Astianpesukonetta

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana ShockedFIN, 20.04.2011.

  1. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Kyllä täällä on monta kertaa väijytty koneen vieressä milloin ne pirun astiat valmistuu. Kaikilla ei ole rajattomasti astioita käytössään ja vaihtuvuus on parinkin mukelon kanssa nopeaa. Koneellinen päivässä ei ole harvinaista. Joskus kaksikin koneellista ilman että on mitään kymmenien vieraiden kutsuja tms. edes.

    Jos koneella menee pirun kauan siinä pesussa, niin tiskivuori tiskialtaassa ehtii kasvamaan suureksi ennenkuin koneen taas saa tyhjennettyä ja uudet likaiset laitettua sisään. Lisäksi ruoanlaitto on vaikeaa jos altaassa on iso kasa tiskiä (sitä allasta tarvitaan melkein aina ruokaa tai jopa kahvia laitettaessa).
     
  2. Hellcat79

    Hellcat79 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok ymmärrän tilanteen paremmin jos on paljon lapsia ja eikä loputtomasti astioita. Näin kahden hengen taloudessa, jossa astioita on todella paljon ei osaa arvostaa nopeaa tiskausnopeutta.
     
  3. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Juu, no, kaksi lasta ei ole kovin paljon, mutta astioita ne käyttää enemmän kuin tuplamäärä aikuisia :D Ja vanhempi niistä (11v) roudaa aina murokulhonsa omaan huoneeseensa eikä palauta tiskialtaaseen. Kerran viikossa aina ihmettelen missä kaikki astiat ovat kun astiakaappi on tyhjillään. Löydän ne lopulta sällin huoneesta pinossa. Ei auta sanomiset tossakaan asiassa. :mad:
    Astioita meillä on tusinan verran jokaista. Enempää ei kaappiin oikein mahdu.

    Kyllä mäkin pärjäsin aikoinani muijan kanssa kahden ollessani sellasella pöytämallin tiskarilla. Ja sitä ennen yksin asustellessani se pöytämallinenkin oli turhan iso.

    Teema-astiasto on muuten ikävän mallinen tiskikoneeseen. Menevät liian "tiukkaan" ja jättävät "kuolleita kohtia" pesusuihkuun nähden. Melkeinpä pitää jättää joka toinen lautasväli tyhjäksi, jotta pesutulos olisi parempi.


    EDIT: Ja nykyinen tiskari on joku halpa Whirlpool Gigantista. ADP-7590. Kyllä silläkin puhdasta tulee, mutta aterimien kori on hieman tyhmän mallinen. Vie turhaa tilaa lautasilta ja kattiloilta.
     
    Viimeksi muokattu: 22.04.2011
  4. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Meillä pestään astiat koneella 1-2 kertaa päivässä. Astioita kyllä riittäisi paljon enemmänkin, mutta kun likaiset astiat laitetaan suoraan koneeseen, niin astiat tulee sitten pestyä, kun kone täyttyy. Eipä sinänsä tulisi mieleenkään kerätä astioita lavuaariin tai muualle, jotta lika vielä pinttyy.

    Tuo kylmävesi/kuumavesi-keskustelu on ihan mielenkiintoista. Harvoin siinä säästöä saa, jos kuumaa vettä käyttää. Pesuohjelmassa käytetään kuitenkin kylmää vettäkin, mikä on huomattavasti halvempaa kuin kuuma vesi. Jos tiskikoneessa ei ole erikseen merkintää, että se soveltuu myös kuumalle vedelle, ei sitä kannata kuuman veden kanssa käyttää. Näin sanoi eräs huoltomies. Kuulemma kuuma vesi voi vahingoittaa tiivisteitä ja muita osia joita ottoletkuissa ja -putkissa on, jos konetta ei erikseen ole suunniteltu myös kuumalle vedelle. Koskaan ei myöskään ole astioita hajonnut lämpötilan muutoksen vuoksi, joten siitä en itse jaksaisi huolestua.

    Meillä on melkein aina käytetty noita pesuainetabletteja. En oikeastaan edes tiedä miksi. Voisi melkein jotain muutakin välillä kokeilla.

    Kannattaa muuten puhdistaa konetta myös aina silloin tällöin. Itse teen siten, että irroitan kaikki sihdit ja siivilät yms. ja laitan ne astiakoriin ja pesen koneen tyhjänä koneenpuhdistusaineen kanssa. Paljon paremmin puhdistuu noin, mitä itse hinkkaamalla. Ja pääsee helpommallakin. Tuossa vain pitää olla tarkkana, että koneessa ei ole mitään isoja roskia, koska ne pääsevät pumpun sisälle, mikä ei välttämättä ole hyvä juttu. Luultavasti tosin vain tukkivat putkia, mutta kuitenkin kannattaa olla tarkkana, jos noin pesee koneen. Eipä tuosta ole kyllä mitään ongelmia tullut vuosien saatossa. Kopkop. :)

    Tiskikoneen ääneen itse kiinnitän aina huomiota. Varsinkin, jos pitää pestä paljon. Nykyinen kone on onneksi hiljainen. Paitsi, kun pumppaa vettä viemäriin. Muuten koneesta ei kuulu juuri mitään.
     
  5. ShockedFIN

    ShockedFIN Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kellään pahaa sanottavaa Whirlpoolin mallista Adps5540wh? Lähtisi gigantista 500 eurolla (normihinta 549). Tuossa olisi ajastin, höyrypesu, taitettavat lautaskehikot ja ylhäällä teline haarukoille ja veitsille. Vaikutti ihan pätevältä ja ilmeisesti kohtuu hiljainenkin on. Saako samoja ominaisuuksia jostain halvempaan hintaan?
     
  6. Käikäle

    Käikäle Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2001
    Viestejä:
    992
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä ilmeisesti astiat pestään lämpimällä vedellä. Hana kääntyy vain punaiselle. Astiat on pesun jälkeen kuumia ja jos kannen jättää kiinni ne jää märiksi. Mutta jos kannen avaa ja ylähyllyä heilauttaa ja jättää luukun auki niin kohtapuolin astiat ovat kuivia.
     
  7. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Perustuu siihen, että kun luukku on auki, astiat ovat kuumia, ja niiden pinnalta kosteus haihtuu huoneilmaan. Samoin vesipisarat haihtuvat nopeasti kuuman keittolevyn päältä huoneilmaan, pisara katoaa näkyvistä.

    Kun luukku pidetään kiinni, koneen sisällä olevalla kosteudella ei ole ilmaa mihin haihduttaa vetensä, ilma on jo läpikylläisen kostea ja pisarat jäävät haihtumatta. Oikeastaan pisarat jopa suurenevat sitä mukaa kun ilma koneen sisällä viilenee, koska viileä ilma kykenee entistä vähemmän sitomaan kosteutta itseensä.

    Koneen luukku pitää avata heti pesun loputtua, ellei koneessa ole kondensoivaa tai muuta menetelmää, joka "kuivattaa" koneen sisäistä ilmaa pesun loputtua. Kalliit koneet kuivattavat astiansa luukku auki tai kiinni, mutta halvoissa "ei-kuivaavissa" koneissa luukku pitää avata. Oletan.
     
  8. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Täällä ollut muutaman kuukauden käytössä Boschin (made in germany) halpis jossa kuitenkin pesuajan näyttö. Hintaa jäi 300€ Gigantista, kun toisen merkkinen kampanjakone oli loppu ja tätä tarjosivat tilalle. On toi kyllä jotenkin ahtaamman oloinen koreilleen kuin vanha kone, mutta riittää hyvin pieneen talouteen. Alakorissa on kaikki "kiinteätä" mikä on kanssa huono juttu.

    Pesuohjelmat on hitaita, mutta Variospeed pelastaa tarvittaessa. On toi pesuajan näyttö + pikaohjelmat käteviä jos on esim. lähdössä johonkin. En ainakaan itse jätä konetta käyntiin ellei olla kotona.
     
  9. Snpp

    Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.03.2001
    Viestejä:
    965
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tämä ihmetyttää myös omassa uudessa Siemens-koneessa. Kuitenkin "kuivaustulos A" pitäisi olla. Ilmeisesti energiansäästön nimissä siihen riittää se, että pinnat ovat täynnä pisaroita, jos ei luukkua ole repimässä auki ohjelman päätyttyä. Ei kuitenkaan ole kaikkein halvin kone, jos ei toki kalleinkaan. Edellinen Helkaman rimpulakin pesi miten pesi, mutta ainakin kuivasi kunnolla.

    Lisäksi luukussa on niin voimakas jousi, että luukkua ei saa jätettyä vain hiukan raolleen, vaan pitää avata oikein kunnolla, muuten loksahtaa kiinni.

    Muuten varsin tyytyväinen koneeseen, varsinkin aterintaso on yllättänyt positiivisesti. Tulee epäilyistä huolimatta puhdasta ja tyhjentäminen on helppoa, kun on täyttäessä laittanut haarukat omaan riviin jne.
     
  10. Benelli

    Benelli Guest Guest

    Liittynyt:
    20.03.2007
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä joku Rosenlew:n halpismalli. On edellisen asukkaan ostoksia.

    +Pikaohjelma on oikeasti nopea.
    +Vedet pysyneet vielä sisällä:)

    -Äänekäs, miten joku laite voi pitää noin kovaa ääntä. Pienessä asunnossa vielä ääni korostuu.
    -Vain kaksi koria ja korit sunnitteltu huonosti.
    -Yläkori ei välttämättä mene perille asti, jolloin ei tietenkään pese astioita kunnolla.
     
  11. PeteK

    PeteK Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.01.2003
    Viestejä:
    362
    Saadut tykkäykset:
    1
    Täällä löytyy Gaggenau DF 260161. Kone on Erittäin hiljainen ja pesutuloksessa ei ole moittimista. Toi lienee itseasiassa tekniikaltaan Siemensin kone, jossa vain Gaggenau merkit päällä ja vähän erilaiset korit. Mutta saatiin sopuhintaan, niin hommattiin.
     
  12. ShockedFIN

    ShockedFIN Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa sitten jokin aika sitten ostettua tuo Whirlpool, josta pari viestiä aiemmin kyselin. Varsin kelpo peli: tosi hiljainen, tilava ja kohtuu hyvää jälkeäkin tekee. Ei vaan tämäkään kuivata astioita luukku kiinni, mutta homma sujuu, kun pesun päätteeksi muistaa avata luukun ja vetää ylätelineen ja ylimpänä olevan ruokailuvälinetelineen ulos.
     
    Viimeksi muokattu: 31.05.2011
  13. peergunt

    peergunt Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.02.2007
    Viestejä:
    688
    Saadut tykkäykset:
    12
    Lainaanpas ketjua kun samasta asiasta kyse; eli työtason alle sijoitettavan tiskarin hankinta, noin 500-600 euron hintaluokassa. En hae halvinta (eli Candyt, made in Poland, jne karsitaan heti kättelyssä pois), enkä myöskään kalleinta (Mielet ja ns. top-of-the-line) mallia, vaan perus kone pienelle perheelle, jolla astioita on tarve pestä ehkä kolme-neljä kertaa viikossa. Vaatimuksena (hintaluokkaan nähden) mahdollisimman hiljainen, kaksi korinen (eli ei aterinkoria ylimpänä), pikapesuohjelma, valkoinen väri, ja joko mainitsin: hiljainen. Mitä vähemmän kuuluu merkkiääniä ja piipityksiä, sitä parempi. Myös sisuskalujen säädeltävyys ja muunneltavuus plussaa.

    Pari kierrosta liikkeissä takana ja monenkirjavia myyntipuheita kuunnelleena, vaihtoehdoiksi haarukoitunut seuraavat koneet (alustavat hinnat pienen tinkimisen jälkeen). AEG:t on ilmeisesti samoja koneita kuin Electroluxin (joka ei välttämättä ole kovin hyvä asia), kun taas Bosch ja Siemens ovat hyvin samankaltaiset (tulevat samalta tehtaalta tai jotain)? Boschilla muistaakeni parhaiten muunneltavat hyllyt (taitettavat lautaspidikkeet ym), mutta AEG:lla myyjän hehkuttama inverter-moottori jonka pitäisi olla entistä hiljaisempi ja pitkäikäisempi.

    Koska kokemuksia ei uusista tiskikonemalleista liikkeissä kiertelyn lisäksi ole (tähän asti käyttämäni koneet on olleet 5-10+v vanhoja), kuulisin kommentteja kyseisten merkkien/mallien hyvistä/huonoista puolista.

    AEG F77011W0P (= Electrolux?)
    noin 600eur
    (mallia ei jostain syystä löytynyt AEG:n suomenkielisiltä sivuilta, mutta on myynnissä esim. Expertillä).

    BOSCH SMU55M02SK (huom! Boschin 125 päivän tyytyväisyystakuu)
    noin 550eur
    (ainakin Musta Pörssi ja Gigantti myy tätä).

    SIEMENS SN45M203SK
    noin 540eur
    (mm. Expertillä myynnissä).
     
  14. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    AEG:ssa tuskin auttaa invertterimoottorit kun kaikki muut osat hajoavat heti ja takuuvaihtokin kestää 3kk.

    Täältä ääni Siemensille, ehdotonta tuossa Vario Speed -ohjelma joka muuttaa 3h pesun tunnin pesuksi käyttäen reilusti vettä ja energiaa! :thumbsup:
    Meilllä kun tiskataan pari kertaa päivässä eikä siihen ole käytettävissä 6 tuntia.

    En ymmärrä miksi joku ei tahdo ylös aterinkoria. Se oli yksi ehdoton vaatimus mikä meillä oli. Bosch ja Siemens ovat samoja vehkeitä keskenään.

    Meillä taitaa olla tämä:
    http://www.siemens-home.fi/tuotetie...stianpesukoneet/SN46T292SK.html?source=browse
    tai tämä:
    http://www.siemens-home.fi/tuotetie...stianpesukoneet/SN45T282SK.html?source=browse

    Noi mallit ovat niin lähellä toisiaan jottei noista ota selvää, mutta tosiaan semmoiset 40% noista listahinnoista voi tingata. Expertistä ostin ja maksoi tasan 600e.
     
    Viimeksi muokattu: 14.08.2011
  15. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Itsellä on Siemens SN46T590SK tms... Loistava peli, tosin hieman kallis. Erittäin hiljainen (oliko 45dB tms). Teräksen värinen. Tuon ehkä saisi tinkimällä jostain n 700-800€ hintaan?
     
  16. LSA_Vinnie

    LSA_Vinnie Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2010
    Viestejä:
    236
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä joku Electrolux ja yksi hankintaperuste oli nimenomaisesti ääni. Sitä ei oikeastaan pääse edes kokeilemaan, ennen kuin kone on kotona. Nykyään kuitenkin jonkinlaisia speksejä tästäkin on (eli niitä äänenvoimakkuusia on kerrottu koneista) ja nyrkkisääntönä kyllä pitäisin että kalliimpi on keskimäärin hiljaisempi. En usko, että tuo moottori on missään mielessä se ongelma äänien kannalta... Väittäisin, että meidän koneesta äänet tulevat veden lotinasta. Eli jos yläpuolelle ja sivuille on varaa laittaa "äänieristystä", niin tilanne tuskin huononee. Jos malli on integroitava, niin se voisi mahdollistaa ovenkin lisäeristämisen?

    Muuten lienee pelaaminen niiden speksien valossa... löytyisiköhän joku puolueeton testi, missä olisi vertailtu äänenvoimakkuuksia ja vertaisi niitä sitten valmistajan ilmoittamiin.
     
  17. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Äänenvoimakkuus ei sinänsä kerro mitään kun pitää ottaa huomioon myös taajuus. Joitakin voi häiritä korkeampi ääni enemmän kuin matala murina tai toisinpäin.

    Integroidut ovat pääsääntöisesti hiljaisempia koska puinen ovi eristää hyvin ääntä.
     
  18. peergunt

    peergunt Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.02.2007
    Viestejä:
    688
    Saadut tykkäykset:
    12
    Kiitokset kommenteista.

    Jaa-a.. jos ei kenelläkään kokemuksia ole juurikin näistä mainituista malleista, niin valinta täytynee tehdä Boschin ja Siemensin väliltä. Hintaluokasta en halua tinkiä, enkä ole muutenkaan mikään mestari tinkimään, joten noita foorumilaisten hankkimia "parempia" malleja tuskin tulee edes harkittua. Toisaalta kun niiden tarjoamille lisäominaisuuksille ei ole edes tarvetta. Boschista löytyi googlaamalla jotakin kritiikkiä takuuhuoltojen sujuvuudesta, mutta sekin saattaa olla paikkakunta/tapauskohtaista, eikä huollolle ole välttämättä (toivottavasti) tarvettakaan. Ja voihan olla että Siemensin takuuhuoltoja hoitaa samat firmat kuin Boschin, joten..

    Pitääpä käydä vielä kerran katsastamassa nuo mallit. Ei taida kovin syteen mennä, valitsi sitten kumman vain.
     
  19. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Veikon Koneesta löytyi "maailman hiljaisin" Siemens, josta tippui noin sata euroa ilman pahempia tinkaamisia. Kuluttaja-lehden joukkotestissä (silloin kun se viimeksi astianpesukoneista oli) Siemens taisi olla paras ja sitä hehkutettiin muun muassa vesi- ja sähköpiheydestä. Testistä paljastui myös se, että kalleimmat koneet eivät olleet parhaita -- ei edes se joidenkin suosikki Miele, joka taisi olla tonnin hinnallaan viimeisten joukossa. Esimerkiksi tästä meidän valitsemasta Siemensin mallista seuraavaksi kallein malli olisi kuluttanut selkeästi enemmän vettä kuten olisi myös seuraavaksi halvin malli.

    Mitä tulee tähän "Siemens vs. Bosch" taistoon, niin käsittääkseni molemmat tehdään samalla tehtaalla ja ovat hyvin pitkälti samanlaisia malleja. Toisaalta Siemensin etupaneelit ovat minusta selkeämpiä ja Siemensillä näytti olevan parempia vaihtoehtoja 500-800 euron hintaluokassa.

    Ihan vinkkinä annan sellaisen, että monihan tykästyy näiden astianpesukoneiden pikaohjelmiin. Moni myös käyttää yhdistelmätabletteja niiden kätevyyden takia. Valitettavasti nämä kaksi eivät ole kovin yhteensopivia sillä yhdistelmätabletti ei ehdi sulautua ja tehdä taikojaan pikaohjelmassa ja näin ollen kuluttaja on pakotettu käyttämään jauheita. Tämän takia kannattaakin pikaohjelmien sijaan keskittyä tarkastelemaan, kuinka pitkiä (tai lyhyitä) koneiden normaalit ohjelmat ovat ja tehdä valintaa sitä kautta -- mikäli siis yhdistelmätabletteja on tottunut käyttämään.
     
  20. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Oma valinta päättyi reilu vuosi sitten myös Siemensin parempaan malliin, juuri sen hiljaisuuden takia. Eron halvempaan huomasi kyllä heti kaupassa, kun luukun avasi, tässä mallissa on todella paksut ja tukevat seinärakenteet luukkua mukaanlukien. Ongelmia oli alussa pesuainejäämien kanssa (pitkälläkin ohjelmalla), kun käytettiin koneen valmistajan suosittelemia pesutabletteja. Sitten vaihdettiin halvempaan merkkiin, jonka jälkeen tiskitulos on ollut yleensä moitteeton.

    Tuohon kolmanteen yläkoriin olen kyllä ihan tyytyväinen, siihen menee keittiöveitset ja kauhat siististi, mitä nyt vie hiukan korkeutta muilta tasoilta. Onneksi ymmärsin kuitenkin säästää myös vanhan koneen aterinkorin, joka on nyt käytössä uuden koneen alatasolla aterimille ja muulle pikkusälälle. En ollenkaan ymmärrä miten on tarkoitus saada kaikki aterimet jne mahtumaan sille ylätasolle, saatikka sitten kuka jaksaa niitä sinne siististi asetella.