Sony KDS-55A2000 (FULL HD)

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana Koljatti, 25.09.2006.

  1. Zuah

    Zuah Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2000
    Viestejä:
    979
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tämä on enemmänkin arvailua, mutta syy voisi olla värifiltterien muutokset uv-säteilyn myötä. Omassa 50" on alkanut näkyä sinertävä ovaalin muotoinen alue kuvan reunoilla.

    http://sites.google.com/site/sonylcdrptvproblems/optical-block-defects
     
  2. Fraktile

    Fraktile Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset linkistä, tuo oli oikein mielenkiintoinen lukea. Olin jo aiemmin selaillut läpi tuota Sony Rear Projection -sivustoa, mutta en ollut sen tarkemmin kiinnittänyt huomiota juuri tämän alueen sisältöön.

    Näin maallikon silmin oireet viittaisivat tosiaan UV-säteilyn aiheuttamaan ongelmaan. Eipä tuossa muuta liene tehtävissä kuin vaihtaa joko optiikkablokki tai koko televisio.
     
  3. Zuah

    Zuah Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2000
    Viestejä:
    979
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tutkailin viikonloppuna hieman tarkemmin tuota oman TV:n ongelmaa ja voi olla, että tuo reunojen sinertävä sävy onkin lähempänä oikeaa värisävyä. Ongelma näyttääkin olevan liian keltainen alue kuvan keskellä ja syyksi paljastui (ehkä?) lampun edessä olevan linssin "palaminen". Eli siinä lampun kehikossa oleva linssi on lampun puolelta muuttanut hieman väriä ilmeisesti kuumuudesta johtuen. Värjäytynyt alue sopii muotonsa puolesta tuohon keltaiseen alueeseen kuvassa. Nyt kun keksisi miten tuon värjäytymän saa pois. Mikrokuituliina tai isopropanoli ei näytä tehoavan.

    Edit:
    Vielä lisää asiaa pähkäiltyäni tulin siihen tulokseen, että oman 50" TV:n ongelma on kuin onkin "palanut" filtteri sinisen värin puolella. Tämä puolestaan aiheuttaa sen, että valkeilla pinnoilla sävy muuttuu keltaiseksi ja sinertävillä vihreäksi.
    Tällä sivulla on varsin hyvä kuva ongelmasta http://retro-sony.comoj.com/ tosin omassa TV:ssä tilanne ei vielä ole noin paha.
     
    Viimeksi muokattu: 14.03.2011
  4. Zuah

    Zuah Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2000
    Viestejä:
    979
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos kiinnostus ja taidot riittävät niin filtteriongelman korjausta voisi yrittää myös itse. Joku ranskalainen kaveri oli moisen onnistunut korjaamaan vaihtamalla "palaneen" filtterin tilalle palan polarisoivaa filmiä.

    http://search.agoraquest.com/viewtopic.php?topic=37463&forum=34
    http://retro-sony.comoj.com/
    http://www.edmundoptics.com/onlinecatalog/displayproduct.cfm?productID=2102
     
  5. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Myynnissä tällainen. Pari sataa ois varmaan hyvä hinta? Kaupan päälle Targetin TV-taso. Kake on ruvennut reistailee. Uusi lamppu ostettu 18.8.2010.
    Helsingistä nouto. Yhteyttä privalla plazan kautta.
     
  6. jukivi

    jukivi Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2013
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro

    Osaisko joku viisas sanoa mikä televisiotani on alkanut vaivaamaan. Vaihdoin uuden lampun sen jälkeen toimi pari kuukautta hyvin, mutta nyt on alkanut sammuilemaan itsekseen. Elikkä televisio sammuu noin parin minuutin jälkeen käynnistämisestä ja käynnistyy uudelleen. Mitään punaista valoa töllö ei vilkuta. Sammumisen jälkeen vain vihreä valo vilkkuu jonkin aikaa, samalla tavalla kuin normaalisti käynnistettäessä. Ja taas televisio on päällä sen pari minuuttia ja sitte sammuu ja käynnistyy uudelleen.
     
  7. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    Vika saattaa olla tunnistimissa, joissa voi olla hieman kosketushäiriöitä. Suosittelen, että otat lampun irti ja laitat sen uudestaan paikalleen. Televisio saattaa sen jälkeen taas toimia normaalisti.
     
  8. jukivi

    jukivi Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2013
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen tuota kokeillut monet kerrat eikä vaikutusta. Kokeilin kerran jättää sen luukun auki, jolloin tuli kyllä heti vikailmoitus punaisella ledivalolla. Onko tässä mallissa muutakuin yksi tunnistin tuossa lampulla. En ainakaan havainnut muutakuin yhden tunnistimen. Itse vähän epäilen tuota lampun sytytintä, mut en ole kyllä yhtään varma asiasta.
     
  9. dea

    dea Guest Guest

    Liittynyt:
    20.01.2002
    Viestejä:
    319
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tälläinen setti myynnissä, satasella saa hakea Espoosta. 50 lisää niin mukaan saa uuden lampun.

    Myynnissä on myös täysin uudet sisuskalut, eli koko projektoriyksikkö. Jos joku siis haluaa pitää SXRD:stään kiinni, mutta värivirheet alkavat jo vaivata silmiä niin laittakaa privaa. Alta kolmen sadan saa uuden tykin jonka voi itse sovitella telkkarinsa sisään.