Huonolaatuisia soittimia

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana Electron, 16.02.2011.

  1. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 302
    Saadut tykkäykset:
    72
    Olen pistänyt merkille että jokaisen soitin merkin ketju kääntyy hyvin pian pohtimaan vikoja ja mahdollisia SW korjauksia tai parannuksia.

    Tästä kai voi päätellä että soittimet merkistä riippumatta on keskentekoisia ja jossain määrin huonoja.

    Minua kiinnostaisi valmis soitin joka toimisi nopeasti ja luotettavasti. Onko sellaista?
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    En osaa kyllä neuvoa, mikä huonolaatuinen soitin sinulle sopisi. Eikun hupsis! Tässä ketjussahan ei etsitty huonolaatuisia soittimia, vaan pikemminkin hyvälaatuisia ja luotettavia malleja. Olisipa olemassa jokin keino ilmaista tämä ketjun otsikossa... :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

    Asiaan... Vaikka olet tehnyt ihailtavan työn taustatutkimuksen parissa (joillekin se on vain yksinkertaisesti ylivoimaista lukea aiheesta edes vartin verran ennen kuin tulee kysymään), niin kannattaa silti muistaa, että monesti näitä soittimia ruoditaan turhan tarkasti. Jotkut kaivavat esiin puutteita ominaisuuksissa, joita tavallinen käyttäjä ei tule koskaan hyödyntämään. Näin ollen en ainakaan itse allekirjoita sitä, että markkinoilla olisi omituisen paljon huonolaatuisia BD-soittimia.

    Itse omistan Sony S550 -soittimen, joka vanhempi malli mutta jossa ei koskaan ole ollut vian vikaa. Tuon sukupolven mallin jälkeen on tullut parannuksia aina 3D-tuesta, langattomasta yhteydestä ja käynnistysajasta lähtien. Toisaalta viimeksi tällä viikolla tuli uusi firmware-päivitys ko. laitteelle. Muutenkin sellainen kutina on, että Sonyn laitteet ovat keskimääräisesti hyvin luotettavia.

    Sen toki voin BD-soittimien kehitystä hieman seuranneena sanoa, että Samsungilla on soittimiensa suhteen jokseenkin kyseenalainen maine. Sen soittimia kyllä arvostetaan, mutta ohjelmistopuoli tuppaa "kypsentymään" vasta jälkeenpäin. Mikäli haluaa välittömästi luotettavan soittimen, niin tosiaan Samsungin sijaan Sony voisi olla oiva valinta.
     
  3. loysa

    loysa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.11.2002
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    0
    No jos firmiksiä pelkää, niin Cambridge Audio BD-650 on ainakin hyvä vaihtoehto. Yksi firmispäivitys on tainut ilmestyä ja sekin heti ilmestymisen jälkeen. Kaikki levyt on mukisematta pyörittänyt (noin 200 sinilättyä olen omassa koneessa käyttänyt) ja nopeudeltaan taitaa olla uusimpiikin soittimiin verrattuna täysin kilpailukykyinen.
     
  4. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 302
    Saadut tykkäykset:
    72
    No joo onhan palstan ketjut tullut seurattua läpeensä ja siitähän tämä havainto putkahti mieleen :)

    Minulla on Sonyn leluista vain huonoja kokemuksia. Nyt viimeksi 60EX700 virheostoksesta joten tuon merkkisiä koneita ei tarvitse muutamaan vuoteen ostaa.

    Hyvä tietää Sampoista että tuuppaavat HDn kaltaisia puolivalmisteita myyntiin.
    MBn tai HMn testeissä taas on morkattu LGn bugeja joten sekään ei oikein innosta ja onha sed wanha Gold star joka oli synonyymi halvalle jaskalle.

    Camppari varmaan olisi hyvä ja hyvä ääninenkin vaan kun on jo pari hyvää DVD soitinta ja CD soitin setissä niin tarve on vain puhtaalle BD-soittimelle joka on nopea ja reagoi välittömästi näppäimiin ja jossa ei ole bugeja. 3Dtä ei tarvi kun tuon Sony-merkkisen valovuodon kanssa mennään nyt 4-5 vuotta.
    Jäljelle taitaa jäädä Philips, Toshiba ja Pana.

    Varsinaiseen avaukseen liittyen kyllä ihmetyttää kuinka innokkaasti ostetaan puolivalmiita vehkeitä vai onko kyseessä eräänlainen harrastuksen muoto päivitellä laitteita?
     
  5. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tätä nykyä kun kaikki menee niin nopeasti eteenpäin, niin kyllä Firmware-päivitykset pitäisi olla kaikille itsestäänselvyys. Näin ollen itseäni taas ihmetyttäisi se, jos joku tieten tahtoen ei haluaisi päivitellä laitettaan. Toki esim. noiden joidenkin Samsungeiden tapauksessa kyse on vähän eri asiasta: siinä valmistaja on laittanut markkinoille miltei beta-ohjelmistolla varustettuja malleja.
     
  6. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Kaksi, jos ostit Mareksilta. Marek sai omat myyntikappaleensa ensimmäisten joukossa, joihin tuli firmis muutamassa viikossa. Englannissa näitä ei edes ehditty myydä. Kesällä tuli toinen firmis (tai joillekin ensimmäinen).
     
  7. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 302
    Saadut tykkäykset:
    72
    No minä olen jotenkin mieltänyt BD-soittimen olevan leffojen katsleua varten eikä päitystä varten :) Jos laite ei tee sitä mitä sen esitteessä sanotaan tekevän, siinä on vika.
    SW päivtyksistä on tullut itsestäänselvyys koska SW osaaminen ei ole kehittynyt kymmeniin vuosiin mihinkään ja samalla softan monimutkaisuus on noussut usealla dekadilla.
    Tämä yhtälö ei toimi kustannuspaineiden alla.

    Käsi pystyyn jos jonkun mielestä on ihan ok ettei uusi auto aina toimi ja jättä tien päälle niin että pitää käydä päivttelemässä softia silloin tällöin.
    Samaten käsi pystyyn jos on ihan ok ettei talon lämmitys toimi aina tai että junat ei kulje pakkasilla. Kyse on ihan samasta asiasta. Surkeasta työn laadusta ja osaamattomuudesta.

    Mutta tosiaan päivittely ja vikojen metsästys voi myös olla harrastus.
     
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tuskin se harrastuksen tuntomerkit täyttää, jos päivitellä pitää vuodessa 1-3 kertaa (ja näin vain ehkä ensimmäiset vuodet). :) Ota huomioon myös se, että päivitykset voivat parantaa laitteen sujuvuutta sekä myös yhteensopivuutta tiettyjen levyjen kohdalla.

    En siis ihan nyt sitäkään tarkoittanut, että FW-päivitykset ovat olemassa vain sen takia, että laitteesta, joka on täysin susi, yritetään tehdä toimivaa peliä. Useimmiten FW-päivitykset tekevät ennestään toimivasta laitteesta vieläkin paremman.
     
  9. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Totta, mutta jos laite x toistaa jokaisen sen valmistushetkellä markkinoilla olevan elokuvan ok ja sitten valmistushetkestä 3kk joku Warner repäisee markkinoille elokuvan, joka sillä ei toimi, onko se
    a) soittimen valmistajan syy,
    b) jotenkin huono asia, jos tuon saan firmiksellä korjattua minuuteissa?
     
  10. loysa

    loysa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.11.2002
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    0
    CA:n perusteella vaihtoehto a, koska melkein kerrallaankin saa masinan, mitä ei tarvitse päivitellä (LG:tä ja jo omasta hyllystä poistunutta Sonya sai jatkuvasti päivitellä).
    Ja auton firmiksen päivityksestä, kyllä minulla auton ohjelmanpätkiä on useammin kuin kerran päivitetty. Ei auto koskaan tien päälle ole kuitenkaan jättänyt, hienosäätöä vain ovat päivitykset olleet.
     
  11. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 302
    Saadut tykkäykset:
    72
    Ei uusi levy voi olla ongelma jos laite toteuttaa BD-standardin. Ilmeisesti on oikaistu kaikessa missä pystyy. Samaahan valmistajat sekoilivat digiboxien tekstityksien kanssa. Suuri osa standardia oli toteuttamatta tai testaus ja vikakorjaukset tekemättä.
    Sinänsä ihme touhua kun käytännössä valmistajat yhdessä nuo standardit tekevät ja sopivat. Kuitenkin valmistajien intresseissa on tuoda jokusen vuoden välein uusi tekniikka käyttöön niin luulise, että tekisivät kerrallaan standardin jonka saava implementoitua.
    Jos muistellaan muutaman vuoden takaista aikaa niin BD-soittimissa ei toiminut kunnolla (tai tahmasivat aivan tolkuttomasti) asiat jotka DVD soittimissa toimi ihan hyvin. Mutta kun DVD soittimet tuli (itellä eka oli Pioneer DVD-525) ne toimi kunnolla heti alusta asti tai ainakin tuo Pioneer toimi.
     
  12. El Cohete

    El Cohete Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2005
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkohan mitään vaikutusta sillä että silloin kun dvd-standardia kehitettiin ja soittimet saatiin markkinoille oli suurimmilla valmistajilla homma vielä aika keskitettyä: strateginen johto, suunnittelu (rauta/softa), markkinointi, toteutus ja laitteiden valmistus oli huomattavasti keskitetympää? Nykyään kaikki tehdään ympäri maailmaa mikä missäkin ja vielä eri mallien kohdalla ristiin rastiin eri alihankkijoiden toimesta. Samalla kahden formaatin sijaan (cd, dvd) lisäksi laitteiden pitää tukea lukuista määrää enemmän tai vahemmän eläviä tiedostomuotoja, sekä verkko- ym. ominaisuuksia. Lisäksi laitteet ovat keskimäärin selvästi halvempia ja syklit ovat paljon nopeampia.

    Huonoja, mutta mahdollisia selityksiä? Se että porukka ostaa siitä huolimatta laitteita että ne eivät ostohetkellä ole 100% sitä mitä markkinointi lupaa, johtunee siitä että ei kerta kaikkiaan ole sitä täydellisesti lupausten mukaan toimivaa soitinta, tai jos on niin siitä puuttuu ehkä juuri se itselle olennainen ominaisuus.

    Itsellä on tällä hetkellä soitin joka omasta mielestä toimii lupausten mukaan dvd ja blu-ray -soittimena, kohtuullisesti cd-soittimena ja välttävästi luvattujen muiden formaattien kanssa. Aika anteeksi antamatonta on se, että tehdään "tietokone", jossa ei ole "virtajohto seinästä" -konstia parempaa resetiä, ja että soittimessa on ikiluuppimahdollisuus rautatasolla (tuen mukaan, en kyllä aivan usko).

    Raudan luulisi halpuudestaan ja soittimien muovisuudesta huolimatta olevan kohtuullisella tasolla, homma varmaankin monessa tapauksessa ryssittään softan suunnittelun, koodauksen ja testauksen (varsinkin jälkimmäisen) kohdalla.
     
    Viimeksi muokattu: 19.02.2011
  13. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    708
    Saadut tykkäykset:
    96
    En ymmärrä, miksi firmware-päivitykset koetaan ongelmaksi. Minä päinvastoin koen ne eduksi, hyvin toimivat laitteet saadaan vielä toimivimmíksi. Minulla on sekä televisio että blu-raysoitin ethernetissä kiinni, ja lähes joka kuukausi ainakin jompaan kumpaan näyttää tulevan päivityksiä, ja hyvä niin. Mitään lisätyötä ne eivät teetä käyttäjälle. Blu-raysoittimeni on Sony BDP-S360, eli jo vähän vanhempaa vuosikertaa (uudempi:S370, uusin: S380), ja silti Sonylla on viitseliäisyyttä tehdä päivityksiä siihen.

    Voisi sanoa, että soittimen valmistaja on köyhä tai kuluttajasta piittaamaton, jos ei ylläpidä laitteensa firmwarea. Voisi kai sen soittimen tehdä sellaiseksikin, että siihen ei ole edes mahdollista ajaa päivityksiä, mutta kuka siitä hyötyisi ??
     
  14. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 302
    Saadut tykkäykset:
    72
    Kysymys ei ole siitä etteikö olisi kuluttajan edun mukaista korjata virheet joistain erikoisemmista toiminteista tai harvinaisista tilanteista mutta kun tuodaan myyntiin täysin keskeneräisiä laitteita tilanne onkin eri.
    SW päivtykset tuottaa paljonkin lisätyötä. Softa pitää jollain keinoa haalia netistä ja asentaa laitteeseen. Tästä on vaivaa tulevaisuudessa haittaohjelmat löytää tiensä näihinkin päivityksiin ja voi tehdä laitteista jopa päivityskelvottomia.

    Voisi melkein jopa sanoa, että hyvin sinut on aivopesty uskomaan, että keskentekoinen laite onkin hyvä asia :)
     
  15. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pari päivää sitten, kun käynnistin BD-soittimeni (Sony BDP-S370), tuli ruutuun ilmoitus, että uusi ohjelmistoversio on löytynyt verkosta (ilmoituksen saa halutessa pois käytöstä). Päätin kuitenkin ensin jatkaa sisällä olleen DVD-levyn katselua.
    Katselusession jälkeen valitsin kauko-ohjaimella HOME > Verkkopäivitys ja sitten OK. Soitin päivitti itsensä ja sammui. En ottanut aikaa, mutta öpaut pari minuuttia siinä vierähti. DVD-levyäkään en tullut ottaneeksi ulos, mutta eipä se onneksi mitenkään haitannut.

    Itselläni on 10 Mbps langallinen verkko, hitaammalla yhteydellä olisi varmaankin kestänyt hieman kauemmin. Päivityksen aikana näkyy "mittari" ja versionumeron vaihtumisen voi varmistaa jälkikäteen menun kautta.
    Mikäli oikein muistan, niin tuo oli kolmas tekemäni päivitys. Vaiko neljäs...? Joka tapauksessa, ostin tuon soittimen syyskuussa 2010. Eli ei noita päivityksiä kovin usein ole tullut.


    Päivityksen voi halutessaan - tai pakon edessä - tehdä myös käsipelillä. Tällöin myös downgrade eli nykyistä vanhemman softan asennus on mahdollista. Vanhemmissa soittimissa ei muuta vaihtoehtoa olekaan kuin tämä. Hoidetaan usein CD- tai DVD-levyltä käsin, joskus onnistuu USB-muistitikunkin kautta. Suhteellisen helppoa, mutta selvästi hitaampaa ja vaati jo pikkuisen perehtymistä. Eli jää siis monilta tekemättä.
    Jolloin se uusi leffa ei kenties toimikaan. Silloin ei olennaista se, että onko kyse BD-soittimen bugista vaiko BD-levyn sisältämästä bugisesta java-koodista. Vaan se, että miten ko. leffa saadaan näkymään. Käytännössähän päivitys voi tulla vasta kuukauden tai parinkin päästä, priorisoinnista riippuen. Vähemmän tärkeiksi katsotut jutut jätetään kylmästi korjaamatta, kustannustehokkuuden nimissä.
     
  16. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei minustakaan softapäivityksistä paljon haittaa ole ollut BD-soittimissa. Kuten edelläkin todettiin asennus on ainakin omalla Sonyn soittimella ollut helppoa ja nopeaa. En tiedä, onko päivityksistä ollut korvaamatonta hyötyä, sillä kertaakaan ei ole ollut ongelmia kyseisen soittimen kanssa, kaikki levyt ovat toimineet mukisematta, mutta eipä niistä päivityksistä mitään haittaakaan ole ollut.

    Jos softapäivityksiä ei olisi mahdollista tehdä, tilanne voisi kuluttajan kannalta johtaa siihen, että tuotteet tulisivat hitaammin markkinoille ja ne olisivat kalliimpia, koska testausta yms. jouduttaisiin tekemään enemmän ennen tuotteen lanseerausta. Ja lopulta tuote voisi 'vanheta' nopeammin kun jotain uutta temppua ei saataisi ympättyä mukaan. Suhtautumiseni olisi toki kovasti toisenlainen, jos selvästi keskeneräisiä tuotteita tuupattaisiin markkinoille, mutta en näe, että BD-soittimissa, eikä ainakaan Sonyn soittimissa, tilanne olisi tällainen.
     
  17. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 302
    Saadut tykkäykset:
    72
    Itsestäänkö se verkko sinne tupsahti ja kaapeloinnit tosisesta päästä taloa?

    Ei todellakaan ole oikein että käyttäjä laitetaan tekemään parin täuden päivän homma kaapeloimalla talonsa BD-soittimen päivityksiä varten kun ei levyjen katseluun kyllä muuten mitään verkkoa tarvita.
    Samalla periaatteella voisi ajatella että on ihan ok jos käyttäjä joutuu viemään autoaan kerran kuussa auton takuukorjauksiin koska autohan paranee softaa tms. vaihtamalla.
    Ei se käyttäjän aika ilmaista ole. Ainakin omalle ajalle laskee ja vaivan näölle lasken kovan hinnan. Eri asia jos nettiyhteydelle olisi jotain oikeaa käyttöä olohuoneessa mutta kun ei ole, ei minkäänlaista.
     
  18. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Ihmiset eivät halua kalliita soittimia, joten valmistajat ovat (liiketaloudellisessa mielessä) viisaasti optimoineet tuotteen elinkaarta: ohjelmistoa ei hiota "viimeisen päälle" koska virheettömyys on utopiaa ja paikkoja voi tilkitä myöhemminkin ohjelmistopäivityksillä ==> halpa hinta soittimelle. Mitä tämä tarkoittaa ? Kuluttajan on syytä tottua siihen, että halvan hinnan kääntöpuolena on tuotteen päivittäminen jatkossa. Valmistajille olisi tietenkin nolo paikka myöntää tämä, mutta ainakin kivijalkaliikkeiden myyjien soisi ohjeistavan tuotteiden ostajia tästä seikasta. Tuotteen käytön ohjeistaminen etukäteen lienee sitä palvelua, josta kivijalkaliikkeiden hinnoissa maksetaan.

    Vertailu automaailmaan on turha tässä ketjussa, kyseessä ovat aivan eri hintaluokan vehkeet. Valmistajien kannattaa tehdä "pyhä lehmä" semmoiseen iskuun, että sitä ei jatkuvasti tarvitse käyttää takuukorjaamolla = valmistaja säästää kun optimoi laadun tässäkin. Autoakaan ei kannata tehdä lähes rikkoutumattomaksi tai hirmuisen kestäväksi koska semmoinen auto maksaa niin paljon että ihmiset eivät sitä ostaisi.

    Loppujen lopuksi ihmiset äänestävät lompakollaan.
     
  19. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Itse elokuvan katsomiseen välttämättä ei, mutta 2.0 profiilin soittimien pakollinen ominaisuus on verkkoon kytkettävyys ja useilla levyillä on optio ladata lisämateriaalia verkosta (laadusta en sano mitään). Ja tuohon voi tietenkin aina käyttää langatonta sovitinta, jos ei kaapelin vetäminen kiinnosta.

    Mutta koska tämä nykymaailma on sinulle sellainen kammotus, niin suosittelen pysymään dvd-formaatissa tai miksei vaikkapa saman tien VHS:ssä. Ei tarvitse päivittää ei kiskoa verkkokaapeleita.

    Fakta kuitenkin on, että blu-ray soittimet - hinnasta riippumatta - tulevat tarvitsemaan jossain määrin firmispäivityksiä. Mind you, yleensä päivityksissä tulee korjauksia virheisiin, joiden olemassa olosta ei ole ollut edes tietoa soitinta valmistettaessa; huomattava usein firmiksen sisältö on "improved playability on certain discs" ie ennen firmispäivitystä jokin elokuva ei olisi toiminut lainkaan.

    Kyllähän tätä muutaman kerran näki ihan dvd-aikaankin, eikä niihin saanut päivityksiä muutoin, kun huoltoon roudaamalla, jos silloinkaan.

    "Standardin mukaisuus" on turhaa itkemistä, kun puhutaan moninverroin monimutkaisemmasta järjestelmästä java-tukineen. Sellaista soitinta, johon jossain vaiheessa ei olisi saatavilla ja kenties tarpeenkin firmispäivitystä ei ole eikä tule, piste. Eri asia sitten on, että jos firmispäivityksellä x saadaan kaksi elokuvaa toimimaan oikein, olisitko koskaan edes sattunut ostamaan juuri niitä kahta elokuvaa, jotka eivät ilman päivitystä olisi toimineet.

    En saa mitenkään mahtumaan kallooni, miten joku voi nähdä soittimen ominaisuuksien parantelun ja joissain tapauksessa korjaamisen automaattisesti verkon yli muutamassa minuutissa olevan huono asia. Vaihtoehtona kun olisi, että joillakin soittimilla ei joitain elokuvia katsottaisi käyttämättä soitinta huollossa.

    "Valmiiden soittimien" vaatiminen joko rajoittaisi merkittävästi sitä, mitä BD-levyille voisi laittaa tai paukauttaisi soittimien hinnat pilviin.
     
  20. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse laitoin nettipiuhan kiinni vapaaseen paikkaan ja asennus oli siinä. Langaton yhteys tms. ei siis ollut omalla kohdallani tarpeen.
    Vielä itseäni toistaen: "Päivityksen voi halutessaan - tai pakon edessä - tehdä myös käsipelillä." Eli verkko ei siis ole päivityksen kannalta pakollinen. Ja päivitys on aina täysin vapaaehtoista.