Kuinka monta rannekelloa omistat?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana phelin, 26.11.2008.

?

Omistamiesi rannekellojen lukumäärä on...

  1. Ei yhtään

    34,2%
  2. 1

    29,9%
  3. 2-3

    23,5%
  4. 4 tai enemmän

    12,5%
  1. McFly

    McFly Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2006
    Viestejä:
    199
    Saadut tykkäykset:
    0
    No ei se elämä varmaan ihan minuutin päälle ole, mutta kun liikkuu edes jonkin verran julkisilla, on melko kiva tietää, että se oma kello on sitten minuutilleen, ellei lähes sekunnilleen, oikeassa.
     
  2. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    ^Sitten kun vielä saataisiin ne julkiset kulkemaan ajoissa niin maailma olisikin taas likipitäen täydellinen.

    Kysymykseen: Kaksi rannekelloa omistan, mutta kumpikaan ei ole ranteessa. Yksi on isoisältä perinnöksi saatu, ja kyseistä aikarautaa ja siihen liittyviä muistoja (juu ei ole ollut kenenkään hanurissa...) arvostan siinä määrin että sitä en ranteeseeni laita. Pysyypähän tallella nykyisessä paikassaan paremmin.

    Toinen on joku Casion G-Shock jollainen oli tenavana ilmeisesti aivan pakko saada. Siitä on patteri loppunut vuosia sitten, mutta ei raaski poiskaan heittää niin tuossa hyllyssähän tuo pönöttää.
     
  3. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Yhden aktiivikäytössä olevan kellon omistan. Jotain vanhoja kelloja saattaa ehkä mahdollisesti olla jossain laatikoissa tai kaapin perällä pyörimässä mutta niiden laadusta tai määrästä ei ole tarkempaa muistikuvaa. Nykyinen on siis Festina tour de france 2006, eli jo reilut neljä vuotta on ikää tällä raudalla. Uutta olen etsiskellyt jo parin vuoden ajan, ei ole vain löytynyt sopivaa :D
    Ehkäpä ensivuoden tour de francen voisi viimeinkin hankkia. Tämän vuotistahan en voi hakkia, koska se olisi "vanhentunut malli" heti kättelyssä.

    Niin ja rannekello on kätevyydessään todellakin aivan verraton kännykän kellon vilkuiluun verrattuna. Talvella joutuisi ottamaan ensin hansikkaan pois kädestä ja sitten kaivelemaan puhelimen taskusta ja sitten painamaan jotakin nappulaa että näyttö herää. Kesälläkin tuo farkkujen taskujen kaivelu on tarpeeksi epäkäytännöllistä. Rannekello tulee talvitakin altakin täysautomaattisesti näkyviin kun kohottaa vasemman käden kellonkatsonta-asentoon.

    Kuva:
    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 18.12.2010
  4. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämmöinen toimitusarvio oli: Based on the delivery schedule of Direct Diamond Centre By Sparkle, some of your items may arrive after 25 Dec 2010.

    Eilen tuli pakettikorti ja tänään hain kirjekuoren. Upeaa toimintaa! Oma kello oli kuplamuovissa ja naistenmalli ohuessa rasiassa eli sopivat samaan kirjekuoreen. Ja nopealla vilkasulla näytti ihan hyviltä, ehkä sittenkin annan toisen lahjaksi... varmasti jatkossakin käytän Direct Diamond Centre By Sparkle-kioskia jos halpoja kelloja tilailen.
     
  5. papukaija

    papukaija Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.08.2005
    Viestejä:
    1 522
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos nyt en vallan väärin muista, niin jossain tallessa on ekan digitaali-Casion kello-osa, ranneketta siihen ei tosin enää kiinni saa. Tai oikeammin toista rannekkeen puolikasta, kun hieman murtunut siitä kiinnityksen kohdalta.

    toinen digi-Casio, josta se varsinainen rannekeosa hajonnut, on ainakin tallessa. Patteri todennäköisesti tyhjentynyt tosin ajat sitte, kuin myös ensimmäisestä.

    Ja sitten on joku, mikä lie, viisarimalli metallirannekkeella, joka joskus tullu tilaajalahjana, kun jonku (hömppä?)lehden (7 päivää? tms. muistelisin, saattoi tosin kyllä olla TM:nkin tilaajalahja) tilannut..

    Vastasin siis 2-3...

    Edit: käytössä ei siis näistä ole mikään, viimeisenä mainittu varmaan tikittelisi vielä alkuperäisellä patterillaankin, jos sen vaan jaksaisi kaivaa esiin ja käydä kellosepällä lyhennyttämässä ranneketta...
     
    Viimeksi muokattu: 28.12.2010
  6. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
  7. Thurin

    Thurin Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitäähän miehellä nyt kelloja olla. Itseltäni löytyy Kaksi Zenithin mekaanista kuusikymmentäluvun lopusta ja seiskytluvun alusta. Poljotin Strela eli mekaaninen kronografi. Precistan automaattinen sukelluskello. Joku Leijonan kvartsi ja pari Suuntoa eli Observer ja t3 löytyy laatikon pohjalta. Niin ja vanha Seiko kouluajoilta.
     
  8. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 529
    Saadut tykkäykset:
    102
    Onko noista Zeniteistä kuvia? Varmaan pirun tyylikkäitä kelloja.
     
  9. visionary

    visionary Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.07.2007
    Viestejä:
    207
    Saadut tykkäykset:
    0
    2 rannekelloa, analoginen ja digitaalinen :) Toinen on Citizenin ProMaster sukeltajankello ja toinen on Suunnon sykemittari/"rannekello". Sukeltajankello analogisena toiminut varmasti jo kymmenkunta vuotta, Suunto on vaihtunut 5 vuodessa 3 kertaa! Kumpainenkin käytössä lähes samanverran.
     
  10. Thurin

    Thurin Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän hätään ei ole. "Uudempi" on kaiken lisäksi huollossa ja valmistunee ensi viikon puolivälissä. Toivottavasti saavat sen samaan kuntoon vanhemman kanssa, joka käy tasaista -1 s/vrk. Ei kovin huonosti reilut neljäkymmentä vuotta vanhalle mekaaniselle koneelle. Kun tuo toinenkin palaa ruotuun, niin sitten voisin räpsäistä pari kuvaa. Kyseessä on kuitenkin ihan perus teräskuorisia Sportoja, joten mitään kovin ihmeellistä kellopornoa ei ole luvassa.
     
  11. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Nähtyäni kellon ensi kerran tajusin, että tämähän todella sopii minulle, sillä olen jonkin verran nikkeliallergikko. Rosterihan on krominikkeliterästä ja tämä kello on rannekkeineen sitä, mutta
    tämäpä onkin maalattu mustaksi, eikä siten allergoi minua. Tärkeä pointti kaikille nikkeliallergikoille!
    e: tosin lukko on ilman maalia prkl...
     
  12. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 989
    Saadut tykkäykset:
    263
    En yhtään, mutta armeijan aikana hävinnyt Adidas hieman harmittaan vieläkin, tosin siitänkin on jo 10 vuotta aikaa. Ehkä pitäisi ostaa kello, mutta eihän sitä tiedä, mikä olisi hyvä...
     
  13. Thurin

    Thurin Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noita PVD-käsiteltyjä kelloja löytyy lähes kaikkien suurempien valmistajien valikoimasta. Ja osalta pienemmistäkin, ei sen puoleen. Siitä vaan kelloliikkeeseen kyselemään mitä malleja löytyisi. Osassa rannekkeen voi vaihtaa vaikka kankaiseen natorannekkeeseen, jossa on soljet pvd:tä. Silloin riski altistukseen on vielä pienempi. Tuo pinnoitus kun ei ole pomminkestävä, vaan se naarmuuntuu ja kuluu ajan kanssa.
     
  14. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Kyllähän noita rannekkeita on tullut vaihdeltua, mutta täytyy nyt seurata tilannetta. Harmittaa vähän, kun lukon näkyvä osa on pinnoitettu mustaksi, mutta näkymättämät osat jätetty rosterin värisiksi(ei välttämättä rosteria, saattaa olla sinkittyä värin perusteella). Pienestä on jätetty kiinni.
    Ei minua häiritse tuollainen pinnoitteen kuluminen, sehän on odotettavissa.
    Kellon olen ostanut käyttöesineeksi, eiköhän se muutaman vuoden käytön kestä(5-10v.)
    e: lukossa lukee stainless steel, joten rosteria on.
     
    Viimeksi muokattu: 08.03.2011
  15. Sean80

    Sean80 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.04.2007
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaksi kelloa omistan. Varmaan 15-20 vuoteen en kelloa käyttänyt, kunnes puolisoni semmoisen hankkimista ehdotti ja joksikin lahjaksi ostikin. Ja siitä se sitten lähti... :)

    Ensin sain siis mustan leveän kangashihnaisen Axcentin ja tänä syksynä 30-vuotislahjaksi D&G:n hopeisen kellon mustalla kellotaululla. :)

    Seuraavaa kelloa sitten vaan miettimään... Tosin 8kk sinappitykki HIEMAN rajoittaa hankintoja tällä hetkellä. :D
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    En halua väheksyä lahjaasi, mutta omaan makuuni nuo D&G:n kellot ovat jotenkin muovisen oloisia. Muutamaa sellaista olen ranteeseeni koittanut ja jotenkin ne istuvat sen ympärille "kulmikkaasti" ja metalli ei tunnu oikein jykevältä. Ehkä olen vain koittanut sellaisia "muodikkaampia" malleja ja normimallit ovat sitten jykevämmän/arvokkaamman tuntuisia.

    Kellofoorumeillahan näiden muotivalmistajien kelloja pidetään hyvin pienessä arvossa sillä esimerkiksi monen muotimerkin kellon takaa löytyy halpisvalmistaja (useimmiten esimerkiksi Fossil) ja muotifirman brändin käyttämisestä joutuu maksamaan paljon enemmän kuin mitä varsinaisen valmistajan omat kellot maksavat. Näin asiaa tutkineena muotivalmistajien kelloista ehkäpä Burberryä pidetään suurimmassa arvossa, koska sen koneistoissa on jo ns. Swiss Made -osia.

    Itse kuolasin aiemmin Emporio Armanin mallien perään, mutta luovuin leikistä löydettyäni tyylikkään Ed Hardy -kellon.
     
  17. Viipperi

    Viipperi Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    1 199
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kelloja laatikkossa on about 15 kpl:tta. Kiva niitä on vaihdella tarkoituksen ja/tai asun mukaan. Joitakin vuosia sitten en paljoa kelloista välittänyt, mutta sitten iski kipinä kun yhden "kunnollisen" ostin ja nyt niitä tulee osteltua parin kuukauden välein. :) Ja mitä noihin korukelloihin tulee, en itse hirveästi niistä pidä, ovat vain "nättejä" eikä laadullisesti kovin erikoisia. Ja burberrystä en tiedä, kun niitä juuri myydä missään, mutta Calvin Kleinin kellot ovat myös "Swiss Made", mitä se nyt sitten muka tarkoittaakin oikeasti.
     
  18. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Onhan se toisaalta niin, että harva tavis hyötyy niistä usemman sadan tai jopa tuhannen euron kelloista. Sen pahemmin yleistämättä voisin väittää, ettei kukaan plazalainen tee mitään niin tärkeää tai toimi niin karussa ympäristössä, että Rolexin tai Omegan varmuutta kaivattaisiin. Tosin se on kätevää noissa kalliimmissa kelloissa, että toisin kuin vaikkapa halpis-chronographit niin Rolexinkin mallit taitavat olla mekaanisia eli ettei tarvitse olla patteria vaihtamassa -- mikäli olen nyt oikein käsittänyt.

    Anyway, "kunnollisen" kellon hyödyksi jää silloin sen tuoma status-arvo -- toimivuus jää toissijaiseksi tekijäksi. Tältä pohjalta ajateltuna on sama ostaa 50-150 euron korukello kuin sitten 1500-5000 euron Rolex, koska molemmissa toimivuus jää toissijaiseksi. Erona on toki se, että jos Rolexin hukkaa tai jollain ilveellä sitä rikkoo, niin itku voi olla melkoinen -- onhan se jo toki melkoinen myös taviksen kukkarolla moista ostettaessa. :D
     
  19. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Ei ole toimivuudesta tai ajanpitävyydestä kyse. Itse asiassa mekaaninen on todennäköisesti epätarkempi. Kuitenkin todellinen herrasmies ja kellojen tuntija kyllä erottaa Seikon Rolexista eikä hevin ranteeseensa laita mitään muuta kuin mekaanisen kellon.

    Olen itse asiassa vähän yllättynyt, miten ylenkatsot näin tärkeän osan miehen pukeutumista, kun muuten kirjoituksistasi on voinut ymmärtää että tyylikkyys on sinulle tärkeä asia. Kello on herrasmiehen koru!

    Itse olen päättänyt, että sitten kun on ylimääräistä rahaa niin ettei keksi mihin laittaisi niin alan keräilemään mekaanisia rannekelloja.
     
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Viimeisestä lauseesta olen kyllä samaa mieltä, mutta mikäli et ole huomannut, niin nykyajan trendi on ollut jo pitkään se, ettei ihmisen tarvi maksaa itseään kipeäksi ollakseen tyylikäs. Aina Michelle Obaman ja Prinsessa Victorian halpis-Henkka-Maukka leningeistä lähtien nykyään itseään arvossa pitävä henkilökin voi ostaa vaikkapa 90 euron rannekellon ja tuntea itsensä yhtä arvokkaaksi kuin Rolex-miehet -- varsinkaan kun niitä kelloaficionadoja ei taida ihan kadut pullollaan olla.
    Pakko näin sivuhuomautuksena on todettava, että vaikka tekopyhyyttä toki itsessänikin on (kenessä ei olisi), niin eihän tämä mielipiteeni niin yllättävä ole ottaen huomioon, mitä mieltä olen ollut ultraluksukseen tuhlaamisesta. ;)