Häiriöitä lähetyksessä thread

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Tuike, 07.07.2004.

  1. hvihavai

    hvihavai Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2006
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun kerran eduskuntavaalit ovat tulossa, niin toivoisin vain rohkeita ehdokkaita jotka ottaisivat kantaa muutamaan minua ja ehkäpä joitakin muita kiinnostavaan aiheeseen.

    Yhtenä aiheena siis juuri tähän paskaan kuvanlaatuun, tv-lupaan (voisi muuttaa veroksi ja vähentää ylen rahoitusta muutenkin, esim. urheilun voisi rahoittaa erikseen), muita esim. sähkö- ja pistokehybridiautojen "dieselvero" eli polttoainemaksu, opintotuet, presidentin virkakausi 4 vuodeksi ja vaikka sitten max 3 kautta jos halutaan säilyttää 12 vuoden kesto... Nämä nyt näin äkkiseltään...
     
  2. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mykistyikös Turun Kaapelitelevisio muillakin? Kesken Idolsin pimeni kaikki kanavat ainakin kahdessa eri taloudessa eri puolella kaupunkia.
     
  3. EdotL

    EdotL Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.11.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pimeni ainakin rauhankadulla. Näyttää koskevan kaikkia kanavia.
     
  4. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Taitaa koskea A- ja B-nippuja, ainakin Nelonen HD ja Eurosport näkyy.
     
  5. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt alkoi taas pelittää.
     
  6. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Nyt kun molempien apinakanavien harmaapalkit ovat jälleen kuvaa pilaamassa, panen tähän muistiin kanavien vahingossa lähettämät palkittomat ajanjaksot, jolloin kuvanlaatua pilaavat apinat oli lukittu häkkeihinsä:

    MTV3-paskakuva oli poissa 20.10.2010-4.2.2011.

    SubTV-paskakuva oli poissa 21.11.2010-16.2.2011.

    Aivan takuuseen en päivistä mene, tallenteita on tutkimatta, mutta suunnilleen nuo aikavälit saatiin katsoa palkkivapaata kuvaa. Tarkemmin sanottuna SubTV-palkki on aina olemassa, mutta se on osattu editoida piiloon, lähes näkymättömiin, etevien nerojen apinoiden toimesta, gorilloja ehkä ovat he.

    .
     
    Viimeksi muokattu: 26.02.2011
  7. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    MTV3 Faktan logo on jo pitkään ollut tuollainen jossa värien kohdistus on miten sattuu/logossa on vihreä haamukuva. Ilmeisesti sitä ei kukaan lähetyspäässä tarkkaile. Vai onkohan tuo 3D ja pitäisi olla lasit päässä...?
     

    Liitetyt tiedostot:

  8. Jartsa

    Jartsa Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2001
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi,
    En osanut etsiä oikein, joten kysytään. Mutta luulen että joku näyttää sokealle tietä keskusteluun tästä asiasta. Voiko pelkästä threadistä etsiä?

    Nelosella on ollut pitkään äänessä joku AGC tms päällä. Ääni pumppaa welhon verkossa minkä kerkeää.

    Onkohan tämä Nelosen vastaisku sille kun aiemmin huudettiin yhteen ääneen että mainokset tulee kovalla?

    T: Jari
     
  9. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    En ole Nelosta erikseen tarkkaillut, mutta olen pannut merkille, että kaikki kotimaiset uutisohjelmat (ainakin mainoskanavilla) ovat äänenlaadullisesti sietämättömän huonoja, joudun vaimentamaan kilohertsiä suuremmat taajuudet pois. Ilmiö siis esiintyy diskanttiäänissä haitallisimmin.

    Pilaantunut ääni koskee niin studiotuotantoa (Huomenta Suomi) kuin ENG-kamaa eli kannettavalla kalustolla ulkona äänitettyä materiaalia.

    Kuulostaa siltä kuin mikrofonit olisivat 0,5 euron kiinalaisia, tai tallennettu ääni pakattu liian pieneen tilaan. Tai mikkivahvistin yliohjautunut. Siis kaikki puhe on sietämättömän kuuloista.

    Tosiaan, jonkinlainen Dynamiikan TurboUrpoKompressointi on voinut jäädä asentoon +100 dB, ja AINA JOKAISEN puheäänteen alkaessa (etenkin kaikki konsonantit) äänen taso on ensin huippukovalla tasolla ja x millisekunnin päästä taso romahtaa alas. Konsonantit ovat kuin tikan koputuksia puuhun, naputtavia. Napsahtelevia. Maiskuttavia. Naksahtelevia. Samoin vokaalien alku napsuu, jos sana alkaa vokaalilla.
    "Auto" kuulostaa: "TauTo".
    "Allin palli huojuu" kuulostaa: "Tallin Tpalli Thuojuu".
    "Kalkkunakauppias kokkeloitsee" kuulostaa: "TkalTkkunaTkauTppiaTs TkoTkkeloiTsee".

    Vielä on tarkemmin tutkimatta, vaivaako sama tauti ulkomaisiakin ohjelmia; elokuvia, sarjoja, uutisia. Mielestäni ei vaivaa. Musiikillakaan ongelmaa ei ehkä huomaa, mutta puhe tosiaan pilaantuu kelvottomaksi. "Kotimaassa miksattu" ääni on pilattu jollain konstilla. Vikaa ei tulla ikinä korjaamaan, koska vian kuulee korvillaan vain 2 ihmistä tässä maassa (molemmat tässä topikissa asiasta valittaneita). Tuotannon studioääniporukalla on työn tulosten perusteella paskaa korvat täynnä ja aivoissa kusta. Ja palkkaakin vielä kehtaavat nostaa noilla avuilla.



    Musiikiohjelmissa, esim. TV2:n Emma-gaala 2011 (26.2.2010 ja 27.2.2011), oli kyllä omanlaisensa napsu/ritinäongelmia, luultavasti langattomien mikkien datansiirtohäiriöitä konserttipaikalla, mutta ne siis eivät ole nyt puheena olevia kompressointivikoja. KonsonanttiNapsuntaa ei siis ollut konsertin puhujien äänessä.

    TV1:n Strada 25.2.2011 napsuu myös. Moni muu Ykkösen ohjelma ei napsu näin pahasti.
    Nelosen Maria! 2.3.2011 ei napsu, joten koko kanava ei onneksi ole pilalla.
    TV2:n urheiluohjelmissa on huono ääni. Ei sietämätön, mutta laadultaan silti huono. Jotain omituista huononnusta on tapahtunut lukuisien ohjelmien äänelle viime aikoina.

    Referenssinä käytän vanhempia ohjelmia viime vuosilta eri kanavilta, niiden äänenlaatu on huomattavasti parempi kuin tämän kevään ohjelmissa.


    ______________________________________________________



    Minulla on Dolby Pro Logic aina käytössä tv-materiaalia kuunnellessa. Joten pienetkin vaihe-epätäsmällisyydet korostuvat. Mutta ilman dekooderiakin nykyäänen ongelmat on kuultavissa, etenkin ero puhtaaseen takavuosien lähetysten äänimaterialiin on selvä.

    Mainittu äänihäiriö ei siis välttämättä ole virallista dynamiikan kompressiota, se voi olla vaihevirhettäkin, jotain hyvin dynaamista sellaista. Esim. jos eli kun jossain vaiheessa ketjua äänikanavia ei ole pakattu erillisinä stereokanavina, vaan monokanavana ja vaihe-erokanavana. Se voi lisätä säröä, joka dolbydekooderissa sitten ilmenee paukahtelevana dynamiikkana.

    Kokeilkaa itse (Dolby Pro Logicilla siis) mykistää keskikaiutin pois vaikka ottamalla kaiutinpiuha irti, niin laitakaiuttimista kuuluu todella omituista epänormaalia ääntä. Virheettömässä äänilähetyksessä laidoista kuuluu enintään hiljaisena uutislukijan ääni, mutta vakaasti, se ei napsu, pamahtele tai seilaa äänikentässä sinne tänne.



    Ehkä viat alkoivat samalla hetkellä kun siirryttiin uuteen kuvaenkooderiin, eli kun 1,35 GB/h pakkaus vaihdettiin 1 GB/h pakkaukseksi, samalla äänipakkauskin varmaan meni wduiksi.

    Olen huomannut kuvanlaadussa valtavan eron entiseen. Palikointi on lisääntynyt eksponentiaalisesti, pienikin liike kuvassa tekee koko kuvasta kubistista taidetta. Ennen tarvittiin suuri liike kuvan pilaamiseen, nyt riittää yhden ainoan elimen liike, joka menee täysin tunnistamattomaksi palikkamereksi. Katsokaa vaikka AdultTV.fi-kanavan leegotarjontaa. Kyseessä on ilmeisesti leegopalikoille suunnattu erotiikkakanava. Kaikki kulmikkaat kuutiomaiset olennot kokevat palikkataidekuvan innostavana, mutta kaarevia muotoja omistavat oliot, esim. ihmiset, kokevat leegot vastenmielisenä muotovirheenä, josta seuraa lerpsahtava kul-
    tivoituminen ja kanavan vaihto.

    Lisäksi kohinanpoistoa on voimistettu, sen näkee etenkin Ykkösen uutisissa. Kuva on kuin seinään liimattu tapetti, jossa vain uutislukijan huulien alueella pikselit päivittyvät. Ja kun kuvassa liikkuu vaikka kävelevä ihminen, taustamaisema on edelleen kiinteää tapettia vaihtumattomin pikselein, ja pelkästään kävelijän kohdalla pikseleitä päivitetään. Ikävä kyllä kävelijää ympäröi 16*16 pikselin leegopalikkareunustus, eli taustamaiseman pikselitkin kohisevat kyseisten leegojen alueilla. Ihmistä ympäröi LeegoHalo™. Varsin epäluonnollista puuhaa.

    Uusi kuvaenkooderi on täysin perseestä kotoisin, sen lyhyemmin asiaa ei voi kuvailla. Mikään tieteellinen luento, jossa kaikki kuvaa pilaavat 68154545 ilmiötä listataan numerojärjestyksessä säröprosentin kera, ei asiaa yhtä selkeästi ilmaise. Missä on kirves? Antakaa kirves, jotta maailma vapautetaan kelvottomista enkoodereista.


    .
     
    Viimeksi muokattu: 06.03.2011
  10. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Kookas MTV3-harmaapalkki kuvan oikeasta laidasta katosi näkyvistä 3.3.2011 ja kuva on siltä osin puhdas. Kanavalogon luona majaileva pieni harmaapalkki asui edelleen kotonaan oikeassa ylänurkassa 3.3.2011, liitekuva todisteena. Nämä harvinaiset päivät, joina näinkin hyvä tilanne vallitsee, kirjattakoon muistiin sitä mukaa kun tallennepinoa kaivelen.

    .
     

    Liitetyt tiedostot:

  11. Tahko

    Tahko Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2011
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitanpa tännekin tiedoksi, eli meillä katosi Nelonen HD:ltä äänet viime viikolla, SD Nelosella samoin kuin Suomi TV HD:lla ääni kuuluu normaalisti.

    Käytössä Sonyn oma viritin, TVKaistan ansiosta selviämme ilman erillistä boksia.
     
  12. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    MTV3 MAX-kanavalla ainakin itselläni häiritsee ajoittaiset ritinät äänessä. Muilla kanavilla en ole moista havainnut.

    Aina välillä tulee äänen taustalla sellainen trrrrrrrrrt-ääni, ei voimakas, mutta häritsevä.

    Katselen itse Welhon kaapelissa, boksina Topfield TF5100PVRc HDMI ja äänet menevät optisella kaapelilla vahvistimelle. Analogi- tai HDMI-liitännästä en ole kokeillut, tuleeko sieltäkin ritinää vai ei.
     
  13. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    The Voice/TV5 - Seitsemän

    Ja mukavasti tekstitys noin 30 sekuntia kuvaa jäljessä. :thumbsup:
     
  14. carpenter83

    carpenter83 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.07.2004
    Viestejä:
    1 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    ja sitten vaihtuikin tekstitys hetkeksi jonkun ihan toisen tekstityksesikin ennenkuin korjaantui
     
  15. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    MTV3 Faktan logo "korjaantui", siis se poistettiin kokonaan. Nyt kun vielä saisi tekstityksen ajoituksen kuntoon, teksti tulee 1-2 sekuntia liian aikaisin näkyviin.
     
  16. sakali

    sakali Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1 213
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tänään on loppunut näkymästä kaikki kortin takana olevat kanavat ainacomin kaapeliverkossa.
     
  17. h-p

    h-p Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.03.2007
    Viestejä:
    863
    Saadut tykkäykset:
    0
    Animal Planet heitti näkymästä. DNA-kaapeli/Kajaani.
     
  18. nojoo

    nojoo Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    15.11.2004
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nykiikö joillain muulla Welhon kaapelissa esim.
    Discovery + Canal+ (series ainakin)?

    Hd kanavat ok.
     
  19. xeqt0r

    xeqt0r Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.01.2007
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä on nykinyt Discovery jo pidemmän aikaa. Kaikki muut kanavat näyttäisivät toimivan OK. Mietinkin jo tässä, että johtuuko tuo paskasta Procasterin digiboksista, mutta näin ei nyt ilmeisesti ole ---> viestiä aspaan.
     
  20. McPupu

    McPupu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.05.2006
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Soneralla kanavia hukassa: