Sonera KotiTV IPTV-palvelu

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana hkj, 09.03.2010.

  1. gnatsum65

    gnatsum65 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.07.2008
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
  2. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Soneralta oli ilmestynyt uusin lasku verkkopankkiin maksettavaksi. :eek:

    Summa oli jotain 280 €uroa. Siis mitä helkkaria, meinaako ne koko vuoden kerralla veloittaa? Ja tietenkin on lauantai ja ASPA kiinni. Suorastaan järisyttävää, tämä asia ei tähän jää.
     
    Viimeksi muokattu: 22.01.2011
  3. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kun menet katsomaan laskua Soneran omien sivujen kautta, niin mitä siinä on eroteltu?

    Itse otin Onnenpekka-tarjouksen elokuussa ja sanoin maksukanavat irti hyvissä ajoin joulukuussa. Tieto oli jostain syystä Soneralla tökännyt johonkin ja kanavat näkyi edelleen vuodenvaihteen jälkeen. Kyselin tästä ja asiakaspalvelusta annettiin hyvityksenä Discovery ja MTV3 kesäkuuhun asti. (Ensin tosin vain Discovery, mutta kun asiakaspalvelija meni lupaamaan sen ja soitti myöhemmin perään, että ilmeisesti nykytarjouksesta johtuvasti bundlena MTV3 tulee väkisin mukaan. :D)
     
    Viimeksi muokattu: 22.01.2011
  4. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Itse myös peruin nuo ilmaiseksi näkyneet kanavat joulukuussa. Eikä niitä enää tammikuussa näkynytkään. Tilasin Urhon kaapelin kautta täksi vuodeksi ja siitäkään ei kolmen ensimmäisen kuukauden ajalta maksua pitäisi mennä. Helmikuulle tulisi täten vain laajakaistan maksut kahdelta kuulta.

    Eikä tuolta Omien sivujen laskuista näy kuin se edellinen lasku. Osuuspankista näkyy vain maksettava summa ja vasta laskun maksettua tulee ne erittelyt näkyville.
     
  5. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 187
    Saadut tykkäykset:
    1 327
    Pahoittelen, jos tässä tulee tyhmiä kysymyksiä. Olen yrittänyt Soneran sivuja tutkia, vaan ovat perkuleen sekavat.

    Tilanne olisi siis se, että Soneran määräaikaisen 24/1 -megasen liittymän sopimus loppuu kohta ja soittelivat soneralta, että haluaisinko jatkaa sitä. Hinta on ollut 39,90 euroa kuussa ja nyt voisi jatkaa samalla hinnalla ja kaupanpäälle tulisi tuo KotiTv.

    Kysymyksiä siis (osaan löytyy osittainen vastaus kyllä tästä ketjusta, mutta ei mitään satavarmaa, jos sellaisia on edes olemassa.):

    -Tämä on siis Iptv, minkä verran se vaatii kaistaa?
    -Mitä kanavia ilmatteeksi tulee (puhelimessa sanoivat, että käy katsomassa nettisivuilta, mutta mitään selkeää listaa en löydä)?
    -Voiko ohjelmia tallentaa helposti tietokoneelle, vai pitäisikö satsata 99 euron tallentavaan digiboksiin?
    -Onko ohjelmia mahdollista katsoa jälkikäteen tyyliin Tvkaista.
    -Voiko tallennuksia ajastaa tietokoneella?
    -Saako tallentavasta boksista tallennuksia koneelle?
    -Toimiiko videovuokraamopalvelu hyvin? Onko leffoja mahdollista tallentaa? Tuossa tulisi vissiin viisi ilmaista leffaavuokrausta mukana.
    -24-meganen ei taida riittää hd-materiaalille? Onko tuossa oletuksena mitään hd-kanavia, vai ovatko maksullisia?
    -Toimiiko palvelu hyvin?

    -Pitäisikö tyytyä 8/1-megaseen, jonka hinta olisi 29,90e, kun sekin periaatteessa riittäisi ja kotona on jo Canal Digitalin satelliittisysteemi?

    Mitä todennäköisimmin laitan homman tilaukseen, mutta silti olisin kiitollinen, jos joku osaisi edes joihinkin kysymyksiin vastata.
     
  6. topsy

    topsy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.03.2010
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    4

    - Mittaillut en ole mutta sanoins ~8Mb kaistaa
    - Itse tilasin kesällä, jolloin oli discoveryt, mtv3 paketti, disneyt ja urhotv.. nykyään taitaa olla vaan mtv3 paketti ja discoveryt
    - Toistaseksi ei voi katsoa, jonnin moista verkkotallennusta ne suunnittelee ja kuulema parin kuukauden sisällä pitäisi tulla
    - Ei voi ajastaa tietokoneella
    - Tallentavaa boxia et saa ellet asu sonera extra alueella ( ja et asu ;) )
    - Vuokrapalvelusta ei kokemusta, HD vuokrauksia ei kannata kokeilla ellei ole adsl extra liittymä. Ei mahdollista tallennukseen.
    - adsl extrassa hd kanavat, normi adsl:ssä ei (ADSL extra on käytössä valokuitukohteissa)
    - Pätkii mahottomasti ainakin meillä. Pitäisi ehkä reklamoida asiasta itsekkin jos jaksaisi :)

    Summa summarum. Ilmasena kylkiäisenä ok niin kauan kun maksukanavat näkyvät ilmaiseksi. Penniäkään en kuitenkaan palvelusta maksaisi tällä hetkellä.

    Jos kuitenkin 24/1 haluat niin samahan tämä on kylkiäisenä ottaa.. ehkä tuo verkkotallennus tuo lisäarvoa tälle palvelulle kunhan valmistuu. Ja kokoajanhan ne tätä kehittää, että uusia ominaisuuksia toivon mukaan tulee jatkossakin.
     
  7. Sapa

    Sapa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    229
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän voisin tarkentaa, että Soneran Extra-kohteissa peruskanavien katselu ja ajastettu tallennus onnistuu tietokoneella aivan mainiosti. Käytössä DVBViewer Pro. Perus ADSL-liittymissä tämä ei sitten ilmeisesti onnistu.

    Ja huomautuksena tuohon liittymänopeuteen: IPTV-liikenne tulee mahdollisuuksien mukaan tuon nettiliittymän nopeuden päälle. Eli jos kiinteistöön saatava maksiminopeus on 24/1 niin 8/1 liittymällä koko 8 megaa on käytössä nettiliikenteelle. Caveat: tämä pätee ainakin extra-kohteissa, en ole 100% varma onko näin tavallisissa adsl-kohteissa.

    Pikaisella vilkaisulla kanavat näyttävät vievän noin 3-5 Mbits.
     
  8. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Laskuasia selvisi melkein kolmensadan euron pommista. Eli olivat tosiaan Soneralla laittaneet maksukanavat jatkuviksi vuoden jälkeen. Huono juttu, että laskun erotteluita ei näe ennen kuin laskun on maksanut.

    Tuo tuleva verkkotallennus tai mikä lie systeemi on varmasti odottamisen arvoinen. Ohjelmia pystyy tallentamaan koneella myös VLC-playerillä. Tosin ajastamaan ei sillä pysty. Ohjelmat tallentuvat .ts-muotoon. HD-kanavat näkyvät Extra-liittymällä (vanha puhelinkaapelointi talossa, 24M maksimi). Mutta eivät myy siltikään HD-paketteja, kun vaativat 100-megan liittymiä siihen.

    Vuokraus onnistuu hyvin ja on ainakin itselle parempi kuin liikkeestä hakeminen/vieminen. Myös HD-muodossa löytyy sieltä elokuvia. SM-liigan pelejä voi myös ostaa yksittäin eikä tarvitse tyytyä flashin pätkiviin ongelmiin.
     
  9. ristos

    ristos Guest Guest

    Liittynyt:
    17.11.2005
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on ollut pari kuukautta 24/1 liittymä + KotiTv. Olen erittäin tyytyväinen, erityisesti kun Valioliiga HD toimii hienosti ja pätkimättä, tosin ei kestä enää ainakaan kovin rajua nettikäyttöä samaan aikaan mutta se olisikin jo liikaa vaadittu. Ihmetteln vaan Soneran ujoutta mainostaa esim. juuri Valioliiga HD:tä. Nytkn uudessa mainoksessa sanotaan että KotiTV.stä näkyy "vaikka mitä"! Tosi informatiivista...
     
  10. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    YLE:n kanavat, MTV3, Sub, Nelonen, JIM, LIV, SuomiTV, Nelonen Sport [31.1. asti Nelonen Pro 2, sitten ilmaiskanava loppuu], Voice/Viisi, BBC World, TV7, TV5 Monde, Deutche Welle, Travel Channel, MTV Finland, Arirang World.

    Ilmaisvuokrat käytin ja vastaisin, että joo. Aikaa katsoa vuokrattu leffa taisi olla 20 tuntia vuokrauksesta.

    Taidettiin jo vastata, että HD:tä myydään vain valokuidulle. Itselläni on 10/2 (ADSL siis) ja kyllä ne HD-leffat tuolla vuokraamossa näkyvät. Trailerit kyllä pyörivät (ja ne todella ovat HD:tä), mutta niissä voi olla pienempi bitrate kuin kokonaisessa leffassa ja sitä en ole kokeillut. Tosin HD-leffojen vuokrausta ei voi kovin suurena plussana pitää, koska valikoimaa on vähän - vain joku kymmenkunta ja mielestäni se ei ole muuttunut sitten syksyn ollenkaan. SD-valikoimaa voi sitten jo kutsua laajaksi ja vaihtuvuuskin on ihan eri nopeaa.

    Itse palvelu kyllä, ei ole ollut pätkimisongelmia. Mutta tämä Motorolan IPTV-boksin softa on bugiläjä. Ohjelmistopäivityksiä tulee sillöin tällöin, mutta tuntuvat rikkovat yhtä monta ominaisuutta kuin korjaavat.

    Yritä saada varmuus tuohon, että tuleeko myös ei-Extrassa IPTV nettiliittymän nopeuden "päältä".

    Voi olla valokuitukohde, mutta ei tarkoita sitä.
     
    Viimeksi muokattu: 25.01.2011
  11. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 187
    Saadut tykkäykset:
    1 327
    Ok. Kiitoksia vastauksista.

    Pari pientä lisäkyssäriä olisi:

    -Palvelu siis vaatii Soneran netin. Onko tuota mahdollista käyttää muualla tietokoneen kautta, jos siellä muualla on käytössä Soneran netti? Vai onko tuo jotenkin ip-osoitteeseen sidottu tjsp?

    -Jos kotona on useampi tietokone, niin voiko jokaiselta koneelta katsoa eri ohjelmia?

    -Ristos mainitsi Valioliiga HD:n näkyvän hyvin, mutta nettiä ei saisi pahemmin käyttää samalla. Miten SD-materiaalin kanssa, voiko nettiä käyttää vai meneekö pätkimiseksi? Jos nyt ajatellaan netin olevan tuo normaali 24/1 adsl. Bitrate-arvojahan tuossa jo aiemmin mainittiin, mutta ihan käytännön kokemuksia kyselen.

    -Minkä hintaisia vuokraleffat ovat normaalisti ja onko leffoissa tarjouksia? Voiko leffaa pysäyttää välillä tai kelailla? Palvelu kyllä kiinnostaisi. Halvemmaksi varmaan tulisi katsoa tuolta mitä lähteä Ärrälle. Onko kukaan verrannut tätä Canal Digitalin vastaavaan palveluun? Kumpi on parempi?

    edit:
    Sellainen kysymys tuli vielä mieleen, että miten tuo Motorolan boksi kytketään kiinni? Normaalilla verkkojohdolla vai onko mahdollista käyttää wlania? Vai miten homma menee? Ei pahemmin nappaisi alkaa olohuoneeseen ylimääräisiä johtoja vetelemään.

    edit part 2:

    Laitoin sitten koko roskan tilaukseen. Tuossa, kun tulee kesään asti nuo MTV3:n kanavat ja Discovery niin helpotti päätöstä. Näkeepähän formulat töllöstä käytännössä puolen kauden ajan ilmatteeksi.


    Kiitän jo etukäteen. :)
     
    Viimeksi muokattu: 25.01.2011
  12. ristos

    ristos Guest Guest

    Liittynyt:
    17.11.2005
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehdottomasti kannataa ottaa LAN sähköverkon kautta!
     
  13. Sapa

    Sapa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    229
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omia kommenttejani videovuokrauspalvelusta:
    - ainoastaan HD-leffoissa on monikanavaäänet. SD-leffoissa pelkkä stereoraita.
    - HD-leffoja on tosiaan vain muutama kappale.
    - ei englanninkielistä tekstitystä. (itselleni iso miinus, vaikka ei varmaan muille merkitse mitään)
    - Vuokraus ja leffan katselu toimii ihan hyvin. Eli pausettamiset ja kelaamiset toimivat eikä omalla 100-megan liittymällä ole pätkimisongelmia esiintynyt.
     
  14. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Tuosta koneella katsomisesta... Eli VLC kätevin tuohon (SMPlayer näyttää myös), koska sillä pystyy myös tallentamaan samalla. Osoitteet on aiemmin linkitetty tänne, mutta kertaushan on opintojen äiti:
    #EXTM3U
    #EXTINF:0,YLE1
    udp://@239.16.116.1:5555
    #EXTINF:0,YLE2
    udp://@239.16.116.2:5555
    #EXTINF:0,MTV3
    udp://@239.16.116.3:5555
    #EXTINF:0,Nelonen
    udp://@239.16.116.4:5555
    #EXTINF:0,FST5
    udp://@239.16.116.5:5555
    #EXTINF:0,Sub
    udp://@239.16.116.6:5555
    #EXTINF:0,Urheilukanava
    udp://@239.16.116.7:5555
    #EXTINF:0,YLE TV1+
    udp://@239.16.116.8:5555
    #EXTINF:0,YLE Teema
    udp://@239.16.116.9:5555
    #EXTINF:0,The Voice
    udp://@239.16.116.10:5555
    #EXTINF:0,Discovery Channel
    udp://@239.16.116.56:5555
    #EXTINF:0,Animal Planet
    udp://@239.16.116.57:5555
    #EXTINF:0,Discovery World
    udp://@239.16.116.58:5555
    #EXTINF:0,Discovery Science
    udp://@239.16.116.59:5555
    #EXTINF:0,Travel & Living
    udp://@239.16.116.60:5555
    #EXTINF:0,Voom HD
    udp://@239.16.116.100:5555
    #EXTINF:0,Luxe.TV
    udp://@239.16.116.101:5555
    #EXTINF:0,Silver HD
    udp://@239.16.116.102:5555
    #EXTINF:0,Discovery HD
    udp://@239.16.116.110:5555

    En tiedä onko tuohon listaan tullut lisäyksiä, mutta joku laittakoon tänne jos niin on.

    "-Palvelu siis vaatii Soneran netin. Onko tuota mahdollista käyttää muualla tietokoneen kautta, jos siellä muualla on käytössä Soneran netti? Vai onko tuo jotenkin ip-osoitteeseen sidottu tjsp?"

    Tästä olisi mukava kuulla lisää. Siis millä tavalla tuo muka onnistuisi?
     
  15. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    Ilmeisen vanha tuo lista kun on kiertänyt täälläkin jo vuonna 2008, joten osa kanavista on vaihtanut paikkaa. Ja se paikkahan näyttää olevan tuossa osoitteen viimeisessä oktetissa joten kävin sitten sen läpi ja korjasin nimet:

    #EXTM3U
    #EXTINF:0,YLE1
    udp://@239.16.116.1:5555
    #EXTINF:0,YLE2
    udp://@239.16.116.2:5555
    #EXTINF:0,MTV3
    udp://@239.16.116.3:5555
    #EXTINF:0,Nelonen
    udp://@239.16.116.4:5555
    #EXTINF:0,YLE FST5
    udp://@239.16.116.5:5555
    #EXTINF:0,Sub
    udp://@239.16.116.6:5555
    #EXTINF:0,YLE Teema
    udp://@239.16.116.7:5555
    #EXTINF:0,Liv
    udp://@239.16.116.8:5555
    #EXTINF:0,Nelonen Sport/Pro 2
    udp://@239.16.116.9:5555
    #EXTINF:0,The Voice
    udp://@239.16.116.10:5555
    #EXTINF:0,TV7
    udp://@239.16.116.1:5555
    #EXTINF:0,JIM
    udp://@239.16.116.14:5555
    #EXTINF:0,Canal+ Aitio
    udp://@239.16.116.92:5555
    #EXTINF:0,Eurosport 2
    udp://@239.16.116.96:5555
    En siis listannut tähän kuin näkyvät kanavat. Ilmaiskanavia ei siltikään kaikkia löytynyt kun niissä puuttuvissa (BBC World kiinnostaisi lähinnä) on kuitenkin jostain syystä salaus. Vastaavasti Eurosport 2:ssa ja Canal+ Aitiossa taas ainakaan tällä hetkellä ei ole...
     
    Viimeksi muokattu: 27.01.2011
  16. Sapa

    Sapa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    229
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, tuo on todella ärsyttävää että kaikki ilmaiskanavat eivät näy vaan osassa on käytössä salaus. Esimerkiksi Nelonen HD kanavalla on kyllä lähetys päällä, mutta sitä ei ole lisätty digiboksin kanavalistaan, ja tietokoneella tuon kanavan katselu ei onnistu koska jostain syystä siihen on laitettu salaus päälle. Miksi?
     
  17. apinamies

    apinamies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.11.2003
    Viestejä:
    218
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos joku kuitu-kohteessa asuva yrittänyt korvata tuota Thomsonia jollain muulla laitteella? Omien testien mukaan Motorola ei toimi ilman että välissä on muita laitteita, eikä IGMP proxyn konffaaminen reitittimeen riitä.
     
  18. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 187
    Saadut tykkäykset:
    1 327
    Nyt on boksia käytetty muutama päivä ja ihan hyvät fiilikset on.

    Plussaa:

    -Kanavat näkyvät hyvin eivätkä pätki.
    -Paras tekstitv, mitä ikinä on tullut käytettyä.
    -Videoiden tilaaminen toimii hyvin.

    Miinusta:
    -Tallennus olisi hyvä lisä.
    -Mukana tullut Thomssonin boksi pätkii välillä nettiyhteyttä muille laitteille.

    Boksi ei suostunut toimimaan Wippiesin kautta, mutta Thomssonilla toimii hyvin. Jos vain tuon pätkimisen saisi vähemmälle. Pitää vielä tutkia tuota.

    Vaikea itse palvelusta on keksiä mitään huonoa. Ainoastaan tallennusmahdollisuuden puuttuminen on ikävää, mutta senkin voi osittain ratkaista Canal Digitalin ja TVKaistan avulla. Leffavalikoimassa moni oli sellainen, minkä olin jo nähnyt, mutta sitä ei voine huonoksi asiaksi laskea.

    Alkaa vain noita bokseja olemaan telkun alla aikamoinen kasa. :)
     
  19. topsy

    topsy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.03.2010
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tämä on kyllä mielenkiintoista, että pistivät thomssonin boxin vaikka et asu extra-alueella.

    Onko kellään antaa speksiä, millä tavalla iptv jakelu eroaa thomssonin boxialueella vrt. normi adsl alueeseen?
     
  20. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 187
    Saadut tykkäykset:
    1 327
    Kyllä nyt on vaan kele. Thomson pätkii nettiä tai wlania monta kertaa päivässä. Kaikenlisäksi se sotkee läppärin siten, että wlan-yhteyttä ei saa uudestaan ennen kuin koneen buuttaa tai verkkokortin käyttää pois päältä.

    Luultavasti netti on ok, koska tv toimii vaikka wlan pätkii. Tuo pätkiminen tapahtuu siis kaikkien wlanissa olevien laitteiden kanssa. Kolme konetta kiinni, jotka samalla sekunnilla lentävät kaikki huitsin nevadaan verkosta.

    Tosin äsken oli koko netti, ja sitä myöten Toy Story 3:n katsominen, poikki muutaman minsan. Nyt toimii netti, mutta wlan ei ja tätäkin surffaan nyt 3g:n kautta, kun en jaksa värkätä wlanin kanssa. Pitänee tunkea Wippies tuohon Thomsoniin kiinni ja kokeilla sen wlanin kautta yhteyttä. Se sentään toimi vuorokausia putkeen ilman ongelmia.

    Juuri, kun pääsi kehumasta...