Veronpalautus

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana digtic, 05.12.2002.

  1. miksu

    miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.04.2001
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    16
    Sain valtiolle lainattua rahaa takaisin sen verran, että ostin harrasteradion autoon ja päivitin AV-vahvistimen kotio. Vielä riitti palautuksista siivu vaimolle ja tyttärelle jouluhankintoihin. Eli tuli ja meni....
     
  2. Ted

    Ted Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2005
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikki ei pysty arvioimaan vuositulojaan niin tarkasti, että ei tulisi isoja palautuksia/mätkyjä. Mulla esim. voi tulla lähemmäs 30% vuosituloista ylityökorvauksina, joskus tullut enemmänkin. Jos tulee loppuvuoteen joku yllättävä keikka, mistä tulee paljon ylitöitä, niin verokorttia ei ehdi muuttamaan. Toinen vaihtoehto on, että tulee isot mätkyt, mutta palautukset on ainakin omalla kohdallani mukavammat. Sen takia jätän varmuusvaraa vuosituloihin, ettei tule niitä mätkyjä. Tällöin on mahdollista, että niitä palautuksia tulee enemmän kuin olisi tarvis. Itse ainakin myös korjaan verokorttia kesken vuoden, jos näyttää siltä että vuositulot jää arvioitua pienemmiksi. Toinen esimerkki juuri viime vuoden verotuksesta. Työnantaja ilmoitti vasta kun veroehdotus oli tullut, että ovat maksaneet minun ulkomaan veroja ja minun pitää maksaa ne firmalle takaisin. Vastaavasti saan tuon reissun osalta kotimaahan maksetun veron takaisin palautuksina. Eli palautukset kasvaa. Kaikki ei ole niin mustavalkoista kuin jotkut luulee. Tietenkin jos pystyt laskemaan vuositulosi euron tarkkuudella, niin turha se silloin on ylimääräistä veroa maksaa.
     
  3. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulot on menny joka vuosi usealla tuhannella yli sen mitä olen verottajalle ilmoittanut. Paniikkia ei ole koskaan tullut, koska ennakoitua suuremmat ylityöt ovat tämän ylityksen aiheuttajina ja ne menevät joka tapauksessa maksuhetkellä suuremmalla prosentilla. Loppuvuodesta tulee sitten muutama kerta tsekattua verohallinon verolaskurilla missä kohdin mennään sen hetkisten tulojen, maksettujen verojen ja koko vuoden odotettavissa olevien tulojen kanssa. Tiedoilla voi sitten tarvittaessa säätää kireämmän prosentin loppuvuodeksi. Varmuuden vuoksi en siis viitsi maksella valtiolle jemmaan.
     
  4. VastActiv

    VastActiv Guest Guest

    Liittynyt:
    22.06.2004
    Viestejä:
    388
    Saadut tykkäykset:
    0
    No mikä järki niitä vuositulojakaan on kovin tarkkaan edes yrittää laskea. Jotenkin tästäkin keskustelusta saa sellaisen kuvan kuin että mätkyt olisi joku suuri onnettomuus johon pitäisi varautua ja sitten olla hirveässä paniikissa kun niitä ei pystykään maksamaan. Miten se voi olla mahdollista kun tieto niistä tulee maaliskuussa ja eka kerran ne on pakko maksaa joulukuussa eli jokaisella on mahdollista miettiä ja varautua niiden maksamiseen melkein vuosi. Kyllä siinä vuoden aikana ehtii helposti säästää sen tarvittavan rahan jos vähänkään viitsii.
     
  5. Theros

    Theros Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.04.2009
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saihan sitä melkein 4 numeroisen summan maksaa takaisin....
     
  6. J_J

    J_J Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.10.2005
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tullut palautuksia ja lappunen hävinnyt, joten ei tietoa pitikö maksaa jotain :D

    Eiköhän nuo muistuta, sitä odotellessa.
     
    Viimeksi muokattu: 13.12.2010
  7. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    "Keskimäärin koko maassa yhdensuuntainen työmatka
    kestää 22 minuuttia, pääkaupunkiseudulla 26 minuuttia ja
    pääkaupunkiseudun ympäristökunnissa 32 minuuttia."

    Lähde (PDF): Työmatkaliikkuminen
     
  8. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    Mutta eipä kerro mitään itse asiasta. Eli miten pitkään kestää työmatka kävellen niillä, jotka asuvat Helsingin keskustassa kilometrin päässä työpaikastaan ;) Kävellen saa myös tärkeää hyötyliikuntaa, joka kannattaa laskea. Toisaalta keskustassa kävellessä hengittelee jonkin verran saasteita, mikä on haitta. Ja jos työmatka kestää vain 22 minuuttia, niin ei silloin missään hevon kuusessa asuta.

    edit: Otetaan nyt asiat vähän vakavammin, eli saas nähdä miten tulee käymään näille verovähennyksille kun pitää säästöjä löytää. Vuodenvaihteen tienoilla sitten tietää, mitä ehdotetaan muun muassa kotitalousvähennyksille. Ja voihan se olla, että nuo epäoikeudenmukaisina pidetyt työmatkavähennykset ovat tulilinjalla (verotyhmän esittelyssä mainitaan myös ekologisen kestävyyden huomioiminen).
     
    Viimeksi muokattu: 13.12.2010
  9. Zard Beast

    Zard Beast Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    212
    Saadut tykkäykset:
    0
    Järki on siinä, että tuo säästö ei ole käyttelytilillä, josta joku Alfred Nu**i ne käy kääntämässä heti kun saldoa on. ;)

    Mitä eroa sitten on lainata rahat valtiolle tahi pankille? Korkoero ei ratkaise keskivertopalkansaajalla mitään. Onko pankki sitten parempi "tukikohde" kuin valtio? Vai pitäisikö suurten hankintojen kohdalla siirtää palkasta aina osa piironginlaatikkoon ja odottaa, tai sitten todella fiksusti ottaa kulutusluottoa ja maksaa korkoa ennakkorahasta?

    Ja muuten se televisio jonka ostaa vuotta myöhemmin, valtiolle lainaamillaan rahoilla, on aina paaaljon parempi kuin se wanha malli jonka olisi voinut ostaa alkuvuonna. :D
     
  10. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Anna mun kaikki kestää. :sleep:

    Tuo keskustelu opetti minulle sen karun tosiasian että moni (täälläkin) on joko tyhmä tai sitten asenteellinen (vakiintuneisiin ajattelutapoihin kangistunut) siinä määrin ettei kykene/halua ymmärtää esim. kansalaispalkkaa. Väänsin mielestäni aiheesta rautalankaa myöten aikaa säästämättä sillä tuloksella että ahaa-elämyksiä ei juuri lukijoiden keskuudessa syntynyt. Sitten pitkän ajan kuluttuja minulle kuittaillaan suurta väärinymmärrystä osoittaen aivan toisen keskustelun ohessa. Että sillä tavalla...
     
  11. VastActiv

    VastActiv Guest Guest

    Liittynyt:
    22.06.2004
    Viestejä:
    388
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin ja se toinen televisio, jonka ostaa heti sen jälkeen kun naapuri on tohkeissaan ostanut veronpalautuksillaan uuden on taas parempi kuin se naapurin tv. Ja taas sillä fiksulla joka ei turhaan anna rahojaan valtion säästettäväksi on vuoden ajan parempi tv kuin naapurilla. Ja naapuri se vaan odottaa veronpalautuksiaan jotta pääsisi ostamaan samanlaisen tvn.
     
  12. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    En minä mitään selittele. Yritin selittää kansalaispalkkajärjestelmän etuja täällä, milloin se keskustelu nyt sitten olikaan. Ei siitä mitään tullut koska porukka täällä on tietyissä asioissa ihan pihalla, anteeksi nyt vaan. Jenkeissä tehtyjen tutkimusten mukaan 90 % kansasta ei ymmärrä politiikasta hölkäsen pöläystä ja valitettavasti Suomessa korkeampi peruskoulutuksen taso takaa vain hieman lohdullisemman tilanteen.

    Kansalaispalkan populasoi 60-luvulla monetarismin isäksi sanottu Nobel-palkittu Milton Friedman (1912-2006) kirjassaan Capitalism and Freedom. Pummi varmaan hänkin?
     
  13. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    On varmaan helvetillistä olla ainoana tällä palstalla oikeassa. Ymmärrettävästi turhautumistasi lisää, että vaikka kuinka yksinkertaisesti yrität selittää aikaa ja vaivaa säästämättä niin silti nämä typerykset eivät tajua selvää asiaa. Miksi kaikki eivät voi olla yhtä älykkäitä kuin sinä? Saakelin peruskoulu!
     
  14. Zard Beast

    Zard Beast Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    212
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä pitää paikkansa vain yhtenä vuonna. Kun henkilö A lainaa rahansa valtiolle ja saa ne vuoden päästä ja henkilö B kerää sukanvarteen itse pitkin vuotta. Tämän jälkeen ei eroa onko säästänyt itse vai lainannut valtiolle. Säästö realisoituu (olettaen että säästö = ylimääräinen veron osuus) ajallisesti samoin.

    Rautalankana: A maksaa veroa vuonna X 1000 eur liikaa ja saa sen takaisin vuonna X+1. B ei maksa ekstraveroa ja säästää sen 1000 eur vuonna X ja ostaa uuden töllön. Vuonna X+1 sama toistuu, nyt A saa 1000 eur lainansa valtiolta ja B käyttää säästönsä. Näin jatkossakin vuosina X+n eli vain vuonna X "verosäästäjällä" on wanhempi televisio. ;)

    Mutta sitten on se rahantuhlaaja, ei verosäästäjä, henkilö C, joka kuluttaa kaiken samaa mukaa kuin ansiota tulee - sukanvarteen ei koskaan jää mitään. Hän seuraa naapurin valtiolle lainaajaa katkerana, joka aina veronpalautuspäivänä kiikuttaa uuden television kotiin. :D
     
    Viimeksi muokattu: 14.12.2010
  15. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    En ole koskaan väittänyt olevani aina oikeassa tai olevani ainoa oikeassa olija.

    Eikä siinä mitään jos ei tiedä kaikesta kaikkea. Minä en esim. ymmärrä älypuhelimien päälle hölkäsen pöläystä. Kyse on siitä kannattaako esim. tuomita kansalaispalkka suoralta kädeltä ilman että vaivautuu tutustumaan siihen liittyviin asioihin kunnolla. Perehtynyt henkilö nimittäin kritisoisi kyseistä järjestelmää aivan toisista syistä kuin mitä täällä monet tekevät. Mielleyhtymät pummeihin ja anarkisteihin osoittaa voimakkaasti asenteellisuutta ja suurta väärinymmärrystä.
     
  16. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    260€ tulossa :thumbsup:
     
  17. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Mistähän lie johtuu, että asuntolainat on vuodesta toiseen merkitty "muiksi lainoiksi" tuossa veroilmoituksessa, vaikka ne pankinkin sivuilla selkeästi ovat asuntolainoja?

    Onneksi itse tulee suurennuslasin kanssa käytyä tuo veroilmoitus läpi, koska siihen pitää yleensä aina tehdä niin isoja muutoksia. Mietityttää vain, että kuinka moni ei huomaa tarkistaa lainojen tyyppejä, varsinkaan, jos ilmoitukseen ei tarvitse lisätä mitään, ja sitä myötä lahjoittaa valtiolle ilmaista rahaa.
     
  18. samsamsam

    samsamsam Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2004
    Viestejä:
    495
    Saadut tykkäykset:
    0
    297 € tulossa plus HKI-Espoo matkakorvaukset.
     
  19. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Ihan mielenkiinnosta kysyn, että onko kyseessä bussikorvaukset vai oman auton korvaukset? Ja jos on oman auton, niin millä perusteilla saat?

    Tiedän miten hankalaa Oulun seudulla on saada korvauksia omasta autosta niin sen vuoksi kyselen.
     
  20. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 528
    Saadut tykkäykset:
    101
    Vaikuttaisi summan perusteella julkisen liiikenteen mukaan lasketuilta.