Mediakodin kokoonpano

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana Jeep, 27.11.2010.

  1. Jeep

    Jeep Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2004
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taustaa: Olemme suunnittelemassa uutta asuntoa ja tavoitteeni olisi saada yhdistetyksi eri tekniikoita yhteen. Paikkoja oli ainakin seuraavalla jaolla:
    - ääni --> olohuone, kotiteatteri, makuuhuone, terassi
    - kuva --> olohuone, kotiteatteri, makuuhuone
    - pc filet --> jako ja varmuuskopio

    Kotiteatterille tulee ihan oma pyhitetty huone, jota voisi ainakin ajatuksellisesti pitää koko järjestelmän ”aivona”.

    Tavoite: Tavoitteeni on, että saisin yhdistetyksi äänen, kuvan, filet, niin tv:llä, äänilaitteella, tietokoneella, kuin kotiteatterillakin. Toinen tavoite on, että tämä kaikki olisi vielä helppoa ja yksinkertaista.

    Itselläni ei tieto, eikä taito tällaisen kokoonpanon tekemiseen riitä, joten olen kääntynyt alan liikkeiden puoleen. Ongelmana näillä liikkeilläkin tuntuu olevan tuon koko kokonaisuuden hallinta. Ääni ja kuva vielä onnistuu, mut tiedostojen hallinta menee hieman alueelta ulos.

    Kaipaisinkin näkemyksiä, miten tämä koko kokonaisuus olisi paras totuttaa. Ykkösvaihtoehtona on toi paras toteutustapa ja myöhemmin vasta mietitään, jos hinnalla on jotain määräävää tekijää.

    Kiitokset jo etukäteen!
     
  2. 83476834584573

    83476834584573 Guest Guest

    Kaikki nuo on nykyään ihan perusominaisuuksia eli suosittelen Windows 8 Pro käyttöjärjestelmää ja DLNA 1.5 päätelaitteita.
    Jos OsX tutumpi, onnistuu silläkin, mutta laitteet yleensä kalliimpia ja rajatumpi laitevalikoima.

    Kotiverkko jos langallisena toteutetaan, niin vähintään cat6-kaapelia ja pistokkeita tarpeeksi jokaiseen huoneeseen. Tämä kannattaa sisällyttää sähkösuunnitteluun ja akustiikka suunnittelu on se kaiken a&o, kun uutta rakennetaan https://www.dvdplaza.fi/forums/forumdisplay.php?f=41

    Laitevalikoimaa löytyy http://www.microsoft.com/windows/compatibility/windows-7/en-us/default.aspx
    ja http://www.dlna.org/home
    Omenatuotteita esimerkiksi http://www.hopeinenomena.net/
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 27.11.2010
  3. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Pitäs vähän tietää mitä tarkoittaa äänen ja kuvan jakaminen tässä tapauksessa? Tiedostoja, televisiosingaalia, radiota, nettiradiota, bly-ray levyjä, valokuvia, kotivideoita jotain muuta mitä?

    Ei myöskään olisi haitaksi tietää mitä tarkoittaa helppokäyttöisyys. Jotain seinään kiinnitettyä ohjainta, matkapuhelinta, kaukosäädintä vai jotain muuta mitä
     
  4. Jeep

    Jeep Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2004
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri tuollaista kokonaisuutta. Jako vois olla seuraavanlainen:
    - ääni: nettiradio, spotify --> paikallisesti sekä useammassa paikassa
    - televisiosignaali --> tämä vois olla perinteisesti ihan paikallista
    - televisiotallenteet/elokuvat levyltä tms --> paikallisesti sekä useammassa paikassa
    - tiedostot, valokuvat yms --> langattomasti joka paikkaan

    Lähinnä ajatus oli se, että kaikki tuo tieto olis useammassa paikassa käytettävissä verkon ylitse, niin että eri paikoissa vois toistaa eri lähdettä, mutta myös niin, että joka paikassa toistettaisiin samaa lähdettä.



    Seinään ei mielestäni tarvitse mitään kiinnittää, liikuteltava ohjain olis parenpi.
    Koko talon automatiikan ohjauskin (EBTS) tulee hoitumaan selaimella ja ompulla on vielä omat softat iphoneen ja padille, joten toi vois olla luonteva valinta.
    Helppokäyttöisyydellä ajan sitä takaa, että sitä osais joku muukin käyttää, kun alaan todella vannoutunut fani sekä että kokonaisuuden hallinta olisi hallittavissa samantyylisellä käyttöliittymällä eri lähteistä riippumatta.

    Selkisköhän yhtään?
     
  5. Jeep

    Jeep Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2004
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin MacPeople:ssa hakemassa ideoita.

    Ajatuksena myyjällä oli seuraavanlainen kokonaisuus:
    - iMac työhuoneeseen (ulkoisilla levyillä lisätilaa/varmuuskopiointi)
    - Apple tv:t olohuoneeseen, makkariin ja kotiteatteriin
    - Ohjailut Iphonella/palikoiden omilla kakeilla/langaton näppis

    Miltäs tällainen vaikuttais?

    Toisaalta olen yrittänyt Omppu palstalta lueskella kokoonpanoideoita ja aikas usein tulee erilaisia NAS-palvelimia tollaisen kokoonpanon yhteyteen :OI
     
  6. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Aivan mahtavalta vaikuttaa! Mulla on työhuoneessa Mac Mini (joskus vielä ehkä 27" iMac) sekä muutama ulkoinen levy. Olkkarissa vanhanmallinen AppleTV. Lisäksi pari AirPort Expressiä aktiivikaiuttimien perässä eri huoneissa. Koko hommaa ohjaan iPhonen Remotella.

    Suosittelen lämpimästi!
     
  7. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onpas outoa että Mac laitemyyjä halusi myydä pelkkiä Apple tuotteita :hitme:

    No osta Applen laitteet ja ulkoiset levyt ja olet niiden kanssa naimissa. Onhan niitä helppo käyttää ei sen puoleen, mutta ne on helppoja ja kivoja käyttää jos käytät niitä niinkuin Apple on ajatellut ja niillä ominaisuuksilla mitä Apple on katsonut tarpeelliseksi.

    Itse laittaisin kyllä rahaa kiinni tarpeeksi järeään verkotettuun levytilaan. Ei ne mitään vaikeita ole enää nykyään, niiltä katselee sitten millä tahansa päätelaitteella tavaraa. Hyötynä myös se ettei tietokonetta tarvitse aina pitää päällä kun haluaa mediaa toistaa.

    Uusimmissa telkuissa on DLNA systeemit millä videot toistuu NASSeilta, (ja netistäkin) ja monissa NASseissa on myös daap (iTunes) ja Squeezeserverit (Squeezebox) Voit jopa helpohkostia asentaa omia "servereitä", miltä taasen onnistuu musantoisto tai mikä tahansa.

    Itselläni on ollut jo vuosia verkotettu mediatoistin ja "NAS" eikä niiden käyttö vaadi mitään erityistä osaamista kunhan tietää muutamat termit, että osaa lukea tarpeen vaatiessa ohjeita ja etsiä tietoa Googlella. Useat verkotetut mediatoistimet toimivat myös NASseina, vaikkakin nopeus ja muut verkotetun levytilan toiminnot eivät "oikeiden" laitteiden tasolle ylläkään. Jos vaatimukset eivät ole kovin korkealla niin joku hyväksihavaittu mediatoistin sisäisellä kovalevyllä voi olla ihan käypäinen vaihtoehto.

    Kaapeloinnin on syytä olla vähintään cat5:sta millä saa suhteellisen varman gigabitin verkon aikaiseksi. cat6:lla varmemmin ja toiminee vielä kymppigigaisenakin, mutta jonkin verran kalliimpi.
     
  8. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Näinhän se vähän menee. Mutta koitappa tehä samanlainen yhtä toimiva ja helppokäyttöinen kokonaisuus jonkin muun merkkisillä vehkeillä.

    Ja voihan noihin Omppu-vehkeisiin (Mac, iPad, iPhone, iPod Touch) laittaa esimerkiksi Plexin, jos haluaa vielä lisää ominaisuuksia ja hieman säätää mieleisekseen.

    http://www.plexapp.com/ios.php
     
  9. Veron

    Veron Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2005
    Viestejä:
    225
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä oma:

    2 TB verkkokiintolevy raidissa
    PC työhuoneessa
    Xtreamer olohuoneessa ja kotiteatterissa
    Ohjailut kaukosäätimillä (Ipuhelimella tai millä tahansa luurilla, missä on selain)

    Pc kiinni langattomasti, muut piuhalla.

    Toimii kuin junan vessa.
     
    Viimeksi muokattu: 08.01.2011
  10. Jeep

    Jeep Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2004
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset kommenteista, nämä on juuri oikeita ajatuksia, joita minä kaipaan.

    Mun oma tietotaito on aikas vähissä ja vaihtoehtoja tuntuu olevan. Käsitykseni omppu tuotteista rajoittuu lähinnä iPhoneen, mutta käsittääkseni muutkin laitteet ovat yhtä helppoja käyttää.

    Omppupalstalla olen usein törmännyt siihen, että porukalla on kaikki muu tekniikka Applen, mut NAS-palvelin, tuohon on varmaankin jokin tietty syy, eikö?
     
  11. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Applen laitteilla ei pysty tekemään sellaista systeemiä mitä haluan, tarvitsen ja käytän. Eikä varsinkaan sellaiseen hintaan mitä haluan maksaa.

    Joe ei osaa käyttää nykyisiä mediatoistimia tai NASseja niin voi syyttää vain itseään.

    Ehkä siitä ettei Applella ole NASseja myynnissä. Jos olisi niin voit olla varma että jokaisella hopeisen omenan tyypillä olisi sellainen vaikka eivät sitä tarvitsisikaan.

    Mutta ei NAS ole sen kummempi taikalaatikko kuin adsl modeemi tai matkaradio.

    Jos englanti taipuu niin hyvä paikka aloittaa on http://www.smallnetbuilder.com/nas/nas-reviews NASsit ovat kyllä lyömässä itseään läpi tavallisille pulliaisille vasta nyt joten tuo saitti voi olla aika teknistä kamaa eikä ehkä auta oikean laitteen valinnassa kuin sen suhteen että ns. paskat voi raakata pois.
     
  12. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Helpoimmat nassit on kyllä äärimmäisen helppoja ottaa käyttöön.

    Esim kotoa löytyy lacien space max 2, jonka ostin lähinnä ulkonäön perusteella. Dlna jako toimii siirtämällä tavara openshare kansioon ja sen jälkeen dlna jako toimii. File tunnistuu automaattisesti tiedostotyypin mukaan ja siten tavaran stremaus kaikkiin päätelaitteisiin on äärimmäisen helppoa. Todellinen etu on, että dlna alkaa löytyä kaikista keskihintaisista vahvareista, töllöistä ja ylipäätään av laitteista ja siten käyttäjän ei tarvitse hankkia erillistä laitetta per huone - ohjaus hoituu suoraan esim sillä television kakella.

    Systeemi on ihan oikeasti niin plug and play kun vaan voi olla, hinta ei päätä huimaa, käyttö juuri niin helpooa / vaikeaa mitä av-laitteeen valmistaja osaa ja yhteensopivuus todella hyvällä tasolla.

    Enemmän tietoturvaa vaativa voi ostaa itselleen paremman nassin vaikka qnapilta ja samalla saa sitten käyttöön asteen parempaa varmuuskopiointia vaikka peilauksen muodossa toiseen fyysiseen tilaan.

    En varsinaisesti näe syytä, miksi pitäisi applelaitteisiin näiden ominaisuuksien puitteissa mennä. Applen edut on imo jossain muualla, kuten ulkonäössä ja imagossa.
     
  13. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kuten esimerkiksi?

    Just just. Alle satkun AppleTV:n tai AirPort Expressin voi kytkeä mihin vain nykyiseen kuva/äänilaitteeseen, joten homman laajentaminen langattomasti useisiin huoneisiin ei pitäis olla ainakaan rahasta kiinni.

    Kyllä käyttö varmaan sujuu vaikka Pihtiputaan mummolta, mutta hankinta ja käyttöönotto onkin sitten vähän eri juttu.

    Dlna on kieltämättä varsin mainio keksintö. Kuinkas hyvin eri formaateissa olevat videot, valokuvat ja musiikki toimii tällä hetkellä eri valmistajien tuotteiden välillä? Joko käytettävyys alkaa olemaan siedettävällä tasolla?

    Applen AirPlay on myös aivan helvetin kätevä, kun on sitä itse nyt päässyt hieman enemmän hyödyntämään. Pikkuhiljaa AirPlay on laajenemassa myös muiden valmistajien tuotteisiin. Ei tosin alkuvaiheessa varmaan ihan mihinkään pesukonekaupoista saataviin halpispakettivehkeisiin kuitenkaan. Mutta Denon, Marantz, yms. on jo kehissä.

    Onkos säätäjällä muuten minkäverran omakohtaisia käyttökokemuksia Applen tuotteista?
     
  14. steelduck

    steelduck Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2010
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    0
    MacMini media serveriksi ja siihen Plex. http://www.plexapp.com/ joka on siis media server ohjelmisto joka pystyy streemaamaan kuvan toisille maceille ja IOS laitteille (iPad, iPhone).

    Kaikki videot ja musiikit Plex serverille ja voit katsella niitä miltä tahansa Maciltä tai Maciin liitetyltä TV:ltä tai tykiltä.

    Tänä vuonna on vielä tulossa LG:ltä telkkarit ja BluRay soittimet, missä on tuo Plex clientti valimiiksi asennettuna, joten serveriltä saa suoraan streemattua sinnekkin.

    Musiikin voi sitten hoitaa myös laittamalla pikkuisia Airtunes Express purkkeja ympäri taloa ja niihin aktiivikaiuttimet (esim Genelec 6010) kiinni. Sitten voit vain valita iTunesista musiikin (toimii myös iPhonen/iPadin/Touchin kauko-ohjaamana) ja valita mille AirPort Extremelle musiikin ohjaat.

    Toimii todella hienosti ja lapsetkin osaavat käyttää...
     
    Viimeksi muokattu: 09.01.2011
  15. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jo se ettei koneissani/verkossani ole iTunesia aiheuttaa Applen laitteiden käytölle suuria rajoitteita. Samoin 1080p (vai onko se 720p jo päivitetty?) ja rajoittunut formaattituki on jo itselleni suuri este. Jenkkilän leffavuokra ja muut palvelut on itselleni täysin hyödyttömiä. Ostan leffat edelleen levyillä ja rippaan lähinnä lasten levyt NASsille. Lapset osaavat käyttää mediatoistinta ihan samalla tavalla kuin dvd-soitintakin (paremmin itseasiassa kun ei tarvitse lukea fbi varoituksia ja valita menuista mitään ylimärääräistä.)

    Mikäli olen oikein ymmärtänyt, Apple TV ei osaa edes NFS jakoja, samba varmaan toimii joten kait se jotain kamaa saisi verkosta ladattua.

    Musa on säilötty kotiverkossa flackina, sekin taitaa tuottaa ongelmia, muilla musaclienteilla ei tuota.

    Ja mitä Apple tv tekee sitten paremmin kuin nykyinen acryan playon mini? jopa 4 vuotta vanha EVA 8000 on ihan kilpailukykyinen Apple TV:n kanssa omassa käytössäni, monelta osin (niiltä osin kuin minua kiinnostaa) jopa parempi.


    Eli et ole hankkinut tai asentanut mitään nykyisiä muita laitteita kuin Applen laitteita? Itselläni viimeisin hankinta on sulautettu Linux tietokone mikä toimii palomuurina, mediapalvelimena ja reitittimenä. Käyttöönottoon meni piuhojen purkamisineen n. 10 minuuttia. Muiden kuin Apple laitteiden hankinta on ihan yhtä helppoa kunhan menee sellaiseen liikkeeseen missä myydään jotain muuta kuin Applea.

    DLNA ei ole mikään käyttöliittymä vaan lähinnä tiedonsiirtostandardi. Eli eri laitteiden tarjoama käyttöliittymä tai formaattituki ei sinänsä liity DLNA:han.

    Miten se eroaa normaalista wifistä ja siihen kytketystä mediatoistimesta? Se on helpompi?
     
  16. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Kuten sanoin, dlna alkaa kohta olla vakiokauraa kaikissa keskitason laitteissa eli käytettävyys riippuu valmistajasta. IMO on kyllä paljon mukavampaa käyttää stremausta esim suoraan television kaukosäätimellä tai vaikkapa pienen radion kosketusnäytöltä, kuin hankkia erillinen laite, joka toimii taas erillisellä kakella ja jossa käyttöliittymä on erotettu kokonaan erilliseen inputtiin.

    Omat käytetyt formaatit on käytännössä ne kaikkein suosituimmat (omaan käyttöön verkkolevylle kopioitu musiikki ja itse otetut kuvat sekä hd videot) ja niissä ongelmia ei ole, edellyttäen, että päätelaite tukee formaattia. Esim vahvari ei tue videota, joten sillä ei paljoa videoita streemailla.

    Itse näkyisin että dlna tulee olemaan se juttu, jonka ihmiset lopulta mieltävän "kotiverkon jaoksi". Jengi ostaa laitteita, jotka on yhtä helppokäyttöisiä kun oma lacie space max 2 eli käytännössä siirtävät / raahaavat tiedostot yhteen kansioon. Sen jälkeen ne vaan "maagisesti ilmestyvät" haettavaksi kaikista mahdollista kodin laitteista: vahvistimista, televisioita, kännyistä, kelloradioista, digibokseista, pelikonsoleista jne jne. Tähän väliin on snadisti hankala tukea täysin omalla järjestelmällä ja lisälaitteilla oli valmistaja sitten apple tai microsoft.

    Airplay on ihan kätevä ja sopivasti vapautettuna vaikka kolmannen osapuolen nasseihin, tuo voisi olla dlna:lle kova kilpailija. Toisaalta itse veikkaan, että tämän sodan airplay on jo hävinnyt.

    Kotoa ei löydy kuin touch, duunissa joutuu tasaisesti leikkimään eri osx:llä, iphonella ja ipadilla. Kaverilla olen tutustunut airporttiin ja nähnyt miten helposti stremaus toimii, mutta en ole koskaan laittanut "järjestelmää" pystyyn tai kokeillut mihin kaikkeen se taipuu.
     
  17. Zuah

    Zuah Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2000
    Viestejä:
    979
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kuinka hyvin Apple TV ja omenalaitteet yleensä tukevat YLE:n kanavilla käytössä olevaa DVB-tekstitystä?
     
  18. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    iTunesin formaattituki on rajoittunut, mutta mulle tuo ei ole mikään ongelma, koska en harrasta warettamista ja rippaan kaiken materiaalin sopivaan formaattiin, jotka toimivat sekä APplen vehkeissä että myös muissa. Jos haluaa enemmän vaihtoehtoja, Plex on erinomainen vaihtoehto.

    Jenkkilän leffavuokra ja muut palvelut on meikäläiselle erittäin hyödyllisiä. Eipä ole enää tullut paljon Ärrältä leffoja vuokrattua. Leffoja en ole sieltä ostanut, mutta vuokraus ei enää kätevämpää voisi olla. Lastenleffat ja omat suosikit olen toki ripannut iTunesiin. Fyysisiä levyjä en jaksa enää päivittäisessä käytössä käpistellä.

    Juuri näin!

    Mua ei vois vähempää kiinnostaa mitä jakoja se käyttää. Pääasia, että toimii. Jotkut ovat myös "jailbreikanneet" AppleTV:n, jolloin pelittää vaikka FTP:t, jos haluaa säätää.

    Flacit saa myös iTunesiin, jos haluaa. Google on ystävä tässäkin asiassa. Mulla on kaikki musat 256 AAC (MP4) -formaatissa, joka toimii varmasti kaikilla nykyaikaisilla vehkeillä.

    Kuinka helposti sujuu vaikka leffojen vuokraus? Tai musan, tv-sarjojen tai leffojen osto? AppleTV:ssä nuo kaikki hoituu nappia painamalla.
    AppleTV varmasti jää ominaisuusluettelon pituudessa kakkoseksi monille muille mediatoistimille. Mutta niinhän iPhonekin jää toiseksi paperilla olevien speksien perusteella monille muille älypuhelimille. Mutta niissä hommissa joihin ne on tarkoitettu, molemmat ovat erinomaisia.
    Paremmuus on toki tässäkin asiassa erittäin subjektiivinen käsite.

    Onhan noitten vehkeitten kanssa tullut sen verran kikkailtua, ettei säätäminen kotona kiinnosta enää tippaakaan.
    Sinulta meni tuossa touhussa n. 10 minuuttia. Paljonko arvelisit esimerkiksi siltä Pihtiputaan mummolta kestävän vastaavissa toiminpiteissä? Tai vaikkapa perheen naisväeltä?

    Jos tietää mitä ostaa. Useimmille asia ei kuitenkaan ole noin yksinkertaista. Eikä yhteensopivuudesta saati helppokäyttöisyydestä ole mitään takuita.

    Tiedän. Muutama vuosi testasin jotain DLNA-vehkeitä ja käytettävyys oli jotain todella järkyttävää. Toki tuokin on varmaan parantunut ja paljon valmistajastakin kiinni.

    Hieman tietoa AirPlaysta: http://www.apple.com/fi/itunes/airplay/

    AppleTV ei ole digiboksi, joten se ei suoraan osaa toistaa YLEn kanavia. Tekstitysten toimivuus riippuu siis täysin systeemistä, jolla lähetykset on tallennettu.
     
  19. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Minä ohjaan systeemeitä Logitech Harmonylla tai iPhonen kosketusnäytöllä. En ymmärrä miten DLNA jotenkin helpottaisi ainakaan käytettävyyttä.

    Eli sinun käyttämät tiedostot toimisivat erittäin todennäköisesti suoraan myös Applen laitteilla?

    Kuulostaa hyvältä. Toimiiko musiikin, tv-sarjojen ja leffojen kansitaide, metatiedot yms. suoraan automaagisesti eli osaako DLNA-systeemit itse hakea nuo tiedot jostain? Vai onko ne itse käsin / jonkin softan avulla ensin muokattava? Vai onko median käsittely 90-lukulaista tiedostojen selailua hakemistopuusta myös päätelaitteilla?

    Mietippä miten monessa laitteessa nykyisin on iPod-telakka. Ja mieti miten kätevää olisi sama (ja paljon muuta), mutta WLANissa ilman piuhoja? Ja mietippä monellako on kotona jo iPod Touch, iPhone tai iPad valmiina?

    Veikkaanpa, että tässä ennustuksesi menee pieleen. Lukaise esimerkiksi Engadgetin juttu CES 2011 -messuilta: Apple AirPlay devices set to explode in 2011.

    Hienoa, että olet kuitenkin käyttänyt Omppu-vehkeitä, etkä lauo kommentteja mutulta, kuten useimmat muut.

    Mielestäni on kuitenkin aika yllättävää, että estetiikan ja laadun suurena ystävänä säätäjä ei harrasta Omppu-tuotteita. Vai olikos se nyt niin, että olit DI? Se selittäisi paljon. ;)
     
  20. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Jos käyttöliittymä on suoraan laitteessa natiivina, se on aina hyvä asia vrt erilllinen laite, kuten vaikka appletv. Airplay suoraan vaikka vahvistimessa on suoraan käyttöliittymässä, joka on hyvä asia.

    Todennäköisesti.

    DLNA hakee automaagisesti ja ihan kuin apple (ja kaikki muut), se osaa hakea artistin, genren, levyn jne jne mukaan.

    Nuo ovat kannettavia laitteita ja siten ne eivät ole kovin olleellisia kun puhutaan täydellistä kotijaosta. Siinä genressä nuo ovat yksittäisiä päätelaitteita muiden joukossa, ei mitään kaiken keskipisteenä olevia servereitä.

    Artikkeli kyllä luettu, mutta jos tätä vertaa dlna yleistymiseen, tuo on kuin hyttysen pieru saharassa. DLNA löytyy tämän vuoden loppuun mennessä käytännössä kaikista verkkolaitteista, airplay ehkä sadasta? Lisäksi airplay on applen tuote, joka jo sinänsä tarkoittaa, että moni ei tule tuota koskaan tukemaan.

    Airplay tulee varmasti jatkamaan ja jäämään eloon, mutta en usko, että siitä on koko viihdekodin jakoprotokollaksi.

    Juu, DI ollaan.

    Itse diggaan laadusta ja estetiiksta, mutta apple vaan on liian rajoittunut ympäristö, jossa "näin se täytyy tehdä" ei ole aina paras mahdollinen tapa tehdä asioita (paitsi jos kysytään stevefanilta). Joissakin tuotteissa kyllä näin on, mutta niiden tuotteiden takia ei kannata kokonaan applea liputtaa ja sen tuotteisiin vaihtaa.