Voileivän lisukkeiden järjestys?

Keskustelu osiossa 'Ruoka & Juoma' , aloittajana TimoK, 02.04.2005.

?

Missä järjestyksessä voileipä kuuluu rakentaa?

  1. Lähimmäksi leipää kinkku, juusto sen päälle

    115 ääntä
    59,9%
  2. Lähimmäksi leipää juusto, kinkku sen päälle

    77 ääntä
    40,1%
  1. Rooperi

    Rooperi Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2002
    Viestejä:
    341
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja näköjään oikeamieliset vetää kaulaa... :thumbsup:
     
  2. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    mailma on täynnä vääräuskoisia...

    haluavat piilottaa syntinsä, niinkuin haluavat piilottaa kinkun juuston alle!! tehkää parannus!!

    näyttäkää itsellenne ja Herra Sebaotille ettei teillä ole piilotettavaa.. kinkku juuston päälle!!

    :D
     
  3. jms

    jms Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    1 845
    Saadut tykkäykset:
    4
    Juusto päälimmäiseksi, sehän nyt on sanomattakin selvää. :rolleyes:

    Pollin voisi tehdä myös aiheesta "kumpi on näkkileivän voipuoli", tässäkin on valitettavaa vääräuskoisuutta.
     
  4. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Mikä on tilanne kuuden vuoden päästä?

    Minä laitan tietenkin juuston leivälle päällimmäiseksi, kuten se oikeaoppisesti kuuluu. Näin toimiessa ei kastu eikä sotkeennu sormet, sillä juustohan on kuivempi kuin kinkku tai kurkku tai tomaatti. Hämmästyttävää että noinkin moni on näin helppoon kysymykseen vastannut väärin, vaikka vaihtoehtojakaan ei ole kuin kaksi. Uusavuttomuus valtaa maan, ihmiset eivät osaa enää voileipiään rakentaa oikeaoppisessa järjestyksessä.
     
  5. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Juusto päällimmäiseksi koska se on yleensä pienempi. Olisi typerää hukuttaa juusto ison makkarasiivun alle. Kurkku ja tomaatti päällimäiseksi koska ne ovat kauniin värisiä ja leipä ei saa olla kosketuksessa minkään märän kanssa. Toki olisi loogisinta piilottaa kurkut ja pienet meetwurstisiivut juuston alle koska silloin ei ole vaaraa niiden putoamisesta.

    Syön leipäni reunoista pidellen joten sormet ei ole koskaan rasvassa oli järjestys sitten mikä tahansa.
     
  6. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Aina juusto pohjalle, tämän jälkeen lihat ja sitten tomaatit yms. Kuka hullu nyt juuston päällimmäiseksi laittaa... :hitme:

    Edit. Ja leivän syömiseen käytän koko kämmentä, niin kuin luolamiehen kuuluu. Leivän syöminen sormenpäitä käyttäen on vaan niin GAY!
     
    Viimeksi muokattu: 23.04.2011
  7. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Väärin.

    Oikein.
     
  8. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
    Valittujen päällisten rasvapitoisuus on ratkaisevaa. 7-12% rasvaa sisältävän "reikäjuusto"-tyyppisen kuivan, injektiohartsilla kovetetun persu-härmäläisen perinnejuuston voi sijoittaa alle, päälle, väliin tai rullalle nenään koska se ei kuitenkaan maistu miltään. Oikeassa juustossa on rasvaa enemmän kuin keskiverto kevytlevikkeessä. Jos sormet ei tahraannu juustosta kiinni pidettäessä, ei se ole juustoa. Kinkku taasen, sivistyneessä maailmassa, ilmakuivataan jolloin sen rooli on tuoda voileipään makua, muttei rasvaa. Perusidea leivän kasauksessa on sitten rasvaisemmasta kevyempään, eli juusto -aito- alle ja siitä sitten ylöspäin.
     
  9. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Perushärmäläisessä oltermannissa on rasvaa luullakseni yli 30%. Luokittelisin tuon "ihan oikeaksi juustoksi" vaikka maku onkin miedohko. Oltermanni sotkee silti sormia huomattavasti vähemmän kuin pinnaltaan kostea keittokinkku tai muu leikkele, tai rasvainen metukka. Siksi juusto edelleen sijoitetaan päällimmäiseksi, suojaamaan sormia.
     
  10. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Kinkku päälle.
     
  11. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Johan meille opetettiin ala-asteella, että juusto tulee aina alimmaiseksi.
     
  12. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aivan sama kunhan molempia on kylliksi mutta kun itse teen leipiä niin kinkku alle ja juusto päälle.
     
  13. Maky

    Maky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2000
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    14
    Mitä hulluutta tämä on?! Leivälle laitetaan kinkkua TAI juustoa. Ei sotketa niitä päällisiä! Yksi maku per leipä! Ja vihannekset voi työntää... salaattiin.
     
  14. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitan päällimmäiseksi sen minkä haluan maistuvan enemmän, jos siis laitan molempia leivän päälle. Sama toimii jos käyttää vihanneksia, ne mauttomat kurkut sinne alle ja ylikypsä kinkku tai hyvin kypsynyt gouda päälle, niin avot. Moni varmasti tällä tavalla syö helpommin vihanneksia leivänkin kera.


    Iso
     
  15. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossahan on ideaa, vähän kuin piilottaisi koiralle matolääkkeen makkaranpalaan voi myös piilottaa isännän voileipään kurkkusiivut metukan/kinkun/juuston alle :thumbsup:
     
  16. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kokin paperit taskussa voin sanoa, että juusto tulee leikkeleen alle :naminami:

    Ne ketkä tekevät toisin päin (väärin) ovat huonoja ihmisiä eikä niiden pitäisi leipään koskea :D

    Voileipä kasataan oikeaoppisesti siten, että "suurimmat" täytteet tulevat alimmaiseksi ja täytteiden koko pienenee mitä korkeammaksi kasa kasvaa. Tämä siksi, että kaikki näkee mitä leipä sisältää.

    Järjestys:

    1. Leipä
    2. Levite
    3. Salaatin lehti
    4. Juusto
    5. Leikkele
    6. Tomaatti/kurkku
    7. Persilja
     
  17. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244

    Juuri näin. :thumbsup:
     
  18. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Itse harrastan usein sitä, että laitan päällimmäiseksi toisen leivän... Ja vähän majoneesia väliin. *slurps* Sitten voi puraista vaikka joka toisen haukkauksen leipä ja täytteet toistepäin...
     
  19. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä romuttui nyt kertaheitolla usko suomalaiseen(?) kokkikoulutukseen :D
     
  20. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Pöh :)

    Kyllä se juusto tulee kinkun päälle. Leipää on huomattavasti mukavampi syödä, kun sormet eivät jatkuvasti ole märkänä kinkkunesteistä. Kiva, kun toinen ensin nuolee kinkkunestesormensa ja ojentaa sinulle sitten pöydän toisesta päästä jotain. Yäh. Juusto on siis paljon hygieenisempi vaihtoehto.

    Tämänhän pitäisi siis olla yhtä itsestään selvää kuin lääkärille käsien peseminen. Osa meistä taitaa siis vielä elää leiväntekemisen keskiaikaa. :D

    edit: Lääkärien käsien pesemiselle naurettiin lääkärikouluissa pitkään ennen kuin se otettiin vakavasti. Taitaa sama homma päteä kokkikouluissa leipien tekemisen kanssa. Ammattilaisethan ne viimeisenä oppivat uudet ja fiksut asiat.