Jääkiekon MM 2011 - yleistä keskustelua

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana tootsi, 23.03.2011.

  1. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eli vahti joka pelaa joka toisen pelin hyvin jokaisen pelin hyvin pelaavan sijaan. Ei nyt sentään. Toki jos sieltä Norja tulee niin laitetaan peli jännäksi ja vaikka Hovinen maaliin. Toki Lassila oli tänään loistava. Vehanen kuitenkin selvä ykkösmokke tosipeleihin.

    Mikäli Norja tulee, niin nyt näyttää siltä että tässä on hiuksenhieno mahdollisuus...Nimittäin Suomen maksimi on aina ollut 2 peräkkäistä kovan pelin voittoa, ja nyt niitä olisi vain ne kaksi voitettavana...Korostan sanaa mikäli.
     
  2. juh4

    juh4 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2011
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä Vehanen on oikea ihminen maalille. Ei ne tämän päivän maalitkaan Vehasesta ollut kiinni ja kuten Jalonenkin sanoi niin ei sen takia otettu Vehasta pois maalilta että niin huono oli vaan ettei jäisi murehtimaan maaleja liikaa ja pystyy näin ollen keskittymään paremmin jo seuraavaan peliin.

    Kokonaisuutta ajatellen Vehanen on osoittanut paljon tasaisempaa ja varmempaa työskentelyä kuin Lassila.
     
  3. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    599
    Ruotsi otti varmuuden vuoksi pari jäähyä loppuun... :thumbsup:
     
  4. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jooh..olihan taas naurettavaa pelleilyä svedupettereiltä. Valmentaja vain seisoi pokkana aitiossa eikä liikauttanut evääkään.

    Noh, itse hieman toivoinkin näin päin. Klassikko Kanada - Venäjä toteutuu jälleen! Välierässä sitten jompikumpi noista, ja finaalissa olisi vastassa Tshekki tai Ruotsi (hirveän hyvässä lykyssä jopa USA). Ihan hyvät asetelmathan tässä on. Välierässä Suomi on monesti pystynyt venymään (joskin Kanadaa ei ole ~ikinä kaadettu pudotuspeleissä?), ja Ruotsi tuskin häviää tänä vuonna jälleen tshekeille...Ja Suomelle taas Ruotsi olisi aika lailla ideaalivastus finaaliin. :)

    Kaikki tietysti nyt riippuu siitä Norja-pelistä. Pystytäänkö punakone lyömään toistamiseen peräkkäin? Jaa-ah. Kyllähän tässä kerrankin kävi säkä, ja haistelemani finaalipaikka ei ole hirvittävän kaukana..Toisaalta fiilis oli tästä vuodesta että josko nyt sitten..Mutta niin oli kyllä viime vuonnakin. :D
     
    Viimeksi muokattu: 09.05.2011
  5. juh4

    juh4 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2011
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Madcookin innoittamana laitettiin kaverin kanssa Suomi-Norja pelistä vetoa pystyyn ja kaveri lupasi syödä muutaman hapansilakan mikäli Norja pelin menisi voittamaan.

    Enää on vain yksi ongelma, mistäköhän hapansilakkaa saisi ostettua Turun seudulla? :)
     
  6. h-p

    h-p Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.03.2007
    Viestejä:
    863
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joskus se tilastovirhekin sattuu :cool:
    (1992 viimeksi vissiin)

    ...

    Pitäisköhän laittaa pitkävetoa Norjan puolesta?
     
    Viimeksi muokattu: 10.05.2011
  7. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    599
    Nashville sitten tippui. Suomen seuraava peli torstaina joten hyvin ehtii Rinne Slovakiaan. Eikä siinä pelissä vielä tarvitse pelata. Mukaan joukkueeseen ja tunnelmaan. Käy sitten voittamassa noi pari viimeistä peliä... :thumbsup:
     
  8. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Kaverisi ei joudu syömään hapansilakkaa. Lupaan sen.

    Nukahdin kesken Kanada-Ruotsi -pelin vaikka se olikin ihan viihdyttävä. Ruotsi pisti jännärin pystyyn ja sitten yllättäen imuroi. Tämä on siis teksti-tv analyysi. En ole nähnyt maalia, mutta helposti kuulemma meni.

    Joku avautuu jatkoajan foorumeilla: Suomalaiset jääkiekkofanit ovat syvältä. Ikävä kyllä täytyy olla samaa mieltä, tosin mielestäni tuo ei ole suomalainen, vaan jatkoajan foorumien oma ilmiö. Omien epäonnistumisille naureskellaan
    ja niin edelleen. Lopulta kun se voitto kaavitaan väkisin, esitykset onkin "ihan ok" mutta voitto olisi pitänyt varmistaa jo viimeisään ensimmäisessä erässä. Suomi voitti siis tuurilla. Jalonen on huono ja joukkue pelaa aliarvoisesti. Olenkin viimeiset kaksi päivää jättänyt lukematta kaikki Jukka Jaloseen ja Suomeen liittyvät aiheet, kun ne kokemukseni perusteella ovat täynnä pelkkää haukkumista, itkua ja marinaa. Jopa tappion toivomista. Turha kai sitä on itseään rankaista lukemalla moista sontaa? (Jatkoajan foorumit ovat muuten loistavat ja asiapainotteiset. Maajoukkue varmaankin vain sekoittaa ihmisten arvostelykyvyn.)
     
  9. KnightOfNi

    KnightOfNi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    815
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olipahan taas mahtava matsi leijonilta. Lassila pelasi aivan fantastisen pelin :thumbsup:

    Mutta en kyllä ymmärrä mitä ihmeen hyötyä tuosta Aaltosesta on joukkueelle. Mies ei ole saanut yhtikäs mitään aikaan koko turnauksessa jos ei päämäärätöntä kurvailua ja kiekon menetyksiä sitten lasketa sellaisiksi. Toivottavasti penkki kutsuu.
     
  10. hapakoo

    hapakoo Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.10.2006
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    1992 tosiaan voitettiin puolivälierässä. Ja kai nuo pronssipelitkin voi hät hätää laskea pudotuspeleiksi... :rolleyes: Niistä löytyy voitot olympialaisissa 1998 ja mm-kisoissa 2000.
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Aaltosesta kai yritettiin hakea vastausta Suomen pulaan maalintekijöistä. Vaikka miehen hype ei koskaan ole ollut Granlundin luokkaa, niin kyllähän hänestä varovasti odotettiin Kärppä-ajoista lähtien kovaa maalitykkiä: nopeudellaan ja peippaustaidoillaan dominoivaa jaromirjagrmaista pelaajaa. Valitettavasti mies ei ole koskaan lunastanut näitä odotuksia. Kärpissä hän ehkä menestyi, mutta Oulusta lähtiessään ja kokeillessaan omia siipiään hän on jämähtänyt paikoilleen.

    Tietenkin lähtökohtaisesti Aaltoselta puuttuu koko ollakseen Ovechkinin tai Jagrin tyyppinen pelaaja, joka pystyy kahden puolustajan häiritessä peippaamaan maalivahdin kahville. Hän vaikuttaa panostavan vain läpiajoihin, sillä niin puolustavassa roolissa kuin kiekon pyörityksessä vastustajan maalivahdin edessä hän on aika turhake: viime pelissä jo nähtiin, miten käy, kun Aaltonen jätetään alimmaksi pelaajaksi. On merkillistä, että mies tunnetaan hyökkäysinnokkuudestaan, mutta YV:ssä hän harvoin uskaltaa itse lähteä yrittämään ja pyörii vain mielikuvituksettomasti omalla alueellaan. Näillä eväillä NHL sylkee miehen samantien takaisin eurooppaan, jos hän nyt sinne asti koskaan edes pääsee.
     
  12. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Lassila pelasi kyllä hyvän pelin. En kyllä itsekkään laittaisi häntä Norjaa vastaan kahdesta syystä:

    1. Peli tulee olemaan aivan erilainen laukausten osalta kuin Venäjää vastaan ja niissähän Lassila ei vakuuttanut
    2. Epäilen vieläkin Lassilan hermoja nythän hän ei ollut aloittava mokke ja pääsi yllättäen maalille johon ei ollut varautunut ja samalla ehtinyt jännittää ottelua.

    Sitten se Aaltonen.. valitettavasti täytyy olla eräiden kanssa samaa mieltä, ettei tästä miehestä juuri hyötyä ole kahteen ekaan ketjuun pisteitä tekemään.
    Hänellä on nyt kahdet kisat Leijonien kärjessä ja tehot ovat luokattomat.
     
  13. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Surkeaa paikallaanseisomista oli 5-3 yv. Aaltonen vilttiin jo.
     
  14. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Aaltonen katosi viime pelissä täysin, kun oli Venäjä vastassa. Tanskalaisia ja sakemanneja vastaan vielä pyöriteltiin, mutta viime pelissä ei ollut läheskään samanlaista pelaamista. Varasti kyllä kiekkoja ja jopa laukoi kohti maalia, mutta ei ollut mikään kärkiketjuesitys. Viime peli oli muutenkin aika rikkonaista sekoilua ja virheitä sattui puolin ja toisin. Voitto on tärkein.

    Norja pitäisi pystyä voittamaan, siitä ei pitäisi olla epäselvyyttä. Rinne voisi olla joukkueelle erittäin kova vahvistus ja tekisi Suomesta kyllä parhaimman maalivahtien suhteen.
     
  15. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Rinne vaan voi olla väsynyt ja motivaatio kadoksissa + aikaero.
     
  16. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Totta, siksi hänen pitääkin sanoa "EI" jos hän ei usko jaksavansa pelata.
     
  17. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Kun Nashville voitti Game 5:n niin jo silloin sanottiin ettei Rinnettä enää odoteta. En näe mitään syytä, miksi sitä nyt pyydettäisiin. Vehasella ja Lassilalla mennään.
     
  18. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tämä on taivahan tosi. Ja koskee suurta osaa kisoista. Jostain syystä Suomi on maailman huonoimpia ellei huonoin joukkue 5-3 -ylivoimalla. Jopa 5-4 sopii paremmin. Ei liikutella kiekkoa ja kolmikkoa sekaisin vaan koitetaan jotenkin varmasti tehdä se maali. Ei se niin mene. Kaikki muut tekee noista jotakuinkin aina maalin, ainakin oletuksena ja usein väkisin, tyhjään maaliin jne. Tämä nyt tietysti liittyy hyvin siihen että johtoasemassa ei osata pelata.

    Ja tuo case Aaltonen on tosiaan ihan uskomatonta jo. Mitä ihmeen merkitystä on sillä pyörimisellä kun se ei KOSKAAN pääty maaliin?! Ei kai suomen taktiikka ole pelata aina aikaa? Edellisissä ja näissä kisoissa on varmaan puolen tusinaa kertaa tehnyt sen maalin taakse harhauttelun. Kiekonhallinta on näissä tilanteissa luokkaa kehno, verrattuna esim. Granlundiin, joka saa aina kuitenkin hyviä yrityksiä. Mielestäni Aaltosella ei henkinen puoli kestä. Kaiken huippuna kaveria sitten peluutetaan jopa ylivoimalla laukojan paikalla! :hitme: Äkkiä nyt se Joensuu kehiin kun vielä voi.

    Lisäksi Suomen ylivoimaa koskien yleensä se on nyt helpompi pelata pois, kun me ei oikein ikinä edes yritetä laittaa miestä maskiin ja laukausta, vaan aina pyöritetään. Kyllä hyvässä ylivoimassa on vaihtoehtoja. Tämän pitää parantua.
     
  19. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Ai niinhän se taisi olla. Onhan tuo muutenkin tapana vielä pyytää varmuuden vuoksi. Teemuakin on pyydetty, vaikka on ilmoittanut lopettaneensa nämä hommat.
     
  20. Scorsese

    Scorsese Guest Guest

    Liittynyt:
    25.03.2011
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä pitäisi pysyä tosiaan näissä veskareissa! On tempoiltu jo ihan tarpeeksi näissä kisoissa veskaririntamalla.
     
    Viimeksi muokattu: 13.05.2011