Canal Digital HD-kanavat

Keskustelu osiossa 'Satelliitti-TV' , aloittajana Mitsu, 14.11.2006.

  1. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama täällä. Kotimaiset HD-kanavat on ehdottomasti oltava jakelussa HD-paketissa tai muuten katkeaa tilaus täälläkin muutaman kuukauden päästä.

    Toisaalta tämähän ratkaisee myös digiboksi ongelman(jos sellaista enään itsellä oli uusimmalla päivityksellä), täytynee alkaa katselemaan DVB-T2 bokseja.


    Iso
     
  2. Pekka T K

    Pekka T K Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2008
    Viestejä:
    253
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei satelliitiantennia pidä poistaa vaikka CD:stä luopuisikin. Antenniin moottori ja kunnollinen viritin, niin 30W -28E väliltä voi vastaanottaa yli kymmenen eri satelliitin signaalin ja tuhansia FTA-kanavia. Useita HD-kanaviakin, myös 3D-HD, leffateatteri feedejä (esim. Metropolitan Ooppera). Formulat HD:nä saa CD:tä halvemmalla saksalaisesta HD+ palvelusta (8 HD-kanavaa 50 Euroa vuodessa).
     
  3. Borje

    Borje Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2004
    Viestejä:
    2 270
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä vettä saa jonnin verran pisuaarissa virrata ennen kuin t2 verkosta on edes lähellekään sat verkon kilpailijaksi. Suomi on niin pieni markkina että että terestiaali tarjonta ei koskaan tule olemaan mitenkään merkittävää. Sama ohjelmisto/kanavat välitetään jo sateliitista. Yle HD:n saisivat kyllä ottaa jakeluun siitä lienee kaikki samaa mieltä. Mainoskanavista niin väliä, niitä on jo taivas turvoksissa.
     
  4. luru

    luru Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    190
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sehän riippuu ihan siitä, että mitä haluaa.

    90% Canal Digitalin pakettien kanavista on itselleni täydellisen yhdentekeviä suttulaatuisia marginaalikanavia, enkä niitä katsele. Pelkän teknisen harrastamisen takia en liioin televisiota katso, mikä johtaa siihen, ettei eurooppalaisten satelliittien FTA-tarjonta kauheasti lämmitä sekään. On siellä jokunen saksankielinen HD-kanava, joo, ja formulatkin näkyy. Big deal.

    Minua kiinnostavat a) suomalaiset b) HD-kanavat ja niinpä erityisesti ab) suomalaiset HD-kanavat.

    Selitykset kustannusvaikutuksista kanavapakettien hintoihin ovat savuverhoa ja huuhaata. Minulle ei tekisi lainkaan kipeää, vaikka paketeista pudotettaisiin kaikki ulkomaiset SD-kanavat pois. Siinähän sitä säästöä syntyisi.
     
  5. trulez

    trulez Guest Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyselin noista kotimaisista HD kanavista sähköpostilla ja vastaus oli ettei toistaiseksi ole tulossa CD:n tarjontaan. Täytyy kyllä sanoa että tämä on aika kova pettymys.
     
  6. velotce

    velotce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    145
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sama täällä... Jos noi kotimaiset HD:t jää puuttuu, niin eipä kannata hirveesti mainostaa olevansa "johtava HD-tarjooja" tms.

    Nyt pitäs sitte ostaa ylim. T/C-boksi tai vaihtaa 1v. sitten ostettu tv, joissa ois DVB-T2-viritin. Eipä innosta. Jäi nää lätkäkisat näkemättä HD:nä sitte.
     
  7. Gordon

    Gordon Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    2 230
    Saadut tykkäykset:
    6
    Pari pointtia.

    YLE HD-kanavan merkitys on toistaiseksi vielä pieni, koska teräväpiirtona näkyy vain jääkiekon MM-kisat, kohta kisat on ohi, muu lähetys on vain ylösskaalattua SD-lähetystä.

    Monella on varmasti teeveessä dvb-t2-viritin, joten YLE-HD jo näkyy, tietty olisi kiva pystyä sitä tallentamaan canalin boksilla.
     
  8. luru

    luru Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    190
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiköhän sieltä tule muutakin. Omaa tuotantoa en paljoksi laskisi, mutta pikkuhiljaa sitäkin alkaa olla HD:nä. Ulkomaiset sarjat ostetaan HD:nä... Euroviisut on tulossa myös, eiköhän nekin...
     
  9. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Asianomainen mainitsikin jotta toistaiseksi. Mutta tosi on, että HD:na kotimainen ohjelmisto kuvataan ja en pane pahakseni jos hyvin pian HBO-sopparin sarjat esitettäisiin tavalla, jolla ne kuuluukin esittää. :)
     
  10. mikki.kissa

    mikki.kissa Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2009
    Viestejä:
    159
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekki harkinnut canaldigital paketin irtisanomista, kun kotimaiset hd kanavat jää puuttumaan:sick:
     
  11. luru

    luru Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    190
    Saadut tykkäykset:
    0
    Välittäkää nämä mielipiteet myös Canal Digitalille, ehkä siellä lopulta kuunnellaan heikkojakin signaaleja. Itse olin melko lailla suorapuheinen.
     
  12. Brahms

    Brahms ent. antiHD

    Liittynyt:
    09.05.2011
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    25
    Minulle tekisi erittäin kipeää jos ulkomaiset SD-kanavat tiputettaisiin pois. Itse tilaan Canal Digitalia juuri noiden ulkomaisten kanavien takia ja koska SD-kanavat toimii kivuttomimmin, HD-sekoilua on niin antenniverkossa kuin satelliitissakin. Jos nyt kaikki ulkomaiset SD-kanavat tiputettaisiin pois, luulisin että suurin osa tilaajista häviäisi. Kannattaa pysytellä sitten antenniverkossa jos vain kotimaiset HD-kanavat kiinnostaa. Tuskinpa sitäpaitsi Canal Digitalin yhteispohjoismaisia päättäjiä ja tilaajiakaan kiinnostaa pienen Suomen HD-jutut. Jos olisin norjalainen tai ruotsalainen, en tasan tilaisi CD-pakettia suomalaisten kanavien takia. :D
     
  13. luru

    luru Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    190
    Saadut tykkäykset:
    0
    Makujahan on monia. En tiedä mitä tarkoitat tuolla HD-sekoilulla - jos ei oteta lukuun maailman surkeinta HD-PVR:ää niin en ole kokenut mitään sekoilua. Muuten olen ollut oikein tyytyväinen tekniseen toteutukseen ja käyttäjäkokemukseen - ja enimmäkseen tarjottuihin ohjelmistoihinkin. Eihän siinä tekniikassa sitä paitsi ole mitään ihmeellistä muiden kuin suomalaisten TV-yhtiöiden mielestä.

    SVT:n ja DR:n HD-kanavathan löytyvätkin CD:n tarjonnasta. Ei siellä tarvitse haikailla suomalaisia kanavia. Miksi pitäisikään? Kanavapaketithan ovat markkina-aluekohtaisia (maakohtaisia). Kyllä heitä kiinnostaa, että miten houkuttelevana paketteja pidetään. Kaikenlaisia määräaikaissitouttamisia pyritään tietysti käyttämään.

    HD-edelläkävijyyden voi kyllä unohtaa CD:n kohdalla.
     
  14. velotce

    velotce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    145
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sitte on vielä käytettävyys puoli kotiväelle. Aika mahdottomalta tuntuisi, että "kanavat 1-4 käytät TV:n kakea, jos haluat kattoo muuta, vaihda tv:n IN HDMI1:seen ja vaihtele kanavat sat.virittimestä jne..." Ja äänet sat.puolelta vahvarin kautta, tv:n virittimellä tv:n kajarit, äänten säädöt, mutet jne jne..

    Eihän toi toimi. Sama onglema, jos hankin erillisen boksin noihin HD-kanaviin.

    Juu, Harmonyt ollu käytössä jo monta vuotta ja niillä on saanu peitettyy tekniikkaa ja helpotettu muiden käyttöö, mutta tää ei vaan tuu wörkiin.

    Ei oo semmosta ihmekakee maailima nähnykkään, joka kykenis siihen että "jos kanava numero 1-4, käytä boksi2, jos kanavanumero > 4, käytä boksi1"

    Pskmpi juttu, sanon mä. Samaan purkiin pitäs saada sekä HD-sat.viritin että HD-T-viritin ja sitte kanavat yhteen listaan. Kaksi CAM-paikkaa tarvitaan, mahollisesti niille omat paritukset jne. Ja tietty kaikkien tallennus ja BR-soitin myös. Eikä maksa paljoo, jos nyt tarjollakaan missään.

    Nyt taitaa olla eka kerta mulla, että vaikka löis rahaa tiskiin, niin ei saa ihan semmosta settii, ku haluis.
     
    Viimeksi muokattu: 10.05.2011
  15. Brahms

    Brahms ent. antiHD

    Liittynyt:
    09.05.2011
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    25
    Makuja on tosiaan monia mutta vaikka itse ei jostain tykkäisikään, ei pidä viedä iloja muilta. Se oli pointtini. Ei pidä vaatia tiettyjen kanavien poistamista vaikka itse ei niitä pidäkään minkään arvoisina koska joku muu varmasti pitää. :)

    Tarkoitin sekoilulla lähinnä juuri tuota satelliittipuolella surkeinta HD-PVR:ää sekä antennipuolella korttisekoilua josta täälläkin on kirjoitettu, tosin tuolla Digitv-puolella eikä täällä sat-osastolla. Ja kirjoituksia yhteensopimattomuuksista on muuallakin.

    Niin ja tuolla Canal Digitalin kanavavalikoimalla lähinnä halusin kiinnittää huomiota siihen että kyllä ne Discoveryt, Eurosportit, Disneyt ym. kiinnostaa suurta osaa ihmisistä koko pohjoismaissa, ja muuallakin ja jos ne jätettäisiiin pois, varsinkin SD-versioina, niin kävisi kova kato tilaajakunnassa. En epäile etteikö suomalaisillekin kanaville ja etenkin suomalaisille HD-kanaville olisi jonkun verran kysyntää, mutta tuskin niin paljon että se olisi suorastaan kannattavaa. Jos niitä haluaa, niin kannattaa ensisijassa pitää antenniverkkoa ja kaapelia (tai IPTV:tä) koska noissa suomalaisten HD-kanavien tarjonta tulee olemaan jatkossakin suurinta. Antenniverkossa esim. tulee olemaan suomalaisia Yle HD:n lisäksi MTV3 HD, Nelonen HD, 4 Pro1 HD ja 4 Pro 2 HD eikä noista satelliittijakelussa ole ja tuskin tuleekaan muita kuin 4 Pro HD-kanavat joita jakelee Viasat.
     
  16. nasse

    nasse Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2000
    Viestejä:
    239
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harmonyyn kaksi toimintoa, "boxi 1" ja "boxi 2". Tämän jälkeen yhdellä napin painalluksella oikeat sourcet, sisääntulot, ääni menee oikein jne jne. Problem solved.
     
  17. MPele

    MPele Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0
    Naurettavaa, että Canal Digital tarjoaa kyllä Maikkarin Formula HD-kanavaa paketeissaan (MTV3 MAX F1 HD), mutta MTV3-peruskanavan HD-versiota ei saa, vaikka maksaisi lisää MTV3-paketista, puhumattakaan että se kuuluisi "ilmaiskanaviin" tai siis Suomi-pakettiin.

    YLE HD, MTV3 HD, Nelonen HD, Canal+ Premier HD.. kaikki nämä ovat kanavia, joiden puuttuminen Canal Digitalilta alkaa vähitellen tehdä heidän tuotteestaan merkityksetöntä. Joku päivä nämä tietysti tulevat jakeluun (viimeistään kun SD-kanavia lopetetaan), mutta ovatko asiakkaat jo silloin kaikonneet?

    Kyllä se vain niin on, että jatkossa tilaan maksukanavat sellaiselta jakelijalta, jolta saa kaikki peruskanavat HD:nä ja haluamani maksulliset kanavat, ja jos sellaista ei löydy, en tilaa mitään. Missään nimessä en aio maksaa operaattorille, jolla on näin valtavia aukkoja kanavavalikoimassaan. Kaikki päivittäin katsomani kanavat pitää tulla yhden ja saman purkin/tv:n kautta, en ala säätää asian kanssa (ajastukset ynnä muuta kahdesta eri boksista/käyttöliittymästä).
     
  18. Brahms

    Brahms ent. antiHD

    Liittynyt:
    09.05.2011
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    25
    MTV3 HD ei ole ilmaiskanava antenniverkossakaan, vaikka sitä nyt voi koekatsella "ilmaiseksi" (korttimaksu menee), niin syksyllä siitä aletaan veloittaa "katselumaksuakin".

    Ja sitten se että TV Viihteellä on yksinoikeus jakaa MTV3 HD:ta joten ei ole muilla toimijoilla siihen asiaa. Ei se ole Canal Digitalin haluttomuutta mutta jos diggaat vain suomalaisia kanavia, antenniverkko on sulle ainoa oikea.

    Sitäpaitsi ajatellen yhteispohjoismaita, eiköhän MTV3 HD ole melko marginaalisessa asemassa. Ei sitä katso muutenkaan kuin osa suomalaisista.
     
  19. Sepil

    Sepil Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.09.2010
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    0
    Parin kovisteluviestin jälkeen CD vastasi:

    Kiitos yhteydenotostasi Canal Digitalin asiakaspalveluun.

    Olet ollut yhteydessä meihin YLE HD-kanavan näkyvyydestä. Annoit nyt
    palautetta siitä, että meidän kautta ei tätä kanavaa näy.

    Kiitos palautteestasi. Välitän palautteen eteenpäin pääkonttorille.



    Taisivat ymmärtää puutteensa.
     
    Viimeksi muokattu: 12.05.2011
  20. estobe

    estobe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.12.2007
    Viestejä:
    182
    Saadut tykkäykset:
    5
    Kiitos! :thumbsup: Alkanut täälläkin jo ihan tosissaan kyrpimään kanavan näkymättömyys, kun kotimaisia HD-kanavia odotellessa on alun perin koko HD-systeemi tullut hommattuakin.

    Edit. No nyt sain vihdoin itsekin lähetettyä palautetta asiasta.
     
    Viimeksi muokattu: 12.05.2011