Mitä järkeä on ostaa valmiiksi maustettuja ribsejä? Niitä on vaikea edes tehdä kunnolla. (eli kunnon ribsit esin keitetään miedosti maustetussa vedessä kunnolla kypsiksi, sitten vasta pintaan maustetta ja grilliiin, jolla nopeasti pinta rapeaksi, ja samalla ja grillaamisen jälkeen vasta kunnolla hyvää grillikastiketta pintaan. Tuloksena mehevät ribsit, joissa liha irtoaa luista ja sulaa suuhun)
Tai sitten ostaa valmiiksi kypsennettyjä ja maustettuja joita vaan uunissa vähän lämmittää -> helppoa ja hyvää. Nuita useamman tunnin lihankypsennys touhuja ei viitsi ihan jokaviikko tehdä. Kesällä sitten pihalla grillaillessa asia eri.
Kenellä sitten löytyy aito teksasilainen barbeque-laitteisto? Ei kovin monella. Verrattuna siihen tavalliseen tapaan, että nuo kaupasta ostetut marinoidut ribsit sinällään heitetään grilliin, niin keittäminen on huomattavasti parempaan laatua tuottava valmistustapa.
+1 Itse savustin viimekesänä oikeassa savustuspöntössä ribsejä ja tuli niin hyvää, että taju meinasi lähteä! Savustaminen on mukavaa hommaa :naminami:
Lidlin ryppyvoide on aika hyvä, maksaa alle 4 euroa per tuubi. Biothermin 15xmaksava on samaa luokkaa. Ihan yhtä paska tai hyvä, mutta rahat sentään säästyy.
Hyvin mielenkiintoinen uutuus oli Lidlin lehtisessä, Inferno -perunalastut! Mitä ilmeisimmin jotain tulisia. Lauantaina ajattelin hakea pussin tai pari, ellei ole ehditty haukkua huonoiksi. Kokemuksia näistä siis otettaisi kiitollisena vastaan. Ainakin, jos eivät ole syötäväksi kelpaavia. Merkki kylläkin on siis Crusti Croc, hyviähän näiden muut lastut ovat, todennäköisesti nämäkin. Mutta kuinka tulisia, siinäpä kysymys.
Loistavia ovat niin tulisuudeltaan kun maultaankin. Reippaasti tulisempia kuin kotimaiset. Ehkä voisi verrata tulisuudeltaan sinne Blairsin miedoimpiin sipsimakuihin. Eli omaan makuun oikein passeli. Pitää ehkä hakea muutama pussukka varastoon. Hinta laatu verrattuna blairssiin sen verta roima.
Viikkoteema tuote oli joo. Tosin eilen vasta kävin ostamassa ja ainakin silloin oli paikallisessa reilusti vielä jäljellä.
Aika lailla pitää paikkansa. Johan noita lauantaina tuli ensimmäisen kerran maistettua, mutta unohtui kirjoittaa tänne. Olihan näissä ihan oikeasti sitä tulisuutta, että kyllä jo tuntui. Viikkoteematuote ei missään nimessä saisi olla, tai sitten sama teema on toistettava tarpeeksi usein, että ehtii ostamaan aina muutaman pussin varastoon, heh. Lauantaina käväisen varmaan taas Liiterissä, otan kyllä vielä ainakin pari pussia, jos sattuu löytymään.
Kai se on pakko käydä tsekkaamassa jos niitä vielä olisi, tänäänhän kai vaihtui jo seuraavan viikon teemaan. Jos sitä vaikka pari Inferno-pizzaa ottaisi samalla mukaan edit:Reisille meni, sipsit ainakin Turun Itäharjulta loppu. Noh, pizzan muodossa sentään oli Infernoa, ei täysin turha reissu
Kyllä ehdottomasti kannattaa kokeilla, jos löytyy. Ehkä ihan himpun verran vielä enemmän omaan makuun olivat jenkkien Utzin tuliset sipsit, mutta erinomaisia nämäkin. Sipsiketjussa uhkailin muuten laittaa palautetta Taffelille ja sen myös tein , ihan kuitenkin kohteliaasti... samalla pistin ehdotuksen juuri tällaisista lastuista. Että pistäkää kauppoihin. Ihmettelisin, jos ei menekkiä olisi.
Kun paljon on tullut kehuja noista sipseistä niin kävinpä katsomassa paikallisesta lidlista ja olihan niitä vielä jäljellä. 5 pussia lähti mukaan vaikka mausta en ole kuin lukenut :naminami: Kohta täytyy eka pussi avata ja testata...
Vinkki: tavis-suolattuja sipsejä pussi + chilijauhetta pussin suusta sisään maun mukaan. Kevyt ravistelu. = maistuvampia lastuja. :naminami:
Muistakaa kun käytte etsimässä noita sipsejä niin ne EI löydy sieltä missä muutkin sipsit koska ovat kausituotteita! Mikkelin lidlissa olivat grilli mestarin tuotteiden vieressä lähellä makkarahyllyjä....
Tai sitten jotai bbq maustetta. Esim Nomun smoky peri peri toimii ja kansas city cowtown sweetspot bbq rub. Ja lidlissä on parhaat perus suolaiset lastut.
Onkohan nuo Lidlin Skare-pihvit ja lihat mistään kotoisin (no pun intended)? Nuo lehtipihvi-, jauheliha- ja (tällä kertaa) pippuripihvitarjoukset ovat olleet hyviä. Toisaalta kyseessä ei ole (?) kotimainen tuote ja sitä helposti miettii, onko halvalla hinnalla seuraamuksensa.
Varmempi ostaa K:sta tai Ässältä takuutuoretta ja -tuotettua kotimaista, onhan näitä kaikenlaisia ulkomaisten hömpötyksiä mutta MTK:llä tiedetään paremmin mikä on meille suomalaisille parhaaksi.
Lidlin saksanpähkinäjäätelö on aivan uskomattoman hyvää normaaleihin tottuneena. Hintaakin vain 2.5/litra, mikä ei laatuun nähden ole paljoa. Ero normaaliin kermajäätelöön on vähintään yhtä paljon kuin kasvirasvajäätelön ja normaalin kermajäätelön välillä. Muutkin maut on hyviä, mutta saksanpähkinä on paras. --- Harmittaa suunnattomasti, että pakasteista on kadonnut broccoli-vihannekset ja myös muita vihannespusseja ja tilalle on tullut jotakin Findusin ylihintaista moskaa.