LG:n 2010-plasmamallien hinnat

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Anssi_H, 09.03.2010.

  1. KariT

    KariT Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    170
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minkä kokoiseen pahvilaatikkoon 50PK350N on pakattu? Pitäis fundeerata, että mahtuuko autoon...
     
  2. Taikaviitta

    Taikaviitta Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.10.2007
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hintaseurannan kautta törmäsin tänään 60PK950N-malliin Pixmaniassa, hintaa 1889€ mutta melko suolainen lisä toimituksesta. Pakkaa sekoitta entisestään, että teknisissä tiedoissa mainitaan ainoastaan DVB-T viritin (muissa yhteyksissä myös DVB-C mainittu, mutta toisaalta sanotaan taas että mukana tulee WiFi-sovitin, joka muualla yleisesti mainitaan lisävarusteena - ts. en välttämättä aivan luota Pixmanian tietojen täydellisyyteen).

    LG:n omilta sivuilta luulisi saavan luotettavaa tietoa, siellä teknisten tietojen yhteydessä jopa mainitaan että löytyy sekä T&C (MPEG2/4) virittimet, mikä yllä lainaamassani viestissä oli yksi huolenaiheeni. Toisaalta teknisissä tiedoissa esim. DLNA:sta ym. ei siellä mainita mitään ja bluetoothin kohdalla "ei" vaikka etusivulla puhutaan taas toista. Ja muutenkin (ainakin LG:n suomenkielinen) sivu vaikuttaa osittain google translaten avustuksella raapustetulta. Mihin tässä nyt uskoa... :confused:

    Eli eli, ehtisikö joku ko. mallin nykyinen omistaja kommentoimaan esim. tuota mallikysymystä (N vs. "ännätön" -mallien erot), "ännättömien" mallien takuuasiaa, ja onko tosiaan suomiverkkokaupoissta (esim. magnet-e, tosin tätä voin tiedustella ensi viikolla suoraan sieltä) myynnissä myös ännättömiä malleja? Ja ehkä sananen noista heijastuksista eli onko jossain määrin häiritseviä päivänvalossa? Pahoittelen jos näitä on jo aiemmin kyselty (ja kysymyksiin vastattu), siinä tapauksessa koitan lukea aiemmat viestit tarkemmin...:)
     
  3. CMK

    CMK Guest Guest

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mutu-tuntumalta veikkaisin että netissä on N- ja ei-N -merkinnät iloisesti sekaisin riippuen siitä kuka tiedot on sivuille copy&pastennut tai google-translatennut. Muutenkin tuntuu että varsinkin telkkarien tarkkoja speksejä on 1/2-mahdotonta saada mistään selville ennen ostamista.

    Itse ostin Magnetista, eli kyseessä on ilmeisesti ännätön malli, mitä se sitten tarkoittaakin (kerro ihmeessä jos saat sieltä lisätietoja). Itselleni oli ainakin (iloinen) yllätys että mukana tuli wlan-adapteri, vaikka esimerkiksi Magnetin sivut kertovat että "Televisio on mahdollista liittää myös langattomaan lähiverkkoo erikseen myytävän WLAN-sovittimen avulla". Myös bluetooth löytyy ja kaapeliviritin toimii hyvin.

    Heijastuksia voinee arvioida paremmin kunhan kesä lähestyy ja aurinko siirtyy paistamaan telkkaria vastapäätä olevista ikkunoista sisään. :) Mutta ainakaan tähän mennessä en ole huomannut mitään mikä olisi katselunautintoa sotkenut, sen enempää kuin edellisessä Pansussakaan. Totta kai mustasta ruudusta näkyy himmeä peilikuva huoneesta, ja mitä enemmän huoneessa on valoa niin sitä paremmin näkyy, mutta ellei nyt välttämättä halua sijoittaa jotain spotteja sellaiseen kulmaan että näkee niiden heijastukset telkkarista niin tuskinpa tuo mitään ongelmia aiheuttaa. Aurinko on sitten tietysti eri asia, verhot on hyvä olla olemassa, oli telkku mikä tahansa. :)

    Sen sijaan yksi juttu joka ihmetyttää on outo sotkuinen kuvio ruudussa, jonka tosin näen ainoastaan kun ruutu on tasaisen harmaa (eli kun digiboxissa vaihtaa kanavia). Tasaisen mustassa tai valkoisessa ruudussa ei näy mitään outoa, eikä myöskään jos ruudussa on mitään "oikeaa" kuvaa, eli käytännössä kuviosta ei ole juurikaan haittaa, kunhan hieman mietityttää. Liitteessä kuva ilmiöstä, kontrastia on aikalailla liioiteltu jotta tulee paremmin esiin. Kyseessä ei ole heijastus eikä kiinnipalanut kuva, kuvio oli telkussa alusta alkaen eikä ole parin viikon käytön aikana muuttunut miksikään. Onko tämä nyt sitten se "dirty screen effect"? Jos on, niin ei se kyllä normaalia katsomista millään tavalla haittaa, vaikka selvästi onkin olemassa. (Tosin, näissä asioissa on aina se vaara että kun oppii näkemään uuden ongelman kuvassa niin yllättäen silmä huomaakin sen tilanteissa joissa ennen ei nähnyt mitään outoa, ja sitten harmittaa... :))
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 10.01.2011
  4. KariT

    KariT Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    170
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse itselleni vastaten, pakkauksen koko on noin 132cm x 82cm x 32cm.
     
  5. Taikaviitta

    Taikaviitta Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.10.2007
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saman olen pannut merkille nyt kun oon uutta telkkua koittanut löytää...:)

    Nykyisellä matta-lcd:llä näkee kuvan melko hyvin auringonpaisteellakin ja heijastuksia siitä ei saa oikeastaan mitenkään irti. Siksi vähän pelottaa siirtyä takaisin tällaiseen lasipintaiseen "peili"ratkaisuun, mutta kai siihenkin tottuisi...
     
  6. tobe

    tobe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.04.2005
    Viestejä:
    95
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiköhän se toivo elä kuitenkin että ei tarvittaisi koko laseja ollenkaan.. :hitme:
     
  7. James77

    James77 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2006
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    Magnet-E mallista kyse, onhan tämä suomiversio, eli valikot on suomeksi, takuuvihkonen jossa suomen lg-tuen tiedot ynm.
    Hienosti menee nyt nettiin langattomasti, vika oli dir-615:n softassa, vaihdoin siihen "epävirallisen" DD-WRT softan, ja nyt toimii ongelmitta.

    Säädin oman telkkuni, eli 60PK950:n tuolta säätöpuolelta löytyvän kalibrointivinkin mukaan, ja on todettava sen olevan hemmetin hyvä, etenkin digikuvaa paransi huomattavasti!
    Eli lämpimästi suosittelen tätä:

     
    Viimeksi muokattu: 10.01.2011
  8. jarb

    jarb Guest Guest

    Liittynyt:
    04.06.2005
    Viestejä:
    307
    Saadut tykkäykset:
    0
    54x30cm

    lisämerkit
     
  9. Jaggie

    Jaggie Guest Guest

    Liittynyt:
    10.03.2005
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    0
    No aivan varmasti aktiivisuljinlasitekniikkaan perustuvaa 3D-telkkaria ei saa päivitettyä ilman laseja toimivaksi millään konstilla, sen suhteen on turha elätellä mitään toiveita. Jos taas kunnolla toimiva 3D edellyttää joka tapauksessa uuden telkkarin ostoa, niin aikalailla yhdentekevää se mulle ainakin on, että tarvitseeko se laseja vai ei.

    Ja vaikka laseista haluaisikin eroon, niin fysiikan lakien rikkomisenkaan suhteen en itse ole kovin toiveikas. Varmasti mikä tahansa tulee joskus olemaan mahdollista, mutta että >60" television pitäisi pystyä lähettämään kullekin katsojalle kumpaankin silmään erillinen kuva (yht. vähintään 6-8 kuvaa) niin, että ne kuvat eivät yhtään sekoitu, ja vieläpä niin että televisio osaa seurata katsojien päänlikkeitä ja lähettää jokaisen kuva "oikeaan suuntaan"... Ei vain kuulosta ihan lähitulevaisuuden jutulta saada tuollainen tekniikka toimimaan edes yhtä edullisesti ja yhtä hyvällä kuvanlaadulla kuin nykyiset aktiivilasiratkaisut.
     
  10. KariT

    KariT Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    170
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin äsken hakemassa telsun Verkkokaupasta ja täytyypä todeta, että Seat Altea XL on juuri sopiva auto kyseisen television kuljettamiseen. Ei jäänyt ylimääräisiä senttejä oikeastaan mihinkään suuntaan ja kun 2 istuttava puoli takapenkistä on pystyssä se tukee mainiosti laatikkoa kuljetuksen ajan. :thumbsup:
     
  11. p306

    p306 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitäiskö nyt sitten hankkia tuommoinen pirssi!
     
  12. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
  13. KariT

    KariT Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    170
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oishan se kiva olla samiksia sekä telkun että auton suhteen ;)

    No mutta kuitennii tiedoksi Altea XL:läisille, että 60 tuumainen ei sisään mahdu, jotta paree tyytyä 50 tuumaiseen :thumbsup:

    Ilta tässä koekäytetty tota 50PK350 ja vaikuttaa erittäin hyvälle ollakseen 699,- laite! Ei vielä mitään surinoita ja kuvan säädöt löytynee ajastaan, kun en ole mikään kultasilmä kuitenkaan, että raatsisin kalibrointiin sijoittaa.
     
  14. samppa9

    samppa9 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.03.2010
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    50PK350N tuli kuopion cittarilta haettua tänään (ainoa laatikossa oleva kappale) kun ei muuta kivaa kohdalle tullu ja 60 tuumaset on liian kalliita mulle.

    sen verran testasin että toimii ja kuva näkyy...

    onko kellään heittää linkkejä johonkin perushyviin asetuksiin tms. tähän töllöön liittyvää?
     
  15. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävinpä juuri hakemassa Citymarketista tuommoisen telsun (LG PK350N 699€) ja täytyypä todeta, että Honda Jazz on juuri sopiva auto kyseisen television kuljettamiseen. Ei jäänyt ylimääräisiä senttejä oikeastaan mihinkään suuntaan ja kun 2 istuttava puoli takapenkistä on pystyssä se tukee mainiosti laatikkoa kuljetuksen ajan. :thumbsup: :D
     
  16. KariT

    KariT Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    170
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mainiota :thumbsup:
    Sen verran voin lisätä, että esimerkiksi T25-koppaisella (edellinen korimalli) farkku-Avensiksella on ihan turha yrittää edes 40 tuumaista saada pystyasennossa kuljetettua, sen verran matala on tavaratila. :OI
     
  17. KariT

    KariT Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    170
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä oli jotain, mutta kenties 50PK350 ilman N:ää on vähän eri firmware ja asetukset ei ainakaan itselleni oikein soveltuneet http://www.avforums.com/forums/vide...sing/1300572-optimum-settings-lg-50pk350.html
    Termitkin on 50PK350N valikoissa hiukan erit kuin noissa avsforumiin laitetuissa asetuksissa.

    Jos joku foorumin 50PK350N omaava on löytänyt mielestään hyvät säädöt, niin laittakoon tänne muidenkin kokeiltavaksi ja hienosäädettäväksi! :cool:

    Oliko muuten näissä 50PK350N:ssä mahdollisuus jotenkin huoltovalikon kautta saada myös THX-tila käyttöön? Jos oli, niin linkki ohjeeseen, kiitos! ;)
     
  18. Nash

    Nash Guest Guest

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    108
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos mitoista :) , etukaiutin sai jäädä omalle paikalleen.

    Tähänkin huusholliin tuli nyt 50PK350N-malli kun paikallisesta Citymarketista (Lpr) löytyi vielä plussakorttitarjouksena 699€ kyseinen littu, yksi LG jäi vielä paketissaan odottamaan uutta onnellista omistajaa.

    Vanha Sony 40W4000 löysi vielä samalla kertaa uuden kodin työkaverilta, eli kuvan päivittäminen isompaan suijui kaiken kaikkiaan hyvinkin edullisesti.

    Olikos näissä näissä nykyplasmoissa jotain tarvetta "sisäänajolle" esim pienemmällä kontrastilla, kun muistaakseni jostain luin jotain sellaiseen viittaavaa? Taitaa olla turhaa kun mainintoja moisesta ei valmistajan suunnaltakaan taida olla.

    Ensivaikutelmat laitteesta ihan positiiviset :thumbsup:.
     
  19. KariT

    KariT Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    170
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huomasin eilen uudessa LG 50PK350N:ssä yhden kuolleen pikselin kymmenisen senttiä kuvan yläreunasta ja melko keskellä kuva-alaa sivusuunnassa. En sitä katseluetäisyydeltä edes huomannut ja ensin luulin vain pölyhiukkaseksi, mutta kyllähän se kuollut pikseli on, koska on lasin alla.

    Voiko/kannattaako tuosta alkaa takuuhuoltoon valittamaan? Onko LG:llä joku toleranssi kuolleiden pikseleiden suhteen? :confused:
     
  20. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaahan tuosta vaikka kysellä, eipä se maksa mitään. Kerro toki sitten että miten tuon kanssa kävi.

    Omassani en ole huomannut tuommoista vikaa. Laite on aivan mainio kuvaltaan ja pääosin toiminnaltaan. Ainoat ihmetyksen aiheet ovat vaalean harmaat pystypalkit 4:3 lähetyksissä ja toisaalta Simplinkin onneton toiminta normaaleihin HDMI-control systeemeihin verrattuna.

    Mutta nämä ovat pikku juttuja, laite on kuvaltaan 100 kertaa parempi kuin edellinen valovuodoilla ja pilveilyllä koristeltu Sony. Eli kannatti myydä alunperin 1400 euroa maksanut Sony muutamalla satasella pois ja ostaa 700 euron LG:n plasma tilalle, kuva parani huomattavasti, samoin äänenlaatu. :thumbsup: