Muistakaa pakata todella huolellisesti kaiuttimet kun lähetätte / myytte / ostatte...

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Knuttila, 05.04.2011.

  1. j_a_k

    j_a_k Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.08.2007
    Viestejä:
    2 266
    Saadut tykkäykset:
    7
    Oman kokemukseni mukaan Matkahuolto on kyllä huonoin kuljetusvaihtoehto. Joskus katsellut, kun jotkut laatikot, vissiin DVD-soittimia, lensi 3-4 metrin kaaressa bussin tavaratilaan. No, nehän on hyvin pakattu :D Eräät puusepällä teetetyt kaiutinkotelot, laatikossa 5 senttinen styrox levy pehmikkeenä, olivat törmänneet muutaman kerran johonkin terävään rautaan. Rauta uponnut sentin puunkin sisään :mad:


    VR:llä joskus purettu suoraan pahvilaatikoissa (ei siis trukkilavaa, ei saa piikkejä alle) pakatut pakastinarkut pökkäämällä piikit paketista läpi. Kyllä vakuutus korvaa...

    Posti ja kuriirifirmat ovat minun kohdalla kuljettaneet aina mainiosti, matkahuolto ei.
     
  2. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Niin minäkin aina teen. Nythän ne pakkaukset mahtuvat onneksi ihan kokonaisinakin, kunhan pikkuisen sovittelee, eli laittaa vahvistimen pakkauksen tv:n pakkauksen sisään, jonka sisään sitten muita pienempiä pakkauksia jne. Eihän noita joka vuosi tarvitse penkoa. Usein ei vuosikausiin.

    Jos taas oikein ahdasta olisi, niin sittenhän voisi litistää laatikot (fiksusti) täysin litteiksi, jolloin ne menevät varsin pieneen tilaan. Styroksit sitten erikseen johonkin pussiin jemmaan. Näin toimien saa aina tarvittaessa hyvin pienellä askartelulla kunnon kuljetuspakkauksen muuttoa tai myyntiä varten.
    Muutoinhan tulee helposti myöhemmin joko kova pähkäily pakkaamisen suhteen, tai vaihtoehtoisesti surkeasti pakattu laite/kaiutin. Harvalla kait niin vähän tilaa on, etteikö muutama pahvilaatikko jonnekin vintille, kellariin tms. mahtuisi.
     
  3. Inehmo|

    Inehmo| Guest Guest

    Liittynyt:
    10.04.2008
    Viestejä:
    127
    Saadut tykkäykset:
    0
    ---Ei sittenkään mitään----
     
  4. ElectroNoir

    ElectroNoir Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2011
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Piti ihan rekisteröityä kun huomasin tämän aiheen. Aiheutui juuri nimittäin kivasti päänvaivaa kaiuttimen kuljetuksen takia. Elikkäs, kaiutin tuli Matkahuollon kautta, paketti ulkoapäin suht ehjä, mutta kun kotona otin kaiuttimen ulos paketista niin kolahdus kuului ja toisen elementin magneettihan se siellä kolisi. Kaksi kaiuttimen kulmista oli myös vähän kärsinyt. Noh, pistin kaiuttimen takaisin liikkeeseen kun myyjän kanssa puhelimessa niin sovittiin. Myyjä heti paketin takaisin saatuaan syytti minua, että itse olen kaiuttimen tiputtanut korkealta lattialle koska ulkoapäin pahviloota suht hyvässä kunnossa.

    Hieman yli kahdeksan kilon keskikaiutin tuli siis tästä hyvämaineisesta liikkeestä pakattuna ainoastaan yksi kerros kuplamuovia kaiuttimen ympärillä ja muutama hassu pahvinpalanen joka nurkassa vähän tukemassa (harmi kun ei tullut kuvia otettua). Myyjän mielestä tämä on riittävästi. Mitä mieltä on arvon palstalaiset, uskaltaisitteko itse antaa Matkahuollolle viskottavaksi samalla tavalla pakatun kaiuttimen?
     
  5. RBV

    RBV Surprise, cockfags! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 858
    Saadut tykkäykset:
    7
    Matkahuoltoa olen käyttänyt.
    Harkitsin tuplalaatikointia mutta kun sopivia ei ollut, parhaani mukaan virittelin kaiuttimen yhteen pahvilaatikkoon. Matkiksessa pyysin paketille "herkästi särkyvän" merkinnät, eli täti veteli laatikon ympäriinsä reilusti kyseistä huomioteippiä. Lisäksi muistaakseni kuormakirjaan tuli sama merkintä jottei kuljettaja liikaa heittele ja kasaa muuta päälle. Ainahan sitä vahinkoja tapahtuu, lisäksi kuskeilla voi olla "case of the mondays". :rolleyes:
     
  6. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    :eek: Ohhoh! Että ihan teippiä!?? Ja samaan hintaan?!?!!

    Meillä päin "herkästi särkyvä" lisämaksulla saa vain ja ainoastaan rastin vastaavaan kohtaan lähetyskirjassa. Parin euron kappalehintaan saa sitten ostaa sellaisia 8cmx8cm kokoisia "särkyvää" huomiotarroja siihen paketin päälle jos haluaa. Olen tuon lisähinnan ja yhden lisähintaisen tarran aina maksellut jos matkahuollolla olen lähetellyt, eikä ongelmia ole ollut. Hiukan vain ärsyttää tuo, ettei sillä pelkällä maksulla tosiaankaan saa mitään muuta kuin pienen rastin ruutuun, eikä se todellakaan takaa riittävää huomiota paketille käsittelyssä.
     
  7. Miika

    Miika Guest Guest

    Liittynyt:
    08.07.2001
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harvoin olen matkahuollolla lähettänyt, mutta viime syksynä täällä Oulussa piti maksaa vain lisäruksista ja tarroja sai liimata pakettiin niin monta kuin halusi.
     
  8. jusky

    jusky Käyttäjä

    Liittynyt:
    03.09.2006
    Viestejä:
    1 854
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muistan joskus 90-luvulla kun tuli paljon vietettyä aikaa linja-autoasemalla vartoillessa dösää, että kyllä siinä monesti laatikot lensivät aika haipakkaa linkun ruumaan. Tästä päätellen en ihmettele, että tavarat joskus hajoaa. Nykyään meno voi monesti olla vieläkin rankempaa, koska linja-autojen vuoroja on vähennetty ja niillä jäljellä olevilla on yleensä hemputinmoinen kiire paikasta toiseen.

    Audiolaitteet, kaiuttimet yms. sälä pitäisi aina lähettää särkyvänä.