Idols ja ratkiriemukkaat hetket

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana shack, 28.09.2003.

  1. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Fakta.

    Putoaa heti kun saa melodian kohdilleen.
     
  2. palze

    palze Guest Guest

    Liittynyt:
    23.02.2004
    Viestejä:
    451
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän pitää avautua, jos se sallitaan. Surkuhupaisaa, miten Idols-äänestäjät haluavat välttämättä jättää huonoimmat laulajat finaaliin. Stina ja Ilpo oli niin paljon muita edellä, että olis luullu asian menneen jakeluun tyhmemmillekin, mutta ei. Todennäköisesti kansa ymmärtää erheensä myöhemmin, ja todelliset menestyjät löytyvät voittajan varjosta, kuten aiempinakin vuosina.

    Joku kysyi, että onko Stina muka hyvä. Mun mielestä on. Yllätyin, miten paljon kehitystä oli tapahtunut sitten lukioaikojen, jolloin olen edellisen kerran kuullut Stinan laulavan. Ääni ei ole enää liian omaperäinen. Lisäksi vuosien esiintymiskokemus näkyy selvästi edukseen suhteessa kokemattomampiin kilpakumppaneihin. Ei tarvitse olla mikään superennustaja ennustaakseen, että Stina tulee olemaan tämän vuoden menestynein Idols-artisti. ;)
     
  3. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Veikkaan, että äänestämisessä on tapahtunut muutos aikaisempaan.
    Yleisö ei ole tyhmää. Se tietää, että hyvät laulajat saavat levytyssopimuksen kumminkin. Äänestetään mieluummin niitä, jotka voivat vielä kehittyä kisan aikana, ehkä yllättää ja ansaitsevat mahdollisuuden. Veikkaisin, että tästä syystä Suomen ja Amerikan idoleissa on nähty yllätysputoamisia.
     
  4. Pvt Joker

    Pvt Joker Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2009
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun otetaan huomioon, että Idolsia äänestävien keski-ikä kaikista äänistä laskettuna ainakin Suomessa lienee jossain 15 ja 22 välillä, niin tuo on huomattavan optimistinen näkemys. Teinit kun ihan oikeasti ovat tyhmiä siinä mielessä, että suuri osa heistä ei osaa ajatella asioita noin pitkälle ja epäilen sen olevan juuri on se osa, joka realitysarjojen äänestyksiin osallistuu ja äänestää useammin kuin kerran omaa suosikkiaan.
     
  5. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Ei kannata aliarvioida. Moni on jo omin silmin nähnyt, miten edellisten idolsien pistesijoilta on jälkeenpäin ponnistettu tähteyteen. Voihan äänestyksessä olla myös kapinahenkeä sitä itsestäänselvää vaihtoehtoa eli parasta laulajaa ja tuomareiden mielipidettä vastaan.
     
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Luovuin jo monta viikkoa sitten Suomen Idolsin katsomisesta, mutta tulipa kuitenkin viimeisin (ei hyväntekeväisyys-) jakso katsottua.

    Ilpo

    Suomessa pääsee jo asenteella (mikäli on vain näkyvyyttä) pitkälle ja Ilpolla sitä jonkin verran löytyy. Valitettavasti teknisesti hänen äänensä ei ole kummoinen, ja pelkään pahoin, että hänen levynsä tulee olemaan hyvin monotoninen ja tylsä. Kaiken hyvän lisäksi vaikuttaa siltä, että miehellä nämä "uskottavin rokkari sitten Ville Valon" hypetykset ovat jo alkaneet nousta päähän.

    Martti

    Martti laulaa hyvin, mutta ongelma on siinä, että Suomi on pullollaan hänen kaltaisiaan hieman vanhempia, rauhallisempia ja karhumaisempia miehiä, jotka osaavat toimia tunteiden tulkkina ja karaokessa kuulostaa paremmalta kuin monen kovan bändin alkuperäinen esitys, mutta jotka jäävätkin vain juuri sellaisiksi -- muiden matkijoiksi.

    Ali

    Alin soisin olevan kolmesta pahasta se Suomen seuraava idoli. Hänestä löytyy ehkä se tasapainoisin yhdistelmä niitä ominaisuuksia, mitkä voisivat olla kaupallisia -- tai niin kaupallisia kuin nykyajan Idols-voittaja Suomessa nyt voi olla. Tosin hänen voittaessaan joutuu ehkä miettimään sitä, pitäisikö Tangomarkkinat ja Idols yhdistää yhdeksi kisaksi. :D

    Hennariikka

    Ei tässä oikein tiedä itkeäkkö vai nauraa... On järkyttävää, että Hennariikan tasoinen esiintyjä on finaalissa. Tämä on jopa Suomen Idols-skaalalla käsittämätön pohjanoteeraus. Ensinnäkään hän ei selvästikkään hallitse ääntään (joka jo itsessään ei ole kummoinen). Hän ei myöskään vaikuta olevan mikään ulospäinsuuntautunut viihdyttäjä, vaan pikemminkin ujo satutyttö. Toisaalta onhan ohjelmassa esiintynyt Anna Abreukin saanut esiintyä jo vuosia ja hänkin vaikuttaa edelleen kovin pikkutytöltä, joka yrittää esittää Britney Spearsiä hyvin amatöörimäisesti -- biisit kuten Ivory Tower nyt ovat Annalta ihan mukiinmeneviä, mutta se poseeraus ja tanssiminen on kyllä luokatonta ja epävarmaa. Siitä ei kuitenkaan mihinkään pääse, että Hennariikan Abba-veto oli kammottava ja en kyllä ihmettele, vaikka tämän jälkeen Suomen Idols-tuotanto lopetettaisiin. :sick:
    Varmasti Hennariikka on hyvä ja hieno ihminen, mutta tuonkaltaisia äänenmurroksia sun muita esiintyessä Idolsin loppusuoralla ei voi kyllä oikein anteeksi antaa.
     
  7. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ja Ali raiskaa Sinatran kuuluisinta suomeksi !

    Hennariikka FTW.
     
  8. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Oli aika kammottavaa tuo Loungemuzak-teema. :sick:
     
  9. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    No, Martille olisin minäkin voiton suonut. Sellainen varma suorittaja. Kun äijä pääsi vetämään toisen äijän (Springsteen) biisiä, niin hienosti toimi. Ali on joskus onnistunut lämmittämään, nyt ei. Siinä Idols-kappaleessa oli kyllä ihan hienoa äänen käyttöä.

    Ihme kyllä pitäisi tapahtua, että edes voisin harkita kummankaan levyn ostamista. Katselihan tätä, mutta ihan hyvä kun loppui jo.
     
  10. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Hyvin pitkälti pystyi arvaamaan Martin levyn menestyksen (=suht vaatimaton) etukäteen. Kolmas viikko listalla, sija 18. Paras oli 10. sija. Ei kovin kummoista verrattuna aiempiin vuosiin. Pari oikein kunnon hittiä olisi tarvittu todelliseen menestykseen, mutta eipä sellaisia löytynyt. Arvioissakin levy on saanut kommentteja tyyliin "ihan ok" tai "menettelee", niin ehkä enempää menestystä ei tälle kuuluisikaan.

    Stinasta on tullut sellainen (ehkä väärä) kuva, että on puskemassa hyvin menestyneen Erinin tontille ja pääsee siksi julkaisemaan levyn.

    Lassi osasi kyllä laulaa, joten periaatteessa levy on ihan hyvä juttu. Mutta eihän se hyvä ääni vielä riitä mihinkään, jos materiaali ei ole samalla tasolla. Jää nähtäväksi.

    En nostaisi mekkalaa, jos ainakin ensi vuosi pidettäisiin Suomessa taukoa tämän ohjelman kohdalla.
     
    Viimeksi muokattu: 21.10.2011
  11. SamSon

    SamSon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.06.2005
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tuo ihme jos ei ole menestynyt, kun itse en ainakaan ole huomannut mitään mainostusta tai esillelaittoa ko. levyn osalta. Sentään parinkin kaupan levyhyllyillä pyörähtänyt viime viikkoina. Taidetaan Martti kaikessa hiljaisuudessa lakaista maton alle.

    Lassin pari sinkkua ovat hyviä, mahkuja on paljoon ja Tuhkaa ja hiekkaa -biisi on hittiainesta (joskin liian lyhyt). Levyn muut biisit ja keikat merkkaavat sitten paljon jatkon suhteen.

    Stinassa on poppariainesta, ja eka sinkku oli positiivinen yllätys musiikkilajin suhteen. Odotukset on tämänkin suhteen melko kovat.
     
  12. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
  13. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Aiemminhan Idols-voittajan levy on puskettu markkinoille pikavauhtia. Tällä kertaa on ilmeisesti tehty huolellisemmin. Yleensähän Idols-voittajan albumi on keskinkertaista tuubaa. Jos hype on jo ehtinyt laskeutua, niin myynnin kannalta tulos lienee nyt nähty.

    Ehkä tulevaisuudessa palataan taas hutiloituihin muutamassa viikossa tehtailtuihin albumeihin. :thumbsup:
     
  14. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Niin vaan näyttäisi käyneen tälläkin kertaa, ainakin jos yhtään kritiikkejä uskoo. Ei ajan kanssakaan tietysti automaattisesti parempaa synny...
     
  15. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Kauankohan näitä ohjelmia vielä tehdään. Popstars oli kiva ohjelma vuonna 2002. Toinen kausi taisikin flopata ja sitten alkoi Idols.

    Piti ihan googlata tuon Popstars voittajan nimi. Gimmel-niminen yhtye siitä pistettiin pystyyn. En muista yhtään heidän biisiään, vaikka listaykkösiä olivat aikanaan. Heidän Harmaata lunta biisiä on youtubessa katsottu reilu 100 000 kertaa. Sitten katsoo näitä kunnon bändejä kuten Leevi and the Leavings jotka oli huipulla musiikkinsa ansiosta. Leevillä on kuusi yli 500 000 katsojan biisiä. Ihan vaan esimerkkinä. Kyllä muovituotteita hetken kuuntelee, muttei niiden pariin viitsi enää 10 vuoden päästä palata. Yllä esitetty idea että pukataan levy ulos silloin kun muovi on vielä kuumaa, on todella hyvä.
     
  16. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Kyllähän näistä ponnistaa ihan toimiviakin artisteja, mutta kyseessä ei yleensä ole kisan voittaja. Gimmelistä lähti soolouralle Jenni Vartiainen.
     
  17. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Voittajaksi yleensä valikoituu se muovisin eli hajuttomin ja mauttomin. Ei aiheuta myrkytyksiä nääs kellekään. :D
     
  18. SamSon

    SamSon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.06.2005
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse kuuntelin Spotifystä Martsan levyä. Muutamaa biisiä aloitin kuuntelemaan, ja jokainen piti lopettaa kesken kun oli niin persoonatonta iskelmäpoppia ettei mitään järkee. Sinkkubiisi oli tasan samaa kuraa kuin muukin levy. Miten kukaan on voinut kuvitella, että tämä myisin. Tai ehkä se on tiedostettukin, mistä voi olla merkkinä pitkä tekoaika. Lopuksi on vain tunnustettu tosiasiat ja pistetty kasaan levyllinen vähiten huonoja biisejä, jotta sopimusehdot täyttyvät. Tästä miehestä ei taideta enää kuulla kuin karaokebaareissa.
     
  19. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Sama homma. Ei pysty.
     
  20. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Hyvin mahdollista, etten sanoisi todennäköistä. Jopa surullisenkuuluisa Ilkkakin sentään nappasi sen ykköspaikan listalla aikanaan (näköjään 2005), jolloin levymyyntikin oli vielä nykyistä isompaa.

    Harmi, eihän Martin menestys minulta pois olisi ollut. Mutta kyllä se tauko olisi oikeasti paikallaan, niin surkeasti floppasi Suomen eksfäktörikin.