mitä mieltä näistä laitteista?

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana Hofnar, 29.04.2011.

  1. Hofnar

    Hofnar Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2011
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    eli olisi tarkoitus koota kotiteatterisetti. näin aluksi riittää 2.0 järjestelmä mutta tulevaisuudessa tarkoitus laajentaa 5.1 järjestelmäksi.

    olen ajatellut seuraavia etukajareita: http://www.vaasanykkosradio.fi/store/index.php?main_page=product_info&cPath=1_30_33&products_id=1532

    ja vahvistin: http://www.markantalo.fi/product/tv-ja-aani/erillishifi/vahvistimet/RXV567BL/yamaha-viritinvahvistin

    TAI:
    http://www.markantalo.fi/product/tv-ja-aani/erillishifi/vahvistimet/RXV467BL/yamaha-viritinvahvistin

    ja koska tallentavan digiboxin tarve olisi, tämä voisi hoitaa blueraysoittimen virkaa siinä samalla: http://www.gigantti.fi/product/tv-j...NXE/samsung-tallentava-hd-digiboksi-bd-d8500n


    kotiteatterin olisi tarkoitus soittaa leffoja, tvlähetysten ääniä, musiikkia ja xbox360n ääniä.

    ehdotuksia parannuksia?? ei mielellään tosta paljoa kalliimmaksi saisi mennä. kiitos näin etukäteen.
     
  2. juh4

    juh4 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2011
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos tulevaisuudessa aiot siirtyä 5.1 järjestelmään ja pitäytyä siinä niin sinänsä olisi turha ostaa tuota 7.1 vahvistinta.

    Kaiuttimien osalta oma korva osaa valita parhaimman, mutta taas tulevaisuutta jos ajattelet niin kannattaa miettiä että mitkä kaiuttimet hankkisit sitten taakse. Niiden kun olisi hyvä olla samankaltaiset kuin etukaiuttimetkin.
     
  3. Hans Byxor

    Hans Byxor Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2008
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo halvempi RX-V567 (7.1) on kuitenkin pykälää parempi malli kuin kalliimpi RX-V467 (5.1). Gigantin hinnat ovat muuten pari euroa edullisemmat. Myös Koneboxin hinnat kannattaa Yamahan osalta tsekata. Esim. edellisen mallisukupolven RX-V565 lähtisi 249 eurolla.

    Minä ostin alkuvuodesta tuon RX-V567:n kakkossetin vahvariksi, kun niitä sai alle 300 eurolla. Ihan hyvinhän se on hommansa hoitanut.

    Kaiuttimia en paljoa kommentoi, koska en noita ehdottamiasi tunne. 300 euron lattiakaiuttimet, joissa on vielä noin paljon elementtejä, eivät kuitenkaan missään tapauksessa voi olla kovin hääppöiset. Koekuuntelu on vähintäänkin suositeltavaa. Edullisia mutta asiallisia jalustamalleja ovat esim. Tannoy Mercury V1, Monitor Audio BX1/BX2/RX1, Dali Lektor ja Q Acoustics 2020.
     
    Viimeksi muokattu: 29.04.2011
  4. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Aika vajaaksi jäänee ääni antamillasi kaiutinvaihtoehdoilla, sillä käytännössä kaikki tarvitsevat vielä subbarin kaveriksi ja kysyjän budjetti ylittyisi näin varmasti... Muuten olen kyllä samaa mieltä.

    Jos ei ole tarvetta hankkia surround-ääniä ihan pian, niin yksi kaiutinvaihtoehto ennakkoluulottomalle voisi olla testivoittajat (!) Simex SA4Ti-CH-lattiakaiuttimet:
    http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...A4Ti-CH-Anniversary-tornikaiutinpari-kirsikka
    Käy vaikka kirjastossa tsekkaamassa nuo Hifimaailmat, joissa skobet oli testattu. Näiden kanssa voisit sitten keskittyä säästämään "kunnon settiä" varten ;)
     
  5. Hofnar

    Hofnar Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2011
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    nyt olisi kyllä pakko saada hintaluokkaan nähden (300-400e) asialliset lattiakaiuttimet. :D
     
  6. Hofnar

    Hofnar Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2011
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    jaykay70 kyllä nuo vaikuttavat asiallisilta. ja varmaan melkein mikä tahansa kuulostaa korvaani hyvältä koska en ole vielä kotihifin parissa pahemmin ollut. autohifiä harrastanut tähänmennessä. mutta noilla voisi varmaan kotihifin harrastamisen aloittaa :D
     
  7. juh4

    juh4 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2011
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa kyllä oikeasti miettiä että laittaako tuon rahan laadukkaampiin jalustakaiuttimiin vaiko välttävän tason lattiamallisiin. Jalustakaiuttimien parissa saat tuolle rahalle paljon enemmän vastinetta.
     
  8. Mikko.Kivela

    Mikko.Kivela Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.02.2011
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sitten jos ei jalustakaiuttimille ole sopivaa paikkaa vaikkapa tv-tasolla, on niille myös ostettava jalustat. Nekin maksaa. Jos ottaa jalustojen hinnan pois tosta 300-400e, jää se 200-250e käteen, millä ei sit taas kuuhun päästä.

    E. Mutta toisaalta jalustakaiuttimille tulisi luultavasti olemaan enemmän käyttöä, jos vaikka hairastuu ostamaan tulevaisuudessa uudet etukaiuttimet. Vähän kun rahaa säästelee ja ostaa paremmat lattiakaiuttimet (tai jalustakajarit).
     
    Viimeksi muokattu: 30.04.2011
  9. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Eli ei kannata ostaa laadukkaita jalustakaiuttimia, vaan mieluummin lattiakaiuttimet? Harvojen lattiakaiuttimien toisto pärjää kuitenkaan subbarille, joten jalustakaiutin + subbari on tässä mielessä parempi yhdistelmä.

    Edelleen, siinä etuna on se, että ostaa nyt niin hyvät jalustakaiuttimet, kun lompakko kestää ja subbarin myöhemmin toistoa tukevoittamaan. Lattiakaiuttimissa päätyisi maksamaan mm. bassotoistosta, jota ei sitten subbarin kanssa tarvita.

    Ja mitä ikinä ne jalustat maksavat, niin samoja jalustoja voinee käyttää myös tulevaisuudessa, jos setin päivitysvimma iskee.

    A hintainen jalustakaiutin + myöhemmin hankittava subbari todennäköisesti kepittää äänenlaadussa A hintainen lattiakaiutin + subbarin. Ja kuten sanoin, se subbarin hankkiminen tekee siitä alemmas ulottuvasta toistosta hyödytöntä.

    Sen kerran, kun testissä on ollut saman sarjan hyllykaiutin vs. lattiakaiutin, on hyllykaiutin (ulottuvuuden poislukien) kepittänyt sen lattiamallin, kun hintalapussa on ollut vain pieni ero.
     
  10. Hellcat79

    Hellcat79 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen täysin samaa mieltä x_jmt_x:n kanssa. Kannattaa hankkia tässä kohtaa jalustamalli. Jos iskee kova päivitystarve niin aina on mahdollista heittää ne jalustakaiuittimet taakse ja isommat sitten eteen.

    Alle 2000e hintaluokassa aina jalustakauitin, tuon jälkeen voi sitten miettiä lattiamalleja.
     
  11. Hatered

    Hatered Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.12.2004
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja milläs tämän taas perustelet?
    ihan mielenkiinnosta;)

    H
     
  12. Bumer

    Bumer Goodfella Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    1 689
    Saadut tykkäykset:
    4
    Peikon armeijaan on liittynyt apujoukot.
     
  13. JR1911

    JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2004
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    5
    Kyllä 2000e saa jo mielestäni erinomaiset lattiakaiuttimet, tosin jokainenhan itse määrittelee mikä on itselle riittävä laatu :). Mutta tuossa 300-400e hintaluokassa suosittelisin kyllä ehdottomasti jalustakaiuttimia.
     
  14. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Kahdella tonnilla saanee jo ihan hyvät lattiakaiuttimet - eikä ihan nanosekunnissa tule mieleen kovin monia tuon hintaisia jalustakaiuttimia.

    That said, niin jalustakaiuttimien bassotoistoa voi aina ryydittää subbarilla (miksei myös jalustakaiuttimien), joten itse suosisin jalustamalleja:
    1) todennäköisesti parempi äänentoisto bassoalueen yläpuolella samaan rahaan,
    2) bassotoistoa voi ryydittää subbarilla, joka on yksinkertaisimmin equtettavissa,
    3) jonain päivänä iskevän päivitysvimman iskiessä helpompi tukevoittaa subbarilla ja/tai siirtämällä jalustakaiuttimet takakaiuttimiksi.

    Sinne 20hz toistavien lattiakaiuttimien löytäminen ei ole ihan helppo homma, sen sijaan niin alas toistavan subbarin ei. Jalustat + subilla on saavutettavissa helpommin koko alueen kattava toisto ja parempi ääni, kuin vain ja ainoastaan absoluuttisesti pelkillä lattiakaiuttimilla. Lattiakaiuttimilla taas saman hintaisiin jalustakaiuttimiin - samasta sarjasta - verrattuna saavutetaan usein vain parempi toiston ulottuvuus, joka jää merkityksettömäksi, jos joskus hankkii subbarin bassotoistoa hoitamaan.
     
  15. Hellcat79

    Hellcat79 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Äh. Ärsyttää vaan kun kaikki kysyy samalla pikkurahalla kaiuttimia ja aina pitäisi saada "erittäin hyvät" tai vähintään "täydelliset". Rahaa on kuitenkin aina vain jokunen satanen/kauitin. Oikeasti tuohon hintaluokkaan uppoavat aloittelijan "hifi" kaiuttimet on laskettavissa yhden käden sormin ja ne kaikki ovat jalustamalleja.

    Lisäksi nämä kyselijät voisivat sen verran lukea plazaa, että huomaisivat saman kysymyksen kysytyn jo tuhat kertaa.
     
  16. Hellcat79

    Hellcat79 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh, en taida tuohon pystyä. Ketjun aloittaneen viisi elementtiä ja hintaa 330€ ei kyllä lupaa minkäänlaista hifi-elämystä. Tuolla elementtimäärällä ei saada mitään sylinteriaaltosäteilijää vrt. vaikka Graphica. Lopputulos on siis jotain mihin tässä tapauksessa tarvitaan taas enemmän elektroniikkaa mikä taas laskee kokonaislaatua entisestään.

    Ei itselläkään mitään täydellisiä kaiuittimia ole, aina on jotain reuna-arvoja mitä pitää täyttää.
     
  17. pekka:)

    pekka:) Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos nyt tarkkoja ollaan niin tuohon 330€--> 10 elementtiä...
    Kyseessä siis on pari.

    Jos jokainen elementti olisi saman hintainen tulisi 32,9€/kpl.
    Mutta tuossa on laskettu hinnaksi koko kaiuttimien hinta jaettuna elementtien määrällä-->
    Kotelon hinta vetää siis elemettien kpl. hintaa vieläkin alemmaksi..

    Jalustakaiuttimia vaan kehiin; ja itse jalustat voi tehdä esim. pilariharkoista; hintaa niillä n.2€/kpl. joten ei jalustat itsessään välttämättä maksa paljoa.
     
  18. Bumer

    Bumer Goodfella Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    1 689
    Saadut tykkäykset:
    4
    Asia ei kummiskaan ole ihan niin yksiselitteinen.

    Siinä tapauksessa kaikissa hintaluokissa jalustakaiutin on parempi, koska siinä samalla rahalla on "PAREMPI LAATUSIA" elementtejä, suotimet ja kotelot.

    Mitä tulee ääneen niin ei tarvitse pitkälle yli 500€ mennä kun on parempi toistavia lattiakaiuttimia kun sillä 500€ --> paska subbari 300€ ja 200€ köyhät kaiuttimet.

    Lisäksi isompi kotelo --> syvempi/dynaamisempi ääni, vaikka ei papereiden mukaan menekään alle 45Hz.

    Miksi ei kaikki osta Genejä, niissähän säästetään heti jo vahvistin kuluissakin!!! :hitme:
     
  19. Hellcat79

    Hellcat79 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikka kyseessä olisikin pieni peikko niin heitetään vettä kiukaalle.

    Millaiset Genet esim. tämän ketjut aloittanut nyt saisi tuolla n. 600eur. budjetilla? Eihän tuolla saa edes 6010+5040 pakettia kasaan.
     
  20. Bumer

    Bumer Goodfella Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    1 689
    Saadut tykkäykset:
    4
    Eihän tuota 5040 tarvi, senhän voi täydentää.. :D