jokaista suomalaista vastaavalle neljälle muulle insinöörille. Kukaan muu kuin insinööri kun ei niitä viitsi käyttää.

    Apple puolestaan suunnittelee tuotteensa "for the rest of us" ja kauppa käy kuin häkä.
     
  15. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    MS on mobiilipuolella pikkutekijä, jolla ei ole ikinä ole ollut ekosysteemiä, eikä todennäköisesti ikinä tule. Nokia on iskenyt kätensä puhtaaseen paskaan kun lähti MS:n kanssa pelleilemään. Ainoa oikea tie olisi ollut Android ja sitä täydentämässä Meego omana askarteluprojektina ja backup planina. Navteq oli kalmavuon ostama törkyhintainen turhake, josta pitää päästä eroon nopeasti. Androidissa on karttasovellukset sisäänrakennettuna, ja hyvä niin. Nokia on täydessä syöksykierteessä, jonka loppu tulee olemaan yhtä karu kuin Benefonin aikoinaan. Joka tapauksessa on aivan turha uskoa että WP-puhelimet tulvat myymään merkittäviä määriä Symbianiin verrattuna. Elop ja WP tulevat olemaan viimeinen naula Nokian arkkuun. Rest in peace.
     
  16. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Live Messenger, Hotmail, Skype (& Qik) ja Xbox Live, joten kyllä MS:llä jonkinlaista ekosysteemin tynkää on jo kasassa. Bing taas toimii hakukoneena Blackberrylle sekä Facebookille, mikä ei ole aivan pieni juttu sekään.

    Ilmainen karttasovellushan se Ovi Kartatkin on.

    En voi sanoa, että olisin haltioissani MS:n ja Nokian yhteistyöstä, mutta voi siitä jotain hyvääkin seurata.
     
  17. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nuo mainitsemasi yksittäiset sovellukset/palvelut eivät vielä sitä ekosysteemiä tee. Ekosysteemin perusjalka on työmuurahaiset eli sadat tuhannet sovelluskehittäjät, ilman niitä softaplattari on vain yksi epäonnistunut sovellusympäristö muiden joukossa. WP on yrittänyt lahjoa kehittäjiä riveihinsä epätoivoisesti, mutta jos markkinaosuus on 2% niin kiinnostus on sen mukaista.

    Ovi kartat on käyttäjälle ilmainen sovellus, joka on kehittäjälleen tullut maksamaan mansikoita. Toisin kuin Google, Nokia ei saa merkittäviä mainostuloja. Ovi maps ja Navteq ovat olleet pohjaton rahareikä Nokialle. Ja estäneet sen ainoan järkevän liikkeen mitä Nokia olisi voinut tehdä, siirtyä Androidiin.

    Nokian ja Microsoftin yhteistyössä Nokia tulee olemaan se, jolle jää mustapekka käteen. Microsoft on ollut hautaamassa koko mobiilikäyttistä jo pariin otteeseen, eikä WP ole Microsoftille mikään kriittinen tuote. It's expendable. Nokia on viritellyt hirttoköyden kaulaansa ja jakkara keikkuu jo pahasti.
     
  18. Jyrki

    Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 472
    Saadut tykkäykset:
    22
    Esität paljon negatiivisia kommentteja. Millä tavalla Android olisi pelastanut Nokian? Microsoftilla on erittäin suuri paine levittää ekosysteeminsä myös älypuhelimiin ja yritykset ovat tähän asti epäonnistuneet. Jos et ole sattunut huomaamaan, niin kehitys on siirtymässä pois suurista tietokoneisiin keskitetyistä käyttöjärjestelmistä enemmän pilvipalveluiden suuntaan. Tämä syö vahvasti pohjaa pois MS:n käyttisbusinekselta ja muutokseen on varauduttava strategisesti.

    Ekosysteemin pohja on se, että on samat palvelut ja samanlaiset käyttöliittymät, jotka toimivat saumattomasti yhteen siirryttäessä alustoilta toiseen. Yksittäiset appsit liittyvät tähän ainoastaan siten, jos ne toimivat monissa eri ympäristöissä ekosysteemin sisällä. Ekosysteemiä on se, että voit soittaa Skypepuhelun Xboxilla, PC:llä tai älypuhelimella ja se toimii samalla logiikalla kaikilla alustoilla, käyttää samoja kontaktitietoja.

    Itseäni kiinnostaa mitä erityistä Nokia saa MS-diilissä verrattuna muihin WP-alustoihin. Tätä ei ole tuotu selvästi esille, mutta kerrottu, että rahaa virtaa MS:ltä Nokian suuntaan.
     
  19. JTu

    JTu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.08.2003
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    1
    Näin helmikuussa, edelleen mietteet ovat samat. Firman markkina-arvo on laskenut alle 4kk aikana noin 13 miljardia (sic!). Se on aika paljon se...
     
  20. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Realismi ja totuus voivat tuntua negatiiviislta, jos asiat ovat päin persettä. Pään painaminen pensaaseen ei ole palvellut Nokiaa erityisen hyvin viime vuosina, joten lienee totuusseerumin aika. Fantasioille WP:n markkinaosuuden dramaattisesta kasvusta ei ole katetta reaalimaailmassa. Android tulee olemaan ylivoimainen markkinajohtaja mobiilipuolen järjestelmissä ja suurimmat Android-valmistajat nappaavat suuremman potin markkinoista kuin kaikki WP-valmistajat yhteensä.

    Nokia ei tule saamaan special bonuksia WP-diilissä. Nokia antaa Microsoftin/Bingin käyttöön Navteqin kartat ja porttaa Mapsin WP:lle. Microsoft antaa mainostukea Nokian WP luureille. Yawn.. Tälläkö maailma valloitetaan.. Epäilen.