Twilight (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 13.10.2008.

  1. paha_kuukkeli

    paha_kuukkeli Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2007
    Viestejä:
    401
    Saadut tykkäykset:
    0
    On se ainakin minulle. Joskus tosin tuntuu, että kyvyttömyyteni kääntää aivoni siihen ns. off-asentoon sopii melko huonosti yhteen spekulatiiviseen fiktioon suuntautuneen kiinnostukseni kanssa. Ja ei, "vampyyrijuttu" itsessään ei ole "pöllö." Tarinan pitää olla looginen omien lähtökohtiensa puitteissa, ei todellisuuden.

    Ja älkää nyt pillastuko vaikka tätä haukunkin. Kyllä minun puolestani tästäkin saa pitää jos siltä tuntuu.
     
  2. vese

    vese Guest Guest

    Liittynyt:
    17.08.2005
    Viestejä:
    213
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos olisit katsonut muutaman kommentin ylöspäin, niin huomasit, että täällä on toinenkin joka on pitänyt leffasta. Ja en itseäni teiniksi laske ja tyttöpuolikin puuttuu :)

    Mutta enivei, hyvä pätkähän tämäkin oli. Ei pidä liian vakavasti ottaa, pääasia että leffasta nauttii.. ja tästä oli helppo nauttia ja pitää. Tullee hommattua kunhan blu-rayna julkaistaan.
     
  3. Aki

    Aki Guest Guest

    Liittynyt:
    01.05.2001
    Viestejä:
    314
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä katsoinkin, mutta jotenkin tuli kauheessa verenpaineessa taas vaan avauduttua :D

    Btw. Itse antaisin musiikki valinnoistakin ison plussan!
     
  4. itnortti

    itnortti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    582
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tiesin leffasta sen verran että kyse on jostain vampyyrijutusta teinimaailmassa. Leffan alku oli hyvä. Aika nopeasti kävi selväksi että tämä on teinileffa mutta niistä tutut maneerit eivät puskeneet läpi niin voimakkaasti että olisi pitänyt lopettaa katsominen.

    Jossain vaiheessa homma alkoi kuitenkin tökkimään. Näissä nykyaikaisissa vampyyrileffoissa/sarjoissa häiritsee jo se että eiväthän nuo tyypit ole mitään vampyyrejä tyyliin Bela Lugosi. Yhtäkkiä vampyyrit voivat liikkua ulkona lähes (ja joskus jopa täysin) normaalisti. Sen lisäksi niillä on ties mitä muita taitoja tahansa. Tulee mieleen lähinnä joku x-men/ihmeneloset tyyppi joka juo verta.

    Toinen seikka liittyi tähän vampyyri-asian selviämiseen. Aika tyynesti tyttö otti koko jutun "ai ootte vampyyrejä no kiva juttu". Kaiken lisäksi nämä vampyyrit (jotka koittavat tietysti olla toitottamatta asiaa normaaleille ihmisille) olivat täysin ok siitä että yksi teinityttö tietää heidän salaisuutensa. :OI :OI

    Leffan jätin kesken mutta aika helppohan tuo on arvata mitä siinä tapahtuu. Leffaa voisi hyvin suositella sen kohdeyleisölle (teinitytöt?) joille tuo on varmasti suunnattukin.
     
  5. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Vuoden yllättäjä onkin (yllättäen) tämä elokuva. Tietenkin olin lukenut kaikki nämä "teinari" kommentit tästä elokuvasta, joten odotin sellaista ylimalkaisesti tehtyä huonoilla nuorilla näyttelijöille varustettua rainaa. Toisin kävi ja Twilight piti otteessaan läpi koko kestonsa. Se että elokuva on tehty nähtävän pienellä budjetilla, että siinä ei ole mukana isoja tähtiä ja ettei siinä edes ole väkivaltaa juurikaan kertoo, että siinä on jotain erityistä sillä se kaikesta tästä huolimatta oli onnistunut.

    Kaikki lähtee tästä pääosaparista. Kristen Stewart näyttelijä roolinsa uskottavasti siinä mielessä, että hänen uskoi olevan maanläheinen, hieman outo ja rakastunut Edwardiin. Jos roolissa olisi ollut joku lindsaylohan, niin Twilight olisi ollut MTV-raina. Robert Pattersonilla olikin sitten vaativampi urakka Edwardin roolissa, mutta tämä cedricdiggory taisi saada Dumbledorelta ennen kuolemaansa jonkinlaisen taikaloitsun, sillä mies veti todella hyvin. Olihan ne ilmehdinnät (oikeastaan molemmilla) välillä vähän... no kokeellisia, mutta eivätpä ne sopimattomiakaan olleet. Sivuroolien näyttelijät vetivät hekin rooliinsa kunnialla, joskin mukaan toki oli eksynyt kliseisempiä pahiksiakin.

    Ohjaaja Hardwicke, nainen muuten, loihti kyllä Twilightista odotettua paremman elokuvan, joka oli kuvattu kauniisti, jonka tunnelma piti otteessaan ja jossa jopa nuo ehkä vähän "old school movie magicilla" tehdyt vampyyriefektit toimivat. Tässä elokuvassa sitä sielua oli yllin kyllin, sillä onttoutta en paikallistanut missään kohtaa. Ei saisi ajatella seksistisesti, mutta ehkä juuri naisen kosketus ohjaajan pallilta oli se, mikä juuri tällaista tarinaa tehtäessä toimii.

    4/5 :naminami::naminami::naminami::naminami:
     
  6. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Jotain outoa viehätysvoimaa tässä oli. Tykkäsin. Voisin melkein kompata sanasta sanaan noita Elviksen sanoja.

    ***½
     
  7. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yritin. Ei vaan pysty katsoon pokkana. Liian hapokasta.
     
  8. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
    Vaikka päällepäin täyttä teinihömppää, on tässä kuitenkin loistavasti onnistuttu herättämään henkiin vampyyritarinoiden piilotettu teema teinitytön seksuaalisesta heräämisestä ja naiseksi kasvamisesta. Symboliikkahan on että vampyyri (poika) vuodattaa neitsyen verta ensimmäisen kerran johdattaen hänet näin yöelämään ja syntiin. Tässä kylläkin kristilliset arvot voittavat ja tyttö säilyttää immenkalvonsa. Mitenköhän tarina jatkuu, voittaako lihan himo lopulta? Kiinnostavin on kohtaus, jossa poika sanoo "olen vahvempi kuin luulin ja pystyn vastustamaan himoa", johon tyttö vastaa "minä en". Mahtavaa tekstiä, jonka syvemmät merkitykset tuskin aukeavat kohdeyleisölle, ainakaan tietoisesti.

    Aina kun vampyyrit pitää päivittää uusille sukupolville, niin näin se pitää tehdä.
     
  9. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    Hyvinhän tuon pystyi katsomaan, vaikka ennakkoon olikin lievät teinihömppä-odotukset niin ihan hyvä leffa kyllä oli enkä sinänsä ihmettele suosiota ollenkaan.
    Kuten jo mainittukin täällä niin oiva päivitetty versio vampyyreistä uusille sukupolville.
     
  10. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sama. Pakko oli vaihtaa kanavaa viiden minuutin jälkeen. :sick:
     
  11. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän tässä kuitenkin pitää pystyä säilyttämään itsekriittisyys siinä että eipä se lopulta syvyyttä tuo vampyyritarinaan myöskään Kate Beckinsale tiukassa nahka-asussa mutta toinen tykkää toisesta, toinen toisesta.
     
  12. Willy

    Willy Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2006
    Viestejä:
    210
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jotakuinkin sitä, mitä odotinkin. Romanttista höttöä, jossa juonta ei paljon ole, eikä kässäripuoli toimi oikein muutenkaan. Ja tämä pääpari ei kiinnosta lainkaan, eivätkä Pattinson ja Stewart osaa näytellä. 1/5
     
  13. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Mikä mua vaivaa? Katsoin tämän leffan toiseen kertaan. No joo, elämässä on kaikenlaisia tilanteita, ja tuli vedettyä veto että katson Twilightin. Ja ne kaksi seuraavaa osaa. Katsoin siis, ja täytyy sanoa, että eihän tässä nyt ollut oikein meikäläiselle tarkoitettu leffa kyseessä. Joku teistä luulee, että olen 14-v tyttö, mutta en ole. En siis kuulunut kohderyhmään. 1/5. Tuossa yllä on "vähän asiallisempaa" arviota leffasta sitä kaipaaville.
     
  14. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Melko sairasta touhua. :eek: Jää alastomat riehujat kakkoseksi tosin myönnettävähän se että tuli kanssa jokin aika sitten katsottua jokin osa näistä, mikä en muista enkä halua..
     
  15. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Ei tämä nyt niin huono ole, eikä jatko-osatkaan aiheuttaneet mitään paniikkioireita. (tosin vasta kolme ekaa olen nähnyt, neljäs vielä näkemättä)
    Miespuoliset pääosanäyttelijät on kyllä huonoja, ei voi ymmärtää millä perusteilla heidät on valittu. En toki kuulu kohderyhmään joten en ehkä osaa arvostaa heidän ulkonäköään riittävästi. Tarinassa ei sinänsä ole vikaa mutta toteutus kaipaisi hiomista. Mieluummin tätä kuitenkin katsoo kuin jotain harrypotteria.