Keittiöremontti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Sly, 05.12.2005.

  1. NroZero

    NroZero Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2005
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensimmäinen oma kämppä hankittu ja keittiöremppa edessä. Tarkoituksena olisi hankkia keittiökalusteet IKEAsta ja kyselisinkin muilta vinkkejä/parannusehdotuksia suunnitelmiin.

    http://dl.dropbox.com/u/236913/1.jpg
    http://dl.dropbox.com/u/236913/2.jpg
    http://dl.dropbox.com/u/236913/3.jpg

    Huoneen oikeassa alakulmassa on jääkaappipakastin yhdistelmä, joka on vuoden vanha ja sitä ei ehkä viitsi nyt uusia. Liesi ja uuni menee uusittavaksi. Astianpesukone on jokin Boschin nelisen vuotta vanha malli ja sen kohtaloa ei ole vielä päätetty. Astianpesukoneen etulevy on valkoinen, joka on kieltämättä pieni miinus kun tarkoituksena olisi, että alatasot olisivat mustat/tummanruskeat. Yläkaapin väriksi päätimme valita valkoisen. Tasoksi olemme miettineet IKEAn numerär tammitasoa. Keskelle huonetta tulee todennäköisesti pieni ruokapöytä.

    Liesituuletin on nyt vähän tökerö. Vaihtoehtoina on joko tuollainen iso tuuletin tai sitten esim. ikeasta sellainen, jonka voi seinäkaappiin laittaa kiinni. Onkos noissa imutehon kannalta suuria eroja?

    Vielä pitäisi valita allas,hana ja päättää millaisen valaistuksen keittiöön haluaisi. Franken mythos mtg 611 allas kiinnostaisi kovasti. Mitenkäs sen asennus onnistuu tuohon massiivipuutasoon? Tosiaan kaikki parannusehdotukset + vinkit ovat tervettuleita.
     
  2. Nepsukka

    Nepsukka Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2010
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos uuni tulee tuonne alakaappien joukkoon, mie valitisisn muun kuin valkoisen. Jotenkin pistää silmään. Toki voi olla harhaakin, kun viereinen lienee se spk? on valkoinen oikeasti.

    Meillä on ikean liesituuletin, joka menee kokonaan yläkaapin alle, kokeilepa sitä. Näkyviin jää 5cm leveä rst pinta. Imuteho on mun mielestä ollut hyvä. Tuo liesituuletin ei jotenkin minunkaan mielestä istu, tarttis eka vapaata tilaa ympärille. Toki jos noista avohyllyistä olet valmis luopumaan, vois katsella, miltä näyttää ilman niitä kun olis hiukan vapaata tilaa ympärillä. Henk. koht musta ne on epäkäytännöllisiä, kun hyllyväli on aika matala ja syvyyttä on paljon.

    Samoin pohtisin tarkkaan tuon alaosassa olevan valkoisen avo? hyllyn olemassaoloa. Hyppää silmille aika tavalla. Korkea kaappi on kaiketi jk? Siellä softassa on omat kodinkoneesi, minkä avulla saa ne näkyviin niinku on tarkotus ;)
     
  3. Nepsukka

    Nepsukka Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2010
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    noLIFEr Näin?

    Minäkin pohtisin vakavasti, onko hellan paikka nurkassa. Molemmin puolin olis hyvä olla tilaa. Ehkäpä hella voisi olla noiden kahden kaapin välissä? Liesituulettimen saa tosiaan noin kapeanakin ja sen saa kaapin alle kokonaan kun ei ole käytössä. Suosittelen.

    Tavallisten alakaappien sijaan suosisin itse kokonaan ulosvedettäviä, jossa on siis ulosvedettävät hyllyt tai laatikostoja. Mahtuu huomattavasti paremmin kamat sisään. Toki syö hintaa.. Tuo antoi ikean abstakt ovilla hintaa hippusen yli 2k sis. niiden melamiinitason. En osaa sanoa vertailuhintaa bauhaussiin sen suhteen.
     
  4. noLIFEr

    noLIFEr Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hellan molemmin puolin olisi hyvä olla tilaa, jos sitä tilaa olisi käytettävissä. Mutta tässä keittiössä kun työtasoa lieden puoleisella seinällä ei ole edes metriä jaettavaksi, niin silloin pidettäisiin se vähä yhtenäisenä. Nyt kun katson nykyistä käytössä olevaa leikkuulautaa, niin edes se ei mahtuisi työtasolle jos se on jaettu lieden molemmin puolin :(

    Tuo sinun ensimmäinen ehdotus on lähellä sitä mitä ollaan koitettu miettiä. Ja töissä kun pikaiseen väsäsin tuon ensimmäisen kuvan niin en löytänyt jääkaapin viereen laatikostoa, eli sellaiset halutaan toki.

    Liesituuletinta ei voi/saa laittaa ilmeisesti ettei mene talon ilmanvaihto sekaisin, vaan pitää olla pelkkä liesikupu kytkettynä hormiin.

    Bauhausista massiivipuutaso on luokkaa ~150-200€, kun tuota tasoa ei kovin paljoa ole. Oviksi oli ajaktuksena valkoinen Abstrakt ja seinäkaapeiksi 92cm korkeat, kun tilaa on. Voisin postata myöhemmin kuvat nykyisestä (alkuperäisestä) keittiöstä niin näkee kuin huono tilanne on nyt :)
     
  5. Juhivol

    Juhivol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan normi liesituulettimen voi laittaa myös huippuimurillavarustettuun asuntoon. Tällöin liesituuletinta ei vain kytketä ilmanvaihtohormiin vaan liesituuletin puhaltaa kaiken ilman esim. "kaapiston taakse", josta huippuimuri imee ilmaa.
     
  6. noLIFEr

    noLIFEr Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lähtötilanne on siis tämä (kolme räpsyä ja pikainen yhdistäminen)

    [​IMG]

    Remontissa olisi tarkoitus:
    - jääkaappipakastin 55cm -> 60cm
    - 60cm astianpesukoneelle paikka
    - mikrolle paikka
    - tiskipöydän vieressä oleva kapea ja syvä kaappi pois ja jatkaa tasoa seinään asti

    Muuten avoimin mielin ajatuksia vastaan, varsinkin säätäjältä :thumbsup:
     
  7. psst

    psst Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2010
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vinkistä
    Omat viritykset jokseenkin valmiina, tehty juurikin noin. Kalustelevyyn jyrsitty ura johon laitettu led nauhat. Lopputuloksesta tuli yllättän siisti.

    https://www.dvdplaza.fi/galleria/data/500/medium/P1021802.JPG
    https://www.dvdplaza.fi/galleria/data/500/medium/P1021796.JPG
     
  8. PeteK

    PeteK Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.01.2003
    Viestejä:
    362
    Saadut tykkäykset:
    1
  9. psst

    psst Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2010
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
  10. NroZero

    NroZero Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2005
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensimmäiseen versioon oli jäänyt muutamia virheitä. Esimerkiksi juurikin mainitsemasi uuni ja valkoinen avohylly alas (viinikaappi). Korkea kaappi on jääkappi/pakastimelle oma kaappi, joka nostaa yhdistelmää hieman ylemmäs. Sinne sisälle en jostain syystä saanut omaa jääkaappia laitettua. Yläosaan tarkotus hommata samanlainen ovi kuin muissa yläkaapeissa.

    Nyt omasta mielestä keittiö alkaa olla tilauskunnossa. Uusissa kuvissa ovat vain ne osat, jotka meinataan Ikeasta tilata. Ikkunaseinällä on verholauta, jonka takia joutuu jättämään tilaa n. 160mm. Välitilaan tulee todennäköisesti valkoista laattaa. Tasot tulee varmaankin Puukeskukselta (Akaasiaa), koska lähin Bauhaus on kaukana. Valaistukseksi voisin kuvitella keittiöön tuota edellä mainittua LEDnauhaa. Kannaattaako noihin kaappeihin ottaa ikeasta sitä koristelistaa vai ei :) ? Sinnehän saisi tuon LEDinauhankin laitettua piiloon, eikä tartteisi välttämättä jyrsiä kalusteita, eikö? Ainiin, hanat pitäisi vielä päättää (yksi keittiöön , yksi vessaan). Onko suosituksia?

    http://dl.dropbox.com/u/236913/1.jpg
    http://dl.dropbox.com/u/236913/2.jpg
    http://dl.dropbox.com/u/236913/3.jpg
    http://dl.dropbox.com/u/236913/4.jpg

    [OT]
    Voiko esim. saksasta tilata Hans Grohen raindance suihkun, vai onko siinä jotain eroa verrattuna Suomessa myytävään mallin? Himottaisi hankkia 240mm:n malli.
    [/OT]
     
  11. noLIFEr

    noLIFEr Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mittailin ja tutkin keittiötä tarkemmin. Tiskipöydän alla on joku erikoinen putki+sulkuhana joka tulee kulmassa olevasta "muurista", joten 30cm kaapin paikka on paras laittaa siihen, näin vesipiste tulee aika tarkasti samaan kohtaan kuin nyt ja apk vasempaan reunaan. Liesi/jkp-seinällä ei ole tilaa 90cm tasolle vaan joutuu pitämään nykyisen 80cm.

    Jääkaapin ja tason välissä on 18mm tyhjää tilaa, jotta siihen mahtuu rakentamaan komeron jääkaapille. Onko Ikean valikoimissa lieden päälle mitään järkevää 50cm leveää maustekaappia/tuuletinkaappia? Onko mitään mitä tekisitte toisin tai onko tuossa jotain pahaa aloittelijan virhettä?

    Onko jollain jotain hinta-arviota mitä kustantaa Pirkanmaalla kolmen pistorasian lisääminen '71 rakennetun kerrostalon keittiöön (apk, mikro, työtaso).

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  12. Juhivol

    Juhivol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    (Ei välttämättä koske sinua mutta näin yleisellä tasolla)
    ...unohtaa ilmoittaa tulevasta keittiörempasta etukäteen taloyhtiön hallitukselle... :)
     
  13. noLIFEr

    noLIFEr Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paperit ja rituaalit kysytty isännöitsijältä ;) Pitäisi vain täyttää toi lappu ja palauttaa.
     
    Viimeksi muokattu: 08.01.2011
  14. inska

    inska Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2010
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen jo pari vuotta mallaillut omaan taloon keittiötä ja luulen että vihdoinkin löytyi se paras kompromissi. Kaikkea ei voi saada, joten johonkin on pakko tyytyä. Ruokapöytä olisi kiva saada pienemmän ikkunan alle, koska ikkunasta aukeaa näkymä varsinaiselle "takapihalle".

    Ikean mallinnusohjelmalla ei saanut piirrettyä seinälle liesituuletinta poikittain, eikä myöskään puuhellaa/leivinuunia oikean levyisenä. Vastaavasti jääkaapin vieressä ei ole ovea, vaan liukuovi. Puuhellan vasemmalle puolelle tulee saranoilla varustetu pöytätason, jonka alle/sisään tulee polttopuita.

    Vesipiste ja APK on pakko olla sillä seinällä mihin ne on merkattu. Puuhellalle/leivinuunille ei muuta paikkaa ole, tai siitä pitäisi luopua keittiössä. Kyllä mä luulen että tuollaisen keittiön kanssa pystyisi elämään. Parempaan suunnitteluun en pystynyt.

    edit: kaappeihin integroitavapakastin olisi vielä tarkoitus laittaa liesitasoseinälle johonkin kohtaan, eli yhden laatikoston tilalle.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 09.01.2011
  15. korleone

    korleone Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2010
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    IKEAn suunnitteluohjelma on aika buginen ja noi jääkaappien kaapit eivät siellä näy oikein. Eikä ohjelmasta löydy ihan kaikkea mitä valikoimissa on. Oikea kaappi jääkaapille löytyy kyllä kun menet paikanpäälle ja kysyt suunnittelijalta keittiöosastolta. Hän sen suunnitelman käy kuitenkin läpi ja korjaa virheet ja ehdottaa käytännöllisempiä ratkaisuja, jos sellaisia on.

    Lieden päälle voit laittaa ihan minkä tahansa kaapin. Ei tarvitse laittaa ohjelmassa oletuksena olevaa "tuuletinkaappia", sillä se on ihan samanlainen kaappi kuin muutkin seinäkaapit. Joten valitset rohkeasti vain ihan minkä seinäkaapin haluat sinne päälle. Jokaiseen niihin saa integroitua liesituulettimen. Maustekaappia ei IKEAn valikoimista löydy.

    Sokkelilla tai peitelevyllä saa peitettyä kaikki "kolot" mitä esim. kaappien ja seinän väliin jää. Tämänkin myyjä kyllä tietää ja kertoo sinulle kun suunnitelmaa käytte läpi. :)
     
  16. korleone

    korleone Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2010
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sulla menee noi hellan 4 levyä hukkaan kun se majailee seinän vieressä. Joudut meinaan asettelemaan pannujen kahvoja sikin sokin jos kaikki 4 käytössä samaan aikaan. Jos et voi paikkaa muuttaa, kannattaa harkita 2 levyn hellaa, jos sellainen on mahdollista käytännössä?

    Ai niin, kannattaa tehdä toi suunnitelma sillä uudella ohjelmalla, joka toimii siis selaimessa. Tuota vanhaa ohjelmaa kun ei liikkeestä enää löydy, joten et saa sitä auki IKEAssa...
     
    Viimeksi muokattu: 11.01.2011
  17. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    no meneehän siinä 3 mukavasti ja neljäkin jos nurkkalevyllä on kattila, lisäksi, kuinkausein sattuu kaikki neljälevyä olemaan päällä samaan aikaan :)
    Ei ikinä, ainakaan meidän taloudessa :thumbsup:
     
  18. KnightOfNi

    KnightOfNi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    815
    Saadut tykkäykset:
    1
    Noniin, keittiö alkaa olemaan pikkuhiljaa jo kasassa. Hyvältä vaikuttaa tässä vaiheessa kaikin puolin. Saarekkeeseen vitriinien väliin ympättiin vielä integroitu 30cm leveä viinikaappi.

    Hakusessa kuitenkin vielä tuonne yläkaappien alapuolelle välitilan valaisin/valaisimet. Samoin yläkaappien päälle ajattelin laittaa valaistusta antamaan tilaan epäsuoraa valoa. Noi on 60 leveitä kaappeja.

    Onko ideoita valaisimista ? Joku pirun litteä ja sopivan levyinen (<180cm) loisteputkivalo sekä ylös ja että alas ? Valolistaa tuolla alla ei ole.

    Rautakaupoista ei ole vielä tähän mennessä silmiin osunut mitään sopivaa.
     
  19. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa sitten saumattua keittiötasot ekaa kertaa ja olihan se paskamaista kun tasoissa oli hieman mitoitusvirhettä ja saumausrako oli vaihtelevan kokoista. Pahimmillaan isoa.

    Saumasin akryylilla (ei sama, mutta pötkössä luki "akryyli"), en saniteettisilikonilla. Kumpi tai mikä tuohon parasta on? Mahdollisesti täytyy saumata myöhemmin kokonaan uudestaan, ottamalla kaikki vanhat pois silikonin poistoaineella.
     
  20. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei akryylimassalla kannata keittiötasoja saumata. Se ei pidä kosteutta.