Mirai DTL-642E500 42" True HD

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Scarrr, 24.02.2007.

  1. jopotus

    jopotus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.07.2008
    Viestejä:
    377
    Saadut tykkäykset:
    2
    Pääseekö source listaa muokkaamaan jostain? Jonkinmoisessa huoltovalikossa kävin mutta sielä ei mitään siihen viittaavaa ollut.

    Tahtoisin poistaa turhat ja uudelleen nimetä tarpeelliset ohjelmalähteet.
     
  2. Tex_Willer

    Tex_Willer Guest Guest

    Liittynyt:
    17.05.2007
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elisa viihteen (kaapeli) boksin ja tämän Mirain kanssa on ongelma. Kun Elisan boksin asettaa 1920x1080p50, niin kanavaa vaihtamalla television oikeaan laitaan tulee n. 20cm leveä vihreä palkki ja näyttötilaksi "Invalid mode". Jos kanavaa ei vaihda, niin palkki ei ilmesty. Mikä avuksi?

    Muissa näyttötiloissa tätä ei ilmene.
     
  3. Mörökölli

    Mörökölli Guest Guest

    Liittynyt:
    11.10.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama ongelma täälläkin. Tähän olisi kyllä kiva saada vastaus jostain.
     
  4. Tex_Willer

    Tex_Willer Guest Guest

    Liittynyt:
    17.05.2007
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaihdoin vastaavaan i-tilaan ja annan Mirain hoitaa lomituksen. Nyt ei ainakaan tule sitä vihreää palkkia...
     
  5. x70x

    x70x Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2010
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkohan kenelläkään tietoa miten tässä tilanteessa toimitaan? Itsellä sama juttu eli hankittu Servitistä Oulusta, joka lopetti toimintansa. Takuuta pari kk jäljellä.
    Tumma viiva ilmestyi muutama kuukausi sitten, juuri kuten edellisissä viesteissä on käynyt ilmi.
     
  6. jallu

    jallu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Palataanpa foorumille oman Mirai:n ongelmien kanssa. Eli sain firabelihommien "pomolta" runsaat kaksi ja puoli vuotta sitten vastineeksi tehdyistä töistä MIRAI 42"LCD-TV DTL-742E600 Full HD,DVB-T telkkarin ja kaveri osti itselleen toisen samanlaisen. Meillä tv alkoi temppuilemaan heti viikon jälkeen. No takuuna se tietysti lähetin toimesta vietiin korjattavaksi. Laitetta ei korjattu vaan lähetettiin uusi yksilö. Tämä kesti kolmisen kuukautta kunnes alkoi tilttailemaan eikä kommunikoinut kaukosäätimen kanssa. Tämänkin lähetti haki ja vei korjattavaksi mutta tällä kertaa laitteesta ei vikaa löydetty vaan päivitettiin ja eikun takaisin meille. Tällä kertaa aparaatti toimi satunnaisia tilttailuja lukuunottamatta lähes vuoden kunnes viime syksynä alkoi käynnistettäessä "paukkumaan ja rätisemään" erittäin kovaäänisesti. Kuvan tulo kesti useita minuutteja ja kauan silti oli kuva viiruinen ja hämärä. Tv piti kaiken odottelun jälkeen vielä käynnistää uudestaan jotta ääni olisi tullut kuuluviin. Tähän kyllästyneenä otin yhteyttä laitteenaikaisempaa korjaamoon mutta kävi ilmi ettei Mirailla ole Suomessa enää korjaajaa joten jouduin etsimään netistä ulkomaisen korjausfirman. Muutaman viikon Saksan/Englanninkielisten sähköpostien vaihtamisen jälkeen sain tv:n noudon hommattua UPS:n toimesta. Muutaman selkkauksen jälkeen posti toi iosn paketin johon laitteen paketoin ja pari päivää myöhemmin lähetti haki telkkarin. Nyt olen kuukauden jälkeen saanut seurattua töllön matkaa ja SAksanmaalla se jo on. Milloin saan sen takaisin jää nähtäväksi...

    Mutta nyt olen miettinyt miksi juuri meidän tv on jatkuvasti rikki kun taas pomon samanlaisessa tv:ssä ei ole koko kahden ja puolen vuoden aikana ollut mitään vikaa. Voisiko olla mahdollista että Mirai ei pitäisi siitä että se AINA sammutetaan PÄÄVIRTAKATKAISIJASTA stand by-tilan sijasta. Olemme nimittäin noudattaneet taulu-tv:den alkuaikoina julkisuudessa pyörineitä ohjeita että lcd-telkkari tulee aina sammuttaa juuri päävirtakatkaisijasta joten voisiko ko. telkkari nk. tykätä kyttyrää kyseisestä toimenpiteestä?? Vai mikä aiheuttaa toistuvat rikkoontumiset? Tv sijaitsee ison olohuoneen seinän vieressä,paikassa jossa ilma kiertää hyvin joten liiasta lämmöstä se ei voi kärsiä.
     
  7. Nobody

    Nobody Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2002
    Viestejä:
    542
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on yleensä mennyt rikki vain katkaisija eikä koko toosa. Itse en käytä enää KOSKAAN päävirtakatkaisijaa näytössä/TV:ssä. Minulla hajosi tietokoneen monitorin katkaisija kun sitä usein sammuttelin. Kannattaa sammuttaa päävirran pistorasian painikkeesta. Minulla kuitenkin meni upsinkin katkaisija rikki noin 730 painalluksen jälkeen (takuu korvasi tämän). Nykyään katkaisijat menevät aika helposti rikki.

    Minulla on Samsung M86. Tämä malli on julkaistu samoihin aikoihin kuin tämä Mirai. Käynnistysongelmia on myös monilla ollut tässä TV:ssä. Syynä ongelmaan on ollut huonot/halvat kondensaattorit.

    Vaikuttaa se tietenkin paljon pitääkö laitetta stand-by:ssä tai käytetäänkö päävirtakatkaisijaa. Päävirtakatkaisija pistää kaiken virran pois, jonka takia uudelleen käynnistyksen yhteydessä pitää taas kondensaattorit ladata ihan nollasta (pysyy kondensaattoreissa varaus sammuttamisen jälkeekin, mutta ei niin suurena kuin stand-by:ssä). Ei kannata ainakaan sammuttaa päävirrasta jos laitteen käynnistää saman päivän aikana uudestaan. Miraissa on todennäköisesti todella halvat komponentit, joten sitä ei kannata sammuttaa kokonaan kun muutaman kerran kuukaudessa.

    Toinen syy voi olla myös se, että katsot paljon enemmän TV:tä kuin pomosi. Eihän ne pomot paljon ehdi mitään muuta tehdä kun olemaan töissä.
     
  8. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hm, varmaan sama vika sitten minullakin, kun syksyllä meni mykäksi. Laite ei enää käynnistynyt, pari päivää odottelin ja koitin taas niin se yllättäen käynnistyikin, sitten taas meni mykäksi myöhemmin. Ja tällä välillä laitteesta oli ehtinyt juuri mennä takuu umpeen. :rolleyes:
     
  9. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Itse ostin muinoin 32":n Mirain jota käytän tv/tietokone ruutuna edelleen!

    Yhtenä kesänä kun oli erittäin kuuma havaitsin käynnistysongelman.. stand by-tilasta käynnistäessä (kakesta tai tv:stä) käynnistysnapin punainen valo alkoi vilkkumaan, eikä tv "herännyt" ollenkaan. Tähän auttoi jonkin aikaa se, että aina käytön jälkeen kiskaisi virtajohdon kokonaan irti. Loppukesästä (hataralla muistilla) edes tämäkään ei enää auttanut kovin hyvin.

    Sen jälkeen aloin katsella uutta ja samalla isompaa ruutua, kunnes kyseinen ongelma yksinkertaisesti vain hävisi ja TV pelittää vieläkin mainiosti.
    Kesät on sen jälkeenkin olleet lämpimiä, mutta kyseistä ongelmaa ei ole tullut vaistaan. weird...
     
  10. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hm, helteillä tuo minunkin televisio simahti. Tiedä sitten. Jäi tuo television toimimattomuus alkuun huomaamatta kun koko aparaatti oli varmaan toista kuukautta käyttämättömänä helteen takia. Ei pystynyt enää yhtään ylimääräistä lämmönlähdettä pitämään päällä :rolleyes:
     
  11. jallu

    jallu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin palataanpa Mirai:hin joskin pitkällä viiveellä. Eli viimesyksynä oma 2v. vanha 42" Mirai taas taas kerran hajosi. Koska ko.merkillä ei ilmeisesti ole enää maahantuojaa eikä siis takuukorjaajaakaan Suomessa piti netin kautta sellainen jostain ulkomailta etsiä. No sellainen löytyi ilmeisesti Saksanmaalta ja oli nimeltään==>> "digitest elektronik Service GmbH Im Justus 1 DE 76829 Landau". Sieltä sitten löytyi kaveri jonka kanssa tuli käytyä useampikin sähköpostikeskustelu omalla,ei niin hyvällä englanninkielellä. Viimein sain jätettyä takuukorjaustilauksen ko. yritykseen ja sitten alkoi viikkojen kuriirin odottelu. Jo melkein hermot menettäneenä viikkojen jälkeen toi lähetti ison kuljetuslaatikon johon minun piti telkkari laittaa ja tilata sen jälkeen taas uusi nouto. Telkkari lähti siis matkalle ja alkoi odottelu.............

    UPS:n sivuilla seurailin töllön liikkeitä seurantakoodilla ja ensimmäinen paikka Espoossa johon sitä tarjottiin kieltäytyi ottamasta sitä vastaan. En tiedä mikä paikka oli kyseessä. Sen jälkeen seurantakoodi ei enää löytänyt lähetystä. Alkoi viikkojen odottelu. Kerran sitten tuli sähköpostiin maili ylläolevasta firmasta Saksasta joka kertoi että telkkari oli otettu korjaukseen. Taas odoteltiin useita viikkoja hermot raastaen ja olkkarissa 22"-Samsungia katselleena. Jo lähes uskon menettäneenä tuli mailia "Gynther-maasta" ja se kertoi että pakettini oli lähtenyt pois korjaamolta. Kuvittelin silloin että muutama päivä niin töllö olisi takaisin. Turha luulo. Taisi kulua toista kuukautta ennenkuin Itellan lähetti soitti ja toi telkkari takaisin. Voi sitä riemua! Syyskuun puolessavälissä lähetin ensimmäisen mailin korjaajalle ja Tammikuun loppupuolella telkkari tuli takaisin. Ja vika oli kyllä korjattu ei siinä mitään. Täytyy vain toivoa ettei koskaan enää tarvitse mitään aparaattia lähettää ulkomaille korjaukseen JOS se aina on yhtä hidasta. Ja täytyy vielä todeta että tuskin enää Mirai-merkkiä tulee talouteen hankittua. Alkaa neljä kertaa takuukorjaukseen lähettäminen rassaamaan hermoja! : ) Saattaa kyllä olla kaikissa esiin tulleissa vioissa ongelman alku sama ELI MIRAI EI KESTÄ PÄÄVIRTAKATKAISIJAN KÄYTTÖÄ vaan se hajoittaa joitain komponentteja ja sitä kautta laite pimenee. Tästä täällä jo aikaisemminkin kyselin. Sammutan töllön tästälähin aina vain kaukosäätimestä standby-tilaan.

    Ainiin,yksi ongelma taas tuli esiin. Tein uusien kanavien myötä kanavahaun ja ***KELE kun se Mtv3 pompsahti TAAS KERRAN kanavapaikalle 800!! Ja sitä en sieltä pois saa!! Ennen kanavahakua se oli oikeassa paikassa eli muistipaikassa 3. Nyt muistipaikkaan-3 ilmestyy radiokanava. Kanavalistasta vaikka POISTAN KAIKKI turhat radio-ja tv-kanavat ne silti koneen muistissa kummittelevat jostain syystä! EI auta tehdasasetusten palauttaminenkaan. Ja manuaalinen kanavahaku on niin kummallinen etten siitä ymmärrä mitään! Kertokaa tyhmälle miten saan Kolmosen oikeaan paikkaan!!
     
  12. Taikaviitta

    Taikaviitta Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.10.2007
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm, tässä ketjussa tätäkin ongelmaa olisi varmaan parempi ruotia. Itse en ole päävirtakatkaisijaa käyttänyt muuten kuin siirtojen aikana laittanut virrat pois. TV:tä on nyt kolme kertaan 3,5v aikana siirretty ja viimeisimmän kerran jälkeen (kk sitten lepoon, virrat takaisin eilen) ei oikein tykkää enää käynnistyä (virtakatkaisin I:lle -> etupuolen ledissä palaa oranssina noin sekunnin -> punainen ledi pari sekuntia -> kokonaan pimeäksi). Onko vastaavaa vikaa sattunut muilla ja jos on joutunut pajalle lähettämään, onko saatu korjattua? Kait sen jossain puljussa saisi laitettua, vaikka takuuhuoltoa ei Suomessa enää olisi? Tosin tuohon ei viitsi enää montaa euroa sijoittaa...
     
  13. jallu

    jallu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0

    Lainaan omaa kirjoitustani tällä foorumilla vaikka varmaan sen olet jo lukemutkin.

    ==>> Noniin palataanpa Mirai:hin joskin pitkällä viiveellä. Eli viimesyksynä oma 2v. vanha 42" Mirai taas taas kerran hajosi. Koska ko.merkillä ei ilmeisesti ole enää maahantuojaa eikä siis takuukorjaajaakaan Suomessa piti netin kautta sellainen jostain ulkomailta etsiä. No sellainen löytyi ilmeisesti Saksanmaalta ja oli nimeltään==>> "digitest elektronik Service GmbH Im Justus 1 DE 76829 Landau". Sieltä sitten löytyi kaveri jonka kanssa tuli käytyä useampikin sähköpostikeskustelu omalla,ei niin hyvällä englanninkielellä. Viimein sain jätettyä takuukorjaustilauksen ko. yritykseen ja sitten alkoi viikkojen kuriirin odottelu. Jo melkein hermot menettäneenä viikkojen jälkeen toi lähetti ison kuljetuslaatikon johon minun piti telkkari laittaa ja tilata sen jälkeen taas uusi nouto. Telkkari lähti siis matkalle ja alkoi odottelu.............

    UPS:n sivuilla seurailin töllön liikkeitä seurantakoodilla ja ensimmäinen paikka Espoossa johon sitä tarjottiin kieltäytyi ottamasta sitä vastaan. En tiedä mikä paikka oli kyseessä. Sen jälkeen seurantakoodi ei enää löytänyt lähetystä. Alkoi viikkojen odottelu. Kerran sitten tuli sähköpostiin maili ylläolevasta firmasta Saksasta joka kertoi että telkkari oli otettu korjaukseen. Taas odoteltiin useita viikkoja hermot raastaen ja olkkarissa 22"-Samsungia katselleena. Jo lähes uskon menettäneenä tuli mailia "Gynther-maasta" ja se kertoi että pakettini oli lähtenyt pois korjaamolta. Kuvittelin silloin että muutama päivä niin töllö olisi takaisin. Turha luulo. Taisi kulua toista kuukautta ennenkuin Itellan lähetti soitti ja toi telkkari takaisin. Voi sitä riemua! Syyskuun puolessavälissä lähetin ensimmäisen mailin korjaajalle ja Tammikuun loppupuolella telkkari tuli takaisin. Ja vika oli kyllä korjattu ei siinä mitään. Täytyy vain toivoa ettei koskaan enää tarvitse mitään aparaattia lähettää ulkomaille korjaukseen JOS se aina on yhtä hidasta. Ja täytyy vielä todeta että tuskin enää Mirai-merkkiä tulee talouteen hankittua. Alkaa neljä kertaa takuukorjaukseen lähettäminen rassaamaan hermoja! : ) Saattaa kyllä olla kaikissa esiin tulleissa vioissa ongelman alku sama ELI MIRAI EI KESTÄ PÄÄVIRTAKATKAISIJAN KÄYTTÖÄ vaan se hajoittaa joitain komponentteja ja sitä kautta laite pimenee. Tästä täällä jo aikaisemminkin kyselin. Sammutan töllön tästälähin aina vain kaukosäätimestä standby-tilaan.
     
  14. jallu

    jallu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja niin jatkuu taistelu Mirain kanssa! Eli parisen kuukautta Saksasta korjauksesta palannut tv on ollut taas omistajansa käytössä. No olihan sen jo taas aika alkaa temppuilemaan. Tällä kertaa ongelmana on se ettei telkkari toimi kaukosäätimestä. Muutaman kerran päivässä tv menee tilaan jossa kaukosäätimen nappien painallukset eivät vaikuta telkkarin toimintaan. Toisinaan tv:n saa sammutettua kylläkin kaukosäätimellä ja uudelleenkäynnistys onnistuu myös kaukosäätimellä jonka jälkeen taas laite toimii kunnolla. Mutta usein käy niin ettei tv:tä saa sammumaan muualta kuin telkkarin takaa päävirtakatkaisijasta ja sehän ei pian kolmen vuoden kokemuksella kestä pidempään räpläilyä kuten täällä olen kertoillut. On se pr**kle että joku telkkari on kokoajan jollain tavalla rikki! En millään viitsisi sitä taas lähettää Saksaan korjattavaksi kun se jo viimeksi oli matkalla nelisen kuukautta. Takuu tosin on voimassa kesäkuuhun että sitä kautta takuukorjaus olisi mahdollista.

    Miten joku voi tehdä noin heikon television? Tämä on jo neljäs kerta kun Mirai lähtee(jos lähtee!) takuukorjaukseen ja kerran se on jo vaihdettu kokonaan toiseen telkkariin! En usko enää sitäkään että kyse voisi olla huonosta tuurista että on sattunut vaan viallinen yksilö omalle kohdalle. Kerran voi kyse olla huonosta tuurista,ei neljä kertaa samanlaisessa mutta eri yksilössä. Vituttaa....!! :mad:
     
  15. Jounu

    Jounu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.10.2009
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen itse miettinyt, paljonkohan vaikuttaa taustavalon kirkkauden asetus kestävyyteen, nimittäin oma 3 hieman yli vuotias yksilö toimii edelleen ja käyttötunteja varmaan kohta 15000. Pidän taustavaloa himmeimmällä. Televisio kuluttaa mittarien mukaan 150W - 250W riippuen taustavalon kirkkaudesta. Olen ehkä tuosta maininnutkin täällä. Mainittakoon muuten vielä, että TV on ollut ilman virtaa ehkä 20 kertaa.

    LCD image persistence on jo paha ongelma ja kuva jumahtaa kiinni jo parissa minuutissa nykyään, tämä johtuu ilmeisesti lämmöstä, koska ruudun ylä- ja alareunoissa ei jumiudu. Tumma pystyviiva keskellä on levinnyt ja haalennut, niin se ei hirveasti enää haittaa. (Vertical banding?)

    Tämä oli tämmöinen pieni tilannekatsaus. :cool:
     
  16. FuLL

    FuLL Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tuolla juuri merkitystä varmaan ole mutta toki jonkunverran. taustavalojen inverttereille tulee oma 24V syöttö jossa samanlaiset kurapaskakonkat suodattamssa kuin muuallakin. Huonot konkat ovat 95% syypää näiden laitoksien hajoamiseen. Jotkut konkat ovat jo tehtaalta lähtiessään valmiiksi paskoja.

    Jos telkkusi vielä pelaa ja takuu on loppunut niin melkein suosittelisin konkkien vaihtoa. Sama pätee lähes poikkeuksetta kaikki TV merkkeihin ja mallehin. Toki jos kiinnostaa ostaa 1000euron töllö 2-3 vuoden välein niin eipä tuossa ongelmaa kait ole :)

    Se nyt vaan on tässä vaiheessa niin paljon helpompaa kun kaikki vielä toimii. Siinä vaiheessa kun virtalähteestä konkat sanoo poks niin sieltä normaalisti hajoaa paljon muutakin ja pahimmassa vie emolevynkin mukanaan.

    Itse tehtynä operaatio maksaa n. 20euroa kun purat töllön, laitat paperille konkkien arvot, käyt liikkeestä hakemassa uudet ja kolvaat paikalleen.. sen jälkeen voi taas hyvillä mielin olla 10vuotta :naminami:
     
  17. Mukavamedia

    Mukavamedia Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.09.2005
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0


    --------------------------------------------------------------------------------
    Minulla kävi niin, että Mirai sanoi itsensä irti ja lakkasi toimimasta kokonaan.
    Oireet olivat sellaiset, että kun virrat laittoi päälle, niin valmiustilan punaisen ledin sijasta siinä vain vilahti oranssi valo. Mirai oli ihan mykkä.

    Sitten netistä ja tältä palstalta luin, että kondensaattorit ovat tuollaiseen useinmiten syynä. Siitä vaan sitten avaamaan takakuori. Takuukin oli jo umpeutunut. Sisältä löytyi jonkinlainen emolevy, jossa oli 5 kondensaattoria pullistuneina yläosastaan. Katsoin mallit ja ostin uudet. Yhteensä nuo maksoi 4 euroa. Sitten kolvi käteen ja uudet tilalle ja takakuori ja jalka takaisin.

    Virrat päälle ja Mirai toimii taas kuin uusi!
     
  18. mate_1974

    mate_1974 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.12.2005
    Viestejä:
    296
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei!

    Hieno homma että korjasit laitteen, taas on säästetty hieman luontoa.

    Muistatko minkä kokoiset kondensaattorit (kapasitanssi ja jännitekesto)koneesta olivat menneet?
     
  19. Mukavamedia

    Mukavamedia Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.09.2005
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muistan, kondensaattorit olivat:
    4 kpl 1000μF, 16V
    1 kpl 680μF, 25V

    vaihdoin tilalle:
    4 kpl 1000μF, 16V, LoESR
    1 kpl 680μF, 35V, LoESR


    25V mallia ei kaupassa ollut joten laitoin tuon 35V mallin. TV:stä tuli itseasiassa entistä parempi. Aiemmin siitä kuului tietynlaista surinaa kun oli päällä. Nyt tuo surina on poissa ja TV on ihan hiljainen.

    Vialliset kondensaattorit tunnisti aika helposti, ne olivat "katostaan" pullistuneita ja ehjät olivat ihan suoria. Ne kondensaattorit olivat kaikki vierekkäin siinä ylemmässä kortissa, joka näkyy, kun avaa pelkästään takalevyn keskiosan ja metalliritilän joka suojaa kortteja. (Kondensaattorit ovat siis TV:n takaa katsoen keskellä, ylimmän kortin vasemmassa päädyssä alaosassa.) Itse avasin kokonaan koko takalevyn ja sitten huomasin, että olisi riittänyt pelkkä keskiosa.

    Kun takaosa on irti niin pääsee ruuvaamaan metallisen suojaritilän pois, sitten näkee tuon kortin jossa kondensaattorit ovat kiinni. Se korttikin pitää ruuvata pois paikaltaan ja irroittaa siihen menevät johdot. Siinä on varoitus korkeasta jänniteestä, että varokaa.

    Kolvilla sitten vanhat irti ja uudet tilalle. (Minun piti etsiä vanha kolvi ja puhdistaa kunnolla, ennenkuin alkoi toimimaan kunnolla)
    Takaisin menee päinvastaisessa järjestyksessä. Heti kun kaikki oli paikallaan ja virtajohto kiinni, näin että punainen valo paloi, kuten pitkin ja sitten TV päälle ja toimii hyvin!

    Työ oli suht. helppo, tietysti siinä menee aikaa, kun keskittyy eri työvaiheisiiin, mm. nostin TV:n nätisti makaamaan (laitoin pöydälle, jota pehmensin sanomalehdillä). Siten jalka pois ja takakansi. Sama ristipääruuvari kävi minulla kaikkiin ruuveihin, pieniin ja isompiin. Kortin irroitus, kondensaattoreiden kolvaus, TV:n takaisin kasaaminen jne... Tv takaisin paikalleen, johdotukset. Pölyjen siivoaminen.
     
    Viimeksi muokattu: 19.05.2011
  20. mate_1974

    mate_1974 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.12.2005
    Viestejä:
    296
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei!

    Kiitos nopeasta ja tarkasta vastauksesta. :)

    Oliko TV:si tarkka malli otsikossa mainittu Mirai DTL-642E500 42" True HD ?