Genelec uutuudet: 6010A ja 5040A

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana a2d279, 12.03.2008.

  1. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ei tietenkään ole, mutta jos sijoittaa laadukkaisiin pikku-Geneleceihin, millä tosiaan pääsee mainiosti liikkeelle ja joita tullaan vieläpä kuuntelemaan riittävän läheltä, niin miksi lisäbasso on noihin kaiuttimiin verrattuna melkoisen heikko Audio Pieru, kun hintaerokaan Genelecin omaan nimenomaan noille kaiuttimille tanssikaveriksi tarkoitettuun ei hankinnan kokonaishinta huomioiden ole juuri mitään.
     
  2. Jussanator

    Jussanator Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2001
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0


    Jos tarkennan ku ei se ihan noin mennyt. :D Audio r00 B1.36 on jo pari vuotta tönöttänyt leikkihuoneessa... en siis ostanut viittä Geneä ja niille seuraksi 1.36:sta. Se ois todellakin ollut hiukan... päätöntä.

    Kun 1.36 menee joskus vaihtoon niin pitää tietysti 5040a:ta harkita/testata kun setti on suunniteltu sopimaan yhteen.
     
    Viimeksi muokattu: 10.02.2011
  3. jkoivula

    jkoivula Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2006
    Viestejä:
    134
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain tänään Lead Audio LA-100 DAC:n tietokoneen ja Genelecien kaveriksi. Pitkään soittelin emolevyn "HD-audion" kautta, mutta jokin vaivasi...

    Kytkin DAC:n ensin COAX-kaapelilla emolevyn äänikorttiin. Hyvin soi, mutta sitten kytkin USB kaapelin kiinni ja siihen moodiin DAC jäi. USB-kytkentäiseksi tuo on ohjeiden mukaan tarkoitettu, optiset liitännät on "varattu" lisälaitteille. Laitteessa on myös kuulokeliitäntä, vanhat AKG K 240 luurit soivat yhä nätisti.

    DAC:n myötä äänikuvasta katosi kaikki epämääräisyys, ennen hieman epämääräinen stereokuva asettui paikoilleen. Erottelu lisääntyi kautta linjan; basso soi tukevammin, keskiääni tarkemmin. Eikä diskanttipää ainakaan huonontunut. Ja vielä hetki sitten "HD audio" kuulosti ihan kohtuulliselta...

    Nyt heikoin lenkki -sarjassa on enää DAC:n ja subbarin yhdistävä RCA-kaapeli. Kaapista löytynyt autohifi-kaapeli ei vakuuta, ei ollenkaan. :D
     
  4. Backbone

    Backbone Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    369
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen suorittamassa pitkaikaista haavettani ja Sonyn onneton valmis 5.1 järjestelmä on vaihtumassa edes hieman oikeampaa muistuttavaan äänentoistoon. Aluksi olisi tarkoitus hankkia pelkästään vahvistin ja parillinen 6010A -kaiuttimia. Siihen sitten hamassa tulevaisuudessa laajennuksia (ainakin saman sarjan subbari).

    Nyt mulla on ongelmia tuon vahvistimen valinnan suhteen. Sen verran suuri ostos omalle budjetilleni, että paras kysyä viisaammilta neuvoa ennen ratkaisun tekemistä. Selasin kaikki tähän ketjuun viime vuonna kirjoitetut viestit, eikä kukaan oikein maininnut mitä vahvaria käyttää näiden kanssa...

    Tarkoitukseni olisi saada kaiuttimista kuulumaan PC, Xbox 360, TV, Blu-ray ja CD-soitin, eli vahvistimeen pitäisi saada ainakin tuollaista kiinni. Olisiko kellään suositella jotain suhteellisen edullista vaihtoehtoa tarpeisiini. Hirveästi ei saisi yli parin sadan euron mennä. Kovin suurta laatua tällä budjetilla ei varmasti saa, mutta pääasia että saa edes jotain näistä kaiuttimista irti.

    Verkkokaupasta löytyi useampikin hyvä vaihtoehto tuosta myydyimpien vahvareiden listalta, mutta niihin ei käsittääkseni saa näitä kajareita kiinni. Olen hukassa...

    Kiitos! :)
     
  5. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Edullisin pre-outit sisältävä Yamaha (x)67 -sarjasta?
     
  6. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Tuolla vahvistin puolella on tuota jo pohdittu: AV-vahvistin geneleceille?
     
  7. apex90

    apex90 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2008
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    200€ posteineen saa Teufelilta Decoderstation 5

    Jos saat tietokoneesta, xboxista ja bluray soittimesta äänet hdmitä pitkin telkkariin, niin sitä kautta saat äänet optista pitkin kulkeutumaan vahvistimeen, jolloin et tarvitse niin montaa sisääntuloa laitteeseen.

    Tietokoneesta jos äänet ei kulje hdmitä pitkin, niin sitten optista piuhaa pitkin käy yhtä hyvin.

    Cd-soittimesta jos löytyy myös optinen/coaxial niin saat siitäkin äänet digitaalisena esivahvistimeen.

    Decoderstationista löytyy myös 3 analogi sisääntuloa ja 5.1 sisääntulo.

    Itsellä on käytössä tämä laite ja ääni on ihan hyvä verrattuna DIY GrubDacciin, jonka ääntä on kehuttu diy piireissä.
     
  8. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Moniko televisio antaa ääntä ulospäin 5.1-7.1 muodossa? Käsittääkseni nuo televisioiden äänilähdöt ovat stereolähtöjä eli kaksikanavaisia, vaikka lähtö onkin optisella liitännällä.. Tulevaisuudessahan oli ilmeisesti tarkoitus laajentaa järjestelmää, mutta tuolla kytkentätavalla ei onnistuisikaan monikanavaääni.

    Pre out liitännöillä varustettua av-vahvistinta vaan hankintaan. Bonuksena av-vahvarilla voi käyttää vaikkapa edessä 3kpl genejä ja pitää vanhat passiiviset kaiuttimet takakaiuttimina, jos ei lompakko kestä täyttä settiä genejä.
     
  9. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Osaako tuo Teufel Dekoderstation tehdä DPL2-prosessoinnin DD2.0-ääniraidalle? Manuaalin perusteella jäi sellainen kuva, ettei tuo onnistuisi.
     
  10. Jussanator

    Jussanator Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2001
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain setin viimeinkin kotiin. Parin tunnin testauksen jälkeen:
    + 2-kanavainen erottelu parani selvästi verrattuna edellisiin kajareihin. Jopa vaimoni sanoi, että "kuuluupa kitara hyvin?".
    + bassot eivät tietenkään mene alas mutta se basso mitä on, on hyvin napakka
    + monikanavatoistossa erottelu parani selvästi. Dialogi on skarppia, puheesta saa hyvin selvää. Monikavaääneen tuli erottelua ja tietynlaista jämäkkyyttä. Testasin Black Hawk Downilla, tulitaisteluihin, luotien napsumiseen yms. ylilentoihin tuli selvästi erottelua lisää.

    Hiukan "pistemäiseltä" tuntuvat kaiuttimet monikanavatoistossa. Ääni paikallistuu selkeästi kaiuttimeen hiukan eri tavoin kuin aiemmassa setissä. Vaihtelin kajareiden paikkaa tasolta seinäkiinnitykseen (eroa n. 40 cm)Tuntui, että kun etäisyys kaiuttimiin oli pienempi niin äänikenttä ei ollut niin "pistemäinen" kolmen etukajarin osalta. Vaikuttaakohan tuohon tuo seinän läheisyys (säädin kajareiden toistoa seinäetäisyyden mukaan niistä namiskoista) vai se, että kajarit ovat niin paljon lähempänä. Tuntuu hiukan, että pitäisi ehkä hiukan kaventaa tuota etukajareiden kolmiota verrattuna kuuntelijaan?

    Miinusta
    - Kaikki kaiuttimet hurisevat jonkin verran jos huone on tyhjäkäynnillä. Voiko vahvistimen/esi-vahvistimen vaihdolla auttaa mahd. asiaa?

    Voikohan rca-rca johtoja vaihtamalla saavuttaa jotain ratkaisevaa etua pitkissä vedoissa tämän hintaluokan kaiuttimissa, ostin kullitetuilla päilllä kohtuuhintaiset 10 metrin piuhat takakanaviin...
     
    Viimeksi muokattu: 15.02.2011
  11. Jani_p

    Jani_p Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.09.2005
    Viestejä:
    312
    Saadut tykkäykset:
    2
    Just tilasin suojattua kaapelia ja tarkoitus olisi takakaiuttimelle(6010) rakentaa n.10 metrin pätkät. Edessä ei ainakaan vakiojohdolla hurissu..saa nähä miten käy pitemmällä suojatulla johdolla.
     
  12. resh

    resh Guest Guest

    Liittynyt:
    15.02.2011
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kahlasin tätä ketjua läpi, mutta en löytänyt suoraan vastausta kysymykseeni. Tarkoituksena on parantaa telkkarin äänenlaatua liittämällä siihen 2.1 setti kokoonpanolla Genelec 5040A + 2 x 6010A. Telkkari on mallia LG 37LT75 ja sen takapaneelia tutkittuani on löytänyt muuta ääniulostuloa kuin optisen digitaaliliitännän (TOS link). http://img25.imageshack.us/img25/5563/93495479.jpg

    Noviisina hifistinä kysynkin viisaammilta, onko minulla mitään vaihtoehtoja kytkeä ko subbari suoraan telkkariin vai pitääkö investoida väliin vahvistin (jota eittämättä suositellaan) tai DAC eli toslink -> vahvistin -> subbari tai toslink -> DAC -> subbari?
     
  13. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    "Televisiossani on vain ja ainoastaan digitaalinen äänilähtö, miten televisioni voi liittää analogisiin laitteisiin?"

    Vastasit itse omaan kysymykseesi. Televisiosi antaa vain digitaalista signaalia ulos. Kaiuttimesi ymmärtävät vain analogista. Jossain on tehtävä digitaali/analogi -muunnos.

    Vaihtoehtoina ovat erillinen DAC (digital to analog converter) tai optisen sisääntulon, DACin ja analogisen ulostulon sisältävä laite, kuten vahvistin.
     
  14. resh

    resh Guest Guest

    Liittynyt:
    15.02.2011
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin taisin vastata :) Siitä huolimatta vielä toinen noviisikysymys, saisiko äänen ulos scartin kautta scart-rac adapterilla?
     
  15. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Telkkarin scartista ei tule ulos päin yhtikäs mitään. Scartit ovat yksisuuntaisia ja television kyljessä oleva scart on vain sisään päin menevälle liikenteelle.
     
  16. Jani_p

    Jani_p Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.09.2005
    Viestejä:
    312
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei välttämättä pidä paikkaansa. Itellä ainakin ennen digiaikaa oli scart-johto telkkarin ja videon välissä ja tv:n puoleisesta päästä meni äänet vahvistimelle.

    http://fi.wikipedia.org/wiki/SCART
     
  17. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Väittämättä onko asia absoluuttisesti näin nykyään, kuvaputkiaikaan scartteja oli kahdensuuntaisia.
     
  18. Jani_p

    Jani_p Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.09.2005
    Viestejä:
    312
    Saadut tykkäykset:
    2
    Sitä nykyään pihistellään jokapaikasta :D
     
  19. koomapoika

    koomapoika Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    884
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmista nyt vielä että sulla on johdossa oikeat linjat.
     
  20. apex90

    apex90 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2008
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika moni 2008-2010 luvun telkkari osaa antaa ääntä pcm/dd/dts muodossa ulospäin optisella ja optinen ei sen parempaan teknisesti pystykkään

    Aika harmaaksi jäi googlettamalla tuo DPL2-prosessointi, mitähän tämä selkokiellelä tarkoittaa? DD2.0 äänien purkua, vai mixausta 3.1/5.1?

    Optisesta tulevaa monikanavaraitaa teufel ei osaa mixata stereoksi eikä toistepäin, vaan toistaa "bit-perfectinä" mitä sieltä tulee. Jos on vain 2.1 käytössä niin telkkarista/äänilähteestä pcm mode päälle niin toimii stereona.