Eduskuntavaalit 2011

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Willy, 22.07.2010.

  1. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Mielenkiintoinen päätös Persuilta. Itse olisin ymmärtänyt pienen vastaantulemisen tuon Portugalin tukipaketin suhteen. Se on kuitenkin seuraavan neljän vuoden aikana pieni juttu koko aikaa ajatellen. Sillä Persut olisivat mukana hallituksessa ja oikeasti päättämässä asioista.

    Nyt persut ovat oppositiossa, jossa vaikutusvalta on nolla. Kokonaislopputulos vaaleista oli siis pelkkä nolla, nada, zip, zero. Sen lisäksi persujen mukanaolo olisi vaikuttanut siihen, että kokoomuksen osuus olisi ollut se 1/3 ja näin ollen sdp ja persut olisivat teoriassa voineet juonia yhdessä.

    Nyt, kun persut ovat oppositiossa, on Kokoomuksen valta suurempi. Sen lisäksi Vihreät ja Rkp (jos esim. tulevat hallitukseen) ovat oikeistopuolueita, jolloin hallitus, sdp:stä huolimatta, on aikalailla yhtä oikeistopainoitteinen kuin ennenkin. Senpä vuoksi en usko menon kauheasti muuttuvan viime vaalikaudesta. Kookoomukselle asia on kuin lottovoitto.

    Toisaalta tulee pakostakin mieleen se, että olihan tämä helppo tapa persuilla päästä vastuusta ja lupauksista. Monet äänestäjät olisivat varmasti halunneet muitakin asioita kuin Portugalin tukipakettiin liittyviä. Nyt, kun persut ovat oppositiossa, niin voidaan tosiaankin esittää marttyyriä ja sen avulla livetä vastuusta. Lopputulos koko persujen sinänsä hienolle vaalivoitolle oli nyt siis pelkkä 0.
     
  2. brr

    brr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.08.2005
    Viestejä:
    430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin olisi jos:
    1 Hallitus olisi jo muodostettu ja persut eivät siihen kuuluisi
    2 Hallituspuolueet ovat joka ikisessä asiassa täysin yksimielisiä
    3 Hallitus pysyy pystyssä koko vaalikauden
    4 Eduskunnassa ei tehtäisi mitään muuta kuin painettaisi nappulaa

    Yksikään näistä asioista ei ole vielä varma, jotkut ovat jopa hyvin epätodennäköisiä.
     
  3. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toisaalta, voidaan ajatella myös niin että kun Persut pitivät linjansa, se helpotti myös SDPtä vaatimuksissaan jolloin Kokoomus joutui antamaan SDP:lle periksi ja Persut saivat siten tukipaketteja hilattua haluamaansa suuntaan kun lisäksi tulevat olemaan oppositiossa ts. eivät vastuussa eli win-win.
     
  4. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Formularataa rakentamassa? Vastahan oli Turkin kisat ja niissä ei ollut katsojia lähes ollenkaan ja ensi vuonna kisoja ei kai siellä edes enää pidetä....
     
  5. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Niin, hankkeen järkevyyttä voi jokainen miettiä. Linkki maiggarin uutiseen.
    Kyllä tuommoinen on keskisormen näyttämistä maille, jotka viime kesänä antoivat heille rahaa.

    Eikä tämänpäiväisestä uutisesta ole mitään tarvetta vetää itkupotkuraivareita niinkuin täällä varmasti jotkut jo fantasioi. Enemmän kunnioitan, että suoraselkäisesti pidetään se mikä luvattu. Seuraavat 4 vuotta näyttävät sitten, että kumpi leiri oli oikeassa.
     
    Viimeksi muokattu: 12.05.2011
  6. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Sitä voi miettiä, että mitä Persut tuolla oppositioon jäämisellä saavuttavat, verrattuna hallituspaikkoihin. En mitenkään voi itse nähdä oppositiossa olemista parempana vaihtoehtona kuin hallituksessa olemista. Olisin kyllä pettynyt äänestäjä, jos olisin Persuja äänestänyt.

    Onhan oman periaatteen pitäminen ihan kunnioitettava juttu, mutta kuitenkin suhteellisuuden taju pitäisi olla mukana. Jos Portugali-keissi oli Persuille se tärkein juttu, kuten tuon voisi ymmärtää, koska he eivät näköjään halua olla vaikuttamassa muihin asioihin, ja sekään ei mennyt kuten he halusivat, niin mitä he ovat saavuttaneet?

    Mielestäni Soini teki siinä mokan, että meni ilmoittamaan liian aikaisin, että eivät lähde hallitukseen, jos eivät saa tahtoaan läpi. Mikään puolue ei voi saada omaa tahtoaan täysin läpi. Tuolla sanomisella Soini löi itseään kirveellä jalkaan sen vuoksi, että nyt puolue ei pääse vaikuttamaan vielä tärkeämpiin asioihin. Vai oliko tuo Portugali nyt sitten se tärkein juttu koko puolueen politiikassa ja kun se ei onnistunut, niin muillakaan asioilla ei ole väliä...

    Itse luulen, että persut eivät seuraavissa vaaleissa tule olemaan yhtä iso puolue kuin nyt. Voin olla väärässäkin, mutta mielestäni heillä oli nyt oma mahdollisuus ja paikka näyttää mitä osaavat. Oppositioon jääminen on osittain luovuttamista (ainakin itse näen sen noin). Joku asiantuntija maikkarin sivuilla on sitä mieltä, että Persujen kannatus kasvaa tuon myötä. Itse näen sen toisin. Suurista lupauksista huolimatta Persut eivät loppujen lopuksi saaneet siis mitään aikaan ja heitä äänestäneet ihmiset eivät siis saaneet lupauksille mitään vastausta. Raadollista, mutta noin se menee. Oppositiosta on helppo huudella, mutta vaikea vaikuttaa.

    1. Persut eivät kuulu hallitukseen. Näin he ovat ilmoittaneet.
    2. Eivät ole, mutta jäljelle jäävät puolueet tulevat toimeen keskenään.
    3. Varmasti pysyy, koska Persut eivät ole mukana.
    4. Tehdään siellä, mutta eduskunnan vähemmistö (oppositio) ei juurikaan voi vaikuttaa asioihin.
     
  7. brr

    brr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.08.2005
    Viestejä:
    430
    Saadut tykkäykset:
    0
    1. Persut eivät kuulu hallitukseen joka hyväksyy tukipaketit. Ennenkuin sellainen hallitus on muodostettu, persujen oppositioon joutuminen ei ole varmaa.
    2. Et ymmärtänyt pointtia. Jos hallituspuolueet äänestävät ristiin, niin opposition äänestäminen vaikuttaa.
    3. Ei ole alkuunkaan varmaa. Ilman persuja hallitus on sillisalaatti niukalla enemmistöllä.
    4. Kyllä voi.
     
  8. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Suomessa oli vuodesta 1995 vuoteen 2003 kaksi sillisalaattihallitusta, joita myös sateenkaarihallituksiksi kutsuttiin. Puolueina SDP, Kokoomus, RKP, Vasemmistoliitto ja Vihreä liitto. Ei kovin kaukaa haettua, että nyt tulisi sama. Kristillisdemokraatit saattavat tulla Vasemmistoliiton sijasta. Saa nähdä miten käy.
     
  9. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Meillä on erilaiset mielipiteet, joten jätetään siltä osin tähän tuo vääntö. :)

    Itse haluaisin persut hallitukseen, koska se toisi mukavaa säpinää. Ilman persuja homma on liian samanlaista kuin ennen. Persuilla on monia paskoja ideoita, mutta on siellä muutamia helmiäkin ja mielelläni olisi nähnyt heidät ajamassa asioita. Toki oppositio voi vaikuttaa asioihin silloin, kun hallituspuolueiden mielipiteet menevät ristiin ja pitääkin toivoa, että näin kävisi, varsinkin tärkeissä asioissa.

    Soini nimesi jo perussuomalaiset pääoppositiopuolueeksi.
    Hän kertoi olleensa etukäteen yhteydessä hallitustunnustelija Kataiseen ja kertoneensa puolueen kannan hänelle.

    -yle.fi


    Joten eiköhän tuo oppositio ole jo siis varma.
     
  10. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    No sehän on toisaalta vanha totuus että aikojen ollessa huonot ihmiset äänestävät enemmän oppositiota. Vaikka se olisikin sitten ristiriitaista eli jos Persut menisivät nyt hallitukseen niin ensi vaaleissa porukka äänestäisi jotain muuta koska verojen nostot sun muut ovat hallituksen syytä eikä yleisen taloustilanteen.
    Nyt kun Persut jäävät opposiotioon niin luultavasti äänimäärä vain kasvaa. En kyllä myöskään ymmärrä mitä politiikassa voittaa sillä ettei pääse äänestämään. Vihreitähän Persulaiset ovat pitkään naureskelleet että äänestivät ydinvoiman puolesta mutta olisiko vihreille ollut parempi jäädä kokonaan pois hallituksesta ja ydinvoimapäätös olisi kuitenkin ollut sama? Nyt he ainakin pääsivät vaikuttamaan muihin asioihin. Tässähän on kyse siitä kuinka paljon joutuu antamaan periksi ja toisaalta jos lähtee hallitusneuvotteluihin asenteella 'me hyväksytään kaikki mitä sanotte jotta otatte meidät hallitukseen' niin eihän sekään toimi kun lopputulos on sitten sama kuin ei olisi hallituksessa ollenkaan. Tätähän se politiikka on. Kompromisseja ja neuvotteluja.
     
  11. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Presidentinvaaleihin on aikaa alle vuosi ja oppositiojohtajan paikalta Soinille lienee pienempi kynnys lähteä kisaan kuin ministerinä. Jos noissakin vaaleissa tulisi jytky, niin mitä Soinin jättäytyminen puoluepolitiikan ulkopuolelle mahtaisi merkitä Persuille. Puolueen nykyisistä johtohahmoista on kenestäkään vaikea mieltää korvaajaa.
     
  12. brr

    brr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.08.2005
    Viestejä:
    430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se ei ole mielipide että hallituksen äänestäessä ristiin hallituksella ei ole enemmistökantaa. Ei ole myöskään mielipide että hallituksen pystyssäpysyminen koko vaalikauden on epävarmaa. Nämä ovat yksinkertaisia tosiasioita. Mitään sellaista tietoa ei ole olemassa joka takaisi hallituksen kestävän koko vaalikauden.


    Se on varma sitten kun hallitus on muodostettu ja persut oppositiossa. Tällä hetkellä näin ei ole.
     
  13. Wile E Coyote

    Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    2 346
    Saadut tykkäykset:
    8
  14. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Häviäjät "painostavat" voittajat ulos hallituksesta. Kansa on puhunut ja me elämme demokratiassa?
     
  15. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Eduskuntavaalit voitetaan saamalla eniten paikkoja eduskuntaan.
     
  16. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
     
  17. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, tätä marttyyriutta nyt sitten saadaan kuunnella:hitme:
     
  18. jryi

    jryi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.07.2003
    Viestejä:
    456
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eduskuntavaaleissa enemmistö äänensä antaneista äänesti puolueita, jotka olivat ainakin jossain tilanteessa valmiita äänestämään tukipakettien puolesta. Perussuomalaiset ei halunnut toimia kansan tahdon mukaan ja kiukutellakseen ilmoitti jättäytyvänsä ulos hallituksesta.

    Voihan tuota painostukseksikin sanoa.
     
  19. brr

    brr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.08.2005
    Viestejä:
    430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Persut toimii omien äänestäjiensä tahdon mukaisesti eikä muiden puolueiden äänestäjien tahdon mukaisesti.
     
  20. jryi

    jryi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.07.2003
    Viestejä:
    456
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja nyt he voivat toimia äänestäjiensä tahdon mukaisesti oppositiossa. Toivottavasti lämmittää. (Eihän seuraaviin eduskuntavaaleihin ole enää neljääkään vuotta, ehkä niissä saavat kerättyä VIELÄKIN isomman oppositioryhmän.)