Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

  1. samsamsam

    samsamsam Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2004
    Viestejä:
    495
    Saadut tykkäykset:
    0
    Menkää jatkamaan tätä iäisyysjauhantaa vaikka eroakirkosta.fi-ketjuun, kiitos!
     
  2. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    Hear, hear
     
  3. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aina välillä joku ohjeistaa suuren fonttikoon tai punavärin kera, että ei pitäisi siitä ja siitä keskustella. Samalla kun monista sekavista häröilyviesteistä ei sitten kitistäkään, vaikka olisivat mistä aiheesta. Eli varsin usein on jännällä tavalla selektiivistä tuo ohjeistaminen.

    Enivei, en minä tätä ketjua ole miksikään uskontoketjuksi vääntämässä. Jos vaikkapa ateismista jatkuu juttu, niin sitten kannattaisi tietenkin tehdä joko oma ketju sille, taikka jatkaa eroketjussa, jossa on käytännössä väljemmät pelisäännötkin (valitettavasti).
    Mutta en myöskään haluaisi yliherkkää tulkintaa niin, eli että heti parin - kirkostaeroamista käsittelemättömän ja edellisiin viesteihin liittyvän - viestin jälkeen alkaa hermo pettää.


    Jos aihe on minun mielestäni mielenkiintoinen, niin oletan siitä voivani kehittää omalta osaltani asiallista keskustelua tai edes korjata havaitsemiani virheitä, vaikka alkusysäyksenä olisikin osittain nettiröllin tahallinen häröily. Jos joku mielestäsi tahallisesti sotkee tai vääntää tarpeetonta off-topicia, niin sitten kannattaa ehdottomasti käyttää Report Post -namiskaa ([​IMG]). Olettaen, että se toimii ja että joku mode lukee ja sitten myös reagoi...
     
  4. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Uskon, että tässä tapauksessa samsamsam puki monen ajatukset sanoiksi. Uskontoaiheinen keskustelu muuttuu hyvin nopeasti äärimmäisen rasittavaksi ikiliikkujaksi. Nyt se ehti vyöryä jo sivun-parin verran.

    Uskontokeskusteluahan voi jatkaa vaikka ketjussa "Uskonto jota en voi ymmärtää" tai "En voi ymmärtää että uskontoani ei ymmärretä" tai mikä ettei "En voi ymmärtää ettei uskontoaiheista keskusteluani ymmärretä".
     
  5. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Elokuva-aiheinen palsta, mutta sanaakaan en ole löytänyt eilisestä Jussi-Gaalasta.
     
  6. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Ehkäpä hyvä niin? :D
     
  7. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Miten tuo liittyy elokuviin?
     
  8. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Entä oskarit ;) ?
     
  9. pundewhee

    pundewhee Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei toimi ja jos kyseistä rölliä kehtaa kritisoida tai sen viestejä ilmoittaa, niin vastaan tulee ties mitä plus sensuuri ja omista viesteistä lähtee osa pois tai koko viesti.

    Sananvapaus on hieno asia. En ymmärrä miksei se toimi tasapuolisesti. Tunnen oloni palestiinalaiseksi Hebronissa.
     
  10. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Modatuilla foorumeilla ei ole mitään sananvapautta. Tämän pienen asian tulisi jokaisen ymmärtää.
     
  11. pundewhee

    pundewhee Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aivan, ja ymmärrän. Ymmärrän myös sen miksi tietyt viestit saa jäädä ja tietyt lähtee. Ymmärrän myös että toisen rölli on toisen trolli ja kolmannen mörökölli, hovinarri, instigatorade.

    Jotain aiheeseen liittyvää piti vaan sanoa ettei viesti taas lähde. Ja taas pitää sama tehdä uudestaan:

    En ymmärrä miksi trolli-sanan käyttö on kiellettyä CleverIndeedin kohdalla. Kyllähän aurinkoakin kutsutaa auringoksi eikä tähdeksi, kai? Tai riippuuhan se piireistä tietty.
     
  12. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sananvapaus ei muutenkaan ole mikään absoluuttinen oikeus.

    Tämä palsta nyt sinänsä on netin parhaimmasta päästä moderoitu imo.
     
  13. Asarias

    Asarias Jutsait Tutaa! Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.04.2007
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    5
    En voi ymmärtää ihmisiä jotka käyttävät epäsanoja kuten:imo, imho, juurikin, parhaus, parhautta. Siinä sitä, tällä kertaa.
     
  14. asotti

    asotti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.08.2002
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ymmärrä ihmisiä jotka jaksavat katsella ohjelmia jotka on tehty autoista ja niiden ajo-ominaisuuksista? Ostakaa pojat kunnon vehkeet niin ei tarvitse unelmoida!:thumbsup:
     
  15. Zanytwo

    Zanytwo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2006
    Viestejä:
    814
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ymmärrä ihmisiä jotka lukevat DVD Plazaa ja hifilehtiä. Ostakaa pojat kunnon vehkeet, niin ei tarvitse unelmoida:rolleyes:

    Vakavasti: En ymmärä miksi kesä menee aina niin nopeaa ja talvi hitaasti. Kait se johtuu siitä, että mielekäs asia saa ajan juoksemaan. Onkohan ketään jolla aika tuntuu juoksevan päinvastaisesti talven ja kesän osalta:confused:
     
  16. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ne ketkä ovat talvet etelässä ja kesät Suomessa :D
     
  17. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Voisikohan johtua siitä, että talvi on pitempi kuin kesä. :p

    Monesti on helppo ajatella, että kesä on lyhyt ja talvi pitkä, koska kesäksi lasketaan lämmin aika välillä toukokuu - syyskuu ja talveksi kaikki muu aika. Tuostakin toukokuu ja syyskuu ovat yleensä selkeästi kesää viileämpiä, joten kesäksi voinee laskea vain välin kesäkuu-elokuu, jolloin tilanne on 3 kuukautta vastaan 9 kuukautta.

    Vaikka syksy ja kevät eivät ole talvea, niin ne ovat kuitenkin viileitä ja/tai sateisia ja eivät näin ollen osa lämmintä kesää vaan paremminkin osa tulevaa/mennyttä talvea. "Vettä taas vaan sataa ja on kylymä, kohta se talvi taas tulee ja vituttaa" ja "Loppuis jo tämä talavi ja sulais lumet, vituttaa jos ei tule lämmintä kesää" tai "Lunta sataa ja kaikkia vituttaa!"

    Niin tai näin, aurinko paistaa juuri nyt ja on reilut 20 astetta pakkasta. Kiva ilma. :)
     
    Viimeksi muokattu: 10.02.2011
  18. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Jokainen keli on hieno keli. Pitää vain olla varusteet kyseisen kelin mukaan. Se kylläkin vaatii rahaa. Ei saisi tulla vilu tai tukalan kuuma kun pistää nokkansa ulkoilmaan. Talvella helposti tulee kummatkin.

    Vaatetus, joka sallii hikoilun ja silti ylläpitää lämpöeristyksen, on kallis. Jos ei ole varaa 400 euron pohjoisnapakenkiin, niin: 7 eurolla Liiteristä isoimmat mahdolliset kumisaappaat. Muukin halpahallin tarjouskumppari kelpaa. Puetaan kolmet sukat päällekkäin koipiin. Keskimmäiset sukat VILLAA. Sisin puuvillasukka estää villaa kutittamasta ihoa. Uloin puuvillasukka imee jalkahien itseensä, hiki nesteytyy kylmän kumisaappaan vieressä. Ihon kohdalla oleva sisin sukka pysyy silti lähes kuivana ja jalat lämpöisinä. Pakkasen pahentuessa kaksinumeroseksi tarvitaan lisäksi lämpöä eristävä pohjallinen, mutta se maksaa lisää rahaa muutaman euron. Pohjallisen voi tehdä itsekin alufoliosta ja umpisoluisesta vaahtomuovista.

    Suomessa on luontaisesti tarjolla noin 8 erilaista sääkautta yhden vuoden aikana, ei ehdi pahasti kyllästyä säätilaan kun vuodenaika väkisinkin aina vaihtuu toiseksi. Kausissa on tietty näkyvän valon määrä, infrapunan määrä, ultravioletin määrä, tuulisuus, sateisuus jne. Jokaisella sääkaudella pystyy harrastamaan erinomaisesti jotain tiettyä asiaa juuri tietyissä varusteissa. Jos siis on rahaa jopa 8 erilaisiin vaatteisiin ja harrastevälineisiin/ajoneuvoihin. Auringonottoa esimerkiksi kannattaa harrastaa vain kuukausien 5...8 aikana. Vaikka lämpötila olisi muinakin kuukausina ulkona lojumiseen riittävä, niin ultraviolettisäteilyn määrä ei ole, joten ihon rusketusta ei tapahdu varsinaisen ihongrillauskauden ulkopuolella.

    Kaudet eivät aina ajallisesti sijoitu samoille kohdille joka vuosi. Jonain vuosina tietty sääkausi voi jäädä saapumatta tai vaihtaa paikkaa viereisen sääkauden kanssa. Esim. 2008-2009-talvena Stadissa vallitsi kohtuuhyvä fillarointikeli, asfaltti oli näkyvissä ja pakkasta vain pari astetta. Nyt ja viime talvena tarjolla oli 15 astetta pakkasta ja maanpinta perunapeltona, jäistä monen sentin korkuista kokkelia, jossa ei meinaa pystyssä pysyä (2-pyöräisellä fillarilla ainakaan). Fillaritiet olivat eilen auraamatta, täynnä tiekarhun sinne heittämää lunta. Jopa käveleminenkin on vaarallista liukkaalla muhkuraisella pinnalla. Tarvittaisiin nastoitetut kengät. "Fillarointitalvi"-sääkausi on siis jäänyt tänä vuonna saapumatta, tai on käväissyt kääntymässä tipoittain, jolloin ei ehdi saada säännöllistä ulkoilurutiinia käyntiin.

    Se ero nykyisissä "puhtaissa lumitalvissa" on verrattuna takavuosien "kuraisiin loskatalviin", että nyt ei mene fillarin renkaita rikki, koska lunta on paljon ja hiekotussepeliä vähän tai ei lainkaan. Fillarikin "pesee itseään" aina kun sillä ajaa puhtaalla lumella. Ei ole kertaakaan tarvinnut pestä fillaria tänä talvena. Fantastista.

    Minä siis tykkään reilusta lumisesta talvesta enemmän kuin kitkuttelevasta loskaisesta mutavellitalvesta. Vaikka ei olekaan varaa ostaa säätilaan sopivia varusteita itselle ja ajokille, että pääsisi nauttimaan talvesta kunnolla. Kenties ensi vuoden talveksi saan haalittua valuuttaa yhteen nastarenkaaseen, mieluiten neljä nastarengasta ostaisin.
     
  19. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ääni tälle.
    Tekninen kerrasto alle, kestää useita vuosia. Omat varmaan 7 vuotta vanhat ja aktiivisessa käytössä olleet.
    Fleeceä tai oikeastaan ihan mitä vaan väliin.
    Kuoritakki päälle. Samoin mulla kuoritakki on vanha, enemmän kuin sen 7 vuotta.
    Ei niille hyvillä vaatteille niin tule hintaa jos ne ovat kestäviä.

    Kyllä on hienoa että Suomessa on suuret vaihtelut vuodenajoissa!
     
  20. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minäkin pidän enemmän Talvesta kuin talvesta mutta toisaalta en ymmärrä mitä väliä näillä pitämisillä on?

    Viittaan tässä ihan siihenkin, miten esim. meteorologit usein määrittävät MINUN puolestani mitä MINUN pitäisi pitää jostakin säästä. Jos joku ei pidä jostain, niin muuttakoon vaikka jonnekin muualle. Tai jatkakoon valittamista tyytyväisenä.

    EDIT: Ja taas Pekka Poudan mielestä lauantai on mukava ulkoilupäivä. Ts. hänen mielestään jollain toisella säällä näin ei olisi. Ok, mutta mitä hänen mielipiteensä tässä painaa?! Enkö minä saa sitä itse päättää perkele. Tämä ei muuten särähtäisi tuo mukavan sanominen, mutta kun välillä siellä aina todetaan että "ikävää keliä". Eli tiedän heidän ajattelevan ja sanovan noin. Miksei minun anneta pitää kaikista säistä tai ainakin niistä säistä joista pidän / tahdon pitää?! Suomi on fasistinen maa.
     
    Viimeksi muokattu: 10.02.2011